HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Galaktikus NB1

2020.08.04. 19:16 Futó Lada

Végre volt egy kis idő a héten, így át tudtam futni kedvenc lapom, a "Bélyeggyűjtők és orvvadászok" nyári különszámát, és a fizetett hirdetések rovatban az alábbi gyöngyszemre találtam :
"Van szerencsém tudatni kedves ismerőseimmel, hogy első bermuda-háromszögi játékosként csatlakozhattam a nagy hírű Susnyás Akadémia labdarúghó csapatához, melynek színeiben a jövőben sikereket fogok elérni úgy a Nemzethy Bajnokságban, mint a Nemzethközy Kupában. Irigyeimnek üzenem : na ugye ! Maradok Tisztettel : Ernesto Lami" 

"Nofene" - gondoltam. Ez vagy nagyon friss hír, vagy átverés. Néztem az újság dátumát : július 14. Tehát nem friss. Lapozom fel a Nemzeti Sportot, semmi hír erről. Tehát igaz. Akkor viszont elsőként készíthetek vele exkluzív riportot a Labdabiztos olvasói részére. Gyorsan elő is kerestem az Országh-féle Magyar-Bermuda háromszögi  Bermuda háromszögii-Magyar szótáramat, mert bizony kicsit megkopott az amúgy is tájszólásos bermuda-háromszögi nyelvtudásom az elmúlt pár évben. A szótár meglett , de sajnos csak az A-K -ig tartó rész, mert azzal ékeltem ki  a billegős stelázsit pár éve.  Legnagyobb megdöbbenésemre azonban nem volt szükség a szótárra, mert a játékos ügynöki tisztét is ellátó H. Kovács nevű ismerősöm biztosított róla, hogy Ernesto kiválóan beszél magyarul.

A találkozóra a 8888-as számú italboltban került sor, hiszen ha valaki kerülni akarja a feltűnést, akkor ez a lejobb hely egy oldott hangulatú, de mégis könnyed beszélgetéshez.

- Üdvözlöm Ernesto!
- Üdvözlőm, de kérem szólítson nyugodtan Ernőnek. 
- Mondhatom, hogy némileg meglepő az ön leigazolása. Kevés adat lelhető fel önről. Milyen poszton szerepel?
- Az előző helyemen kapus és söprögető voltam.
- Ritka kombináció. Hol volt ez?
- A tejgyárban. A kettes kapunál voltam kapus, és  heti kétszer kellett felsöprögetnem az udvart. De szeretem a focit, és Árpád nagyapám focizott is...
- Ő is kapus volt?
- Nem, ő balhátvéd volt.
- Önt tehát valóban leigazolta a Susnyás Akadémia?
- Nos igen, és el kell mondjam, hogy ezzel gyermekkori álmom vált valóra. Én, már egészen kiskorom óta Susnyás Akadémia szurkoló vagyok. Ez persze nem volt mindig könnyű, régebben furán néztek rám emiatt, mert az Akadémia csak jóval később lett alapítva, de én nem adtam fel.
- Nem volt kellemetlensége abból, hogy éveken át egy nem létező csapatnak szurkolt?
- Ó dehogynem. Néha gúnyoltak is, és volt, hogy a tornasor végére állítottak, de persze azt mondták, hogy nem emiatt, hanem mert én vagyok a legkisebb. De ez is csak megerősítette a csapat iránti hűségemet. Az akadémia megalapítása, nekem egy újjászületéssel ért fel, onnantól már csak az motivált, hogy a csapat játékosa lehessek.
- Fantasztikus. Ekkor indult el a Bermuda-háromszögből?
- Honnan?
- Hát a Bermuda-háromszögből, ahonnan idejött hazánkba.
- De kérem, én világ életemben Soroksáron laktam.
- Ezt akkor nem értem.
- Hát nézze. Amikor hallottam az Akadémia alapításáról, akkor elhatároztam, hogy jelentkezek. Pont előtte ünnepeltem az 50. születésnapomat, ezért úgy gondoltam, hogy kicsit edzek előtte. Sokat persze nem, mert ez egy Akadémia, így amit nem tudok, azt majd megtanítják.
Amikor aztán a csapat feljutott az első osztályba, nem vártam tovább. Akkor már tudtam egymás után 4-et dekázni, és egy 15 m-es sprint után sem volt heves szívdobogásom, mondhatni válogatott formában voltam. Elmentem a toborzóra, és mikor sorra kerültem, be is mutattam mindezt a zsűri előtt. El voltak ragadtatva, egymás szavába vágva licitáltak, hogy csak az első csapathoz kerüljek-e, vagy egyből a "Hall of Fame"-be.
Ekkor úgy éreztem, hogy célegyenesben vagyok. Elkérték az igazolványomat az igazolás elkészítéséhez, ám mikor meglátták, elfelhősödött a tekintetük. Nagyokat sóhajtottak és ráncolták a homlokukat.

  - Ne haragudjon, de nem igazolhatjuk le, bármennyire is szeretnénk.
  - De miért? Ez nekem nagy álmom lenne.
  - Ezt megértem, de ennek ellenére van egy kis probléma.Látja mi van a személyi igazolványában?
  - Született 196. .június 30. … ez a baj? Öreg vagyok? Hát a rutin már nem számít?
  - Azzal nincs baj, sőt azért még adókedvezményt is kaphatunk. Az alatta levő sor a gond.
  - Állampolgársága : Magyar ? 
  - Úgy van. A miénk egy nemzetközi klub, és egy megadott kvóta felett nem lehet több magyar játékosunk. Akkor nem vesznek minket komolyan. Nincs esetleg valami felmenője aki külföldi?
   - Nincs. Generációk óta Soroksáron élünk, és a tejgyárban dolgozott az összes felmenőm.
   - Kár. Nagy kár, akkor semmit sem tehetünk. Ha esetleg pozitív változás állna be a múltjában, kérem jöjjön vissza. 

Rettentően elkeseredtem. Családfa-kutatókat béreltem, hátha volt az őseim között egy sváb, vagy sokác...De még egy kevés ác se. Még egy román másod-unokatestvérem sincs. Annyira magyarok vagyunk, hogy annak idején az egyik ősöm volt az akit a honfoglalók előre küldtek, és ő már akkor magyar volt, mikor a többiek még ugorok. Más megoldás kellett, így kimentem a Blaha Lujza téri aluljáróba, hogy esetleg az egyik bolíviai zenésszel állampolgárságot cserélek, de az egész zenekarról kiderült, hogy szabolcsiak. Több nagykövetségen is jelentkeztem, hogy nincsenek papírjaim, adjanak újat és állampolgárságot, de mára szinte minden nagykövetség recepcióján régi tejgyári portás van, akik már messziről integettek. Ekkor összeomlottam, és elhatároztam, hogy berúgok, mint a csacsi.
Ekkor jöttem be ide, és találkoztam nagy szerencsémre H. Kovács úrral, aki volt szíves csekély mennyiségű százalékért és nem csekély mennyiségű nagyfröccsért cserébe elvállalni a probléma megoldását.
- Talált önnek külföldi rokont?
- Nem, sokkal inkább az én külföldi státusomat volt szíves rendezni.
- Szerzett külföldi állampolgárságot?
- Így is mondhatjuk. Tulajdonképpen ő hazánkban a Bermuda háromszög tiszteletbeli konzulja. Erről természetesen papírja is van, de az odahaza a Bermuda háromszögben, és pillanatnyilag nem tud hazaugrani érte, mert nem megy arrafelé sem hajó, sem repülő. Mint konzulnak, azonban joga van kiállítani útlevelet, így lett nekem is bermuda-háromszögi útlevelem.
- De ez egy söralátét, amire pirossal egy háromszöget rajzoltak, és ráírták, hogy "OK".
- Igen, mert ez csak ideiglenes okirat, ugyanis a hivatalos formanyomtatvány is a Bermuda háromszögben van.
- Értem. Így akkor már rögtön le is igazolták?
- Nem egészen. Kellett még igazolni, hogy előzetesen mely klubban játszottam, hogy hivatalosan is át tudjanak igazolni.
-Ezt is sikerült?
-Természetesen. H.Kovács úr némi felárért cserébe elintézte, hogy a Mikulás-szigetcsoport többszörös bajnoka a Fort Saint Mikulás FC  visszamenőlegesen leigazoljon, majd azonmód szerződést is bontson velem. Sajnos a klub megszűnt, pont mikor a postára mentek volna feladni az ezt igazoló dokumentumokat.
- Ezek szerint akkor így már minden simán ment?
-Tulajdonképpen igen. Ez lett életem legboldogabb napja. Mivel máshol nem léptem még pályára, így nemcsak, hogy saját nevelésű játékos vagyok, de magyar felmenőim révén futball-magyarnak is számítok a szövetség szabályai szerint.
- Kerestem a nevét valamennyi mértékadó átigazolási portálon, de nem találtam erről semmit.
- Nos az átigazolási összeggel én nem foglalkozom, abban a klub elnöke és H. Kovács úr állapodott meg hosszas tárgyalás után. Nekem már az is ajándék, hogy kedvenc klubom színeiben játszhatok. Mivel saját nevelésű játékos vagyok, így gondolom az átigazolások sem jelennek meg, esetleg visszamenőlegesen igazoltak le, és nem a friss hírek között kell keresnie, hanem az archívumban.
- És mikor láthatjuk majd a pályán?
- Most még ismerkedek a taktikával és a társakkal, ezért H. Kovács úr volt szíves kijárni nekem, hogy az első pár hónapban távmunkában dolgozhatok. Ez rengeteg előnnyel jár úgy nekem, mint szeretett csapatom részére.
- Hogyan lehet távmunkában focizni?
- Nézze, ha eleinte csak a kispadon kapok helyet, akkor bizonyára belátja, hogy az a kispad lehet akár nálam otthon a diófa alatt is nem? Beszereztem a boltban az egyen-mezt és a melegítőt, így meccsnapokon csak felveszem a szerelést, kiülök.
- És ha be kell állni?
- Eleinte csak pár percről lehet szó. Felkelek a padról, integetek, kérem a labdát, esetleg rövid sprintekkel megindulok. Ha passzolnak , visszaadom, de ha nem passzolna, akkor meg mindegy, hogy otthon a diófa alatt voltam, vagy a stadionban. De győzelem után ugyanúgy kimegyek a kerítéshez pacsizni a nézőkkel.
- Vannak?
- Ó, szinte többen mint a stadionban.
- És az edzés?
- Részletes edzéstervet kaptam, kiszínezhető képekkel, így akár akkor is tudok edzeni, mikor az unokára vigyázok. Így fittebb is maradok, ráadásul nyugodt körülmények között gondolkodhatok azon, hogy alkalom adtán a magyar- vagy a bermuda-háromszögi válogatott meghívását fogadjam majd el.
- Gondolja, hogy válogatott lehet?
- Természetesen, hiszen ez egy világszínvonalú akadémia...pardon..Akadémia. Ez gyakorlatilag a válogatott előszobája, innen akkor is be lehet kerülni a válogatottba, ha a csapat esetleg csak a megye 1-ben játszik..
- Akkor hát nincs más hátra, mint sok sikert kívánok a pályafutásához.
- Köszönöm,  Hajrá Susnyás! 
 

1 komment

Címkék: átigazolás nem komoly

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr4516103738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása