HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Attila, a Kispest ostora

2008.05.21. 14:11 zombi tibi

Véget ért egy hosszúra nyúlt rémtörténet a bohócliga kilátástalansággal átitatott középső fertályán. Supka Attila megtette, amit megkövetelt kitartó rajongótábora. Ő lett a tizenharmadik, többek szerint túl jól bírta. Tény, mi már a Győr ellen kikészítettük a fonott kosarat, melybe belepottyanó edzőfejét akartuk fölfogni.

Supka nem az a szerethető fajta, nincs benne semmi, amit értékelni bírna az úri közönség. Garami legalább folyton álmos, így bölcsnek hat. Vágó meg genetikailag sportszerű, a játékvezetők barátja. Prukner évente támasztja föl a Rákóczit, egy tányér bablevesért. Mészöly nagy nehézségek árán, de próbál megszabadulni a vezetéknevével összenőtt undortól. Vagy Dolcetti – kókler, de például Csanknál már szebben beszéli a magyart. Révész határokon átívelően nyit Ukrajna felé, és Aczél sem támadja a tévé székházat. Herczeg… Nem, ő sajnos supkaszerű.

Tény, ha csak egy miniatűr Verebes szorult volna ebbe az Attilába, ma szobra volna Debrecen főterén – bár mindenki röhögne rajta. Szobor hiányában viszont csak az utóbbi igaz… Pedig kétszeres bajnok. Falra kente a Hajduk Splitet, s mi maradt az egészből? Hogy Csiro Blazsevics a fülbevalóján élcelődik. Lúzer, öcsém, duplalúzer. S ahogy Papa Faye nyírta ki Bicskei álmait, úgy bontotta le Supka hajdúsági renoméját az albán ördög, Nedzsipi. Szima nem is várta meg, hogy Attila kipörgesse a tripla cseresznyét, nyilvánosan megalázta kicsit, majd haladéktalanul támogatta őt lemondásának benyújtásában.

Következő állomás Kispest: csodálatos tavaszi menetelés, kupagyőzelem (ráadásul a Loki ellen), nemzetközi porond, egyedüli túlélő, bár Hamburg már nem volt túl szép. Az ősz még ezzel együtt is faja, egészen a tatabányai összeomlásig. A liga legbolhásabb egylete négyszer tüsszentett Tóth Iván arcába, mindmáig ez a Bányász egyetlen győzelme…
Ebből már nem volt felállás. A kényelmetlen döntetlenek unalmát arcpirító buktákkal színesítették a kispestiek. Az átélt borzalmakat egyetlen épelméjű drukker sem lett volna képes beemelni, Supkát meg amúgy is utálták* a még meccsre járó ülőhelyi ragadozók. A tréner számára minden mérkőzés egy élve boncolás tanulságait hordozta, csak ő ezt nem kívánta tudomásul venni. Játékosai lélektelensége már a közeli vakbéka-populációnak is szemet szúrt, miközben a nézőtéri szakmázók elsajátították a levegővétel nélküli, úgynevezett szünetmentes anyázást. Supka arcán Amazonas-deltává terebélyesedtek a ráncok, lába alól kicsúszott a büntetőpont. Görcsösen igyekezett hinni valamiben, amiről pontosan tudta, hogy nem jön el. Ha a zalaegerszegi komédia után távozik, legalább a ’szánalmas balfék’ jelzős szerkezet nem tapad rá. Mondanunk se kell, rátapadt…

Annyira megreccsent a kudarcoktól, hogy még azt sem észlelte, amikor elcsenték tarsolyából a marsallbotot. Ez hiba, sőt! Hemi ugyanis nem szereti a bumfordi megoldásokat, amerikás imidzsébe nem illeszkedik az edzőkirúgás puzzle darabkája, így aztán kitalálta, hogy kirúgja Bárányost. Nem teljesen, de épp annyira, ami elég egy edzőalázáshoz, amennyiben elfelejtik bevonni a döntésbe. Selyemzsinór ez a leggyilkosabb fajtából, csak hát a lúzerek nem érzik a finom rezdüléseket (ezért is találták ki számukra a ’Takarodj!!!’ tanácsot). Hemi kitartó lévén, bepróbálkozott még egy hirtelen ötlettel: „jön Popa” – terjesztette suttogva, majd rapid jelleggel tündérien meg is cáfolta. Mindenki értette. Azaz majdnem mindenki.

A Vasas elleni kegyelemdöfés előtt Supka pozíciója a következőképpen festett: játékosai nem hittek benne (háta mögött kinevették); főnöke nem hitt benne (háta mögött edzőt keresett); a Kispest-szurkolók nem hittek benne (makacsul gyűlölték); saját maga nem hitt magában (ez durva).

Ha játékosainak nem is, Pandurnak végső soron hálás lehet.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

* A zsigeri gyűlöletet leginkább két okkal magyarázta: [1] A Békéscsaba trénereként tevékeny részt vállalt a Honvéd NB I-es kiesésében, 2003-ban. [2] Leigazolta a kispesti ultrák első számú ellenségképét, Vincze G.-t, aki ráadásul nano-képességeit sem tudta kamatoztatni állandó sérüléshulláma miatt.

10 komment · 1 trackback

Címkék: supka hemi bácsi

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr90479808

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Van aki vállalja még? 2009.10.24. 15:25:25

Folytatódik a bohózat Kispesten. A csapatra úgy tűnik leheteséges korlátlan mennyiségű pénzt költeni, valamint végtelen bizalmat belefektetni, mégsem lesz eredményes. Lehet magyarázkodni, hogy az első tíz percben(!) egész jól játszottunk, csak az utol...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.05.21. 15:50:23

Supka megint hozta a partdobás-jellegű karriert. Egyedül az a meglepő, hogy ez most történt meg (most "lett elege", hogy az elmúlt 1-2 napban jellemző szóhasználattal éljek), meg kellett volna lépni pár körrel korábban vagy hagyni az egészet a kupadöntő utánra. Saját postban pont Hemi türelmét taglaltam, erre Supka megelőzte és beadta a kulcsot. Így csúnyán, rútul megbukott, lóvátett edzőként távozik. Ha nem vesz rajta erőt az undor, pár hónapon belül újra lehet csapata.

Robinzonád 2008.05.21. 17:16:01

Furi, de én nem látom egy ennyire utálható és/vagy komikus figurának Supkát. Szerintem visszafogott eleganciával próbált a szarból bonbont csinálni. Én bírtam és sajnálom, hogy ez lett a vége.

Zavaros 2008.05.21. 17:25:50

Bányásznak 2 győzelme van

Kúrcsány Ferenc 2008.05.21. 17:32:04

De tképp mért is lett ennyire szar a Honvéd tavasszal? Van rá tudományos magyarázat?

Papp Sanyi 2008.05.21. 17:50:02

Hát ez jó kérdés. A keret tulajdonképp ugyanaz, akiket hozott Supka a télen, nem vagy egyáltalán nem játszottak. Papíron megnyertük a török edzőtábor félelmetesen erős kupáját, magyarul jól sikerült a felkészülés tavaszra. A játék mást mutatott. Szerintem ott kezdődött, hogy emberileg lejáratta magát Vincze idehozatalával és az utánna következő ausztriai incidenssel a szurkolók szemében. Ezek után hazai pályán kimutogatott a tribünön a játék színvonalát bíráló szurkolóknak. Nem maradt néző, ez biztos hogy valamennyire befolyásolta a csapatot. Beszélik, hogy meg akarták buktatni a játékosok, én ezt nem hiszem. Lehet, hogy a Tippmix pénzt nem tudta becsületesen szétosztani? :>
Mindenesetre sokkal előbb kellett volna elhúznia a retkes pics@ba.

Balázs1983 2008.05.21. 18:21:24

A Tatabánya második győzelme a Sopron elleni 3-0 lesz...

rockermaty 2008.05.21. 21:14:33

Edzőbuktatás volt. Tavaly őszi rossz sorozat sem Tatabányán kezdődött hanem már a Rákóczi elleni 0-1 alkalmával. Mindenesetre az a 3-4 (amikor egyébként Borel is védett), már tuti szívózás volt, csakúgy, mint az egész tavasz. Nem volt egy überszimpatikus valaki, de semmi a nagy átlagnál azért intelligensebbenk tűnt. Sok sikert neki.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.05.22. 11:29:33

"De tképp mért is lett ennyire szar a Honvéd tavasszal? Van rá tudományos magyarázat?"

engem inkább az érdekelne, mi a retkes tökömtől voltak olyan jók ősszel. inkább ez a realitás, mint az.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.05.22. 12:16:48

mocsing: szerintem az újdonság varázsától. hogy (pontosan) kapnak fizetést, minden megvan... ez kitartott úgy ősz végéig, aztán hozzászoktak :-)

Figyeld meg a Fradival is ez lesz, 1 szezonig megy a hajtás mert fura hogy fizetnek, méghozzá időben, hogy nem kell kunyerálni utaztatást a Felcsúttól pl.
ezzel feljutnak, aztán utána beleszürkülnek a bohócligába.

Frigo 2008.05.26. 11:01:45

mocsing: A tudományos magyarázat egyszerű, mert már egyszer megtörtént vele, csak Debrecenben. Elvitte a csapatot külföldre felkészíteni, nyerték a meccseket, hazajöttek, de nem nyertek. Tehát nem volt olyan jó a felkészítés, mint amilyennek tűnt. Debrecenben jött utána Beránek: kimenteke, veszítettek, hazajöttek és nyertek. Szerintem ezért lett elküldve Supka Debrecenből. Csak Hemi ezt figyelmen kívül hagyta, mikor leszerződtette.
süti beállítások módosítása