HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Kisjézus, a Nap fia

2008.05.26. 14:57 mészöly sámán

Németh Krisztián olyat tett, mint utoljára Mátyus János okleveles szolárium mérnök. Autóba ültetett minket, hogy megnézzük, amikor a bal lábával lekezeli a labdát, akkor az tényleg ott marad-e cipőfűzőnél, vagy inkább azonnal átgurul a portugál gyerek lába között. Rémisztő lehet egy ilyen emberrel szembesülni, főleg 19 éves wannabe Figóknak, akik a beléjük nevelt felsőbbrendűséggel hiszik, hogy 11 portugál nagyobb-egyenlő 12 magyar. Fehérvár egyébként jó hely. Vannak csajok és lehet BMX-ezni is.

Negyed három. Móricz Zsigmond körtér, tankolás az Intersparban. Érezzük, hogy ez a magyar fiúk napja lesz, ha kell végig hátradőlve figyelünk. Ha fel kell ugrani magasra, akkor felugrunk. Ha a szívverésünket kell lelassítani, hogy megnyugtassuk a pályán lévőket, megtesszük azt is. Mert ez a társaság az egyedüli az elmúlt tíz évben, amely megérdemli. Itt még nem sejtjük, hogy amikor a csapatról beszélünk, akkor Németh Krisztiánra gondolunk. Kisjézus egy egész estét betöltő műsor, amikor a labda a portugáloknál van, vércseként sétálgat a kezdőkörben, amikor nálunk általában akkor is, de ha a közelébe kerül, aktiválja a dimenziókaput és nincs az a Rocha Lima, aki tudná hol a távirányító. Egy csel jobbra, négy sör a kosárba, öt forint az ellőttünk állónak brokkolira, irány a kocsi. 

Negyed négy. Fehérvár, Szárcsa Csárda, a stadiontól nagyjából két kilométerre. A hely, ahol öltönyösök uramozzák a rövidnadrágosokat. Csevapcsicsa ezerötszáz, rántott sajt szintén, a sör négy decis korsóban. Rájövök, hogy nem a szerencse válogatott mezem van rajtam, hanem csak egy zöld póló. Többen közülünk Kádár Tamás (Newcastle), vagy Simon András (Liverpool) sérülésére gondolnak, pedig mellettünk a gyereknap alkalmából egy törpe bohócnak öltözött. Nagyapám álmát látom megvalósulni benne, aki mindig karácsonyfa-díszítő akart lenni. Sikertelensége egyértelműen a rossz reklámnak köszönhető, ezért a húsleves (hatszáz forint) után elhatározom, hogy segítek a bohócnak a haladásban, csak nyerjenek a magyarok. Jótékonyságra még Pesten: öt forint, www.gaborclown.com, a kérdés már csak annyi, el kell-e zavarni Koman Vladimirt (Sampdoria) az utánpótlás válogatottból, mert az ukránok között akar szerepelni felnőttként.   

64. perc. Cserél a portugál csapat: a kilences számú Carvalhas helyett a tizennégyes Eduard folytatja. Portugal substitution: number nájn Carvalhas for number fortín Eduard. Mondatok, a hogyan blamálódjunk 2800 szurkoló előtt 10 egyszerű lépésben című könyvecskéből. A szpíkerhölgynek szerencséje volt, kisebb hibája beleveszett a Németh Krisztián vezető gólja okozta delíriumba. 62. perc szöglet balról, a hosszún érkező Gosztonyi visszafejeli a labdát középre, ami elmegy Debreceni feje felett, de nagy helyzetben találja kisjézust…innentől repked a szotyi, sörben úszik a mobiltelefon, a hangszórókból pedig az RGO gidák sipítják, hogy Németh Krisztián sálálálá…

Hátra van még fél óra, az eddig portugál mezben játszó Rapati sporttárs észreveszi, hogy hazai pályán vagyunk és kiszór egy XS-es Cé Ronaldót. Jó darabig azt hittük, hogy Rapati katari, de később kiderült, hogy német. Ennek ellenére egy szabályos gólját nem adja meg Krisztiánnak. Reklamálunk még egy büntetőt is, később az egyetlen egyszer helyzetbe kerülő vendégek az egész meccset. Abban biztosak lehetünk, hogy a kisjézus nélkül sohasem jutunk ki Csehországba. Pozíciós harcban erőcsatárt, futásban sprintert idézett, ha pedig a labda a közelébe került még lilás hajú nagymamák is csatlakoztak az RGO gidák kórusához.

A többiekről csak annyit: futnak, ütköznek, fejelnek. Reméljük továbbra is tudják, kinek kell passzolni.

4 komment

Címkék: magyar németh krisztián szurker utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr84488272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.05.26. 17:07:04

Ez az eddigi legjobb post amit a blogban olvastam. Az elmúlt évben Írországba is kimentem megnézni az akkori U 19-et, amelyikben már játszott. Kétségkívül az Albert-varga-Farkas vonulat óta a magyar foci legnagyobb tehetsége, et így érzem 53 éves vagyok, ebből közel harmincat focipályákon töltöttem. Liverpoolban futásra küzdésre kényszerítik , elemi érdekünk, hogy ott maradjon, ha valahol akkor angol élcsapatnál tudják fizikálisan felerősíteni, úgy, hogy ne menjen ajátéka rovására. A ciprus elleni mecset láttam, nekem Koman tetszett még nagyon, hihetetlen céltudatosan küzdött. Várhidit nem értettem, amikor Németh ott volt mégis Torghellét cserélte be. Remélem fokozatosa Ervin K beépíti és nagyon nagyon szeretném ha a pool kcsapatában már az ősszel szóhoz jutna. ha viszont ez egy év alatt nem sikerül neki, azonnal váltani kell.

Futó Lada 2008.05.26. 17:40:10

www.youtube.com/watch?v=0Sg81h4RIhA

Nem tudtam megállni, hogy a ciprusiaknak lőtt gólt ne linkeljem ide. Szerencsétlen Zorbáék azt se tudták mi történt. Ortó nagy gól volt. :)

Futó Lada 2008.05.26. 17:43:18

www.youtube.com/watch?v=g3Qx24tPHQc

Ez meg a Portugálok elleni gól....így teljes a kép.

jasztreb 2008.05.26. 22:52:51

elnézve az eddigi góljait, azt mondom, hogy ez a kölök biztosan nem liverpoolban tanult meg focizni, de egy dolgot már ennyi idő alatt is belevertek: legyen önbizalmad fiam. nem tököl, nem keres a jobbnál is jobb helyzetet, és persze nem nagyon dönt rosszul.
süti beállítások módosítása