HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Ezek is ti vagytok

2008.07.26. 09:14 mészöly sámán

Álmodoztok. Félig részegen hantáztok a többiekkel, hogy ha kijutunk egy világversenyre, akkor ott lesztek, mindegy, hogy Bécs vagy Berlin. Eltelik még egy óra, már Szöul és Dél-Afrika sem távolság, ha Németh Krisztián mez van rajtatok. Megbeszélitek, hogy ott lesztek. Egész életetekben vártok a pillanatra, amikor igazolva lesz legnagyobb szerelmetek, és semmisé válnak a jópofák megjegyzései, akik képtelenek leplezni, hogy furcsának tartanak, amikor megtudják, hogy odavagytok a magyar fociért. Aztán megkapjátok kicsiben. Úgy is jó.

Elkezditek szervezni a kocsit a Csehországba. Utólag furcsa, de eleinte már úgy tűnik, csak egy buszútban bízhattok. Képtelenség olyan embert találni, akinek autója, kedve és ideje is van. Elszoktatok már attól, hogy nyáron magyar válogatott bárhol is érdekelt lenne. Voltak olyanok is, akik korábban tutira mentek, és a spanyol meccsel letudták önmaguknak tett ígéretüket, ők nehezen indulnak meg kétszer. Azért még álmodoztok tovább. Megnézitek a németek elleni meccset a tévében, és nem tetszik amit láttok. Megsérül Nagy Olivér, és emlékeztek még az EB-n, hogy jártak azok a csapatok, akik az utolsó csoportmeccset ellazázták.
Aztán kiderül, hogy van autó. Kicsit hihetetlen az egész utazás. Hogy van egy gyerekcsapat, amelyért érdemes. Szerencsétek van. Csak Csehországba kell menni. Ha lesz négy ember a kocsiban, fejenként egy tízesből megúszhatjátok. Az utolsó pillanatig hárman vagy öten vagytok. Kedd magasságára mindenkinek megjön az esze. Mert ami félig részegen csak valami mérhetetlenül távoli álom, az egy napon belül valóssággá válik. Ecc-pecc-kimehetsz, nehéz a döntés, ki legyen a negyedik ember. Kellemetlen az egész, de bocs öreg, te nem tudsz velünk jönni.
Szerdán mocsok módon esik. Itt már nem hátrál meg egyikőtök sem. A félig lyukas cipődben kimész a találkozóra. Reggel kilenc, Arany Ászok négy, a belváros visszafogottan csendes. Az autópályán úgy zuhog, hogy kételkedtek elmétek épségében. Tizenegyre értek az utolsó magyar benzinkúthoz. Ismeretlen ismerősök köszöntenek. Magyar mezek és végtelen sor a szlovák autópálya matricáért.
Ti is a meccsre, gyerekek? Ja. Ha Prágán keresztül mentek, délután négyre kint vagytok.
Fura az egész. Nem szoktál hozzá, hogy vadidegenekkel beszélgetsz.
A szlovákokra egyáltalán nem emlékezel később. Nyolcvan kilométer széles nacionalizmus. Minél kisebb vagy, annál hangosabban pofázol, belül meg szétvet a frusztráció, mert egyetlen egyszer sem koronáztál senkit királlyá. A nagy hangzavarban pedig már senkinek sem tűnik fel, hogy nincs benzinkút az autópálya mellett.
A cseheknél kisüt a nap. Nem gondoltátok volna otthon. Még négy óra a kezdésig. Nem bíztok senki szlávban, ezért a Mekiben ebédeltek. Sokadmagatokkal. Az emberek integetnek ahogy kiszálltok a kocsiból, mert mez van rajtatok. Az egyik azt mondja, hogy jó étvágyat, amikor leülsz. Megbeszélitek, hogy mekkora szar a gyorskaja, és hogy sosem ennétek ilyet, ha nem szorulnátok rá időnként.
Átálltok a Pilsner Urquellre. Mégiscsak helyi. Az utolsó órában elkaptok egy dugót, ami esélytelenné teszi, hogy egy másodpercet is lássatok Plzenből. Átveszitek a jegyet és az ajándékpólót, isztok egy sört a stadionhoz legközelebb eső krimóban, és bementek a meccsre. Bent sült kolbász vár. Spéci. Tescós. Vesztek négyet négy üdítővel, átszámítva kétezer forintért. Elgondolkozol, hogy ezt melyik magyar stadionban tudnád megismételni.
Elkezdődik a meccs, nagy hatással van rád, hogy mennyire felpörgött a himnusztól a Szabó Laci. Sajnálod, hogy nem láthatod az olaszok tekintetét, amikor szembe kerülnek vele. A lelátón nagyjából négyezer magyar. Zászlók, mezek, kéretlen vezérek.
Mi van paraszt, az ingyenjegy jó volt, de szurkolni már nem akarsz?
Visszanyúlt utánad Budapest. Nem érted a gyökeret, mert időnként még te is kiabálsz, pedig nem szoktál. Csak ha jók a fiúk. Alacsony az ingerküszöböd, az elmúlt húsz évben szocializálódtál. Nem kell jobbnak lenni, mint az ellenfélnek, csak tetsszen az, ahogy viselkednek a pályán. Most ráadásul még jobbak is vagyunk. Németh Krisztián egy vércse, egy kibaszott Gerd Müller reinkarnáció, aki közelről, távolról, mindenhonnan életveszélyes, és úgy készíti le a labdát az érkezőknek, ahogy senki más, amióta élsz. Vezetnünk kéne, mert a másodikban jönnek majd az olaszok – gondolod hugyozás közben.
Okaka Chuka vezette őket. Direkt megnézted előtte a neten, hogy ki az. 2005-ben már játszott tétmeccset az AS Romában. 16 éves volt. Most ad egy gólpasszt, és minden mozdulata arany. Vagy ő túl jó, vagy mi állunk tőle túl messze. Paloschi hurka, az olaszok összjátéka messze van a miénktől, de a futball igazságtalan. Gosztonyi az utolsó percben kapufát lő. A spanyolok biztosan elégedettek – amit ott megkaptunk, azt most visszavette a szerencse. Vagy akárki. Tök mindegy.
A lényeg, hogy így is megérte.

6 komment

Címkék: feltámadás eb utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr40585747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.07.26. 13:15:15

Képtelen vagyok bármilyen negatívumot is emlegetni a csapattal kapcsolatban, amit Príbramban a kerítésnél állva a srácok arcán láttam, meggyőztek, hogy érdemes értük utazni, követni őket, mert, amellett hogy végtelenül ügyesen fociznak, alázatosak és hálásak. Korrekt, tisztességes focisták. Nem sajnálom azt a döntőt, bár Jablonecet megnéztem volna magamnak, többet hozott az EB, mint amennyit elvártunk vagy beleképzeltünk. Néhány idősebbel kiegészülve van egy erős generációnk, nem kéne hagyni, hogy szétessen.

Okaka Torna Chukáról annyit: három az egyben hozzák az olaszok, erre ő tuti ziccerben inkább lesre gyalogol. Leginkább a fizikai adottságai miatt válogatott, pusztán az eszéért biztos nem kapna meghívót.

rizla 2008.07.26. 22:34:16

"pusztán az eszéért biztos nem kapna meghívót."

ahogy az olasz gyökereiért sem.. azért ez már több a soknál.

dr. Wilbur Swain 2008.07.27. 18:41:00

rizla: Olaszországban született, úgyhogy ő okés (nagyjából)

Jim 2008.07.28. 08:53:44

Köszönöm Sámán a beszámolót, elmorzsoltam egy könnycseppet:(((

KÁJZERSZÓZE 2008.07.28. 09:27:03

csak sájnálni tudom, hogy nem mehettem a meccsre. de legalább látok, érdemes!!!
kösz sámán!
süti beállítások módosítása