HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Huszti Szabolcs Podolski Országban

2008.11.11. 09:00 pajzán gyula

Gondoltunk egyet, és átvállaltuk Erwin Koeman megfigyelő szerepét egy Bundesliga meccs erejéig. Célkeresztünkbe Huszti Szabolcsot igazítottuk, akinek a friss feljutó 1. FC Köln otthonában kellett bizonyítania. Mindenki Poldija, Lukas Podolski városában egy csapatnak sincs könnyű dolga: a lokálpatriotizmus fűtötte hangulat szárnyakat ad a kecskéseknek. Exkluzív riport a Rhein Energiestadionból, sistergő wurstokkal, modellértékű hoszteszekkel, Huszti majdnem-góllal, ahol a végén azt is megtudjuk, mi a különbség a Kölsch és a Kölle között.


"A Hannover szarnak szar csapat, de kiszámíthatatlan. Vigyázni kell velük"- mondta meg az übertutit egy szolid FC-sálba burkolózott szurkoló, két korty Kölsch között. A stadionhoz legközelebbi vendéglátó ipari egységben három órával a kezdés előtt már jócskán benne voltak a helyiek a melegítés fázisában. A kiszámítható hangulat csiholásához pedig a tévedhetetlen helyi sör (Kölsch) plusz slágermuzík párosításhoz folyamodtak.

Senkit nem zavart, hogy ötödszörre ment le a városi himnusz, a Viva Colonia. Ez a dal ugyanis össze is foglalja a kölni publikum hitvallását: az élet, konkrétabban a kölni élet szeretetét: "Mindig ott lenni, ahol történik valami, az a jó ám/Viva Colonia/Szeretjük az életet, a szerelmet és a jókedvet/Hiszünk a jóistenben, és állandóan porzik a vesénk" - a refrén üzenete magért beszél.

Ettől az életkedv lökettől és némi folyékony segédeszköztől megrészegülve sodródtunk a stadion felé. Itt rögtön titkos tipp birtokosaivá váltunk: ha kölni meccsre rendelsz jegyet, feltétlenül a helyszínen vedd át. A jegyrendelők neveinek ábécé szerinti lebontása szerint sorakozik ugyanis egy valóságos modellképző gólyabáli felhozatala, ahol csak azért érezheti magát kényelmetlenül a jegyre vágyó, mert olyan, mintha ő jelenne meg castingon a hosszú asztalnál ülő tündérek előtt. Más szóval nem csak a stadionban akadt látnivaló (képen fent).

A nagy izgalomra kellett is némi wurst+sör összetételű orvosság. Kár, hogy a kalbászos pultnál nem vált be a magyar sorban állós módszer, ti. a lesipuskásokat elegánsan terelték a pénztártól kígyózó sorok vége felé.

A pár éve zsírújjá varázsolt stadionban negyvenhétezren jöttek össze, hogy ünnepeljék a Christoph Daum tüzelte csapatot. A sípszó előtti a (kölniül) FC Kölle himnuszra levágott sálpörgetésben viszont senki nem gondolta, hogy a Hannover kemény diónak bizonyulhat.


A mi Huszti Szabolcsunk sajnos nem sokat tett, hogy az FC foga beletörjön ebbe a dióba. Az első félidőben ugyan többnyire megtalálták a háromszögelések, veszélyt játéka nem hordozott magában. A borítékolt pontrúgások sem váltották meg a világot.


Bevalljuk, titkon azt reméltük a meccs előtt, hogy a Köln nyer 2-1-re. A H96 góljánál Huszti nevét vizionáltuk, a hazai győzelem esetére pedig egy szokásosnál is görbébb kölni estét. Ezzel a kölni kabalakecske is jól lakott volna, meg a mi szívünk is magyarosan elfogult marad.

A jóslat bevált azzal a szépséghibával, hogy Huszti a kapott góloknál vált tragikus szereplővé. Az elsőnél a gólvonalon állva mellette sarkaztak a hálóba, a másodiknál pedig ő fejelte amatőr módon középre a lasztit.

A megváltást az ilyen vesszőfutásokra tartalékolt egyetlen villanás per meccs jelenthette volna, de a kölni felsőlécet a Huszti-szabványnál 3 centivel alacsonyabbra tették.


Ha ez bemegy, Husztit a pocsék játék ellenére sem menti meg semmi a Hét magyarjától. Így meg Huszti show helyett arra az egy éjszakára a berlini analógiára ötlött fel bennünk, hogy "Ich bin ein... Kölner". Ebbe az érzésbe a meccs utáni villamosozás alatt még az sem rondított bele, hogy valaki egy ordas bukéjút eresztett el a zsúfolt járművön. Viva Colonia!

Galéria

Huszti lehajtja fejét              Azt kellene belőni                 Miatta jött idáig


 

 

 

 

 

 

 FC Kööö-lllee!!!                      Rend a lelke          Ide vele!             

 

Szólj hozzá!

Címkék: huszti

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr92761623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása