HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Debrecen - Levszki Szófia: élőben a labdabiztoson

2009.08.25. 16:14 végh hanta

Nem mindenki lesz ma ott a Népstadionban, nem mindenki lesz ma kocsmában és baráti társaságban. Néhányan bizony otthonról (vagy munkahelyről), a tévét (vagy valami streamet) bámulva leszünk kénytelenek követni a Nagy Menetelés, Kapuk Előtti Utolsó Állomását. Különböző oldalakon  megszokott, itt még új dolog következik (vagy nem): ennek a posztnak a folyamatos frissítésével próbáljuk megörökíteni a Már Előre Felejthetetlen Pillanatokat. Tehát pattintsunk fel egy hideg sört, húzzuk közelebb fotelunk a plazmatévéhez (vagy egyéb nagy képernyőhöz), fordítsuk magunk felé laptopunk, és frissítsük rendszeresen ezt az oldalt!

Debrecen - Levszki Szófia

2-0

Gól: Varga J. (13.), Rudolf (36.)

Budapest, Népstadion, 2009. augusztus 25. 20:45

DVSC: Polekszics - Bodnár, Mészáros N., Komlósi, Leandro - Szakály P. (<> Dombi, 58. p.), Varga J., (gól: 13.) Ramos, Czvitkovics (<> Fodor, 81. p.) - Coulibaly, Rudolf (gól: 36.; <> Oláh, 89. p.) - Vezetőedző: Herczeg András
Levszki Szófia:  Petkov - Benzukan, Topuzakov, Rabeh, Minev - Zé Soares, Szarmov, Jovov (<> Dimitrov, 71. p.), Bardon - Joãozinho, Hrisztov (<> Ortega, 77. p.)- Vezetőedző: Ratko Dosztanics

-30. perc: Sohasem próbáltam még egyszerre nézni egy meccset, és néhány szóban leírni, hogy mit látok. Kicsit azért izgulok (szemérmes önvallomások - v.h.).

-25. perc: Gundel Takács vendége Kemény Dénes. Hogy miért? Idézem: "Mert, te tudod, hogy kell nyerni." Nyelv seggből ki, Lakat Té-különdíj elnyerve.

-20. perc: Méhes Gábor rikító fehér ingben és érettségiző öltönyében jelenleg 55 centit (fél képernyőt) foglal el a szoba falán. Azt pedig külön viccesnek tartom, hogy Gábor  jó szekundánsként tartja a papírokat, amíg Hajdú B. felolvas róla valamit. Vincze Ottót viszont továbbra sem tudom befogadni.

-15. perc: Egy hideg Staropramennel nyitok, amíg lehűlnek a Heinekenek.

-5. perc: Most jó lenni Debrecenben betörőnek, több ezer kondás Lokista a stadionban. Hajdúbé közben Tankcsapdát idéz, minden összefüggés nélkül: "Előttem kilométerek, mögöttem mérföldek." Fura lesz, mondom én.

0. perc: A csapatok már a pályán, a dán bíró sárgában. Herczeg hihetetlen bambán a kispadon. Lesz, ami lesz. (Közben kiderült, hogy nincs proliszensze, alig ülhetett egyáltalán oda.)

1. perc: A szerkesztőség két tagja is a helyszínen követi az eseményeket. Közvetlen tapasztalatokon nyugvó  poszotok várhatók: holnap.

4. perc: Mindkét oldalon egy-egy gyenge beadási kísérlet pontrúgásból. Kivágják. Itt is, ott is.

5. perc: Szarmov lőtt haltamas kapufát a tizenhatos sarkáról. A kontrából Coulibaly futott el a szélen, de lapos beadását a kivetődő kapus biztosan fogta. Ma vajon kit fog sárgáig idegesíteni?

8. perc: Hajdúbé már az egy-nullás vereség továbbjutást érő minőségéről beszél. Nem korai még? Közben egy sárga a bolgároknál (Szarmov).

9. perc: Rudolf próbált bemenni két ember között, de lepattant. Szó sem volt feltartásról.

11. perc: Joãozinho beadását kigagyiztuk. Kirúgás.

12. perc: Annyiszor hallom Szarmov nevét, hogy jó néhány szóvicc jutott eszembe.

13. perc: Szarmov adja el a labdát a saját tizenhatosán belül, Coulibaly megszerzi, leadja, Varga pedig a kapuba emeli. GÓL! Eggyel megy a Loki.

17. perc: A Debrecen sokadszorra vágja előre a labdát, labdafelhozatal helyett. Ennyire nem gyorsak a támadói. Vagy nem is ez a cél?

19. perc: Ramosról jut eszembe: hondurasi játékos játszott már a BL-ben?

20. perc: Rudolf végre megszerzett egy előre vágott labdát. Ismét lepattan a védőjéről.

21. perc: Leandro kap sárgát egy szerencsétlen becsúszás után. A szabadrúgást Polekszics kiüti jobbra. Jó fél perc, míg felszabadítanak a debreceniek.

23. perc: Mint az a tumbleren kiderül: többen is laptoppal az ölükben nézik a meccset. Kockalabdával lehet játszani a focit?

26. perc: Rohanós-ívelgetős focit játszik a Loki. Egy gólos előnynél talán jobb lenne tartani a labdát és csalni az időt. Közben Hrisztov kavart a tizenhatosnál, négy védő között lő a kapu jobb oldala mellé.

28. perc: Joãozinho lapos lövését védi könnyedén Polekszics a jobb alsó előtt. Nagyon bizonytalan a Loki bal oldali védelme.

29. perc: Jovov jobb oldali szabadrúgása lesen éri a bent fejelni szándékozó csapattársakat. A szabadrúgásból Rudolf léphetett volna ki, de a bolgár kapus jól együtt élt a játékkal.

30. perc: Még az előző helyzetet gépeltem, amikor már újra Rudolf vitte kapura a labdát, majd huszonötről fölé(/mellé)durrantott.

33. perc: Elfogyott a Staropramen, remélem lehűltek a Heinekenek.

34. perc: Statisztikákat mond Hajdúbé: 61%-ban a Levszkinél a labda, és három kilométerrel többet is futottak eddig. Nem ezen múlik úgy látszik, pedig Pistabá nagyon mondta annó a Fabulon úttörőben.

35. perc: Valami bolgár helyzet lehetett, mert a visszajátszás végére értem vissza.

36. perc: Rudolf Gergely rúg egy gecinagy GÓLt a tizenhatos bal sarkától a jobb ficakba. Kettővel megy a Loki, összesítésben 4-1.

38. perc: A Heineken még épp nem elég hideg, a Debrecennek meg érik a kétmilliárd. Ramosnál egy sárga (az index közvetítése szerint, de ez eddig nem megerősített hír). (Közben utánaolvastam, tényleg sárga, bár nem tudom miért, mert elméláztam.)

40. perc: A meccset a hazai térfélen játszák, a gólokat viszont a másikon rúgják.

42. perc: Rudolf harcolt ki egy szögletet a bal oldalon. Erről ennyit.

44. perc: Hajdúbé Vargát ajnározzta. Szerintem viszont kopasz annyira, mint Sándor Tamás. Aztán majd meglátjuk mit tud.

45. perc: A Levszki sokadik szögletét rúghatja. Egyelőre egyik sem veszélyes, bár mindegyiket a bolgárok fejelik el.

47. perc: Vége az első félidőnek. Varga és Rudolf egy-egy gyönyörű góljával 2-0, összesítésben 4-1. A Debrecen vezet, sőt továbbjutásra áll, de ahhoz nagyon komolyan kell érteni a szakmát, hogy kijelentsük: uralja a mérkőzést. Legalább a gólokat ők szerzik, és nincs az a kivénhedt sztárocska, aki erre ne azt mondaná: ez a lényeg!

Félidei hallgatnivaló: Loki induló a Spatzen Jodler Sextett tolmácsolásában.


Félidőben: Vincze Ottó nem csak szakmázik, hanem humorizál is. Nem tudom melyik szerepben hiteltelenebb. Viszont a nagy piros bojtú mikrofont annyira az arcához tartja, hogy úgy tűnik mint ha bohócorra lenne.

46. perc: A kihagyhatatlan rész: A bolgárok kezdhették a második félidőt, csere egyik oldalon sem volt.

46. perc: Méhes Gábor bemondja a tutit: 57-150 arányban a Levszkinél van a több sikeres passz. Murphy pedig minden szájaszélét megnyalja minden nyelvével: ilyen a foci. (Az apró képzavar nem az ön készülékében van, a problémát próbáljuk elhárítani.)

50. perc: A Debrecen a meccsen először szerzett középpályán labdát. A 2-0 ilyen esetekben a csoda kategóriáját jelenti.

51. perc: Ramos a földön egy csúnya belemenés után. Zé Soares is sárgát kapott. Ramos egyébként a Debrecen egyik legjobbja. A posztját ugyan elhagyja rendszeresen, de legalább besegít a töketlen védelemnek.

53. perc:  A Loki orvosi stábja ingajáratban közlekedik a gyepszőnyeg-kispad viszonylaton. Ha egy pillanatra elmélázna Hagyó Miklós, egész biztos megszámozná őket is, majd éjszakára: Cinkota, kocsiszín. Ezúttal Czvitkovics az áldozat.

56. perc: Uj Péter szerint a Levszki feladta. Vagy egyáltalán nem ért hozzá, vagy nagyon.

57. perc: Ki tudja hányadik szögletét rúgja a Levszki. Kimegy a túloldalt.

58. perc: Szakály helyett Dombi. Felpörgetik?

59. perc: Apró átszervezés: Cvitkovics megy Szakály helyére a bal szélre, Tibusz pedig a jobb oldali csíkhoz. Uj Péter mégis ért a focihoz?

60. perc: Varga kap sárgát, a következő meccset kihagyja. Egyre inkább úgy szaglik, hogy a BL-ben. (Méhes Gábor is elszólja magát, szintén az első BL találkozóra vonatkoztat.)

62. perc: Cvitkovics ugratja ki Dombit, aki lövés helyett bepassz, középen érkezik Varga, de a csele után a kapus szögletre tisztáz. Hatalmas ziccer volt.

65. perc: Jovov első értékelehtő szögletét Hrisztov veszi le a büntetőpont környékén, majd a kapu fölé rúgja a labdát. Tényleg harmatos ez a védelem. A BL kapujában ez már nem megengedhető.

67. perc: Annyira jó a közvetítés, hogy Zé Soarez kapu mellé szálló fejeséből, csak a fejest láthattuk. Kedves TV2: van még mit tanulni, a rengeteg riportertől és szakommentátortól még nem lesz jó a műsor.

68. perc: "Érdemes lenne Coulibalyt futattni, (...) ő még nem liheg." - kapom el Hajdúbé egy mondatát. Remélem nem a mélyen benne lappangó strici jött elő.

70. perc: Rudolf elérte a 8 kilométert futásban, ez a legmagasabb érték a pályán. Megjegyzem ennek nagyjából kétharmadát: feleslegesen, mert vagy lesen volt, vagy reménytelen helyzetben.

71. perc: Polekszics véd egy ütemtelenül elrúgott labdát. Közben bolgár csere, Jovov helyett Dimitrov, aki első érintésből kapura rúg. Polekszics ezt is. (Három csatáros játék következik a vendégektől.)

73. perc: Ezt inkább eljátszotta Rudolf, nem részletezném. (Emlékeztetőül: összeesett a kapus "érintését" követően a büntetőterületen belül.)

75. perc: Egyre inkább érik, hogy a Fradisták számára megszűnjön egy "miheztartás végett". Újabb magyar csapat a BL-ben?

76. perc: Azért Bodnár sem rúg be mindent a kígyótérről.

77. perc: Dombi is kihagyja az első Bajnokok Ligája meccset. Műesésért sárga. Zsánere. Van még bíró Európában, aki elhiszi neki?

80. perc: Ha a szöglet tényleg fél gól volna, akkor az eredményjelzőn DVSC - Levszki 2-6 lenne nagyjából. Ami viszont Európa Liga.

81. perc: Czvitkovics helyett Fodor Marcell.

83. perc: Egyre bátrabb a Debrecen. A Levszki pedig feladta. Érzek a kettő között némi összefüggést.

86. perc: Taktikusan felhangosítottam a televíziót, amíg kimentem a mosdóra, hogy ha valami történik visszarohanhassak. A padlószőnyegnek jót tett a leült mérkőzés, beláthatatlan tisztítási műveletekkel járt volna minden egyéb szcenárió.

87. perc: Hajdúbé és Méhesgé elmondása szerint a Debrecen a 32. kiemelt lesz a sorsoláskor. Ez egész pontosan annyi, mint a csoportkörbe jutottak száma, vagyis bárkit kaphatnak.

89. perc: Rudolf helyett Oláh. Geri kifutotta magát, lőtt egy szép gólt. Ennyi elég is egy támadótól. (Nagyfater örökérvényű tanítása szerint.)

90. perc: Három perc a hosszabbítás, a szurkolók nagy örömére. Lehet kérem ünnepelni!

93. perc: VÉGE! A Debrecen a BL főtábláján! Herczeg András pedig verebesi magasságokban egy ország szemében!

Összegzés: Amíg a továbbjutás kérdése nyílt volt, addig hajtott a Levszki és a futball lényegének minden szempontja szerint jobb volt, a gólokat mégis a Debrecen rúgta. De ugyebár azt mindenki, aki valaha a grundon labdába rúgott tudja: csak ez számít! Reméljük Szima úr a zsebébe nyúl, és megerősíti a csapatot, mert félő, ez kevés lesz, valamint Herczeg úr is felnő a feladathoz. Elismerjük, a célfutball jövedelmező, de ne felejtsük: a Kalmar Elfsborg ellen szerencse is kellett, a bolgárok pedig hatalmas pech alatt játszottak (a négyből három akkora gól volt, hogy idényenként egy ilyen is ritka).

                           Gratulálunk!                          

(v.h.: Oké, elismerem az első közvetítésünk gyengére olyanra-amilyenre sikeredett, de vagy belejövünk, vagy egy életre abbahagyjuk.)

+20. perc: Kishölgy a TV2 játékában:

- Ön, kedves Erzsébet Loki-drukker?
- Igen, a szívem magyar fele zöld-fehér (…)

Köszönjük, kedves Erzsébet!

33 komment · 1 trackback

Címkék: debrecen közvetítés levszki szófia

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr751337520

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Les (DVSC - Levszki Szófia, Népstadion) 2009.08.28. 13:38:52

Végre. Végre leemelte mellkasunkról jeges ülepét a Sors-domina és fellélegezhetünk. Tizennégy évvel a Ferencváros történelmi, megismételhetetlen, és még ki tudja milyen randomgenerált Fradi-jelzőt igénylő csontig rágott bravúrja után ismét ott vagyunk ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

girosz · http://www.girosz.hu 2009.08.25. 18:47:57

Lesz valami online nézhető csatorna? Ma este pont bent kell lennem a cégnél.

Zigi 2009.08.25. 19:11:11

Itt próbáld:
www.bl.tv2.hu
Ha nem jönne be, akkor itt egy bolgár link:
www.bgtelevizia.cc/tv.php?channel=120

girosz · http://www.girosz.hu 2009.08.25. 19:14:34

@Zigi: Kösz szépen.
Gondolom majd minden jól le lesz terhelve és jön még link. Justin tv-n is lesz gondolom, meg itt-ott.
2 link már alakul :)

2009.08.25. 19:19:30

justintv-sbe ne nagyon bízz, limitálni szoktak és utána fizetős stb...

de szerintem annyira nem lesz terhelt, elvégre tv2 kicsit többfelé van az országban :)

Hitchiker 2009.08.25. 21:02:31

"a kárpátok gravesenje!" :D

2009.08.25. 21:13:05

azért egy mikroblogoláshoz nem kell laptop, bőven elég egy telefon :)

2009.08.25. 21:24:57

szegény, csacsi, öreg petkov :)

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2009.08.25. 21:40:45

Nabazz, pellengérre lettem itten állítva (a szintén számítógép előtt blogoló végh hanta által), nem elég baj az nekem, hogy nem kaptam jegyet?

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.08.25. 21:44:07

@Király Rák: Képes voltál nem jegyet kapni? Az ország lakosságának 0,03% ott van a helyszínen, és ebbe nem fértél bele? Gondold át kérlek az életed.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.08.25. 22:19:41

a közvetítés képeit nem kapják valahonnan?

girosz · http://www.girosz.hu 2009.08.25. 22:21:48

bár a hajdúb mondott valamit, hogy a feliratokat központilag kapják valahonnan

2009.08.25. 22:40:48

profi munka volt, bravó Loki

Fisk 2009.08.26. 00:14:01

Nem az Elfsborg ellen volt szerencse, hanem a Kalmar ellen.
Tökmind1.
Éljen Dombi!!

Mérgező Hulladék 2009.08.26. 08:14:15

Ramos David Suazót követheti a Bajnokok Ligájában.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2009.08.26. 09:09:46

Külön posztot nem írnék róla, inkább maradnék a hosszabb kommentnél. Akinek első ránézésre i s hosszú, attól bocs és nyugodtan ugorja át ezt a kommentet.
Amíg v.h. a gép előtt ücsörgött, addig én beültem egy lokálpatrióta szektorba (párom édesapja ugyanis debreceni és a hétvégén volt otthon, ott is vette a jegyeket), ahol szerintem rajtam és páromon kívül mindenki a Hajdúságból jött.
Talán nem mondok meglepőt azzal, hogy a 35. percig az egész szektort folyamatosan az idegrángás kerülgette. A védekezést nem minősíteném csapnivalónak, inkább úgy, hogy védelem nem volt. Méterekre álltak a fiúk a bolgároktól, akik úgy kezelték le a labdát és úgy passzolták tovább, ahogy főúri kedvük tartotta. A balszélen Joaozinhot olyan szinten hagyták szabadon a fehérek, hogy az már-már fizikai fájdalmat okozott. Összességében: a második gólig benne volt a levegőben, hogy megkapjuk a lángost. Utána igazából már nem.
Fenti hozzáfűzéssel együtt természetesen igaz, hogy a győzelmet, a továbbjutást nem kell magyarázni. JÁR A MAXIRISZPEKT (jó ezt leírni magyar csapatról).
Hanta tudósítása alapján azt érzem, hogy a képernyőn keresztül is sok minden hasonlóan látszott, mint élőben. Két észrevétel: az egyik az 51. percnél, hogy Ramos a Debrecen egyik legjobbja. Én az első félidőben nem éreztem annyira jónak a teljesítményét (a szektorban néhányan el is csodálkoztak, hogy Herczeg nem cserélte le a szünetben), bár a szünet után tényleg feljavult, de ha nekem kellene kiemelnem valakit, akkor Vargát és Polekszicset favorizálnám. A másik a 87. perc, amelyből úgy érződik, hogy a Loki bárkit kaphat ellenfélnek a sorsoláson – a valóságban az első három kalapból kaphat bárkit, viszont a negyedikből nem. Tehát kiesik a körből a Zürich, a Haifa, az Urziceni, a Kazany és a mai eredmények függvényében még három csapat.
Ja, a nap szurkolói beszólása a 85. perc tájékáról: a már sárga lapot kapott (és korábbi sárgája miatt a következő meccset mulasztó) Dombi az oldalvonalnál szereli a bolgárt, aki nagyot esik, játék megy tovább – kissé érdes hang két sorral feljebbről: „Tibi, neked már úgyis mindegy, menjél vissza, taposd meg!!!”
Még egyszer sorry mindenkitől, hogy hosszú voltam.

2009.08.26. 09:28:14

@Black Lotus: nem baj. köszönjük

élvezet volt végigolvasni.

de válts nevet Bajnokok Ligájára

a monogrammod megmarad

nomen est omen :)

szép volt Loki!

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.08.26. 11:39:35

ramos és varga télleg nagyot játszott, a coulybaly meg torghelle feketében.....

globocnick 2009.08.26. 16:15:54

Hű, szégyellem, de én már a második gólra is nehezen emlékszem... Cimborámmal előre jégereztünk a medve bőrére, így a Puskás Öcsi Arénába el sem jutottunk, két kevésbé alkohol kedvelő barátunk tekinthette meg élőben a meccset helyettünk, ők talán emlékezni is fonak rá... Sebaj, a bulgár traktorosok helyett megyünk majd Juventusra, meg Liverpoolra! (Hacsak valami közbe nem jön...)

bvb09 2009.08.26. 17:24:21

Egy kis statisztika az idei BL menetelésről :) :

6 meccs, 5 győzelem, 1 vereség

15 pont

9 rúgott, 4 kapott gól

Otthon: 3 meccs, 3 győzelem, 5-0-ás gólkülönbség

Idegenben: 3 meccs, 2 győzelem, 1 vereség, 4-4-es gólkülönbség

És mondja azt valaki, hogy a Loki szerencsével jutott el a BL csoportkörbe...

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.08.26. 17:28:02

@pitbullhab2: Egy vérbő statisztikus ellen még kevés ennyi érv. :)

pillez54 2009.08.26. 18:02:40

a mi szektorunkban is volt egy jó beszólás, egy örömittas loki mezes szurkoló felkiált a meccs végén: B@sszátok meg, haza megyünk és levágunk egy disznót:)

pink75 2009.08.27. 12:34:11

utálom a hejnekemt

KÁJZERSZÓZE 2009.08.28. 10:44:40

Gratula a Lokinak. Az eredmény a lényeg, és az meg is van.

Ennél nagyobb öröm csak akkor fog érni engem, ha Diósgyőrben mehetek BL meccsre!!!!!!!!!
süti beállítások módosítása