HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

A múmia Irapuato mezt húz

2009.09.28. 12:11 Black Lotus

Jól megkaptuk, mit megérdemeltünk. Honduras 32 év után újra meccset nyert az U20-as világbajnokságon. Ismét Afrikában és ismét ellenünk. Miközben az arcunk mérete egyenes arányosságban állt a védelmünk lyukasságával, egyetlen értékelhető kapura lövéssel sikerült lehoznunk a mérkőzést. Egervári sensei félretette az organikus ábrázolást, helyette kinyilatkoztatás témakörben jeleskedett.

Azok számára, akik tegnap estére kellemesebb szórakozást találtak maguknak, nem minden indulat nélküli összefoglalás. Az első percekben fiúkáink huzamosabb életjeleket küldenek magukról, többször tisztelgő látogatást tesznek az ellenfél tizenhatosán belül. Gosztonyit egyszer nem feltétlenül a szabálykönyvvel teljes összhangban lévő mozdulattal takarítja el a hondurasi hálóőr, de a műkedvelő mivoltát a találkozó folyamán többször ékesen bizonyító feketerigó nem óhajtja közbelépésével megzavarni az események kibontakozását. Nem egész kettő perc elteltével egy Rojas-kapufa formájában érkezik az első kijózanító maflás, aztán sorjáznak az újabbak. Gulácsi a 20. perc tájékán előrehozott szilveszteri műsorszámmal szórakoztatja Alexandria népét, Rojas a kapufa után is átjáróháznak használja a védelmünket. A középpályán Koman fényévekre van a csapatot összefogó vezér szerepkörének érdemi megvalósításától. A széleket gyakorlatilag nem vesszük igénybe. Kapura lövésünk is csak egy van, Présinger 25. percben elvégzett szabiját az egyébként szemmel láthatóan fogalmatlan kapus valahogy kiimádkozza a felső sarokból. Ettől olyannyira elkezdjük tisztelni, hogy a későbbiekben már el is tekintünk érdemi foglalkoztatásától. Elöl Kisjézus dobálja magát, mint egy fürdőskislány, kapura lövéssel véletlenül sem kísérletezik, ahogy más sem.  Megteszi a túloldalon Martinez (aki talán maga sem hitte el, hogy a kutya nem óhajtja megtámadni), a jelek szerint túl sokszor nézhette a Debrecen-Levszkit videón, mert rájöhetett, hogy ha távolról rálövi a labdát, abból lehet gól. Lesz is. A félidő további része játékosaink részéről fentebb jelzett tevékenységekkel, a tévét nézők részéről a vérnyomásmérő keresgélésével telik.
Második félidő. Kettőt is cserélünk, ami elsőre indokoltnak tűnik: Dudás semmit sem csinált egy félidő alatt (a többiek se sokat, de ő talán még ebből a csapatból is képes volt alulról kilógni), a másik csere pedig Futács behozatala szintén logikusnak tűnik a 180 centit véletlenül sem elérő közép-amerikai csodacsapat ellenében. A félidő elején átmenetileg megélénkülünk, de igazi helyzetünk ekkor sincs. A hondurasiak zseniálisan húzzák az időt, amelyhez segítő kezet kapnak részben a futball-labdát valószínűleg csak a strand homokjáról ismerő „sípmestertől”, részben pedig az irapuatói vánszorgást valósághűen reprodukáló magyaroktól. Történik eme tényállás egészen a 70. percig, mikor az ezúttal a magyar kapuhoz viszonylag közel kolbászoló Martinez a félpályányi indítás átvételével rögtön a sarki trafikba küldi Présingert, majd újra kirojtozza a hálót. Kiegyenesednek a kérdőjelek, fiaink innentől már nyíltan az esti diszkózásra a zuhanyzó igénybe vételének sorrendjére fókuszálnak, miközben a világítótorony mellől célba ér még egy hondurasi küldemény. A negyedik is csak a kézbesítés apró hiányosságai miatt landol az oldalhálóban.
Egervári mester, aki 1986-ban Mexikóban segédedző volt, rutinosan magyarázza a blamázst. „Fiatal, rutintalan csapatra” hivatkozik, ami egy utánpótlás-tornán legalábbis érdekes szófordulatként hat, részünkről soron kívül díjazzuk az ahülye jelző odaítélésével. (Gyorsan lementettük a laptopra, legyen miből okulnunk, ha egyszer letiltanak a netről.) A brigáddal egy éve még EB-bronzot nyerő Sisa tréner ennek olvastán vélhetően diszkréten maga alá csinál Ludányhalásziban, háttérben a kerítés előtt egyszerre Sisa-bábukat égető Honvéd-szurkolókkal és szerenádozó diósgyőriekkel. Az étkezés pikáns részletei nem kerülnek szóba, pedig biztos vagyunk benne, hogy Egyiptomban is készülnek finom tésztafélék.
Keresztvíz-lehúzás, tömjénezés rovatunkat mellőznénk, mivel a tegnap látottak alapján talán az egyetlen érdemi kapura lövésünket bemutató Présingert tudnánk hármasnál jobb jeggyel kényeztetni.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Folytatás szerdán, a Hondurasnál nem feltétlenül gyengébb Dél-Afrika ellen, akik amúgy a 90. percben még 2-0-ra vezetve ikszeltek le az Emírségekkel. Azon játékos kedvű olvasók, akik még nem adták le tippjüket, a gyűjtőposztban pótolhatják a hiányosságot.
 

13 komment

Címkék: videó u20 egervári ahülye levitézlés

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr701412529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.28. 12:57:49

Ja, egy normális világban Egervárit csak ezért a rettentő ostoba mondatért szurokba-tollba hempergeti a hálás publikum, és kibaszarintja a falu határán túlra. Ugyanitt a nagyképű ifjútitánoknak kötelező jelleggel napi 8 órás álláslehetőség a gépállomáson és a tehénistállóban. utána lehet kedvtelésből futballozni. A többit a tippelőposzt alá már bevéstem. Faszkivan, faszkivan, faszkivan.

2009.09.28. 13:05:34

azt hiszem ennek a kapusnak, meg ennek a védelemnem még én is vágtam volna egy mesterhármast...

Egervári takaroggy

callmemike (törölt) · http://envagyokazasrac.blog.hu/ 2009.09.28. 13:36:49

azt hiszem, a legműkedvelőbb műkedvelő szemét is kiüti az, ahogy Egervári elkúrta ezt a meccset.

A legbotrányosabb, ahogy a védősorből Egervári mester egy kurva nagy offside trapet kreált. Ott áll a négy csávó egymás mellett, nem léphetnek ki se előre, se oldalra, amíg nem ég a ház, mert a defense line az egy olyan dolog, amire vigyázni kell. Hogy ez mire jó? Megállítja roger Rojast, már amikor nem. A többi 9 mezőnyjátékossal meg nyilván nem törődünk.

A másik botrány, ahogy a védők nem vállalták fel az ütközéseket. Egervári mester ezt valószínűleg azért találta ki, mert látta a videókon, hogy a hondurasiak a legkisebb érintésre is hipp-hopp röpülnek. Na de csókolom! Átlag 15 centivel volt a magyar csapat magasabb az ellenfélnél. Ergo: az állított helyzeteket mi nyerjük, a beinduló törpe támadók viszont úgy forgatják majd a tornyokat, ahogy akarják. A helyes megoldás itt éppen az lett volna, hogy még a széleken eltaroljuk a hondurasiakat, aztán ívelgessenek, ha akarnak. És középen LÉPJENEK KI RÁJUK, az isten verje meg.

Védekező középpálya nyista? Ha az elöl sétálgató középpályások nem jönnek vissza a saját térfél elejére védekezni, akkor a) Vladimir Koman hiába próbál meg védekező középpályásnak tűnni, mert nem az b) Vladimir Komannak nem lesz labdája és ebből kifolyólag c) a csapatnak nem lesz egy értelmes támadása sem.

Nem rosszak a képességei a csapatnak, ahogy az EB bronzéremből is látszik. Egy U20-as csapat minősítésében speciális tényezők mérvadók, a magyar csapat pedig ezen a szinten tényleg oda tartozik, ahová előzetesen várták magukat: legalább a legjobb tizenhatba.

Egervári azonban egy hányás. Ez a meccs rajta ment el. A legjobb az lenne, ha azonnal eltakarodna Egyiptomból, a srácok meg lejátszanák a maradék meccseket abban a basic rendszerben, amiben a csapat kétharmada évek óta játszik.

vérfarkas 2009.09.28. 13:43:28

Eltekintve attól, hogy korosztályos tornán nem hivatkozunk a fiatalságra, Sanyi bának üzenem (ha jól számoltam a fifa.com adataiból), a két csapat átlagéletkora:
Magyarország 19,73 év
Honduras 19,55 év
Szóval "kisebbektől" kaptunk ki, bele se merek gondolni, mi lesz az átlagosan egy hónappal idősebb arabok ellen :-)

Stefan Derrick 2009.09.28. 14:20:07

Egervári rajzoljon végre az emelesznek is!

Salvatore Bonanno 2009.09.28. 14:36:49

Egervári valóban katasztrofálisan meccselt.
A csapat valóban mélyen tudása alatt játszott.
Ez az egész azonban szerintem egészen Kisteleki and Co azon döntéséig is visszavezethető, amikor az Eb-bronz után kirántották a csapatot és a szőnyeget Sisa alól, mert majd a holland csodát tesz.
Az eredményt láttuk tegnap...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.09.29. 02:47:01

Egervári,Egervári...Nem védeni akarom én,de Egervári volt az,aki csipőre tett kézzel állt,aki nem hajtott,aki a második gól után láthatóan leszarta a meccset,aki nagyképű volt?Egervári volt vagy Futács,aki egyszer sem tudta elfejelni a legalább 15 centivel alacsonyabb védője elől a labdát?Elkúrta ezt az MLSZ,nem is kicsit,már az elejétől fogva,de amit a fiúk mutattak a pályán,azt nem lehet elégtelen mentális felkészítéssel,rossz taktikával,Egervárival magyarázni.Itt ma a focistáink vallottak főleg szégyent.Ennek ellenére bízom bennük,harmadikként is tovább lehet menni.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2009.09.30. 21:22:41

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Nem, most téged fogunk szidni, amiért elfelejtettél tippelni. ;)
A csapatnak jár a gratula.

pókfoci 2009.10.01. 00:52:43

o/ én jelentkeznék, ha nyilvános kövezés lenne - szóljatok :D

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.01. 02:41:59

@Black Lotus: Valóban nem tippeltem,babonából.A fentebbi kommentem csak arra vonatkozott,hogy mennyire a fiúkon múlt Honduras ellen is,és mennyire rajtuk múlt Dél-Afrika ellen is.

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.01. 02:44:07

Black Lotus: Babonából nem tippeltem,ez igaz.A fentebbi kommentemmel csak arra akartam utalni,hogy mennyire a fiúkon múlt Honduras ellen is és mennyire rajtuk múlt Dél-Afrika ellen is,mégis ég és föld.
süti beállítások módosítása