HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Repülő hollandi

2010.06.06. 19:00 vendégszerző

Kétféleképpen is értelmezhetjük ezt a címet. Egyrészt utalhatunk vele Arjen Robben futósebességére, de mivel erről Bodnár Laci többet tudna mesélni, inkább foglalkozzunk a másikkal. Erwin Koeman már maga is vizionálta, hogy a következő MLSZ-szeánszot követően legfeljebb a Tenkes kapitánya lehet, a válogatotté nem. Ha nem is biztos, hogy ez bekövetkezik, a Németország és Hollandia elleni összesített 9-1 még a laikus szurkoló számára is világossá teszi, hogy a válogatottnál változásra van szükség. A két mérkőzés különösebb elemezgetése nélkül (nem mintha lenne mit elemezni rajtuk) nézzük mi vár futball-celebjeinkre az ősz folyamán.

Talán nem vagyok egyedül, ha úgy gondolom, hogy jelenlegi állapotában a magyar válogatott az EB selejtező sorozatra nincs felkészülve, és ha így folytatjuk nem is lesz. Változtatni kellene, és szerintem nem feltétlenül pont a Szövetségi kapitány személye a probléma. Magával a csapattal vannak bajok. Ha végig futunk a keret (lehetséges) tagjainak névsorán, akkor láthatjuk, hogy a korábbi évek gyakorlatával szemben, légiósaink már nem az AEL Limasszolból, vagy a Hapoel Tel-Avivból jönnek haza. PSV, Zenit, Anderlecht, Borussia Dortmund, AEK Athén, Hertha, Osasuna, Fulham stb. Mégis, mintha valami nem állna össze, valami probléma lenne a szerkezettel, vagy az egységgel, ezt kívülről nem látni pontosan, de véleményem szerint hasonló produkcióra lennénk képesek Capelloval vagy Benitezzel is, és Egervári Sanyi bácsi is legfeljebb egy-két Csányi portrét és egy negyedik helyet tudna produkálni a selejtezők végére. Teljesen mindegy, hogy ki ül a padon, ha bent eladjuk a labdát, vaktában passzolunk és a 20. perc környékén szublimál a középpályánk.
Juhász Roli arról panaszkodott a holland mérkőzés után, hogy nincsenek „hangadó emberek” a csapatban, márpedig a hatékony összjátékhoz valóban kellenének ilyen személyek.

A Bohócliga kínzóan hosszú távolmaradása, és a Bajzát- és Kabátmentes VB nyilvánvalóan unalmas napjai kellő időt adnak arra, hogy elemezzünk, tervezzünk! Arra buzdítanám a ’biztos olvasóközönségét, hogy segítsünk Rolandnak, találjuk meg a megfelelő tekintélyű játékosokat, a megfelelő posztokra! Alább megpróbálom felvázolni azt a csapatot, amely szerintem ütőképesebb lehetne a jelenleginél. Mivel köztudottan a 10 millió szövetségi kapitány országa vagyunk, nem kötelező egyet érteni vele, érdeklődve várom az olvasók saját elképzeléseit.

Alap feltevésem, amivel kevesen fognak vitába szállni, hogy a védekezésünk úgy rossz, ahogy van. Négy védő előtt ketten, néha hárman szűrnek a középpályán, látjuk milyen sikerrel. Szerintem ez legfeljebb arra jó, hogy teljesen kizárja egy ötletes támadásnak a lehetőségét. Csak gondoljunk bele!
Bodor Boldi becsúszva szereli Wilhelmsont, tovább teszi Dárdainak, aki kioszt egy kötényt Källströmnek, Szélesi egy bicikli csellel megindul a jobb szélen, majd tanári keresztlabdával indítja Dzsudzsákot… na igen…
Ez így legfeljebb arra, jó, hogy Huszti, Dzsudzsák, vagy akárki is játszik a széleken, fölöslegesen fusson oda vissza kilométereket és kimerüljön 60 perc alatt. A labda soha nem fog hozzájuk eljutni, mert kihozatal helyett mindig felrúgja majd valaki (többnyire Szélesi vagy Vanczák) Air-Sanyinak, aki vagy leveszi, vagy nem. Leginkább nem veszi.

Ebből kiindulva a védekező játékosok számát csökkenteném, és több támadót játszatnék. Az, hogy gólt fogunk kapni az erősebb ellenfelektől olyan biztos, mint, hogy Dzsudzsák Balázs előbb-utóbb fel fog tűnni a Barátok köztben. Minek küzdjünk az elkerülhetetlen ellen, inkább próbáljunk meg többet rúgni, mint amennyit kapunk! Arról már nem is beszélve, hogy ha az ellenfél a védekezéssel van elfoglalva, akkor nyilván kevesebb energiája marad majd a támadásokra. 4-1-3-2 felállásban küldeném ki a fiúkat, mégpedig az alábbi kerettel:

Akárhogy is fáj, Gabi a Király

Nehéz kimondani, de a szürke mackóalsó Gianni Versaceja, a jelenlegi legjobb kapusunk. Fülöp Marci sokkal szimpatikusabb srác, de valljuk be, előkészített defibrillátor nélkül nem nézetnénk szívesen olyan válogatott meccsek felvételeit pészmékeres szurkolótársainkkal, ahol ő állt a kapuban. Talán ha többet játszana klubjában, lehetne második számú kapus, de nálam csak a harmadik helyet kapja meg, mert a második igen is kijár Gulácsi Péternek! A kezdő kapusom ettől függetlenül Király Gabi, de ha Babos meggondolná magát, akkor mindjárt más lenne a helyzet!

Védekezem, tehát vagyok

Egy védelem erejét ne a mennyiség, hanem a minőség határozza meg! Négy klasszikus védő éppen elég egyszerre a pályán, a titok nyitja, hogy minden posztra kellene egy jó ember. És itt jönnek Erwin bajai.
Talán ismeritek azt a puzzle jellegű játékot, ahol egy kis táblán, egy üres mező segítségével, a darabkákat tologatva kell kirakni az összekevert képet. Ez a probléma a védekezésünkkel (is), mindig hiányzik valahonnan valaki.
Nincs szűrő ember középpályán? Akkor felvisszük Juhászt. Nincs bal bekk? Oda majd átmegy Bodnár. Az ő helyére kilép Vanczák, középre beáll majd Horváth és így tovább.
Egy folyamatos, csiki-csuki körforgásban van a hátsó szekció, nincs állandóság és nincs minden posztra ember. Szerintem elsősorban a bal hátvéd kérdéskörét kellene megoldani, mert akkor Bodnár végre visszaállhatna az őt megillető jobb bekk helyére. Balbunkóra én úgy gondolom, hogy igazán lehetne küldeni Kádár Tominak egy meghívót. A Newcastle is van olyan jó csapat, mint a Roda, és egy fiatalabb játékos talán még emlékszik rá tesi óráról, hogy hogyan tanította Füredi Béla bá’ a sprintfutást a Múzeumkertben. (bocs Boldi)
Középen ennél egyszerűbb a helyzet, hiszen kevesen kérdőjeleznék meg Juhász Roland helyét a védelemben, de ha mégis akadna ilyen olvasónk, attól szívesen venném értékelő dolgozatát „Juhász Roland nem válogatott színtű védő, mert…” címmel. Juhász társa - ellenféltől függően - akár Vanczák, akár Horváth is lehet, egyelőre úgy tűnik, hogy ők tudtak legjobban együtt működni Rolanddal.

Öreg Pali, nem vén Pali

Egyetlen védekező középpályásnak valaki olyan játékost kell találni, aki kellő rutinnal tud ütközni (értsd: sárga lap nélkül - Tóth Balázs leülhetsz), ugyanakkor kellő önbizalommal és tekintéllyel tud kommunikálni a védekező és támadó csapatrészekkel (Tőzsér Dani, te is). Jelenleg erre szerintem Dárdai Pál a legalkalmasabb. Saját bevallása szerint a Hertha fizikai felmérőin rendre az elsők között szerepel, és az ő esetében a hozzáállást, lelkesedést és küzdeni akarást soha nem lehet elvitatni. Amúgy Bozsikosan szólva, alteregója lehet Vadócz Krisztián, a debreceni Varga József, de hosszabb távon én még Vass Ádámot sem írnám le teljesen.

Száz középpályást, ezeret

A támadó középpálya talán a legerősebb sora a csapatnak, mégis mintha - képességeihez képest - ez döcögne a legjobban. Dzsudzsák, Huszti, Hajnal, Buzsáky, Koman mind olyan játékosok, akiket játszatni volna jó, csak itt is előjön a puzzle, Erwinnek nincs klasszikus jobbszélsője. Két ballábasunk közül Balázs tűnik biztosabb befutónak a baloldalon, így Koeman Husztit pakolgatja jobbra-balra, talán csak a kapuban nem állt még Szabolcs. A döntésem fájdalmas, de logikus. Aktuális formától, és ellenféltől függően vagy az egyik, vagy a másik játszik a bal szélen, jelenleg Dzsudzsák lenne erre az esélyesebb. Középen nálam mindenképpen Buzsáky Ákos lenne a kezdő! Igaz, hogy Hajnal Tomi a Borussia Dortmundtól kapja a fizetési csekkjeit, de a skandináv csapatok ellen bebizonyosodott, hogy technika ide, Bundesliga rutin oda, szegény Tomi úgy pattan le aktuális őrzőjéről, mint bazári céllövöldében a barnára festett acélpálcáról a légpuskagolyó. Sérüléséből tartó lassú lábadozása, meg úgy általában a válogatott meccsek elalibizése okán a posztra ő csak a harmadik jelöltem, mert ha nem Buzsáky támad középen, akkor Koman Vladimir. Pont. A jobbszélső hiányát szerintem sokkal egyszerűbben meg lehet oldani, mint azt Koeman mester gondolja - Huszti pakolgatása nélkül - oda kell rakni Gosztonyi Andrást, és hagyni, hogy bizonyítson!

A Szotyi, a Rudi, a Töki, a … Sanyi

Két ék és más semmi, a szurkoló vágya csak ennyi, mondhatná Hegyi Iván. Talán még annyi, hogy ebből az egyik legyen Gera Zoli. Én sem vagyok ezzel másképp, és azt hiszem, hogy az idei Európa Liga idény be is bizonyította, hogy Zolinak a támadó harmadban, az ék mögött a helye. Kell a fiúknak Gera Zoli respektje, hogy legyen a csapatnak tartása, legyen egy „húzónév”, egy igazi 10-es, egy csapatkapitány!
Hogy a befejező csatár szerepére ki a legalkalmasabb, az talán ellenféltől és taktikától is függ, de úgy gondolom, hogy a Rudolf Gergely, Németh Krisztián, Torghelle Sanyi hármassal kellene számolni.
Előbbi kettő erőssége, hogy nem csak legelöl, hanem az árnyékék posztján is bevethetőek, jól osztogatnak, így akár Gera esetleges kiesésére is megoldást jelenthetnek, míg Sanyi erőssége, hogy… erős. Tudom, sokan nem szeretik, de gondoljunk csak bele.
Moldova, 12 C fok, szakadó eső, sár, de Némó frizurája tartós marad. Vélhetően a bokája már nem annyira. Igenis vannak olyan birkózós, zongoracipelős meccsek, ahol Sanyi 82. percben, szögletből beerőszakolt fejesei hozhatják meg a 3 pontot. Ezért, ha nem is kezdőként, de a keretben ott a helye.

Összefoglalva a csapatom a következő lenne:

Király - Kádár, Juhász, Horváth, Bodnár - Dárdai - Dzsudzsák, Buzsáky, Gosztonyi - Gera, Németh
Keretben még: Gulácsi, Fülöp, Vanczák, Szélesi, Vadócz, Koman, Hajnal, Rudolf, Torghelle

Ha Roland esetleg látná ezt az összeállítást, (és miért ne feltételezzük, hogy olvassa a Labdabiztost, mint a magyar labdarúgás egyik mérvadó szakmai fórumát) akkor láthatja, hogy így összeáll egy Juhász - Dárdai - Buzsáky - Gera tengely, akik szerintem képesek lehetnek ellátni a korábban említett húzóember funkciót.

Be kell valljam, a tegnapi holland-magyarból csak az első félidőt láttam, és az tetszett! Jó, a vébére készülő tulipántermesztő fűimádók még véletlen sem kockáztattak semmit, csak meg ne sérüljön valaki, jajj. 1-1, gondoltam ez jó, a védekezésünk nagyjából rendben, Dzsudzsák pedig bemutatkozott egy bombával az őt állítólag nem ismerő szövkapnak.

Foczini indultam, nem illett elkésni, de az nagyon gyanús volt, hogy Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között hét olvasatlan sms gyűlt fel a telefonomon. Gondoltam valami bombameglepetés van, vezetünk. Még egyszer nem történhet meg az a 94-es eset, amikor Béla (a legnagyobb király) góljával vezetünk, majd jön a preRTLklubos korszak Verebese, és az ő Heti hetese.

A lényeg, hogy kimaradtam a hatos második félidőre eső részéből, és éreztem, gond lesz ha erről(???) írni kellene akár egy sort is. Szerencsére RobinH[ood]-ban elpattant a cérna és wördöt ragadott, majd küldött. Mi meg örülünk, mint pápai klubtulajdonos a paksi távozóknak.

Köszönjük.

60 komment

Címkék: feltámadás válogatott ekoeman vendégszerző

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr892060948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mizrolist 2010.06.06. 19:36:23

Engem Gosztonyi nem győzött meg, hogy őszinte legyek. A helyére inkább állítanám Komant... ha nem tudnám, hogy ő is inkább a bal szélen szokott játszani.

Bruno Salazar 2010.06.06. 19:59:34

Szívembol szoltál! És igenis Babost vissza kell sírni!

De a keretben még:
Gulácsi, Vanczák, Vaskó, Vass, Vadócz, Koman, Huszti, Hajnal, Rudolf, Kovács (de nem a Zoli)

Öket sosem hívnám meg: Fülöp, Szélesi, Torghelle, Szabics,

Bruno Salazar 2010.06.06. 20:01:38

Jut eszembe.
Azt tudjátok, hogy Bukrán Gabi miért volt anno "elfelejtve" a válogatottnál?
- Mert nem volt hajlandó azért fizetni, hogy pályára lépjen vajon ma is így megy???

Titi120 2010.06.06. 20:49:34

Nem tudom Vass Ádámnak mi a fenét kéne még csinálnia, hogy végre megkaparintsa Dárdai szerepkörét.

A vélhetően feljutó Brescia alapembere volt a Serie B -ben, a fizetését most duplázták meg a klub elöljárói, hogy hosszabítson, de nekünk ennek ellenére a megörgedett, lassan minden porcikáját fájlaló, a szezonban 2 meccset játszó Dárdai Palkó kell mindenáron ...

RobinH · http://unsigned.blog.hu 2010.06.06. 21:05:25

@mizrolist: az utánpótlás vb-n engem meggyőzött. Nem mondom, hogy ő az új Beckham, sőt! Viszont ahogy a pályán mozgott, emlékeztetett a fiatal Husztira! És Komant jobb oldalra rakni talán ugyanolyan butaság volna mint Gerát.

@Bruno Salazar: Természetesen az én keretemben is ott lenne Vass, Huszti, Vadócz, Koman stb akiket említettem, csak a végére már elfelejtettem beírni őket.
Én Vaskóval vagyok úgy, hogy még sosem láttam jól játszani! Ugyanakkor Szélesi játékát sem szeretem különösebben, viszont el kell fogadni, hogy bizonyos keretek között használható ember. Pl. Bodnár cseréjeként.

istenhátmögött 2010.06.06. 21:09:47

kiraly gabor tokeletes megoldas egy bajnoksagban, de egy 10 vagy 8 merkozesbol allo sorozat, vagy egy kupasorozatba be nem tennem a kapuba sot meg a stadiontol is eltiltanam 10 merfoldes korzetbe
vaoban bravur kapus es zsenialisan ved...csak mindig benne van a potya, ami egy bajnoksagban nem gond, mert van 32 vagy 36 merkozes h javitson, de egy rovid sorozatba sajnos nem fer bele
es (istenem mely levego sosem gondoltam volna h ezt kimondom de...) tunder lala ujguinearol, ennyi
es az alapveto annyit lovunk amennyit tudunk helyett en nkabb azt hianyolnam, hogy vegre legyen egy olyan valogatott jatekos aki a valogatott merkozesen serul le (nem kivanom)
a tuz a szikra az elszantsag, ami nem folosleges kiallitasokban, hanem a csinbe torteno belemenesekben, ferzo fejekben torott csonatokban nyilvanul meg
a tutyimutyi alibifoci helyett es akkor soha senkinek nem kene olyat nyilatkozni, amit minden evben legalabb egyszer olvashatunk, hogy: nagyon szegyelem magam

CYHMK · http://bukottfocistak.blog.hu/ 2010.06.06. 21:09:58

jó post

én kádár tomit inkább a védelem belsejében tudnám elképzelni, kár lenne 188 centit elvesztegetni a széleken.
balon inkább laczkót vagy leandrot nyomatnám.
juhásztól én amúgy nem vagyok elájulva egyáltalán. tényleg nincs nála jobb alternatíva, de amúgy nem véletlen, hogy a jupiter ligában játszik már egy évezrede, válogatott meccsenkét 1-2 hiba mindig benne van.
annak örülök, hogy gyepes gabit elfelejtettük, ő egy vicc volt.
dárdaira kár építeni, azt se lehet tudni, hogy jövőre a hertha első csapatánál fog-e játszani. tudom, hogy ez a magyar válogatott, de egy német amatőrligában játszó játékost azért mégiscsak cink lenne kezdetni a nemzeti tizenegyben:)
helyette inkább vadóczot és vargát.
a támadó középpályán megvagyunk, viszont a csatársorunk egy vicc. tényleg nincs jobb torghellénél? némethet még nem láttam sokszor játszani, de a termete alapján gera helyén tudnám elképzelni a jövőben. egy nálunk gyengébb csapat ellen fel lehet állni rudolf-németh csatársorral, de egy svédország szintű ellenfél ellen azért már kellene egy magas ék, akinek a fejére tud ívelni dzsudzsi. van most elvileg ez a szalai ádám, a csatár, aki nem lő gólokat. ráadásul meg is sérült a szezon végére...maradjunk annyiban, hogy ő egyenlőre inkább a jövő ígérete:)
torghelle helyet meg egyszer kipróbálhatnánk kovács petit. tudom, hogy matthäus már próbálkozott vele és nem adta, de én adnék neki még egy esélyt.
ezt a védekező felfogást meg tényleg el kell felejteni, mert nem megy.
a gyors, kombinatív játékhoz megvannak a törpe középpályásaink, át kellene állnunk a bátor támadófocira.
ha ki is szopunk nagy gólkülönbségekkel, még úgy is lesz végre egy szerethető csapatunk, amelyik nem arra törekszik, hogy megőrizze a tisztességes 0-1et a portugálok elleni sorsdöntő vb-selejtezőn...

RobinH · http://unsigned.blog.hu 2010.06.06. 21:15:58

@istenhátmögött: "a tuz a szikra az elszantsag," na ebben teljesen egyet értünk. Nem akarok lehorgasztott fejjel sétálgató játékosokat látni a pályán. Még 6-1-nél sem! Inkább üvöltözzenek egymással, vagy szitkozódjanak, vagy bármit, csak lássam, hogy ég bennük a tűz, hogy valamit csinálni akarnak a pályán!

mizrolist 2010.06.06. 21:25:21

@RobinH: lelkesnek lelkes, de iszonyú messze szokott tőle sokszor pattanni a labda, és 60 percnél többet futni akkor ő sem tudott.

rexter 2010.06.06. 23:09:23

pár dologban naon nem értek egyet. Horváth hihetetlenul lassu, ostoba, látszik h magyar nb1-en kivul sehol sem járt. NEM. 100x inkabb Kádár/Vanczák Juhász mellé, balvédőben meg Leandro, ez tök egyértelmű, nem értem miért felejtettük el őt. jobbszélre Gosztonyi nem lenne rossz, haérdemes lenne kiprobalni, de az sem lenne baj ha rendszeresen jatszana vhol nyugaton.

1116001 2010.06.06. 23:25:38

Egyetértek a szerzővel, talán csak annyit vitatkoznék, hogy Dárdai már nem kellene, de Vass és Varga mindenképp!!

Bruno Salazar 2010.06.07. 00:28:42

@RobinH: Szélesi!? Hm szerintem labda ügyetlen de bizonyára mások is fociztak már ellene akiknek más a véleménye! Ugyanúgy ahogy a mi Sanyink... sajnos!

Amúgy bal oldalon védekezőként Halmosi nyújtotta a legtöbbet, nem megoldás... de! Tovább gondolva néztem pár mérkőzését itthon, hát eléggé kilóg a Magyar mezőnyből pozitív értelemben, ha az ilyen játékos nem kell kint, akkor vajon a többiek akik nála gyengébbek miért fociznak!?

AIR 2010.06.07. 00:30:47

hát ez elég gyengus. sablonnevek, sablonmegoldások, főként fiatalokkal, az most divatos.
a kapuban Sáfár vagy Köteles kaphatna egy esélyt. nem azért mondom, én eddig ellene voltam a próbálgatásnak, de most már elég egyértelmű, hogy a Király, Gulácsi, Fülöp hármassal nem lehet mit kezdeni. max Királyt hagynám bent a keretben a rutinja miatt. Gulára majd akkor térjünk rá, ha játszik is valahol, Fülöp meg nagyon gyenge.
Kádár? nem játszik ő se. miből gondolod hogy 20 évesen a Newcastle padjáról meg fog állítani majd egy svéd válogatott szélsőt? én azt mondom, hogy ide kell betenni Horváth Gábort, aki a bal oldalon kezdte. igaz hogy ezzel csorbát szenvedne a támadószelleme a balvédelemnek, de bízom benne hogy Horváth magabiztos lenne. középen Liptákot vagy Mészárost húznám be Juhász mellé, az idei szezonban inkább Lipták volt meggyőző. Vilit felejtsük el nagyon gyorsan, vagy aki szerint nem, az nézze meg még egyszer a német meccset... jobbra jó Bodnár, ő valamikor még tudott jól játszani, más meg nem nagyon van.
vkp: Farkas I Balázs! nagyon jó szezon van mögötte, ő is a próbát megér kategória. mindenesetre ha nem ő, akkor csakis Dárdai. Dzsudzsák helye egyértelmű, Husztit is játszatni kell a jobbszélen. Buzsákyban egyetértünk, erős, gyors középpályás, ilyenünk kevés van. irányító poszton meg Gera, ha már vezéregyéniségekről beszélünk.
és akkor marad az egy szem csatár: Nikolics. őt látom a legjobbnak most...

Köteles - Bodnár, Juhász, Lipták, Horváth G. - Buzsáky, Farkas I B. - Huszti, Gera, Dzsudzsák - Nikolics

mizrolist 2010.06.07. 00:52:54

@AIR: Sáfár annyi idős, mint Király vagy Babos; Köteles szintén nem véd. Kádár játszik a Newcastle-ben, de nem mindig kezdő még. Lipták? Ő kicsoda? Buzsáky nem vkp, nem lenne értelme odatenni.

RobinH · http://unsigned.blog.hu 2010.06.07. 01:08:58

@rexter: ez a (Leandro + Kádár) - Horváth képlet nem is elvetendő gondolat! :-)

@Bruno Salazar: Halmosi kinti dolgai nekem is rejtélyesek. Jó képességű, vélhetően nem az öltözőt takarítani igazolta le a Hull, mégsem játszik.

@AIR: Szerintem Huszti azóta van "eltűnve" a válogatott meccseken, amióta pakolgatják mindenhova, holott nála annyira egyértelmű a poszt, ahova rakni kellene. Ha már tényleg egyszerre akarnám játszatni őket Dzudzsákkal, akkor inkább utóbbit raknám jobbra, mert (amennyire tudom) Huszti csak ballábas, Dzs. meg jobbal is ügyes.

AIR 2010.06.07. 01:12:59

@mizrolist: igen, csak Király potyafaktora is elég nagy (Fülöpnél kisebb) - őt jó lenne csak 2. számúnak választani, Babos meg lemondta. ezért lenne jó Sáfár, de inkább Köteles. Buzsákyt előrébb lehet pakolni, nem is tudom, minek írtam oda.

@RobinH: ok, akkor Huszti-Dzs oldalcsere, van valami a meglátásodban.

Frigo 2010.06.07. 08:44:53

Sziasztok!

Szerintem első lépésként igazoljátok le a srácot a labdabiztos csapatába. Aztán a válogatottban játszik, aki játszik. Olyan ez, mint a politika, beszélni, sírni, panaszkodni lehet róla, de választani csak főnököt lehet, más ráhatás nincs. Ja igen, így még rosszabb, mint a politika, mert itt még a főnököt se mi választhatjuk. :)

bmiky31 2010.06.07. 08:56:57

Nálam a válogatás alapfeltétele lenne, hogy a Bohócligából senki se kerülhet be, kivéve a Debrecenből. Ideális esetben csupa légiós játszana, még ha nem is szerepel rendszeresen a klubjában, akkor is jobb edzettségi állapota van, mint bárkinek a Bohócligában.

housemd 2010.06.07. 09:07:05

nem tudom... megnéztem a meccset, nem kellett volna. a javaslatokkal nagyjából egyet lehet érteni. most számomra az volt feltűnő, mennyire nem volt középpályánk. se labdát szerezni, se megtartani, felvinni nem tudtuk. és hiába az papíron a legerősebb csapatrész, mostmár egy ideje küzdünk ezzel. Dárdait én nagyon szeretem, szerintem kell a keretbe, van benne tűz, de legfeljebb 1-2 éve van még vissza. nem lehet ráépíteni. ez a két meccs most többek között arról is szólt, hogy jelenleg nem megoldott a helyettesítése. ilyen szempontból megértem EK Juhász kóboroltatására vonatkozó kissé hóbortos ötletét. vélhetően egyébként jön az új kurzus, és Buzsáky-Koman-Vass középpálya lesz a következő kísérletben.

lelkesamatör 2010.06.07. 09:56:59

Sziasztok!

A poszt nagy részével egyetértek, mint mondjuk gosztonyi szerepeltetése, vagy szélesi, vanczák kihagyása.
Mint abszolút hozzá nem értő -de ennek ellenére belpofázó- Szurkolónak az alábbi meglátásaim lennének
Először is középen legalább kipróbálnám a Debreczeni, Elek páros egyikét. Itthon játszanak is, ha meggyőzőek talán el is vinnék őket külföldre.

Másodszor elöl Kovács helyett, ha magas ember kell, akkor inkább Futács-ot szerepeltetném.

Harmadszor: Nekem Varga József játéka nagyon szimpatikus, Dárdai helyett talán most lenne érdemes beépíteni a csapatba. Vass Ádám is jó megoldás lehet, főleg ha feljutnak a serieA-ba.

A szövetségi kapitány meg fogalmam sincs ki legyen. Volt már rutinos, fiatal, hazai, külföldi, visszafogott, extravagáns... Esetleg tényleg lehetne róla szavazás:)

Artie 2010.06.07. 10:16:09

Én attól tartok, hogy tök mindegy, kik játszanak a válogatottban, amíg nem szól másról, mint alibiről, addig ez lesz.

Futó Lada 2010.06.07. 10:46:12

..azért nehéz egy olyan csapatot motiváltan pályára küldeni, amelyiknek minden tagja már a nyári pihenőre gondol, a meccs - nekünk - abszolúte tét nélküli, és az ellenfél olyan aki ellen belefér a vereség, mert jóval magasabban kvalifikált...ezek ismeretében nincs olyan magyar játékos jelenleg, akinek tiszta lelkiismerettel azt tudod mondani, hogy "Menj, fuss, halj meg a pályán, de nyernünk kell"...ha egy ilyet találsz is az is kábé 10 percig játszik, mert utána látja mit csinál a másik 10 ..... így viszont tök mindegy ki akapitány..

Artie 2010.06.07. 11:27:09

@Futó Lada: Akkor ne vegye fel a válogatott mezt. Maradjon otthon, menjen nyaralni, akármi.

Láttad te már mondjuk a Vérten válogatottságot lemondani, nem szétszakadni a pályán?

Az, hogy a két meccsnek nem volt értelme, megint egyértelmű. Az angolok elleninek sem lesz, ott meg idény eleji forma lesz, az angolok a vb után kísérletezni fognak.

Bár akkor most már megkérdezem nemes aranylábúinkat, hogy melyik az az időpont, amikor a méltóságuknak épp megfelel játszani, mert van idény eleji forma, idény végi forma, idény alatt meg csak egyszerűen szarul játszanak.

Phil Laak 2010.06.07. 11:29:32

@mizrolist: Köteles a Genkben alapember december óta. Persze ez önmagában nem sokat jelent.

Phil Laak 2010.06.07. 11:30:56

@lelkesamatör: Futács nem gólerős, még az ifi-vb-n is el-el nyomták, és három gólt rúgott az amatőrben.

Futó Lada 2010.06.07. 11:41:48

@Artie:
"Akkor ne vegye fel a válogatott mezt. Maradjon otthon, menjen nyaralni, akármi."
..van ország, és van sportág ahol ez működik...

Azt látom, hogy amíg van/volt ahol megtiszteltetés bekerülni egy válogatottba (a legjobbak közé, kik az ország szineiben üzik a sportot), az országot képviselni ;és a klubnak is dicsőséget jelentett, hogy soraiban tudhat egy válogatott sportolót, addigra mostmár a válogatott szereplés szinte nyűgnek tünik, kvázi "szivességből" játszanak, és a klubbok személyes támadásnak tekintik ha "pont fontos meccs előtt2 vagy "regenerációs időszakban" elrángatják egyéni vállalkozóit holmi népek közötti szpartakiádra....
(Nem minden sportágra igaz természetesen, de a magyar foci (és néhány komoly futtbalnemzet is is! )- meglátásom szerint - erősen effelé tendál.

Artie 2010.06.07. 11:48:08

@Futó Lada: Látod, akkor egyetértünk.:) Erre mondtam, ha nem képes megszakadni a pályán a válogatottért, akkor húzzon a rákba. Viszont jelenleg ezek az óriási sztárok ennyire beleszarnak, tök mindegy, ki a kapitány.

Mérgező Hulladék 2010.06.07. 12:34:23

Leírom én is, mire gondolok, bár elég nagy gondban vagyok. Az NB1-et tisztességgel követem, nyilvánvalóan kevés emberre számítanék innen. A légiósok közül viszont Dzsudzsákon kívül alig látok valakit játszani. Maximum a válogatottban, de most rá kellett ébrednem, hogy még ezt a pár barátságos meccset sem tudtam normálisan követni: meglepve olvastam, hogy Elek játszott szombaton, pedig végignéztem a verést (egyébként azt sem tudtam, hogy keretben van); és arra is rácsodálkoztam hirtelen, hogy volt egy meccsünk az oroszokkal, utána beugrott: azt is néztem tévében :)

Kapus: tényleg csak az jöjjön szóba, aki rendszeresen véd. Ugyanakkor nem ártana, ha ez egy fix ember lenne egy sorozaton belül. Nincs ötletem.

Védők: Juhász mellé Vanczák, esetleg Kádár vagy Debreceni. Horváth esetén nem értettem, mitől tűnik úgy, hogy talán ő is jó Juhásszal párban.
Bal oldalon Leandro/Laczkó/Halmosi, ha már támadóbb szellemű csapatot akarunk. Emiatt a másik szélen Bodnár, bár itt is vannak erős fenntartásaim.

Védekező középpálya: talán Vass vagy Varga (ő miért nem lett alapember a Debrecenben?), vagy átmenetileg Dárdai; és valaki, aki tud védekezni és építkezni is: Vadócz, Tőzsér? Én inkább 4-2-3-1-ből indulnék ki, olyan játékosokkal, akikkel könnyen váltani lehet 4-1-3-2-re.

Középpálya szélei: Dzsudzsák alap, jobbszél maradjon Huszti. Gosztonyi fiatal még, tapasztalat nélkül, de lehet jövője. Buzsáky meg nem szeret szélsőt játszani, kár érte.

Támadók: Gera az egyik, 4-2-3-1-ben alapvetően középpályásként. 4-1-3-2-ben Koman/Buzsáky játszhatna "irányítót". A másik ember meg Németh, Rudolf, vagy bárki, aki játékban és jó formában van (de ha egy mód van rá, akkor ne az NB1-ből).

caralho voador 2010.06.07. 13:12:54

Nagyjából egyetértek, bár nálam Koman játszana irányítóban, mert ő is középen az igazi. Amúgy Dzsudzsák sokkal inkább elboldogul jobbal, mint Huszti, tehát ha ők ketten játszanak, baloldalt nálam Huszti lenne. Dárdait felejtsük már el, nálam a tuti favorit a posztra Vass Ádám, húzósabb meccseken Varga Józsival együtt. Balbekknek szerintem is mehet Laczkó, ha támadni akarunk, ez esetben pedig Kádár Tomi lenne a középhátvéd.
Viszont a kapusposzt: nincs kapusunk, ez tény. Volt idő, amikor 3-4 Európa-klasszis formában védő emberünk is akadt, ma egy sincs. De még ha ez is a helyzet, Királyt semmiképp sem akarom többé ott látni. Milyen érzés lehet előtte védekezni? 3-4 bravúr után - a válogatottban - rendszeresen jön egy olyan lepke, ami miatt már az óvodai focicsapatból is hazazavarnak valakit. Legutóbb a németek második gólja. Mi volt az, hol látott, kitől tanult ilyet? Milyen ember az, aki ilyenkor címeres mezben nem vetődik oda és töreti be akár a koponyáját?! "Azt hittem, el tudom rúgni" Bazd meg...

Stefan Derrick 2010.06.07. 13:19:38

@mizrolist: Köteles kezdőkapus volt tavasszal végig a Genkben. Én betenném a válogatottba próbaképpen, bár nem tudni, ősztől hol játszik.
Nagyrészt egyetértek a cikkel, bár Horváthot nem erőltetném. Elek sem győzött meg túlzottan.
Vadócz és Vass, Varga J. mellett szintén jó alternatívának tűnhet Palira.
Buzsákyt én sem értem, miért hanyagoljuk ennyire már évek óta, alig játszik a válogatottban.
Viszont Gera mellé én Szalait pakolnám be a csapatba, sőt, ha Futács az új csapatában bejön, vele is tehetne egy próbát... Ki is?

AIR 2010.06.07. 13:27:15

emberek! Varga nem is kezdő a Debrecenben!

__ 2010.06.07. 13:58:21

Én azért átnézném az Újpest meg a Vasas keretét is. Félek, hogy a Szőke Kavics onnan is kipróbál majd valakit.

RobinH · http://unsigned.blog.hu 2010.06.07. 14:58:41

@Futó Lada: Ez a "júniusi meccsek" téma is elférhetett volna a cikkben, de nem akartam túl hosszúra nyújtani. A véleményem az, hogy ilyenkor valahogy a játékosok jelentős részének krónikus körömágy gyulladása lesz, esetleg kétoldali szempillaleválása stb... Annak idején a 0-2-es német meccs esetében is az volt, hogy úgy kellett össze vadászni egy keretre való játékost aki hajlandó is lett volna játszani. Az más kérdés, hogy ott jól jött ki a lépés.

Egyrészt Artienak is igaza van, hogy olyan nincs, hogy a válogatottban nem akarok megszakadni a pályán, mert úgyis kikapunk, meg már befizettem magam 2 hét Ibizára. A mezükön (a mezünkön!) azért van ott a címer, mert a pályán egy országot képviselnek. Másnap az újság nem azt fogja írni, hogy X Y játékosok kikaptak Hollandiában, hanem a MAGYAROK kikaptak. Az én olvasatomban válogatottnak lenni egy kicsit olyan, mint olimpikonnak. Aki ezt nem tudja a helyén kezelni, annak nincs a helye a pályán.

De abban is van igazság, hogy egy szezonban 50 meccs után, már nem túl lélekemelő a fiúknak agyonveretni magukat két ilyen nagy csapattal. Ezt el tudom fogadni, sőt! Valószínűleg a selejtezőkre a felkészülést sem a legjobban szolgálja ez. Miért nem lehet azt csinálni, hogy egy hétig lemennek edző táborozni. Nem kell ott napi 20 km-t futni, csak napi két edzésen szögletfigurákat gyakorolni, vagy szabadrúgás kombinációkat, taktikai dolgokat. A nyaralás előtt még beleférne szerintem nekik ennyi és valószínűleg egy hét közös gyakorlás többet ér mint 5 olyan nap amiből 2 nap repülünk, egy nap meccs. Urambocsá ha lenne begyakorolt taktikánk, akkor nem fejetlen csirkék módjára szaladgálnánk a második félidőben.

Stefan Derrick 2010.06.07. 14:59:03

@AIR: Tisztában vagyok vele. De ősszel biztos az lesz. Jut eszembe, Németh Norbi vajon hogy teljesít a sérülése óta. Erről nem nagyon csorog az infó, pedig ő azért nem olyan rossz, akár még keretbe is férhet.

AIR 2010.06.07. 15:02:31

@Stefan Derrick: miért lenne az az ősszel? ha a BL után nem ragadt meg...
Németh amúgy felesleges, Husztival, Hajnallal, Buzsákyval, Gerával, Dzsudzsákkal szerintem nincs esély tkp-t kipróbálni. nem is kell, csak kapnák már össze magukat a fiúk...

GreenBP · http://ftcsz.blog.hu/ 2010.06.07. 15:38:31

Én meg egyáltalán nem láttam a holland meccset, de biztos voltam benne, hogy elpicsáznak minket nagyon, a 6os egyáltalán nem lepett meg. aljasság volt ennek kitenni a csapatot. akármennyire is marketing volt, amit a válogatott elért az elmúlt pár évben, azért mégis becsülni kezdték az emberek. Na ezt sikerült taccsra tenni 2 meccsel a semmiért. És most nincs is elnöke az mlsz-nek. emelesz takarod!

Mérgező Hulladék 2010.06.07. 15:51:55

@GreenBP: nem igazán értem, miért aljasság, hogy játszhatnak a világ legjobb csapatai közül kettő ellen is. Azt vártam volna, hogy összekapják magukat egy ilyen alkalomra, és a nagyobb motivációval eltüntetik a valós különbséget. Ehelyett inkább megduplázták. Lelkük rajta.

mizrolist 2010.06.07. 15:53:33

@GreenBP: a hollandokkal játszunk az Eb-selejtezőkön is... előzetesnek nem lett volna ez olyan rossz.

Futó Lada 2010.06.07. 16:58:51

@RobinH: Nem annyira a júniusi meccsel lenne a baj, hanem azzal, hogy ami az egyik oldalon felkészülési meccs és formába lendülés végén vannak, az a másik oldalnak sörmeccs...a német meccs amit nyertünk 4 ve, az sztem nagyban Lothar Matyi bácsinak is köszönhető, kis diplomácia, kis rábeszélés, meg massziv védekezés nagy mázlival...itt most nem az volt...Ha teszem azt az Angolok nyerik a VB-t akkor augusztusban több esélyünk lesz ellenük, mint ha jövő héten lenne a meccs, ha pedig most nem a Hollandokkal toltuk volna, hanem Antigua és Barbuda ellen, akkor simán kijöhetett volna egy szűk győzelem, és ünnepelnénk szeptemberig.. :-D

Krumplicukor1987 2010.06.07. 19:05:58

"Király - Kádár, Juhász, Horváth, Bodnár - Dárdai - Dzsudzsák, Buzsáky, Gosztonyi - Gera, Németh"
Ilyenkor mindig a jobbszélről kezdjük a felsorolást, nem balról. Tehát helyesen Bodnár,Juhász,Horváth,Kádár és a többi...
De könyörgöm, Bodnár? Kedves posztíró nem látta játszani? Bűnrossz játékos, akármelyik poszton is játszik. Sürgősen el kéne már felejteni.

Krumplicukor1987 2010.06.07. 19:07:46

@rexter: láttál te már válogatott meccset?! Nem mondom hogy Horváth gyors, de Vanczáknál sokkal gyorsabb.

mizrolist 2010.06.07. 20:09:55

@Krumplicukor1987: Bodnár a jelenlegi magyar válogatott egyik legjobbja; szvsz ritka az olyan meccs, amikor komoly panasz lehetne a teljesítményére.

Krumplicukor1987 2010.06.07. 20:27:53

@mizrolist: ne haragudj, de normális vagy? Magyar nb1-ben sem játszik kimondottan jól, válogatottban meg. Hány labdát szerzett, hányszor állította meg az ellenfél támadását? Csak nem 0-szor?

Futó Lada 2010.06.07. 22:01:02

..egy játékos megitélésénél azért sokat nyom a latba, hogy nem éppen a rivális csapatnál játszik-e.. :)

Bodnár erénye hogy kifejezetten masszív , sűrű játékos, az ütközös rombolós játék fekszik neki leginkább. Viszonylag komoly futómennyiséget fud felmutatni, és az NB1-hez mérten jó rúgótechnikájú szabadrúgáslövő.
Hátránya, hogy technikás ellenféllel szemben viszonylag sebezhető, ha nem erőből kell megállítani a támadást akkor bajban van, mert Y-ban fordul (A Loki - Levszki meccsen ez nagyon csúnyán látszott pl, de még a Szpari támadósora is megkeverte jónéhányszor.)A megszerzett labdát saját térfélen nem tudja megjátszani úgy hogy rögtön kontrázni lehessen belőle.Fejjáték az meg szinte nincs.

Ezek a hátrányok jórészt az össze magyar védőről elmondhatóak, Juhász ezért tud kiemelkedni, mert talán ő az egyetlen aki fejelni is tud, és meg is tud játszani megszerzett labdát. Így viszont akár Vanczák, akár Bodnár maradhat kerettag.

A fiatalok közül Horváthnak nem ez volt élete főmeccse, Korcsmár és Debreceni még alkothat, nekik még kell bő 1 év rutin, Kádár jó felépítésű,majd kiderül mit gyorsul (ha gyorsul) a Prömier Líg-ben...A többiek jórészt nem játszanak, jórészt az NB2/NB3-as csapatban vannak, ahonnan nehéz meccsrutint szerezni..

A korábbi hátvédek közül van még Csizmadia, aki most talán előkerülhet megint ha jól összeáll a fradi védelme, Gyepes felejtős lesz, Tímár megintcsak nem játszik, Laczkó nem hátvéd, Leandró honositásának napja Braziliában nemzeti ünnep azóta is, Halmos sem kifejezetten hátvéd (bár balhátvédben még mindig megoldás lehet)..

Kuttor és Dragoner meg bármikor beférne még.. :-D

AIR 2010.06.07. 22:04:59

@Krumplicukor1987: így van ahogy mondod, az utóbbi egy évben rém gyatra.
csak az a baj, hogy még így sincs jobb. bízni kell benne, hogy magára talál.

Artie 2010.06.08. 08:19:25

@Futó Lada: "Leandró honositásának napja Braziliában nemzeti ünnep azóta is"

Miért is? Gondolod, hogy van élő brazil, aki hallott már róla?:)

Stefan Derrick 2010.06.08. 10:18:38

@Artie: Libertadores-Kupa ezüstérmes, és még egész sokat játszott is az Atletico Paranaensében akkor, szóval van rá sansz, hogy ismerik.
Na, nem mintha betenném a válogatottba...

Crouch 2010.06.08. 10:31:28

Kapuban megnézném a Megyeri gyereket is és ha már Fradi vonalon vagyunk akkor Tutorityot is honosíthatnánk, ő az NB 1 messze legjobb középhátvédje.

Artie 2010.06.08. 10:35:11

@Stefan Derrick: Gondolom, Dungánál a cipőpucoló szerepkörébe pont beférne.:)

Bruno Salazar 2010.06.08. 10:49:59

@Stefan Derrick: Ha tényleg ekkora zseni akkor miért nem engedi ki magából? Valószínű kapott egy Tulio effektet... Ilyenkor mindig eszembe jut Bergengócia válogatottja és a csodacsatáruk!

@Artie: kapusként azt kell mondjam, nincs rosszabb érzés amikor a saját érzékeidet csapja be a fizika egy lehetetlennek tűnő csavarral... Az elugrástól pontjától balra indul el a labda majd kijön belőle a küli és lehet kotorászni a hálóban, de szar érzés!

@Futó Lada: Dragóner? max azért, hogy legyen tűzijáték a válogatott meccseken is! Minden bántás és szurkolói hovatartozás nélkül megkérdezném, ha valaki a fradi játékosa lesz akkor az egyből feljogosítja, hogy nagyképű legyen és hirtelen hűde megerősödjön?

Bruno Salazar 2010.06.08. 10:52:00

nem elugrás, elrúgás... sry helyesírás ellenőrző!

Artie 2010.06.08. 11:08:58

@Bruno Salazar: Én is nagyon sokat védtem, igaz, főleg kispályán, de ez döbbenet. Szerencsétlen Lloris kétszer is irányt vált, a labda előtte 3 méterrel meg még megteszi ezt harmadszor is.

Van egy olyan érzésem, lesz itt még vicceskedés ezen a vb-n...:S

pókfoci 2010.06.08. 17:29:58

Bárcsak ennyi múlna a jobb eredmény :D

Alfredd 2010.06.09. 00:06:44

@Artie: Erről nekem is az jutott eszembe, hogy mikor még gumilabdával fociztunk 10-12 évesen, akkor repült így a labda, ha erősen megrúgtuk...

Állítom, az utolsó normális focilabda amit az adidas készített, az a 98-as vébén használt mikrocellás tricolor volt (viszont az tényleg nagyon jó volt /volt/ kapusként ez a szakvéleményem róla)

A következő vb-re meg kitalálják a mikrochipes, gps-es, joystickkel vezérelhető labdát, hogy még izgalmasabb legyen a játék...

Bruno Salazar 2010.06.09. 01:03:29

@Alfredd: hat ha jön a mikrochip akkor Bill Gates legyen az MLSZ elnöke és valamelyik alvezére a régi bandából a szövetségi kapitány! VB-t nyernék hacsak nem futnánk bele egy kék mezes csapatba... a kékhalál!

Futó Lada 2010.06.09. 10:25:27

@Bruno Salazar: Ha B.G. lesz az elnök, tuti hogy a Magyar Wálogatott '12 védelme tele lenne biztonsági résekkel, a kapus minden érkező labdánál rákérdezne hogy "Labda jön..Megpróbáljam kivédeni? Igen - Nem - Abort" .... A csatár lehet hogy gólt nem tud lőni, de képes lenne elvezetni egy repülögép-szimulátort, és ha szarul állnánk a VB-selejtezőkön, csak kilépünk belőle és újra kezdjük.. :-D

zorromoka 2010.06.10. 16:49:39

@Artie: abba a labdába szerintem kicsit beleért a sorfalból egy kéz...

Artie 2010.06.10. 17:05:20

@zorromoka: Látod, erre nem figyeltem, de a háromszori irányváltás nekem akkor sem tűnik normálisnak.

istenhátmögött 2010.06.17. 12:50:36

hm mar ugy tiz napja kezd bennem fogalmazodni az a gondolat, hogy parhuzamot vonjak a magyar foci kethonapos vakacioja es az eredmenytelenseg kozott vont meszolyi parhuzamot ratukrozzem a labdabiztos blogra is :)

EBRESZTO: a szloven meccs tizedik perceben elhangzott az orokbecsu "hat igy a magyar valogatott is tudna focizni" marhasag

en szivesen olvasnek olyan jatekosokrol akik siman befernenek a vb mezonybol a magyar csapatokba - sot a kijutas zaloganak gyakorlatilag husz jatekos honositasat tartom megoldasnak, tartsuk nyomas alatt az otp-s oligarchakat es rakjuk ossze a vb-n levo harmadvonalbeli sztarokbol az uj ariel poweres valogatottat :)

meg amugy is bohocligas szemuveget erre az eleg halvany tornara, hajraa sracok nyomassatok betuket es szallagcimeket
hiszen

hajraaaa magyarok :)
süti beállítások módosítása