HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Piszkos 12 - Ez történt a hét végén

2010.11.03. 19:25 Futó Lada

 

Szerda környékén összefoglalót írni a hétvégi fordulóról legalább olyan mérvű naprakészséget igényel,mintha a téli olimpia magyar sikereit próbálnám visszaidézni. Tudat alatt arra alapoznunk, hogy ha esetleg egy bűn rossz forduló volt, akkor az a pár nap megszépíti az emlékeket, és szerdán már mindenki úgy emlékszik, hogy 30000-en őrjöngtek a lelátókon a Vasas-Haladás-on, és Leo Messit csak azért nem cserélte be Komjáti, mert Németh Norbi minden mozdulatában benne volt a gól.Lássuk mi is történt valójában.

Debrecen - Kaposvár 3-1
Pénteken kiderült, hogy a Loki nem tud olyan meccset nyerni, ami után Herceg Andrást élteti a nép.Most az idei meglepetés-csapat, a Kaposvár volt a vendég, és az 1-1-es félidő megfelelt az előzetes várakozásoknak.A második félidőben aztán Cvitkovics megint tarthatatlan volt, és kétszer is kiíratta a nevét a villanyújságra,ezzel is nyomatékosítva a helyét a Litván matadorok ellen készülő elit-osztag névsorában. 

Videoton-Honvéd 0-2
Múlt héten majd' minden pesti csapat elvérzett a vidéki fellépésén, ezért ők odahaza játszottak most,kivétel a Honvéd, amelyik nem tudott kikapni, ezért büntiből megint mehetett idegenbe. A Vidi egyik vezetője a múlt héten már jelezte,hogy lefutott a bajnokság, zsebben a siker. Most vagy nem tudja mit beszél, vagy nagyon is tudja, mert ama bizonyos zsebben a sikeren kívül ottan lapul a hátralévő fordulók végeredményét tartalmazó lista is.Akárhogy is, nem ezzel a kijelentésével szerzett híveket a Videoton csapatának. A csapat maga sem szerzett újabb híveket a péntek esti meccsel, hiszen sikerült hazai pályán 2-0 ás vereséget szenvedni. Egy tételünk életben maradt, : ha Alves nem rúg gólt, kikap a Vidi.

FTC-Szolnok 1-0
Ha már a Pestre visszatérő pesti csapatokról volt szó, kezdjük a sort a Fradival, amely Prukner mester irányításával immáron a harmadik helyre sunnyogott előre. Köszönhetően annak a tételnek, hogy a Szolnok játékosai is olvasnak Labdabiztost, és séróból vágták az ide vonatkozó kettes számú tételt :  új edző a második meccsén mindig vereséget szenved. Szó mi szó, ezt éppen csak sikerült abszolválni, mert ha Rodenbücher nem kóricál megint elöl hátvéd létére, akkor könnyen döntetlenbe torkollott volna a meccs.De pont ott mászkált, így aztán bevágta. Erről többet nem is érdemes beszélni,talán csak annyit, hogy Ranilovics a  hétvégén a kispadon gyarapíthatta tapasztalatait a magyar bajnokság vonatkozásában,mert a kapuban a máltai Haber nézhetett farkasszemet a Fradiból lízingelt Pisanjuk-kal.

Vasas-Haladás 2-1
A tétel ugyanaz volt mint az előző meccsnél, és a kivitelezés is hasonlóra sikeredett. Acél nem nyerhetett, de ezt csak a kilencvensokadik percben sikerült Némethnek tudatosítani. Az első félidőben volt egy gyors pengeváltás, és nagyon úgy tűnt, hogy a mérkőző felek ezzel letudottnak tekintették a labdarúgást, hiszen gól már volt, küzdelem volt, innentől a sör következne.Valószínű a zuhany-sorrend váltott ki kisebb kavarodást a Hali kapuja előtt a meccs végén, mindenki első akart lenni. Aztán ahogy ez már lenni szokott, egyszerre csak valaki egy labdát dobott a tumultusba, ami a már fent jelzett Vasas-játékos lábáról vergődött a kapuba.

MTK-ZTE 3-4
A forduló meccsének is nevezhetnénk. A hajszálnyi különbség abból adódhatott, hogy Garami mester mindkét szeme csukva volt, - ő aludt - míg az öreg vadász csak fél szemét csukta be,mert célzott. Az első etapban 3x büntetett a ZTE, és félidőben már kiütés szele fújdogált a Salgótarjáni úton. Józsi bácsi ekkor rádöbbent, hogy elfelejtett góllövőket rakni a csapatba. Nosza beküldte Ladányit, Könyvest majd miután mindketten rúgtak 1-1 gólt (per kopf ), Eppel-t is hadrendbe állította. Erre ő is rúgott egy gólt. Már döntetlen volt.Zengett zúgott az MTK B-közép, már-már az új arany-generációt vizionálták sokan.
- Ránk már csak a pánik vár, ha nem rúg gólt Panikvar - dörmögött egy hirtelen ihlettől vezérelt kétsorost János gazda, majd mire végére ért, addigra a hátvéd is felért a kapu környékére, aztán rábaltázta a labdát. Szatmári egy darabig együtt szállt a széllel - meg a labdával - aztán keservesen feltápászkodva kiszedte a kapuból a labdát, és a madzagon lógó zsírkrétával rákarcolta a kapufára, a félidőben a túlsó oldalról kopipésztelt 3 rovátka mellé a negyediket.

Újpest - Paks 2-3
Hasonló meccs volt az előbb említetthez, csak itt nem 3 hanem 2 gólonként váltották egymást.Az Újpestnek nem megy a 'P' betűs csapatok ellen, a műlt héten a Pápa ellen kapitulált. Egyenlőre imákat rebegnek a IV. kerülteben, nehogy feljusson a Pécs - ne adj Isten a Pénzügyőr vagy a Pálhalma - mert akkor elképzelhetetlenül nehéz lehet a lila-fehérek sorsolása. Megkockáztatjuk, a Kecskemét ellen sem lesz fáklyásmenet, mert Tököli Töki fejjátéka - vagy amit ilyen címszóval véghezvisz - okoz majd pár feledhetetlen pillanatot a Balajcza dirigálta légelhárításnak.

Győr - Kecskemét 2-1
- Vagy küzdötök és nyertek, vagy mehettek vissza ugrálni a balettba! - suttogta Pintér Attila mintegy 100-150dB-el a győri öltözőben a meccs előtt, ami akár taktikai értekezletnek is megfelelt. A hazai spílerek össze is kapták magukat, és félidőre 2-1-es előnyt brusztoltak össze Bács-Kiskun gladiátorai ellen. Itt valószínűleg Pintér mester ismét rendezte a sorokat, és az előny tudatában tilalmat rendelt el a félpálya átlépésére vonatkozólag. Tarmo Kink óta nincs olyan kaliberű labdazsonglőr a kisalföldön - kivétel Pinyő..ofkorsz.. -, aki a félpályán túlról bevágná, így maradt a félidei eredmény.

Siófok - Pápa 0-1
Itt csak távirati stílusban tudunk értékelni, a forduló beharangozójában is megénekelt pápai matadorok legyőzték az aranypart galaktikusait egy Marics góllal.Bárányos végig játszott pályán volt, míg Tóth Norbert ezúttal csak szurkolással vette ki a részét a sikerből ( hétvégéje a zéróspíl jegyében telt..ha idézhetek egy idevágó klasszikust)

A bajnokság közvetlen élmezőnye változatlan, továbbra is a Videoton mögött jön a ZTE, de a harmadik pozícióban immáron az FTC,és mögötte a címvédő dübörög.Alves előnye akkora a góllövőlistán, mint ide Bakta, Rajcomar egy egységet kozmetikázott teljesitményén,ésimmáron szólóban  második,míg Cvitkovics felzárkózott a harmadik helyre Tisza és Ferenczi mellé.
Hét végén dőzsölés lesz, hiszen Kaposvár-Videoton, és ZTE-Fradi szerepel a kiíráson, de a lila-fehér KTE-Újpest derby mellett se menjünk majd el szó nélkül...

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr152419224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VGL 2010.11.03. 20:09:46

hol a kommenteeeeeeeeeeeeem?

VGL 2010.11.03. 20:10:43

A Honvéd - Győr csak 18as karikával. Máskülönben a TV készülhet az ORTT büntetésre, és a mellékelt másfél órás elsötétítésre.

housemd 2010.11.03. 22:11:56

megint egy olyan forduló, ahol nem javítottam érdemben a gyengécske átlagomon... pedig olyan jól indult a Loki meccset telibehoztam. A Pécs feljutása viszont nem fenyegeti az Újpestet idén sem. előbb lesz első osztályú csapata talán még Pomáznak vagy Pannonhalmának is...

slowmotion 2010.11.04. 13:46:59

annyit azért hozzátennék ehhez az egészhez, hogy ha én lennék Dombi Tibi apja, akkor már rég azon szentségelnék, hogy miért nem sikerült lányt nemzenem fiú helyett.
tényleg, mi lehet erősebb: a büszkeség, amit azért érez az ember, mert a fia megfordult a bundeszligában, vagy a szégyen, hogy a legkisebb érintéstől is feldobja magát?

teddypicker 2010.11.04. 18:08:24

a 3. fickó Tököli borosta nélkül?:)))
süti beállítások módosítása