HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Nagypályán innen, kispályán túl - Rajtvonalon az NB1

2011.02.21. 06:45 Futó Lada

...ülök az irodában, korán reggel van, standby módban kavargatom a málnaszörpömet, amit az orvos írt fel. Tanult kollégám ront be az ajtón és kezdi lendületből:
- Ez már itt a vég. A kisebbik gyerek, a Lackó megkapta házi feladatnak, hogy írjon régi mesterségeket, mint kádár, csizmadia, tímár, varga és a többi. Le is vittem nagymuterékhoz vidékre, ott még él a néprajz. Van egy drótszőrű foxijuk, ilyen barna színű, de olyan fehér a lába, mintha lisztes lenne. Addig kergetőztek, míg leverték a lipcsei porcelán leveses-tálat, amin ilyen bárányos minta volt. Most mehetek érte hazahozni a tököli HÉV-állomásra.... Te figyelsz rám egyáltalán?
- Persze. El is ismételhetem... Végh - Laczkó, Kádár, Csizmadia, Tímár - Varga, Foxi, Lipcsei, Lisztes, Bárányos - Tököli - sorolom ébredezve.
- Itt valami nincs rendben - mondja megdöbbent fejjel.
- Persze - nyugtázom - Lipcsei már edző.

Elvonási tünetek ezek, méghozzá magyar-foci szinten.  Persze, volt itt kispályás bajnokság, de hol lehet ott olyan öles felszabadítást látni, hogy a pénzverdéből dobják vissza a labdát? Persze, volt válogatott meccs is, de a dubai napsütés olyan csalókává tette az egészet, mintha nem is magyar csapat játszott volna. Persze volt itt Liga-kupa is már a héten, de egy ölre menő bajnokihoz képest az csak aperitifnek elég. Fel a netre szaporán hát, túlküzdöm magam a "BB pezsgő a VV Golfban" bulvárhíreken, és végre ímhol a sportrovat.

Első helyen a Vas- és Fémipari dolgozók Sportklubjának hírei piroslanak-kéklenek.
No lám, van tulajdonos. Lesz itt akkor Kánaán. Lázok és Ferenczi marad, Szilágyi, Rezes és Kulcsár Dávid jön kölcsönbe, Németh Gábor visszatért, Présingert megszerezték a Viditől, és még Lisztes is jöhet... atyavilág mi lesz itt... így már azért gyász lenne a kiesés, muszáj bent maradniuk.

Irány két kattintással a Hortobágy, elő a Loki-hírekkel. Lássuk mit alkotott a cseh mester:
Fogadtam volna, hogy Cvitkovics és Varga megy, erre püff neki, Kiss Zoltán és Laczkó távozott. Jött Novakovics a gólvonal elé, hogy a Verpecz-Malinauskas-Pantics trió által feltett lécet átugorja, jött Nikolov, megszerezték Illés-t a ZTE-től, aki Vargával egész korrekt kis középpályát alkothat, és jött Salami. (A hurkások csapatába egy szalámi... helyben vagyunk)

Supka mester Kispesten tiszta lappal kezdhet, ezen a lapon szinte még játékos-nevek sem voltak, olyan távozási hullám indult decemberben. Azóta persze jöttek is, Lovric, Fieber, Zelenka és Flavio mellet itt az első új-zélandi légiós is, Bright személyében, aki ránézésre nem az a kimondott maori harcos, így várni kell míg a Bozsik-stadionban a Haka-val indul a meccs. Távozó is van mert Takács bemondta az istenhozzádot, ezáltal eggyel csökkentve a magyar kontingens létszámát.

FTC: Az újsághirdetés után McCabe szerintem az e-Bay-en is próbálkozott, míg végül felrakta a csapatot a Vaterára villámárral 30 Yuki-pontért (ezt nem tudom mi, de jó dolog lehet, mert tévében láttam). A fiatalok mentek kölcsönbe, a külföldiek nagy része haza. Még két argentín sorsa van függőben, meg az egész csapaté, mert lóvé innentől nincs McCabe papától. Kiesési gondok nem lesznek, de a morál ha lemegy, akkor helycsere lesz a Honvéddal.

Dudás visszajött Paksról, és bármilyen döbbenet, de magyar is játékost igazolt az ETO, mégpedig Takács Ákos személyében. Miranelli és Briones végleg ment, Ajhupera csak kölcsönbe. Itt nincs gond a mocskos anyagiakkal, hisz az együléses roadstereket gyártó Rába után most másik járműgyár, a kétülésesekkel (is) operáló Audi adja a kasszába a jó magyar forintot. (Köbcentiben visszaesés van ugyan, de ez nincs kihatással az anyagiakra.) Pintér mesterék vélhetően elindulnak felfelé, és mivel a bajnokságban már csak a 6-8. hely jöhet össze, kénytelenek lesznek a kupában brillírozni.

A megye Vas, az edző Aczél, a bentmaradás pedig aranyat ér. Ennyi fémipari bevezető után jöhetnek a Hali-hírek. A télen hullott Hali-hó már elolvadt, véget ért a Hali-day, a munkáé lesz a főszerep. Januárban semmi extra, továbbra is Halmosi a fő téma, akivel azért nagyot nyert a csapat. Cél továbbra is a bentmaradás. Elméletem szerint a Szolnok az egyik kieső, tehát ellenfél innentől a Vasas és a Siófok...

Somogyban Zsolnai elvesztését nem tudom túl tudja-e élni a gárda, Grumic és Portulez próbál majd tenni a túlélés érdekében. Godslove bérszámfejtő-lapja átkerült egy megyével odébb, a feljutásra pályázó Pécs HR osztályára .A csapat eddig bravúrosan szerepelt, érdekes lesz a tavasz. Sisa mester gondjai nem csökkentek azzal, hogy nem tud kétkapus edzést vezényelni a sok sérült miatt, de van még lehetőség a Rákóczi keretében. Várhatóan visszább fog csúszni a gárda, de az első nyolcban szinte biztos benne lesz.

Kecskemét: Az ősszel Egerszegen jól teljesítő Simont ismét elengedték. Ez annyit tesz, hogy erős a gárda... ha ehhez hozzávesszük, hogy Csordás és Holczer is mehetett, akkor Szivics valamit nagyon kitalált. Preklet jött kölcsönbe az olasz II. osztályból, és Vujovics kölcsönbe a Viditől. A Vujovics-Tököli csatársor nem a védekező játékról fog szólni, ez szinte biztos, és mivel a Foxi-Ebala-Alempijevics-Litsingi sor ereje sem csökkent, így  ha senki nem sérül meg, nehéz lesz csak védekezve pontot szerezni Szivics mesterék ellen.

MTK: Hrepka után Urbán is játékra jelentkezett, Frank jött Újpestről. Egy jobb játékos ha eligazol külföldre, akkor a "nem a pénz, hanem a fejlődésem volt a legfőbb szempont, ezért választottam x csapatot" panel az első amit be kell mondania. Ha aztán hazatér, mert jobb esetben csak a fakóban játszott, akkor jön a "rengeteget fejlődtem, de haza szeretnék térni, hogy a kapitánynak szem előtt legyek, mert most már a válogatott az új célom" nyilatkozat. Lencsének ehhez nem kellett külföldre igazolnia, és máris újra kék-fehérben riogathatja a Monicomp liga kapusait. Jött még Bartulica a védelembe, hát őt majd meglátjuk.

Pakson nem volt nagy mozgás, Lisztes távozását emelném ki. Marad a csend és az urándúsítás. Igazából ennél többet nehéz hozzátenni, és ez lehet a Paks ereje tavasszal.

Pápán Abwo helyére Lovrencsics jó dealnek tűnik elsőre, Jovánczai távozása meg valahol érthető, hiszen  Bárányos és Tóth árnyékában még talán Iniestának sem sikerülne maradandót alkotni. A tavaszi szezonban Rákospalotán próbálja javítani eddigi fővárosi statisztikáját. Az őszihez hasonló menetelésre azért nem kell számítani, de egy 10-12 pont benne van a csapatban.

Pakshoz hasonlóan Siófokon sem volt népvándorlás, csak a start-pozíció más. Nem csaptak magasra az átigazolási hullámok a Balaton-parton, talán a hideg tél teszi. Sowunmit elvesztették, Csordást nyerték... továbbra is békés fakutyázással készülnek a tavaszra, a Vasas-Haladás párossal szemben nekik lehet a kevesebb sanszuk megragadni a Monicomp ligában.

A Szolnok az egyik potenciális kieső-jelölt. Egy komolyabb balkáni invázióval próbálnak talpon maradni, kiegészítve egy lett kapussal - aki Melnicsenko -, plusz Fitos, Némedi, Máté Péter és Zsolnai hogy azért a hazai vonal is képviseltetve legyen. Még talán Pölöskey is befut, de ezzel együtt olyan mérvű a fluktuáció, hogy ebből csapat nem lesz egyhamar. Pedig az idő most nem az ő javukat szolgálja.

Újpest
Simon a Feyenoordé, Tisza Belgiumban, Frank az MTK-ban, Korcsmár pedig a Brann-é. Ebből lett a bevételi oldal a könyvelésben. Kiadási oldalon csak a Tisza pótlására kölcsönvett Balajti szerepel, és az ETO-tól lizingelt Ahjupera van, akik ha jól teljesítenek tavasszal, akkor könnyen hosszabb kontraktust is kaphatnak. Immár végleges lila-fehér kiskönyve van viszont Jhonnes-nak, a colos hátvéd 2 évig takaríthat Balajcza előtt.

Fehérváron kiszórtak kölcsönbe néhány spílert, akit későbbre tartogatnak majd, így Vujovics, Lencse, Présinger és hát Mutumbának is fájó szívvel integettek a pályaudvaron. Egy brazil csatár Cesar Augusto sorsa van még függőben, ha sikerül, akkor beköszönthet a szamba-futball korszaka.

ZTE
Már csak a fővadász csapata van hátra, ahol a legjobb hír, hogy Simont sikerült még fél évre visszaszerezni, míg a legrosszabb, hogy Illésről lemaradtak. Jó hír, még, hogy szinte minden más meghatározó játékos maradt, így ha az ezüst nem is fog megmaradni, az első hatba bent maradhat a gárda.

Csütörtökön már ismét visszaáll az élet a régi kerékvágásba, beharangozó, tippjáték, és hétvégén forduló. Vágom a centit... 

29 komment

Címkék: magyar átigazolás összefoglaló szurker bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr202632244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2011.02.21. 09:50:31

Aki már tippelt, annak nem kell újra, ugye? A franc tudja, hol vannak a tippjeim.:P

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.02.21. 09:57:30

@Artie: Rendben, csak kérlek, annyit írj majd bele a tippjáték-posztba kommentként, hogy fenntartod a tippjeidet és akkor előbányásszuk. :)

Artie 2011.02.21. 10:13:14

@végh hanta: Akkor a bányászás eredményes volt.:P Kösz.

Fenn fogom őket tartani, valaki komolyan gondolja, hogy az igazolások számottevően módosítottak az esélyeken? Esetleg ha a két ETO között átirányítanák a Hornyák-Spiridon-Amorim-Bradeanu négyest, akkor lenne ismét atomvédelem.:D

slowmotion 2011.02.21. 10:53:14

Lada, a szó, amit keresel: fLuktuáció.
egyébként Godslove nem Hollandiába ment melót keresni? érdekelne, hogy fizetett-e érte bármit is a Pécs, egyrészt mert nem olvastam a holnapon, másrészt mert a játékjoga a Rákóczinál maradt a klub vezetősége szerint...

Artie 2011.02.21. 11:35:15

@slowmotion: Esküszöm, én úgy értettem, hogy bele van dugva a gyümölcsöző - szándékosan.

Lehet, hogy freudi elírás?:)

Futó Lada 2011.02.21. 12:51:13

@slowmotion: .. lehet ha tényleg kerestem volna, akkor így írom le.. :)
Már ott tartok, hogy ha nem lenne benne helyesírási hiba, akkor felütné a fejét a gyanú, hogy kiadtam bérbe a posztírást.. :(

Javítottam.

Godslove 3,5 évre aláírt Pécsre, mégpedig múlt csütörtökön. Bár élő szerződése volt, ingyen engedték el.

slowmotion 2011.02.21. 15:07:23

@Futó Lada: annyira azért nincs jó helyzetben a klub, hogy legalább pár labdát ne kérjenek érte, aztán mégis kiköt a szomszédvárban? érdekes.

gabesz7004 2011.02.21. 15:45:49

Máté Péter elénekelte Zegen az Elmegyeket és visszatért Kaposba!
Futó Lada= Bognár Gyuri a Rákóczis helyezési tipp miatt! :)

1116001 2011.02.21. 16:05:53

Fordulóra a tippeket hova lehet küldeni?:)

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.02.21. 16:11:18

@1116001: csütörtökön lesz tippjáték, ha az késő, akkor e-mailben: labdabiztos.blog@gmail.com

slowmotion 2011.02.21. 16:34:45

@gabesz7004: örülés van. remélem, ott folytatja kaposvári pályafutását, ahol pár éve félbeszakította.

gabesz7004 2011.02.21. 16:38:47

@slowmotion: Én nem szeretem ha valaki a felkészülés végén érkezik egy csapathoz, ráadásul úgy hogy nem a kispadon fog ülni! De ettől függetlenül legyen erősítés!

Zigi 2011.02.21. 20:22:19

Az Újpest lenyúlt Pécsről valami Zamostny nevű gyereket. Azt mondják tehetséges, majd meglátjuk.

Zigi 2011.02.21. 23:59:58

@tengerecki: Én főleg Konta Barbara színművésznő előadására vagyok kíváncsi amatőr futball témakörben:)

Koori 2011.02.22. 08:21:30

Pedig milyen tuti lenne ha Bright kollega betanitana a Hakat a fiuknak. Siman latom ahogy a Hidi Patrik vagy a Rouani belobalja a nyelvet a Tischler vagy a Kanta arcaba...
Es meg lehet hogy a Jozsiba sem szenderulne melykomaba a 10ik perc kornyeken...

slowmotion 2011.02.22. 10:10:26

@gabesz7004: be lehet építeni folyamatosan. meg egy használható ember a középpályára mindig jól jön. vagy a védelembe.

gabesz7004 2011.02.22. 10:32:40

@slowmotion: Úgy legyen! Én örülni fogok ha vele nyerünk, hisz első a csapat! Illetve még harmadik, de lehet jobb is! :)

Futó Lada 2011.02.22. 11:35:58

@Zigi: ..én már hallottam...az első pár percben röhögtem, az 5. perc után sírtam...saját bevallása szerint ZTE szurkoló, és még a kezdőből is felsorolt pár nevet. Videobejátszáson rövidgatyában egy laposra pumpált labdával dekázott 2-t , majd rúgott egy gurulós-pattogóst kb 7m-ről üres kapura... és most nem túloztam, ez a TV2 reggeli műsorában volt még tavaly.... viszonylag dekorativ, meg el tudja mondani hogy "szeretem a focit"...de kb. ennyi.. :)

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.02.22. 11:38:14

@Zigi: én elméletileg megyek rá, meglátjuk összejön-e egy anyagnyi belőle :)
persze a futball és a közösségi média rész érdekel igazán, hátha hallunk valami érdekeset.

Tuszek 2011.02.23. 15:25:38

Flavio úgy tudom elköszönt, nem jöttek meg a papírjai Iránból. Ő lett volna az egyetlen gólveszély okozására alkalmas emberünk...

minnifield űrhajós 2011.03.01. 08:46:01

ezzel a konferenciával csak az a bajom, hogy ezredszerre is elmondták, hogy mi a probléma de megint nem hangzott el egy épkézláb ötlet se. igen, pályákat építünk meg akadémia...csak ha eddig a világsztár fc-ben bélabá' nevelgette fel ezeket a fogalmatlan játékosokat és most az akadémián teszi majd ezt, ugyanolyan kétballábas kölkök kerülnek ki a kezei közül mint eddig...

Artie 2011.03.01. 09:51:44

@tengerecki: Másra számítottál azoktól az emberektől, akik annyit mondtak Sir Alex előadására, hogy mi a faszt kérdezzünk tőle?

Tényleg, mit is.

minnifield űrhajós 2011.03.01. 23:37:08

@Artie:
első hallásra az volt a véleményem, hogy egy konferencia az okés, sok volt/jelenlegi arc elmondja a véleményét, az ötletét. de valahogy ez a "mindenki segítsen ötletekkel", ez valahogy azt tükrözi, hogy akiknek kéne fingjuk sincs róla...
süti beállítások módosítása