HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Telihold - OTP liga 5. forduló összefoglaló

2011.08.16. 13:01 Futó Lada

 A teliholdat évszázadok óta mítikus babona lengi körül, egyes népek titokzatos erőt tulajdonítanak neki, más kultúrákban az újrakezdés szimbóluma, míg a sötét középkorban a rossz hozójának tartották. Boszorkányok, vámpírok, vérfarkasok kapcsolódtak hozzá, vagy éppen a 2011/12-es OTP liga 5. fordulója. Az ár-apály hatás is érzékelhető volt, mert hatalmas, hömpölygő szurkoló-áradat árasztotta el a stadionokat, sosem látott hullámokban lepve el a felső karéjt..már ahol van..de haladjunk sorjában.

Győri ETO – Vasas-Híd 3-2
Nem állt túl jó Komjáti mester csillagzata, ha a hét során a Mars a Nagygöncölben van, Marjan Vlak pedig az elnöki tárgyalóban az akármelyik falusi Nostradamus szerint is edzőváltást jelent. Mészöly Géza hét közbeni menlevele pedig 2-re növelte a lehetséges jelöltek számát. „Malac” már nyáron jelezte, hogy ebből a matériából nem lehet várat építeni, és a „Szolnok-effektus”-nak nevezett jelenség ( gyorsan szerezzünk sok külföldit a távozó komplett kezdőcsapat helyére ) is csak késleltette a dolgot. A spílerek most mindkét edző-jelölt részére bemutattak 1-1 áldozati gólt, - Kulcsáré bármelyik nyugati stadionban megállta volna a helyét -  de végül ők maguk lettek az áldozat. Csertői támadófutballja eléggé sajátságos, de működik. Ravasz módon mindig 1-el többet rúgnak, mint az ellenfél. A Fáy utcában tehát menesztették Komjáti Andrást, helyére Marjan Vlak került, segítője pedig Urbán Flórián aki a Lúzer FC című műsorban már egyszer bizonyított. Jövő héten az LB 1. axiómája miatt sanszos a győzelmük a ZTE ellen.

Pécsi MSC – Kecskeméti TE 2-2
Bajzát betalált ! Ígéret az ígéret, jeleztem előre, hogy kiemelt betűtípussal kedveskedünk állandó kedvencünk első pécsi góljának, ígyhát adjuk meg a császárnak ami a császáré. Ez a vendégeket is megdöbbentette, mert Todorovics a dermedt lila-fehérek között megnövelte az előnyt, de a KTE-blogon 2x is a meccs emberének választott Gyurcsó két ordas nagy gólja egyfelől az egyenlítést jelentette, másfelől valószínűleg begyűjti a 3. MoT címét is. A Pécs ezzel a döntetlennel elveszítette minden esélyét, hogy 100%-os teljesítménnyel nyerje meg a Bohócligát, viszont a jövő héten már nem fogja nyomni a vállukat ez a teher, és felszabadultan focizhatnak.

Haladás – ZTE 1-0
Nyugat-magyarországi rangadó a javából. A Halinak már volt egy pontja a múlt hétről, és ezzel együtt lehozott egy meccset kapott gól nélkül. A zalaiak ennek még a közelében sem járnak. Most vagy Csank mester alapozása húzódott el kicsit, vagy egyszerűen ennyi van a kék-fehérekben. Ez utóbbi azért nem lehet igaz, mert csak erősödött a gárda. Vlaszák nélkül is hősiesen küzdöttek a vendégek, de aztán Kenesei gólja eldöntötte a meccset. Ide tartozik egy városi legenda, mesz szerint Kenesei beszélt a meccs előtt testvérével Zoltánnal, aki megnyugtatta: „Ne aggódj, nyerni fogtok !” . Szó mi szó, jókorr jött ez a kis plusz önbizalom, mert így már a Hali sem a nyeretlenek táborát gyarapítja. A hét elején pedig Illés Béla maga ment el Fehérvárra – na nem azért, hogy végre megkoronázzák – hogy Vujovic játékjogáról tárgyaljon. Legutóbb ahová kölcsönadta őt a Vidi, ott kupagyőzelmet ünnepeltek…..

DVTK – Lombard-Pápa 2-0
A Diósgyőr nem durva csapat. 5 meccsen 4 pirosat még egy Tóth András – Paripovics védelem is kacagva be tudott gyűjteni jobb napjain, itt pedig egy egész csapatra jut ennyi. Egyébként pedig ez nem kisasszony-sport, aki odarúg, az rúgjon oda rendesen („ Csináld, vagy ne csináld .. de ne próbáld.. ”) . Sérülés még nem történ a faultokkal kapcsolatba, úgyhogy akár európai szintű taktikai faultokról is beszélhetünk. A meccsen Budovinszky ismét bebizonyította, hogy a KTE ellen nem véletlen volt az a gól, és szabadrúgásból ismét mattolta az ellenfél kapusát. Az ellenfélnél azonban ezúttal nem volt Tököli, hogy egyenlítsen, sőt Tóth G. sem, mert kiállították. A DVTK 20 perc után adta el az emberfórt, ekkor Luque gyógyszere gurult el, mert megunta, hogy faragják, mint a székely-kaput és egyszer csak visszaadta. A gól a kettő között volt, aztán meg a végén még egy, az Seydi nevéhez fűződik.

Bp. Honvéd – FTC 1-0
Nehéz erről a meccsről objektíven írni. A vendégeknél Abdi és Andrezinho közösség-bomlasztó tevékenysége – cukrozták ebédnél a túrós tésztát, és a többieket is erre bíztatták - folytán csak tv-n keresztül nézhette a meccset. A Fradi védelme akár 3, akár 4 védővel van megoldva, sehogy sem akar összeállni, néha 3-an állnak a 11-es pont környékén, és mögöttük az aznapi sportot olvassa a konkurens csatár nagy magányában a labdára várva . Ha Ranilovic kapuja felé megy a labda, akkor az ember gyomra óhatatlanul is összeszorul, és várja, hogy ebből most hogyan lesz potyagól. A Pécs elleni meccs nagy részében, és most hétvégén is remekül tette a dolgát a hálóőr, komoly kritika nem érhette a ténykedését. Már-már hátradőlt az ember a kis hokedlin, amikor jött a 73. perc. Nem azt mondom, hogy lehunyt szemmel, dudorászva kellett volna lekapni a levegőből a  labdát, mert talán megpattant. De az, hogy a kapufa felé mozgó kapus miért üti a mozgásával ellentétes irányba a labdát pont a kapu közepéhez egy berobbanó játékos elé, úgy, hogy az el sem bír ugrani előle, és olyan ívben pattan a labda a kapuba, hogy Bessenyei Péter átrepülne alatta oda-vissza…. Hát ez még Agatha Cristie-nek is gondot okozna. A Honvéd érdemeit ez nem kisebbíti, nyertek és az élmezőnyben vannak. Egy laza update-tel még ide kapcsolódik a hír, hogy Prukner László távozott a Fradi kispadjáról.

MVM Paks – Siófok 1-1
Az országos 1-esnek gondolt meccs végül mégsem úgy alakult, ahogy a Tolna megyeiek az elképzelték. Kis Károly ettől függetlenül továbbra is kedveljük, amit csak erősít az a tény, hogy állítólag a telihold volt a jele még anno az óvodában. Hazai vezetéssel kezdődött a meccs, de az Aranypart Galaktikusai megmutatták miért is érdemelték ki eme megtisztelő elnevezést. Egy remek szabadrúgás-kombináció ( más szóval addig rugdosták a bogyót, míg végül csak túljutott a sorfalon .. anyagfáradás..) után egyenlítettek. A hazaiak is bevetették ezt a trükköt, de azt „les” címén nem fogadta el teljes értékű találatnak a játékvezető. Miután senkinek sem volt jobb ötlete, kiegyeztek egy döntetlenbe. Matematikailag ezzel a Siófok pont olyan erős csapatnak tekinthető, mint a Tromsö vagy a „Hörc” (Hearts), ha így megy tovább, az első 6 helyért játszhat.

Debrecen – Videoton 2-1
Egy régi vicc jut eszembe, aminek a focira lefordított megfelelője valami eképp hangozhat:
„Tujvel felhívja régi példaképét Milintét, mert ezekkel a fránya beívelésekkel nem boldogul:
- Szevasz! Segíts már kérlek, Te mit csinálsz amikor beívelés jön a kapud elé ?
- Nem kapkodok. Megfontolom mit tegyek, addig is a gólvonalon állok, majd teszek pár lépést az ellenfél felé, totyorgok, aztán behátrálok.
Azzal leteszik a telefont. Másnap meccs után Tujvel szomorúan hívja Milintét:
- Úgy beb.ták mellettem mint a szél.
- Ja … velem is ez szokott történni.”

Természetesen a viccben előforduló neveknek semmi köze a valósághoz, puszta kitaláció. Mint ahogy Sousa is kitalálta, hogy ne Bozsovics legyen a kezdő-kapus. Remek döntését eddig valószínűleg a BL főtábla (vagy EL) és 2 bajnoki meccs bánta. Kulcsár gólja remek megoldás volt, aki nem látta sajnálhatja, de kellett hozzá a Vidi portása is.  A Loki védelme még az egyenlítő gólt is összehozta, de akkora formában voltak, hogy igazán ez sem tudta megzavarni őket, és a hondurasi Ramos egy szöglet után lemeózta a hosszú felső saroknál a háló szakító-szilárdságát, ezzel állítva be a végeredményt.

Kaposvári Rákóczi – Újpesti TE 2-2
Új edzővel a kispadon a csapat mindig megnyeri az első meccsét.  Zoran Szpisjak egy adminisztrációs hiba miatt azonban nem ülhetett le a kispadra – nem az ő papírjaival volt gond, hanem még Mészöllyel szemben volt adminisztratív lemaradása a klubnak, és addig új edző nem ülhet a kispadra a szabályok értelmében - , így csak félig teljesült a győzelemre vonatkozó feltétel. A fél győzelem is több azonban a semminél, és 2 ember hátrányban befejezve a meccset, két rúgott góllal sikerült 1 pontot megszereznie a lila-fehér csapatnak. A hét eseménye, hogy hazai oldalon az ügyeletes gólvágó Perics a spanyol másodosztály irányába kezd orientálódni, míg a vendégeknél az ügyvezető benyújtotta lemondását, amit aztán végül nem fogadtak el.

Élen továbbra ia a Loki és az ETO, sor végén a Vasas - ZTE tandem, akik egymás ellen ünneplik 'gusztus 20-át. Csütörtökön újra lesz beharangozó, és tippjáték, excel pedig hamarosan a jobb felső mezőben - aki háttal ül annak bal felső...

 

18 komment

Címkék: magyar összefoglaló bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr723157732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2011.08.16. 13:56:40

Ladaaaaaa! A márjádmindened!

"De az, hogy a kapufa felé mozgó kapus miért üti a mozgásával ellentétes irányba a labdát pont a kapu közepéhez egy berobbanó játékos elé, úgy, hogy az el sem bír ugrani előle, és olyan ívben pattan a labda a kapuba, hogy Bessenyei Péter átrepülne alatta oda-vissza"

Ezért legalább két irodalmi Nobelt neked!

Artie 2011.08.16. 13:57:38

Ladaaaaaa! A márjádmindened!

"De az, hogy a kapufa felé mozgó kapus miért üti a mozgásával ellentétes irányba a labdát pont a kapu közepéhez egy berobbanó játékos elé, úgy, hogy az el sem bír ugrani előle, és olyan ívben pattan a labda a kapuba, hogy Bessenyei Péter átrepülne alatta oda-vissza"

Ezért legalább két irodalmi Nobelt neked!

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.08.16. 14:00:30

László "Csonttörő" Csaba állítólag már be is jelentkezett a Fradi kispadjára. Tökszinek meg Kecskemétről lenne kedve dobbantani.
Nagy augusztusi bezsongás a la Bohócliga.

slowmotion 2011.08.16. 16:41:13

@Artie: biztos már megint szitált az a köcsög labda. bezzeg azok, amiket a bv-ben varrtak anno...

más: az lenne a kib*szás, ha Csankot is kirúgnák. két első meccses edző, nyami :)
vagy az olyan lenne, mint a megállíthatatlan golyó és a mindent megállító fal esete?

slowmotion 2011.08.16. 16:42:43

@Black Lotus: tudhat valamit a csávó (LCs), tavaly év végén nyert is pár meccset a csapata. igaz, akkor már a Balogtibi volt az edzőjük, de a lényegen ez már nem változtat

Artie 2011.08.16. 16:58:15

@slowmotion: Ó, ebben a győri műintézmény világhírű volt.

hüjeliba 2011.08.16. 18:44:49

Az elemzés számos fordulata kedvenc szerzőpárosom (peterdi-kárpáti) derűsebb lapjait időzően kiváló!

A liga megint hozza szokásos formáját, 5 forduló 3 búcsúzó edzőpápa, ha hozzáteszem ,hogy Csank mellett a portugálnak is lassan kommunikációs nehézségei támadnak, ha netán a pécsiek pontot hoznak Fehérvárról (ha már bajnokok akarnak lenni akkor kell is)
tehát sanszos a forduló/edző fogyasztás,ami csak az igazán komoly pontvadászatokra jellemző.

housemd 2011.08.17. 14:24:14

Lada, hecceljed még kicsit Bajzátot, hátha a Vidinek is rúg egyet... emlékeim szerint (rég voltunk idefent) valamiért székesfhérvár büszke fiait nem kedveljük Baranyában. bár szerintem, azt a taktikát fogjuk követni, hogy kikapunk tőlük egy góllal, így P.S. mester a helyén marad, ezáltal alattomban kergetjük hosszabb távon romlásba Fejér megye Párizsának csapatát
Amit Ranilovicról írsz.. ő egészen jó kapus, amíg nem jön a kapuja felé a labda. addig minden feltételnek megfelel, van kiállása, jól mutat feketében...olyan, mint egy csak békeidőben jól használható hadihajó. különben is botrányosan gyenge importkapusokkal van tele az egész BL... régen legalább kapusok teremtek itten.

Zigi 2011.08.17. 14:29:49

@housemd: Kapusok biztos vannak, csak valószínűleg már szakemberek nincsenek, akik észreveszik őket. Ott volt az a Somogyi gyerek a REAC-ban. Télen próbajátékon volt az Ajax-nál, most meg leszerződtette a Fulham. Kérdezem én, az NB I-ben hogyhogy nem kellett senkinek?

housemd 2011.08.17. 14:33:43

@Zigi: lehet... de most olvasom, hogy Bajnai kapuskodás közben orrát törte, és a Hírcsárdának nyilatkozta, hogy lábadozás közben megkereste Hemi bácsi, hogy legyen a Honvéd kapusokra-specializált játékosmegfigyelője, csakis olyan afrikai országokban, akikkel nincs kiadatási egyezményünk. Sz. Péter sajtószóvivő nem kommentálta az értesülést, mert éppen hibajavítóval a kezében rohangál, a tegnapi GDP-adat korrekciójáról motyogva...

slowmotion 2011.08.17. 17:47:04

@housemd: dehogy kell neki korrektor, leszólnak a szerkesztőségekbe, hogy salytóhubát kell kiáltani.
levezetem Neked, figyelj:

1. itten kétharmados forradalom volt, tehát most már mi (azaz ők) vagyunk a nép
2. viszont a 8m szavazásra jogosultból csak 2,7m személy szavazott ránk (azaz rájuk), tehát ennyien vagyunk (vannak)
3. mivel a tavalyi adatot 10m főre számolták, de a nemzet most csak 2,7m főből áll (tegyük fel, hogy még negyedennyi szav.joggal nem rendelkező családtad is csapódik hozzá, akkor is mondjuk 3,5m főből)
4. tehát mivel az osztó megváltozott (meg az Oszkó is, hahaha), ezért a 65%-osnál kisebb csökkenés az már tulajdonképpen növekedésnek számít, értem?

(+1. hiába állítólag közgarázda végzettségű, Petikét a gazdasági kérdésekben nyilatkozni engedni ugyanakkora - ha nem nagyobb - öngól, mint Gabikát kinevezni nyögdíjvédelmi megbízottnak)

ja, hogy a focihoz is szóljak: ugye Siófokon nem fognak a mai vereség után edzőt váltani? lécciléccilécci neeeeee :D

housemd 2011.08.17. 18:18:30

@slowmotion: :D:D brilliáns...
nem tudom, szerintem Siófokon tart még a türelem. Viszont szerintem a Fradinál olvassák a 'Biztost, mert rájöttek, hogy érnek oda a dobogóra. most leül a kispadra Nagy Tamás (3 pont) utána jön László (3 pont), mondjuk két meccsre, utána megsértődik, jöhet vissza beugróként megint Nagy (3 pont) őszi szünetben kinevezik Pintért... és így tovább. voltaképpen a siker kulcsa a minél gyakoribb edzőváltás....

Zigi 2011.08.17. 18:49:45

@slowmotion: Nem, nem ma Fehérváron lesz edzőváltás.:))

Artie 2011.08.17. 18:59:42

@slowmotion: Ezt most mér kellett?

Amilyen focibuzi I. Viktor, még a végén olvassa a 'biztost, aztán holnap Petike már téged fog idézni.

Megjegyzem, Petike győri, úgyhogy én kérek elnézést.

@Zigi: Kizárt. Szeptemberig ő lesz! Mert megmondtam.

slowmotion 2011.08.17. 20:04:19

@Artie: figyi, egy fociblogon az öngól az végülis szakzsargon, nem?

amúgy én is elnézést kérek, ugyanonnan van a tapírja, mint nekem. (biztos ugyanannyit is ér ...)

@housemd: persze hogy tart még a türelem a Zaranyparton, de a múlt héten is beleszaladtunk egy új edzőbe, aztán nem is sikerült legyőzni a lilákokat.
meg most ugye megyei rangadó lészen*, siófoki drukkerek már készülnek azzal, hogy "egy csapat van csak Somogyban, mi?!", szóval nem kellene feltétlenül kikapni

*emlékszem, amikor a Siófok még NB I-es volt, talán igyen Gregor-Duró-féle korszakban, a Rákóczi meg NB II-es vagy NB III-as, akkor egyszer játszottunk Marcaliban egy olyat, hogy talán 5-1 vagy 5-2 lett, nemide. az ottani edző be is közölte, hogy "na igen, egy csapat van, de az nem a Kaposvár".
aha, ami kapu felé ment nekik, az mind befelé pattant, ráadásul akkor voltak ők a Honvéd B, aztán Torghellinhónak volt egy olyan meccse, mint azóta se**.
** megjegyzem, tavasszal, amikor már nem volt ott a Honvéd-utánpótlás, akkor simán elkentük a szájukat, nem is volt nyilatkozgatás utána

Artie 2011.08.17. 20:13:12

@slowmotion: Ez igaz. Legrosszabb esetben meg bejelentik, hogy majd jövő hónapban bejelentenek valamit.

slowmotion 2011.08.17. 21:46:53

na, gólzáporos 0-0.
ez azért jó, mert ha esetleg hétvégén kikapunk, akkor ott tesszük, ahol a címvédő is megizzadt, ha meg döntetlen v győzelem lenne, akkor már el is tüntettük azt az egy-másfél milliárdos különbséget :)

christvhu 2011.08.17. 22:00:16

@slowmotion: megalol.....öregem, egészen új megvilágítás. Dönölűűűű levezetés)))

Lada pedig megint király volt.

Liba, szerintem ott Gyurika (Kárpáti) csak névleg volt tagja a szerzőpárosnak.....
süti beállítások módosítása