HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Ad hoc reakciók egy portugál távozására

2013.01.07. 20:37 Bastille

paulo-sousa.jpgBorbola Bence fellélegezhet. Paulo Sousa elhagyja Magyarországot, ugyanis családi okokra hivatkozva szerződést bontott a Vidivel. Emellett maximális muhaha faktor a családi ok is, persze lehet keveselte Szózáné a zsetont, meg mellé a jattot. Meg mellé azt a bognárgyörgyi tiszteletet és szeretetet, amit megkapott a szakmától, a magyar focitársadalomtól. Szóval oda akarok kilyukadni, hogy ugyan, kérem, nem kell itt kertelni, családozni, biztosan jó pénzért kivásárolta a NY-i klub Sousa-t, akivel bizton jól is fognak járni. Bár Kovács Ferenc elítéli, mégis mindannyian tudjuk mi, merre, hány méter, sőt most már Gönyün is tudják jó eséllyel. Ennyit a pénzről, viszont arról elgondolkodhatunk, hogy szakmailag milyen kihívás várja az Egyesült Államokban a portugált. Leharcolt, idősödő, európai sztárok, aztán Európába nem kellő dél-amerikaiak, néhány tehetséges ázsiai srác, meg amcsi tehetségek. Javítsatok ki, ha nem így van! Én úgy gondolom, ha tényleg nem családi ok hívja a tengeren túlra Sousa-t, akkor baklövést követett el. Inkább szem előtt lenne a Championship-ben vagy a portugál kettőben, mint ott. Az meg, hogy Gerard Houllier honnan kukázta ki a Vidi edzőjét, hát megint csak egy jó kérdés. Mindegy, nézzük, mit hagyott maga után a Paulo! Három éves szerződéséből másfelet töltött ki, bevitte a Vidit a második helyre a bajnokságban, nyert egy Magyar LigaKupát, no meg az Európa Liga, amikor újra futballhangulat uralkodott Magyarországon, írom ezt csipetnyi cinizmussal, mert volt szerencsém kinn lenni az utolsó hazai csoportmeccsen, ahol az még hagyján, hogy nem volt sör, de a meccs sem tetszett annyira, bár sokan mondták Sousa-t tökösnek, hogy támadólag lépett fel, szerintem azt kellett volna játszani, amit eddig és akkor most lehet nem Sergio Conceicao-val dobálózgatna a futballmédia, hanem készülnénk az egyenes kiesésre. De érvként felhozom, hogy elkezdett fiatalokat beépíteni a Vidibe, ez megint becsülendő. Aztán még van valami?

Őszintén megmondom, sosem komáltam a Vidit, a várost, meg a focijukat. Dvéri Zsolt és Zimmermann Tamás az utolsó szép emlékem velük kapcsolatban, de így utólag visszagondolva tetszett a portugál. Tetszett a fejelése, aztán hogy a magyar vérű szakma megkérdőjelezte, és végül az is tetszett, amit csinált. Nem éreztem azt nála, hogy a levegőbe beszélne. Persze lehet rájött, hogy ez az az ország, ahol néhány politikus a saját seggszőrét ragasztja az orra alá és inkább elhúzott a picsába! Legyen ez a konklúzió! Felkészül Sergio! Jaj még találtam egy gyönyörű idézetet egy régi Nemzeti Sportból, tényleg hiányozni fog!

"A szétnyíló duzzadó bőrt, a vércsíkot látom, szinte hipnotizálva nézem hogyan kanyarog le kollégám nyakán, és hogyan issza be a hófehér ns feliratú póló a vörös színt. És a folt terjed, egyre terjed."

16 komment

Címkék: portugál videoton sousa paolo sousa

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr75003999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2013.01.07. 21:37:25

@tintamin: basszameg, nézzoda, ténylegis, javítva!

a ködlovag 2013.01.08. 00:00:44

Magyar kupát azt speciel tökönrúgós Csertői nyert még, Sousa Liga kupát és Szuper kupát.
Amúgy mi bajod a Vidivel?

Futó Lada 2013.01.08. 01:01:38

Sousa kétségkívül megosztó személyiség, kicsit olyan mintha Mourinho lenne a példaképe. A szakmai megítéléséhez hozzátartozik a pálya mellett előadott jelenetei, amire már "utaztak" a bírók, meg a média is felnagyította, és végre lett miről írni.
Az hogy kezdettől fogva ellenszélben volt, az tény, hiszen a Mester keze munkájával összerakott bajnokcsapatot gyakorlatilag szétzavarta. ( At elpaterolt játékosok további pályafutása illetőleg a Sturm meccsen néhány válogatott játékos produkciója ismeretében nem volt rossza döntés, mindenesetre szokatlan vehemenciával alakította át a csapatot.)
A túlságosan deffenzív játék mindenképpen a számlájára írható, próbálta felkészíteni a csapatot a nemzetközi küzdelemre, de idehaza az egyik legerősebb játékosállománnyal nem tud ki ellen védekezni, mert a többiek nem támadtak.
Alves eladása volt a fordulópont, onnantól játszott is a csapat, nem pedig csak egy duzzogó csatárt tömött labdával.
Az EL menetelés mindenképpen dicséretet érdemel, a selejtezőből küzdötték be magukat európai szinten is jegyzett középcsapatok ellen. A csoportkörben is helytálltak, ha nem dől ki Stopyra akkor esetleg többre is futhatta volna. ( Tanulság : még mindig nem elég hosszú a kispad, bár Szolnoki egyáltalán nem vallott szégyent)
Sousa addíg ment el a csapattól, ameddig még ennek az eredménynek hírértéke van, és nem egy bajnoki 3. hely után..businnes is businnes...
Nem váltotta meg a magyar labdarúgást, enm találta fel a csőben a lyukat, de néhány dologra rávilágított :
- Ha egy csapatot meg lehet tanítani védekezni, akkor meg is KELL tanítani. Ha valaki nem kap gólt, az legrosszabb esetben is döntetlen.
- Agyonsztárolt csillagaink nagy része nemzetközi viszonylatban igencsak súlytalan. Ciprus, Törökország és Izrael középcsapatai is túl erősnek bizonyulnak már a kitűnéshez.
- Lehet fiatalítani, de nem ész nélkül. Kellenek a fiatalok a csapatba, de kellenek a rutinos játékosok is, akiktől el lehet lesni a pályán olyan dolgokat, amiket az akadémián nem oktatnak.

Kétségtelen, hogy a Vidinek volt stílusa, volt egy elképzelés a játékban, nem lehet tehát szakbarbárnak tekinteni, valamit letett az asztalra. Kiindulási pontnak jó lesz.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2013.01.08. 10:11:01

@a ködlovag: köszi, javítva, ez van, ha az ember kapkod, hogy valami értékelésszerű akármit összedobjon, hogy lehessen beszélni róla. hogy mi bajom a vidivel? konkrét bajom nincs, sőt még a játékospolitikájuk is egyre jobban tetszik, már ami a lada által is emlegetett szolnoki beépítése, vagy gyurcsó, kovács, haraszti stb. a csapat, a színek, a város, valahogy nem szimpatikus...ezt rohadtul nem tudom megmagyarázni!

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.01.08. 20:25:40

@Bastille: Pedig egyszerű: a Vezér csapata, a mi pénzünkből szponzorálva. Gyerekkoromban tiszteltem őket az UEFA-döntőért, Kovács Feri bácsit a mai napig nagyobb edzőnek tartom, mint a Dottorét. Később én is csíptem a Dvéri-Zimmermann-Horváth Feri-Dubecz-Takács vonulatot, de a jelenkor csúnya árnyat vet Fehérvárra. Talán az általam imádott Honvédnak volt ilyen a megítélése a nyolcvanas években?

Artie 2013.01.09. 08:59:32

www.nemzetisport.hu/nsotv_labdarugas/sousaval-eredmenyes-volt-a-videoton-de-szakmailag-visszalepett-2205705

Itt meg van mondva a frankó, gyerekek.

"Sousával eredményes volt a Videoton, de szakmailag visszalépett"

Márpedig a félkarú rablók avatott szagértője tuggya!

gregibroki 2013.01.09. 11:31:18

@Futó Lada: fehérváriként maximálisan egyetértek veled, remélem nem csak a lokálpatriotizmus hangja szól belőlem;
a post írójának van egy véleménye, erősen szubjektív, de ha így gondolja, akkor ez van; sok tekintetben van igazság (sajnos még avárossal kapcsolatban is...), de nem lehet tudni Sousa mit akart, mik voltak az edéseken és a játékosok ebből mit tudtak kivitelezni. (ismerősöm mondta, hogy volt edzésükön rengeteg begyakorolt drillt nyomattak, amikből pályán nagyon keveset láttunk viszont)
Miért ment el USA-ba, lehet szakmai és magányügy. Kérdés mit mondott a játékosainak, akik istenként tisztelték, nem lehet tudni, vszinű korrekt volt velük, nagyon nagy hatással volt a fiúkra és szerintem őszintén szerette is őket, foggal-körömmel harcolt értük, mintha a gyermeki lennének a srácok.
A Bajnokság felénél nem korrekt eredményekről beszélni, amikor végig harcoltak az EL-ben a bent maradásért. A MK-ban továbbjutottak egyébként.
Melyik csapat mikor szerzett 6 pontot az EL-ben?
Sajnálom, hogy a városom nem szimpatikus a sportban, van egy Erste Ligás Alba Volán hokicsapatunk, az Albacompból kosárcsapatból került ki Dávid Kornél az NBA-be, Hanga Ádám a spanyol bajnokságba. Van egy Cornexi kézicsapatunk Trishchukkal, meg van egy megosztó Videotonunk, amit a Garancsi a sírból hozott vissza pár éve. Ne haragudjatok ránk! :)

spinat 2013.01.09. 12:51:04

Hajrá Vidi :)
mindenesetre sajnálom, hogy nem fejezte be ami telkezdett, bár lehet, hogy több is kijött volna a dologból, de lehet az is, hogy itt megrekedt volna. Azért annyit még nem tudunk az edzöi képeeségeiröl, hogy ezt meg lehetne tippelni. Remélem, hogy a következö edzö legalább ezt a szintet hozza, ugyanis egy klasszissal jobb edzöre szerintem még nincs pénze a Vidinek.

Artie 2013.01.09. 13:06:06

@gregibroki: Még Balássy Jimmyt zavarjátok el a kézilabdacsapattól, aztán akár még szimpatikus is lehet az a csapat...:)

gregibroki 2013.01.09. 14:11:32

@Artie: nem tudom ki az, hova kell befinganom? :)

Artie 2013.01.09. 20:11:25

@gregibroki: A Cornexialcoafehérépkitudjamianevemost elnöke. Évek óta abból él, hogy fűt-fát megígér mindenkinek, aztán három hónap után hirtelen elfogy a pénz, és nem fizet, csak alapfizetést, persze ezért feljelenteni nem lehet, mert a kamuszerződésben kapott fizetésekért hogy lehetne.

...és évek óta a szövetség elnézi neki.

tintamin 2013.01.10. 09:45:23

@Bukott Rockzenész: "Pedig egyszerű: a Vezér csapata, a mi pénzünkből szponzorálva."

Pont!

Amikor a kedvenc csapat díszpáholyában rendszeres vendégek a Vezér és társaságában szintén vállalhatatlan politikai kalandorok, miközben közpénzből stafírozódik a klub, az gyomorforgató.
Nehéz már ennek a csapatnak egykori fehérváriként is szurkolni.

Inkább az ottani jégkorong: a focisták számára elérhetetlenül magas a színvonal, normális közösség (a jégen és a lelátón is), hosszútávú építkezés, szakmaiság.

979122 2013.01.10. 10:14:37

@gregibroki: meg van egy nem kicsit sikeres öttusaszakosztályotok is... (Vörös Zsuzsa)

gregibroki 2013.01.11. 21:40:33

@tintamin: a jégkorongozókat nem kéne összehasonlítani a focistákkal, sajnos ég és föld a két sporttoló; a segédmunkást sem eresztek össze egy megyei matekversenyen fizikusokkal; amúgy a volánba nem a fehérvári busztársaság rokkan bele...
@979122: őt csak azért nem írtam, mert bp-en is van egy csomó egyéni nagyszerű sportoló, most direkt a csapatsportokra koncentráltam. Zsuzsa tényleg csodálatos
süti beállítások módosítása