HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Irány Rió! - 14.rész

2013.09.11. 00:27 Futó Lada

Szervusz Naplóm ! Hát megmutattuk a világnak! A játéknap legsimább győzelmével visszakerültünk a megérdemelt helyünkre, focisulit tartottunk annak a csapatnak, amelyik pár napja a hollandok ellen vitézkedett. Tartás, erkölcs, és küzdeni tudás. Ez a négy legfontosabb alapeleme a játékunknak. Ja! Nem, hanem csak három. A küzdeni tudás az nem két külön képesség. Nagyon mély gödörbe kellett lemennünk, hogy most ilyen fent lehessünk.

Pénteken este gyászos volt a hangulat. Marika néni szólt, hogy a mezeket nyugodtan dobáljuk egy kupacba, mert el lesznek égetve. Nincs az a Domestos, ami kimossa belőle a szégyent. Az esti vacsoránál a fiúk csendben ettek, de inkább csak turkálták a szarvas-pörköltet. Látszott, hogy megviselte őket a vereség, de még ennél is jobban fájt nekik, hogy oda a szerethetőség. Még twitterezni sem volt kedvük. Rögtön láttuk, hogy elsődlegesen a fejekben kell rendet rakni.

Hétfőn előbb taktikai értekezlet, majd videózás, végül átmozgató edzés volt a programban. Taktikailag nem sokat mondhattam a fiúknak. Guzmics figyelmét külön felhívtam arra, hogy ezúttal piros mezben leszünk, így már nem kell majd a fehéreknek passzolnia. Átismételtünk pár gyakoribb szituációt, hogy elméletben felkészültek legyünk akár olyan szélsőséges esetekre is, mint pl, ellenfél labdát vezet a kapunk felé. Lelkileg fel lettek készítve arra is, hogy ha ad abszurdum saját kapunkba bombáznánk a középkezdést, akkor se rogyjon meg a csapat. Sokat foglalkoztunk a játékosokkal külön-külön is, így aztán taktikailag szinte minden eshetőséget lefedtünk. (Guzmics még azt is megjegyezte, hogy ha Pintilii esetleg felbukkan a térfelünkön, akkor kíméletlenül elkezdi zavarni. Hiába no, igyekszik a fiú.)

Jöhetett a videózás. Az észt válogatott legutóbbi meccsét nem mertem megmutatni a csapatnak, nehogy odavesszen az aprólékosan felépített önbizalom, így inkább megnéztük az "Ellenség a kapuknál" című filmet. Jót tett a csapat önbizalmának, ráadásul az észtekről is szereztünk némi információt, hiszen szegről-végről volt némi közös történelmük a szovjetekkel. Egy -egy érdekesebb szovjet rohamnál meg is állítottam a filmet, és kikockáztuk , hogy megtaláljuk a legjellemzőbb támadás-variációikat. Ezzel kapcsolatos még az a kedves történet, hogy videózás után kimentünk gyakorolni. Király Gabi első labdaérintésből eltalálta a mosoda 40x30-as ablakát, mire a többiek el is nevezték Kőnig őrnagynak. Levezetésképpen kocsmasport (cso-csó,rex, darts)  volt a programban, hogy oldódjon a görcsösség.

Sokszor ér minket az a vád, hogy elképzelés nélkül játszunk, nincs semmi stratégiánk. Ezt határozottan visszautasítjuk. Elképzelés az biztosan van. Több játékos azt képzeli, hogy már a VB-n van Brazíliában. Mindenesetre, hogy elejét vegyük az ilyen pletykáknak, azt kértem, hogy ha passzolnak, akkor mondják be hangosan a figura nevét. pl "megy a bal" vagy "hosszú kereszt jobb". A kézilabdázók is ezt csinálják, és náluk bevált. Mivel Lipták sebességét több helyről is kritika érte, ezért Kádárt küldtük be középre, és Buksit küldtük ki balra, hogy őt fussák körbe 10-ből 8-szor az észtek.Elöl Szalai játéka annyira magától értetődő volt, hogy nem is raktam a kezdőbe.

Himnusz. Hátranéztem, és láttam , hogy a közönség mögöttünk áll. Nem, ma nem veszíthetünk. Az első 2 percet nem mertem nézni. Utána láttam, hogy mi nagyon küzdünk, míg az észtek meg csak ívelgetnek. Mit akarnak? Átívelni a középpályát? Te jóságos ég, mekkora elmaradott egy taktika, hát honnan kukázták ezt elő? Egész jól játszottunk, mikor Bazsi az előző napon gyakoroltakból megvillantott valamit. Fehér golyó 2 mandinerrel a sarokba. Hehe. Csank Janiék rúgattak ilyen gólt a finnekkel '97-ben. De hiába a vezetés, és hiába a fölény, a gólok nem akartak jönni.

- Olyanok ezek a légiósok, mintha itt se lennének. Jószerével nem is látni őket - dörmögte egy borízű hang.
- Hmm..légiós..láthatatlan..eszembe jutott valami.Hiszen csak a megfelelő vezényszavak kellenek. Imi! Nálad van a Szabó Ervin könyvtáras olvasójegyed?
- Persze, hogy nálam van, sose megyek meccsre nélküle. Tessék.

Gyorsan beléptem online, és megkerestem a Láthatatlan légió-t. Meg is találtam amit kerestem, gyorsan ki is hívtam Koman Volit a vonal mellé. A szemébe néztem és annyit mondtam :

- Fetvozső. Érted Vologya? Fetvozső.
- Remek ötlet - derült fel az arca. Rohant vissza , és leadta a drótot a többieknek is. Böde bólintott, és elindult középre, Hajnal visszalépett egyet, majd a beívelt labda után a megbeszéltek szerint végigvitték az akciót, és formás gólt lőttünk. Alig hittem a szememnek. Lehet véletlen is, vagy csak a Monacóban eltöltött hónapok köszöntek vissza Volinál. Vártam húsz percet, és úgy gondoltam ismét próbát teszek. Ezúttal Bödét hívtam ki :

- Ruzsenoár ! - mondtam neki ellentmondást nem tűrően.
- Jó, akkor viszem egyedül - mondta, és egy arra guruló labdával elsétált az ellenfél kapujáig, ott meg bevágta a sarokba.
- Hihetetlen ... ez működik...döbbenten álltam, mint aki a bölcsek kövét lelte meg.

A szünetben sokan gratuláltak. Az amerikai külügyminiszter személyesen jött le pacsizni, majd közölte, hogy az új fejlesztésű fapados Sherman tankok vélhetően "Bőde" kódnéven kerülnek bejegyzésre. Ezekből kiszedték a célzórendszert, arra lő amerre áll, viszont cserébe átmegy mindenen és egyedül fel tud tartóztatni 2-3 ellenséges egységet. Ezzel persze nem értünk rá foglalkozni, mert ismét igényelték a fiúk a tanácsot.

- Figyeljünk, ne álljunk le. A közönség kezd megint mellénk állni, az arénát már belengi a szeretet, mint egy Kozsó-koncerten. Mi pénteken -2 -vel mentünk szünetre, az észtek most -3 -al. Képzeljétek milyen rosszul érzik most magukat ! Sima ügy lesz, csak figyeljetek oda. A törökök vezetnek Bukarestben, így ha minden így marad, akkor megint másodikok leszünk, megint szerethetőek, és ha már a Happy Meal ugrott, azért egy Kinder tojásra még jók lesznek a fröccsöntött figurák.

Az észt-ek nem tudom mire gondoltak. Lehet nem Tom és Jerry-t néztek a szünetben, de kijöttek, és nekünk estek, sőt még gólt is lőttek. Annyira megdöbbentő volt, hogy még azt is elfelejtettem mi következik az utasítások közül. A net is a legrosszabbkor ment el , az észtek meg csak jöttek és jöttek. Laczkó Buksi helyén újoncot avattunk, hátha ez megzavarja az ellenfelet. Szerencsére eszembe jutott, hogy úgy kellene játszani, mintha tét nélküli meccs lenne.

-Rien Novaplü - kiabáltam középre. Ismét hatott. Mindenki villámgyorsan elfoglalta a helyét, így a labda végigpattogott a Böde-Koman-Németh-bal alsó sarok útvonalon. Ez volt az a pillanat, amikor tudtuk, hogy ez már meglesz. Innentől már sima ügy volt valóban, sőt még tréfálkozni is volt kedvünk, főleg mikor Bazsi ismét a sarokba küldte a labdát, igaz ezúttal csak egy mandinert használva. Az utolsó percekben már csak ünnepeltünk. Imi ezúttal nem lépett pályára, ha már újoncot avattunk balbunkóban, akkor illik új időhúzó embert is kipróbálni. Szakály ilyen téren is biztatóan mozgott, majdnem gólt is lőtt.

Örülünk, hogy örömet szereztünk a szurkolóknak, és még mindig van esély a pót-selejtezőre. Egyszer már sikerült hazai pályán csodát tenni a svédek ellen, így ha októberben a hollandok ellen is sikerülne a csoda, akkor a 2 csoda mellé már csak egy ördögűzés kell, és az pápa szentté avathat. Bár jobban belegondolva nem is lenne csoda. A hollandok csak x-eltek ezekkel az észtekkel, így az egyenlet rendezése után azt kapom, hogy 3-al jobbak vagyunk náluk. Rudolf Geri ráadásul 1gól/1meccs mutatóval áll Győrben, Gera visszatérhet, Korcsmár eltiltása letelt, Kovács Pisti felépül, Radó belelendül.... megesszük a hollandokat.

5 komment

Címkék: napló válogatott rio

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr395506617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galád (már foglalt) 2013.09.11. 16:29:27

Vegyesek az érzéseim. Kár lenne, ha véget érne ez a méltón komponált napló, de örülnék, ha Egervári rajzolna egy bránert a Telki edzőközpont homlokzatára. Csányi eddig mindig azt nyilatkozta,h elbukhatja eSanyi a vb-selejtezőt, mert csak a 2016-os Eb-ről szól a terv (valamint ő mindig Egervári professzort képzelte el a saját csapata edzőjének). A tegnapi meccs előtt viszont már arról beszélt, hogy a szakmai bizottságnak kell eldöntenie, milyen munkát végzett Egervári. Azt sem tudtam, hogy van ilyen, de van, és nyilván senki nem érdemtelenül került oda.

A tagok:

Elnök:
Gellei Imre

Tagok:
Benczés Miklós
Bozsik Péter
Garami József
Halmai Gábor
Herczeg András
Illés Béla
Kovács Zoltán
Róth Antal
Szalai László

Bárhogy is alakul, Lada kérlek szerezd meg az új szöv. kap. naplóját is.

Artie 2013.09.11. 18:14:38

@már foglalt: ez a taglista az angol hetedosztályban is méltatlan lenne a labdarúgás nevű játékhoz

Artie 2013.09.11. 18:23:14

m.sportgeza.hu/futball/2013/09/11/szalai_adam_lett_a_bukaresti_bunbak/

jól értem, hogy az összes (mindkettő) olyan focistánkkal összeveszik ez a majom, amelyik jegyzett csapatban JÁTSZIK?

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2013.09.12. 02:19:01

"Az amerikai külügyminiszter személyesen jött le pacsizni, majd közölte, hogy az új fejlesztésű fapados Sherman tankok vélhetően "Bőde" kódnéven kerülnek bejegyzésre. Ezekből kiszedték a célzórendszert, arra lő amerre áll, viszont cserébe átmegy mindenen és egyedül fel tud tartóztatni 2-3 ellenséges egységet."
Na itt tettem le az arcomat és kezdtem el kurva hangosan röhögni.
Kiváló poszt, gratula.
süti beállítások módosítása