HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Mi lett volna, ha…

2015.10.15. 14:05 vérfarkas

Amióta a törökök az utolsó pillanatban beverték azt a szabadrúgást, a magyar futball prominensei panaszkodnak, a magyar átokra, hogy megint a végén nem sikerült satöbbi. Ugyan a labdarúgásban nincsen „ha”, de a magyar futballban csak az van. Ezért lássuk, mi történt volna, ha előbb érnek véget a meccsek.

85.perc

Ha a mi csoportunkban minden meccs a 85. percben zárult volna, akkor nyerünk Belfastban és itthon is „csak” pontot vesztünk ellenük, ikszelünk Athénban, a románok meg pl. otthon buknak a finnekkel szemben.

85.jpg

Magyarország veretlen csoportelsőként jut tovább. A belfasti győzelem napját az Országgyűlés a Visszatérés emléknapjává nyilvánítja. Áder János rendkívüli rendelettel várossá nyilvánítja Madocsát. Minden magyar edző (Zs-licence-ig bezárólag) magas kormánykitűntetést kap, az érintettek nagy száma miatt az átadóünnepséget két felvonásban rendezik meg a Pancho Arénában. Románia harmadikként zár, az utolsó körben anyanyelvükön kérleljük a spanyolokat, hogy feküdjenek le Ukrajnának, nehogy a románoké legyen a legjobb 3. pozíció.

80.perc

Ha esetleg 10 perccel korábban érnek véget a meccsek már borúsabb a kép. Itthon verjük az északíreket, de kikapunk Bukarestben és nem nyerünk Helsinkiben. Összességében még így is eggyel több pont mint most. (Tegyük hozzá, ez esetben a törökök is jobban teljesítenek mert pl. a 92. percben még vezetek Hollandiában, szóval nem mi vagyunk a legjobb harmadik).

80.jpg

70.perc

Előfordulhatott volna, hogy (tekintettel a bohócligában játszók erőnlétére, és a végén lecsapó balsorsra) a játékvezető a 70. percben lefújja a találkozókat. ez esetben gólgazdag meccseken, 8 döntetlennel 4-4-es gólaránnyal zárunk. A hajrában érjük el a 3. helyet, köszönhetően a finnek utolsó körös vereségének. 15 helyett 9 pontot vittünk volna a csoportharmadikok táblájára…

70.jpg

45. perc

Kifejezett szerencse, hogy a második félidőket is lejátszották, mert az első játékrész alapján Feröer mögött végeztünk volna.

45.jpg

6 komment

Címkék: válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr167970663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sirsteve 2015.10.15. 16:18:06

Semmi kétség, az előrelépés megkérdőjelezhetetlen. Most már csak a meccsek első 70 percében kellene elfogadható teljesítményt nyújtani, és az utolsó 5 percet bírni fejben.
Egyébként azért felesleges az ilyen jellegű számolgatás, mert a mi aranylábúinkkal ellentétben egyéb nemzetek labdarúgói tisztában vannak a mérkőzés végi hajrá jelentésével. Avagy akármeddig tarthat egy meccs a magyar válogatott az utolsó 5 percet csak mákkal tudja kihúzni.

spinat 2015.10.15. 16:31:09

A magyar válogatott a kezdö sípszó elött áll mindig a lejobban. Söt, a sorsolás elött már világ-, és európabajnokok vagyunk.

vizsla_barat 2015.10.16. 06:27:14

Ha a szabo a gomb lukat egy arasszal hosszabbra vágja akkor az mar zseb

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.10.16. 10:51:18

Majdnem sikerült kijutni a 2020-as Európa Bajnokságra!

Az óriásnál is óriásibb, szinte már-már leírhatatlan balszerencsével maradtunk csak le a 2020-as Európa Bajnokságról! Úgy látszik, még mindig hat a turáni átok, még mindig mi vagyunk azok, akiket a balsors régen tép!
De haladjunk sorrendben!
Amikor a korrupció miatt megbuktatott Michel Platini megüresedett helyét a frissen kinevezett díszdoktor Schmitt Pál foglalta el az UEFA élén és kihirdette, hogy a 2020-as Európa Bajnokságot már 64 csapatosra bővíti, mindannyian reménykedtünk. Reményeink csak fokozódtak, amikor kiderült, hogy a selejtezőcsoportokból csak a három legrosszabb utolsó helyezett nem jut ki automatikusan a tornára. A legrosszabb utolsó helyezett kiesik, az előtte lévő két legrosszabb utolsó pedig pótselejtezőt játszat a kijutásért. A felcsúti Puskás Akadémia dísztermében megtartott sorsolás után az egész nemzet egy emberként bizakodott. Az Ü jelű „halál” csoport így festett:
- Magyarország
- Levédia
- Baskíria
- Északi Sark
- Németországi Szír Kanton (NSZK)
- Fríz-szigetek
Esélyeinket tovább növelte, hogy velünk ellentétben egyetlen ellenfelünknek sem volt egyetlen profi játékosa sem, kivéve a 42 éves baskír Ürmüt Yognakit, aki a Puskás Akadémia cserekapusa és akit a honi futballszakma csak a Csúti Tizenegyesölő néven ismer, amióta egy Alcsút-Felcsút kupameccsen egy beívelés után egyszerre ütötte le mindkét csapat tizenegyes számú játékosát.
A selejtező sorozat nem kezdődött jól, de a Magyarország – Északi Sark 2:7 (Puskás Stadion, ötvenezer fizetett néző, gól: Gera, Böde ill. Tatszanotti Szekanihu 7) mérkőzés után történt kapitányváltás, amikor is a sokadszor reaktivált Mészöly Kálmánt Bognár György váltotta, meghozta gyümölcsét, a Fríz-szigetekről némi szerencsével elhoztuk a megérdemelt egy pontot. Ezután újabb vereségek és újabb kapitány cserék következtek, míg végül nagy küzdelemben sikerült elérni a csoport utolsó helyét.
Nagy számolgatás kezdődött. Kiderült, hogy amennyiben a W csoport záró meccsén Gibraltár nem győzi le Vatikánt, akkor nem legrosszabb utolsóként pótselejtezőt játszhatunk a Független Bröton Kiskirályság ellen.
Szerda este az egész ország a tévé előtt ült és a Barátok köztöt nézte. Eközben a Sport 1 stúdiójában Hegyi Iván szakíró, Török Gábor politológus, Dzsudzsák Balázs szövetségi kapitány és a még mindig aktív Király Gábor kétszázszoros válogatott kapus ásítozott a képernyő előtt. Kezdetben nekünk kedvezően alakult a mérkőzés és félidőben Vatikán 8:0-s vezetésével vonulhattak pihenni a csapatok. Ám a szünet után váratlanul minden rosszra fordult, és amikor a 94. percben a végig indiszponáltan játszó Ferenc pápa tizenegyesből lőtt öngóljával Gibraltár 9:8-ra megnyerte a rangadót, a televízióban elszabadult a pokol.
- Ezt a balszerencsét! Ilyesmi is csak velünk fordulhat elő! – köpött a földre Dzsudzsák Balázs, majd a stúdióból kirohanva bánatában ripityára törte a legújabb MLSZ logós Lamborghinijét.
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke másnapi sajtótájékoztatóján a kiesés felelőseként az Európa Bajnokságra kijutott 64 országot nevezte meg, majd ígértetett tett arra, hogy a magyar labdarúgásba még az eddiginél is több pénz lesz beinvesztálva és fel lesz gyorsítva a Stadiont Minden Tanyaközpontba projekt. Mondandóját a „Minden pénzt a fociba feccölünk, még ha a szátoktól is kell megvonnom a falatot! A következő EB-re pedig kijutunk, ha beledöglötök is!” szavakkal fejezte be, majd a sportgazdasági szükségállapotra való hivatkozással zároltatta a lakossági betéteket és a vastapsgép hangjára kivonult a teremből.
Azóta sincs egyebünk, csak a remény…

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2015/10/majdnem-kijutottunk-2020-as-europa.html

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2015.10.16. 16:36:45

"Ugyan a labdarúgásban nincsen „ha”, de a magyar futballban csak az van."

őszintén szólva nem emlékszem, mikor olvastam utoljára ilyen frappáns, tömör, pontos és lényeglátó összefoglalását a magyarfodball néven előadott izének.
gratulálok.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2015.10.16. 16:44:43

@spinat:

ez így nem igaz, emlékezzünk rá, ahogy Szerethető Sándor felejthetetlen stúdióbeli performanszában Brazíliában továbbjutottunk a csoportból, a nyolcaddöntőben pedig már bármi megtörténhet(ett volna).
süti beállítások módosítása