HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

MTK-Honvéd: Menetel a szittya fergeteg

2007.10.02. 07:03 mészöly sámán

Távol álljon a labdabiztos stábjától egy nagyképű mi előre szóltunk attitűd, de miután megjósoltuk, hogy az MTK-Honvéd 1-2 lesz, föltettük a lecsót és lesétáltunk a legközelebbi totózóba fogadni. Kleopátra frizurás Ágikánál kétszázat tettünk a libások ellen, majd átmentünk a szemközti IBUSZ-ba és ezerhatért zsebünkbe is került a tikett. Mert hát hova is mehetnénk egy napsütéses hétfő délutánon, amikor három ütvefúróval újítják az Oktogonnál a Mekit…
Tizenhatos karika kint, jöhet a Hungária körúton lezajlott négyezer valóság egyike.
„Srácok, még kóser pálinka sincs…” méltatlankodik egy a részegséget láthatóan csak imitáló egyén, miután rádöbben, sört ezen a meccsen csak akkor ihat, ha kisétál a benzinkútra. A kezdő félmondattal tekintsük is lezártnak a minden MTK meccsel kötelezően együtt járó vallási öt percet, mégsem a tömeg média szerepét osztották ránk.
  
Pörgessük inkább végig, mennyibe fáj, ha az ember szükségleteit a vendégszektor büféjében óhajtja kielégíteni: fél liter ízesített lónyál háromnyolcvan, ásványvíz kétszáz, tökmag szintén, haszonkulcs is, de az százalékban. A sarokban halmozódó szemét látványa felbecsülhetetlen.
Még tíz perc a meccsig, de már látszódik: a régi idők (kilencvenes évek végének) fociját idéző létszám várható. A csillagok komótosan jönnek az égre, a Honvéd szurkolók pedig konstatálják: „A hülye Bede* vezeti a meccset.” Ismerek olyat, aki papírral tudja igazolni, hogy Bede nem érti a lest és az előnyszabályt, ráadásul, ha elkezd hibázni koncepciózusan tartja magát hozzá. Az első két állítást többször is igazolja majd a meccs folyamán, de ne rohanjunk előre, mert a félidőben úgyis sorba kell állnunk a wc-n, plusz átugorjuk az ötödik percet. Abraham, Bárányos, Abraham volt a labda útja, a Sötét Őrgróf lerázta őrzőit, és a tehetetlen Végh mellett satöbbi, satöbbi…
Allez Kispest – szól a nóta, az MTK-nál Garami mester meg alvás közben rákönyökölt a lassított felvétel gombra. A szurkolói szem pedig egy idő után hozzáidomul a meddő mezőnyfölényhez, és a Honvéd tábor (cirka kétezer fő) megtalálja a Blue Front-ot (egész konkrétan 112 fő). A sok trágárság között a „szabadnapos óvoda” és az „SZTK” rigmusok kifejezetten üdítően hatnak. Az MTK ultráknak egyébként maximális respekt és tisztelet. Ők a magyar futballban a bolond unokatestvérek, akiken mindenki csak röhög, de ők ezt leszarják. „Mi vagyunk a Blue Front apám, és ha húszan nyomjuk a sálazást, ahhoz sincs semmi közöd! értve?”
Sálaztak is a fiúk veszettül, amikor a félidő derekán Bori huszonötről betalált. A Hollandiába vágyakozó, de lassan az örök ígéret kategóriájába rekedt szélső, előhúzta régi fegyverét a Lusta Labdát. Tóth Iván erre az egyetlen lehetséges módon – Lusta Eldőléssel felelt, de Bori az elrúgás pillanatában lajhárt tett a labdába, ami ugyebár védhetetlen.
Garami edző a gólt láthatóan ébren ünnepelte.
Mindkét csapatot megfogta a találat, de a Honvéd továbbra is ragaszkodott a kiharcolt mezőnyfölényhez, sőt Schindler egy tőle szokatlan lökettel pozdorjává zúzta a kapufát. Ilyenkor sajnálhatjuk igazán, hogy mindjárt negyven éves, biztosan elutazott a meccsre néhány menedzser focistákról jegyzetelgetni.
A wc-n a szünetben tényleg nagy volt a sor, és a második félidő első húsz percét azzal töltöttem, hogy melyik játékost, milyen hiányossága miatt kéne lecserélni. Az idillt, egy a derült égből villámcsapásként lesújtó Abass fejes törte meg, amit hulló falevél technikával hajtott végre a Sötét őrgróf cseréje. Ezt követően már tudtam, több gól nem lesz, de a karakán Blue Front még hitt, és begyújtott egy görögtüzet, amiért három biztonsági őr kiemelte az egész szektort, a klubház mögé vezette, majd néhány perc múlva vissza.
Másra nem tudok gondolni, minthogy meg kellett ígérniük, innentől viselkednek, több pirózás nincs. Gondolom az öngyújtókat is le kellett adni. Valaki szólhatna a Bedének, hogy ő is adja le a sípot. Közös érdek lenne.
 
*Bede Ferenc az élvonal leginkább közutálatnak örvendő sporija. Ezt a titulust főszabályként a szabálykönyvvel sem értelmezhető ítéleteivel érte el, de ezzel még nem maradna magára a bírói karban. Bede pechje esztétika hiányosságaiból fakad, amit tetéz az a fölösleges fontoskodás a mozgásában. Tipikus példája az ügyetlen kisfiúnak, akit sosem engedtek focizni, ezért bíró lett, és bosszút áll. Szükségesnek érzem megjegyezni, hogy Collina egy veszettül ronda ember, mégis jól kompenzál.

3 komment

Címkék: mtk honvéd hülyebíró szurker bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr39183171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frigo 2007.10.02. 08:38:23

A meccs után nem lehet kérni a panaszkönyvet a bíró miatt, mint étteremben a főtlen krumpli esetén? Vagy ezeknek ki ad visszajelzést? Végülis ez az egész miattunk, szurkolók miatt van, azért fizetünk, hogy "focizó" csapatokat játszunk, nem pedig pojáca bírókat.

Hagrid · http://hagrid.freeblog.hu 2007.10.02. 13:59:05

Már tudom, miért nem járok meccsre, max egy évben egyszer. Szánalmas retroélmény. Ja és nem a foci a retro sajnos.:/ (Hajrá Fradi!:-(...)

Emerik 2007.10.02. 16:47:35

Szerintem az aki nem tud valakiről vagy valamilyen eseményről valamit az ne írja le!!!!!
süti beállítások módosítása