HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Fehérvári Félnótás Club

2007.10.05. 14:15 zombi tibi

Mitől szenved kis csapatunk egyik érzelgős tagja? Igen, a fehérvári kötélhúzástól. Szóba kerül természetesen a vizitdíj is. Zombi Tibi önbevall.
 
A poszt második felében vissza az egész!
 
Napok óta nehéz szívvel ébredek az álmatlanul átkínlódott éjjelek után, azon tépelődve, hogy reggel milyen fehérvári hírrel zuhan postaládámba a sportújság.
Itt a friss ropogós hírlap: Sport köntösbe bújtatott Csődértesítő!
Miközben heves kézmozdulatokkal az inkriminált részhez lapozok, szinte szétszaggatva a vékony papírt, homlokom gyöngyözik. Megnyugtató dologra persze nem lelek, Don Gál, a szappanopera egyik forgatókönyvírója valami hasfelmetsző botorságot üzen az olvasóknak, majd Koller Leonszió is levonja éppen aktuális következtetését. Ez két opciót takar különben: (1.) játszunk, mert a vezetők szavukat adták [fizut persze nem – ezt is mindig hozzáteszi], vagy (2.) sztrájkolunk, és nagy tudású jedi mester legyen a talpán, aki minket futballgyepre ösztökél puszta ígérgetéssel anélkül, hogy bankókat fénykardozna a farzsebünkbe.
Jóvanna!, anyátokat szívassátok, én meg ezért izzadtam itt egész álló éjszaka!
Hanem most! Most végre a fehérvári ugarra is befújdogáltak a reformszelek; nem jobban, mint totyakos államháztartásunkba, de én nem vagyok telhetetlen. Legyen ennek a légmozgásnak a neve, szellemesen, (3.) opció: nem játszunk, mert mindahányan, akik pénzből élünk ennél a csóringer klubnál, széjjel lettünk rugdalva az utolsó edzésen. És azt azért már tényleg nem várhatja el a tisztelt Don Gál, hogy egy sánta focizó anyagi ellentételezés nélkül kockáztassa, hogy rásérül.
Öcsém! Ezek föltalálták a ’Kolumbusz tojását szétvágó gordiuszi csomót’… A fából vaskarikát. Zseniképző!
Csak én nem vagyok kisegítve a folytonos aggódásommal, maximum annyi változott, hogy ezentúl kettő helyett három szcenárió miatt forgolódhatok kibicsaklott éjszakáimon, ráadásul még azért is drukkolhatok, hogy legalább a vizitdíjra fussa szegénykéimnek ezekben az ínséges időkben.
Ki tudja, meddig lesznek kénytelenek „sérültnek lenni”
 
 
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
 
 
Nem hittük volna, hogy dumaszínházas megállapításunk ily tökéletes mederben csordogál majd tovább, igazolva, hogy idehaza régóta a szájfoci a legerősebb taktikai eleme a pályán szédelgőknek. De azért, akkor is…
Azonnal kapcsolunk Fehérvárra, ahol a következő megdöbbentő tények láttak napvilágot az nb1.hu szerint.
[csütörtök] késő este már maguk a profi játékosok is bizonytalanok voltak abban a tekintetben, hogy jogi értelemben valós-e a követelésük. (…) Szinte az egész csapat nem rendelkezik azzal a reklámszerződéssel, aminek alapján a 3 havi fizetéselmaradást követelik. Miután a munkaszerződésüket a Fehérvár FC Kft. a mai napig kifizette, a játékosok kényelmetlen helyzetbe kerülnének, ha az Újpest elleni rangadóra sztrájkot jelentenének be.”
 
Sokat láttunk már, és sokat is olvastunk, de be kell ismerjük ettől a mi állunk is porba hullott! Tudtuk, hogy dumaszínház, tudtuk, hogy kispályás marhulás az egész, meg, hogy buta kisgyerekek sem fenekelik egymást a homokozólapátjukkal ennyire ötlettelenül, de most már azt mondjuk, megérte várnunk. Szép megoldás született!
Ha egy percig is azt hitte volna valaki, hogy Kollerék überfrankónak tetsző „jelentsünk sérültet”-ötlete komolyan vehető fenyegetés volt, akkor az jól teszi, ha a jövőben még a gyermekmedence melletti strandfoci meccseket is elméleti futballoktatásként éli meg – saját épülése érdekében.
Drága fehérvári büszkeségeink ugyanis akkor már nagyon tudták, hogy másnapos szar van a palacsintában. Nincs aláírt papír a jogos jussukról, vagyis az jogilag nem jogos – ha még érthető ez a mondat.
Így aztán a sztrájknál jóval furmányosabb módon próbálkoztak a klubvezetés (tényleg, van ilyen Fehérváron?) térdre kényszerítésével, egyszersmind megkezdték a kifarolást korábbi, hangosan publikált ökörködésük masszájából. Azért a sérülésből sokkal könnyebb fénysebességgel fölgyógyulni, mint egy kétséges sikerrel kecsegtető munkabeszüntetésből a kezdőkörbe visszatalálni.
Gál és bandája a focizók szájába nyomta a cumit. Az pedig most nagyobb lett, mint Ákos „cséká” gondolhatta volna.
 
Ennyi. Körülbelül lehet még lábszárvédőt ropogtatni, káanyázni, de legfőképpen az Újpest ellen szépen a pályára kocogni.
Oszt’ legföljebb veszíteni – pénz így se, úgy se áll a házhoz…

Szólj hozzá!

Címkék: sztrájk fc fehérvár bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr58187006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása