HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Málta-Magyarország 2-1

2007.10.11. 01:25 mészöly sámán

2006. október 11-én reggel szórványos ködfoltokra ébredt az ország. Délben egy kormánypárti és egy ellenzéki politikus kölcsönösen hazugnak nevezték egymást. Délután megtudtam, hogy Kati néni (a közértes) egy Máltai selyemkutyával lepte meg születésnapján unokáját. Később az MTI kiadta a magyar válogatott kezdő tizenegyét: Király – Fehér, Juhász, Vanczák, Leandro - Gera, Tóth B., Dárdai, Huszti – Szabics, Torghelle. Estére kiderült, hogy Hakan Sükür négyet rúgott Moldovának. Itthon ezidőtájt kezdték el betűzgetni Andre Schembri nevét. Málta-Magyarország 2-1. Jó talajú pálya, vezette: Ver Eecke.
Emlékezzünk percről, percre!
 
Tengermély tisztelet az on-line közvetítés olvasóinak. Málta 1993. május 12.-e óta nem nyert tétmérkőzést, ezért joggal bizakodhatunk, hogy a magyar válogatott győzelemmel feledteti a Törökország elleni vereséget. A helyszínen 4000 kisiskolás buzdítja a máltaiakat, családias a légkör.
 
6’ Ahogy az már csak egy hazai zakó után lenni szokott álmosan kezdett a magyar válogatott. A máltaiak egyetlen profi labdarúgója Mifsud nagyon gyorsnak tűnik.
10’ Agius vezetgette a labdát, majd jó huszonötről nekidurálta magát. A levegőben folyamatosan szitáló labdát Király hokikapus módjára vállal védte.
Így egy év távlatából is sírhatnékom támad ettől a mozdulattól. Király Gabi ekkor már túl volt a norvégok elleni potyaesőn. A meccs előtt egy egész ország fújt rá, amiért nem mea culpázott hibáiért, hanem flegma-gyanúsan csak annyit mondott: „Profi vagyok. Már túltettem magam rajta.” Idelinkelem a meccs összefoglalóját. 21. másodperc.
13’ Vezet Málta! Mifsud tört be a 16-oson belülre, nyakán Juhásszal. A magyar védő elesett, majd lerántotta a máltai csatárt, aki ahelyett, hogy tizenegyest reklamált volna (a balek) fölpattant és 5 méterről, jobbról a kapufát találta el. A kipattanó Schembri elé került, ő pedig az üres kapuba lőtt. 1-0
19’ Torghelle egyenlített! Huszti bal oldali beadására Sanyika remekül érkezett és a hazai kapust megelőzve a kapu jobb oldalába fejelt. 1-1 A magyar csatár több mint egy éves gólcsendet szakított meg találatával. Gyerünk fiúk, nyerni kell!!!
Itt még abba hitbe ringattuk magunkat, hogy a világ rendje helyre áll, kifáradnak a szeretetszolgálatosok, és a második félidőben Sowunmi zavartalanul oktathat majd. A kocsmában valaki már elnevezte Mifsudot Turboman-nek. Pontosabban kibaszott Turboman-nek.
22’ Torghelle lesen.
32’ Huszti ívelt jól középre az üresen helyezkedő Leandro lábára, de labdát egy telekinetikus 5 méterre pattintotta a braziltól.
Legalább a honosítás menne…
34’ Vanczák kotorta a kapuba a labdát egy kavarodás után, de a bírósporttárs talpalás miatt érvénytelenítette a találatot.
38’ Vanczákot kiállították! Egy remek ütemű szöktetés után Mifsud három méteren négyet vert Vilire, aki egy darabig hezitált, hogy lerántsa-e, majd megbotlott és zuhanás közben ellökte a máltait. Jogos a piros.
41’ Mifsud lépett ki teljesen üresen. Szerencsénkre inkább gyors, mint alázatos. 11 méterről furcsa fejtartással mellé.
42’ Fájdalmasan mélyre süllyedt a magyar futball. Mifsud húzott el a jobb szélen, középre gurított, ahol az üresen érkező Sammut a kapufára bombázott.
44’ Torghelle indította a láthatatlanná tévő köpenyben pályára lépő Szabicsot, aki remekül tálalt a középen érkező Gera elé. Szotyi senkitől sem zavartatva bombázott a kivetődő kapusba.
A félidőben a kiállítás ellenére az egész országban bizakodó volt a hangulat. Az emberek hitték, hogy csak nagyon megfogott minket a piros, azért volt utána annyi helyzetük. „Egyébként is ki fognak fáradni, képtelenség ennyit sprintelni, mint a Mifsud.” Érdekesség, hogy senki sem hibáztatta a bírót.
49’ Torghelle lesen.
52’ Vezet Málta!  Agius ugratta ki a André Schembrit, aki a teljesen fölöslegesen kifutó Király mellett először el akarta passzolni a labdát, de lyukat rúgott. A „lövőcselre” Gabi a profi világban már ezerszeresen megtanult egyetlen lehetséges módon reagált. Behunyta a szemét, és a balettintézet felvételijére képzelte magát. Páros lábbal lendületet vett, a mellkasát szépen homorította, a levegőben elsőrangúan spiccelt, majd átugrott a guruló labda fölött. Schembri először maga is meglepődött, majd kegyetlenül a kapuba gurított. 2-1
Muszáj, egyszerűen kötelező újra belinkelnem a mérkőzés összefoglalóját. 1:40.
59’ Czvitkovics érkezett Szabics helyére.
60’ Peti máris főszerepben, 25-ről alig lőtt fölé.
80’ A vízben áztatott kenyérre emlékeztető magyar védők között léphetett ki ismét Mifsud, aki sokadszor vezethette egyedül a labdát Királyra. A kapus lábbal hárította a lövést, de érkezett Scerri és a kipattanót az üres kapu mellé bombázta. Elképesztő helyzet maradt ki.
Napokkal később kiderült, hogy Scerri gyógyszerész végzettségű és a hét öt napján, napi nyolc órában a szakmájával keresi a kenyerét.
92’ Halmosi lőtt egy cselt követően húszról, értelemszerűen mellé.
93’ Vége a mérkőzésnek!
 
Ismét bebizonyosodott a mondás, hogy soha ne mondd, hogy soha, vagy ennél már tényleg nincs lejjebb. A helyszínen tartózkodó 4000 kisiskolás nehezen ocsúdik a kábulatból, az iskolában nem ezt tanították. Málta több mint 14 év után nyert tétmérkőzést.

1 komment · 1 trackback

Címkék: magyar évforduló válogatott málta királygabi

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr100192963

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frigo 2007.10.11. 07:58:23

Király. 10 éves álmom vált valóra, mikor végre kitették a válogatottból. Sose szerettem a "bravúrkapusokat", akik egy középre tartó lövést akrobatikus mozdulattal öklöznek tova, már ha nem mellé és kész a potya. Megszámolni se lehet, hány potyát kapott a válogatott, amíg ő védte a kaput! A nem középre tartó kövéseknél, persze "nem tehetett a gólról, a védelem hozta össze". De sokszor képzeltem el, hogy egy másik kapus szépen jó helyre vetődve hárítja azokat a nem túl jól helyezett lapos labdákat...
süti beállítások módosítása