HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Tőzsér "Bend it like Beckham" Dani elintézte

2007.10.15. 07:32 mészöly sámán

Poruljuk le gyorsan az elején, a magyar futball egyik Utolérhetetlenének, Verebes Mágusnak mottónká választott gyöngyszemét: „Egyszerűen nem tudok tévedni, ebben a rohadt futballban“…
Előre szóltunk: magyar-málta 2-0, moldáv-török 1-1. A görög-bosnyákon egy percen múlt a 3-1. (Totóztunk is, nyolcasunk lett).

Összefoglaló, bohóccsoport 10. játéknap.

Magyarország – Málta 2-0
Szögezzük le az elején! A Várhidi edződinasztia legifjabb sarja csak az olaszok elleni mázlinak köszönheti, hogy január elsejétől szövetségi kapitány maradhat. Akkor, és azóta a fiúk futballistának tűnnek. Nagyrészük még csak kihívásokkal küszködő, de önbizalommal focizó kisprofi, akiért most kilencezren kifizették a beugrót. Hogy csalódniuk kellett-e az hozzáállás kérdése. 10 évvel ezelőtt a műértő közönség nagy része füttykoncerttel díjazta volna a szombati produkciót. Most zengett a „Szép volt fiúk!“, ami inkább egy remélt jövőnek szólt, mint a Málta elleni visszavágásnak.  A győzelem ugyanis nagyjából, annyira volt szép, mint Kriston Titi ébredés után. Persze, ha Gera ollózása bemegy, vagy az utolsó percben Buzsáky hajlandó észrevenni az üres kapu előtt füstjelekkel is próbálkozó Rajczit, lehetett volna több is. De most legalább az alacsonyan jegyzett Schembri-Mifsud duó nem csinált hülyét a komplett magyar fociból. A védelem a maga szintjen stabil volt, és ez már önmagában tapsra ingerlő. Fülöp másnaposan is jobb, mint Király, ami megnyugtató. A közeppályán Vass Ádám egyszerre idézte Pirlót, Gattusót és az elmúlt húsz év összes magyar ifjúsagi filmjének főszereplőjét. Futballista lesz a gyerekből…
Tőzsér „Bend it like Beckham“ Dani eddig inkabb tűnt extravagánsnak, mint jó szabadrúgáslövőnek, de most beverte, es ezzel elintézte, hogy még egy évig ő legyen a válogatott láthatatlan semmittevője. Gólja arra mindenesetre jó volt, hogy a meccs után interjúra hívják és kiderüljön, szedi a szemöldökét. A támadószekció hozta a minimumot és összekapart egy kvázi akciógólt. Gera még évekig kezdő lesz, Fecze-Gólnak meg sokat kell gyorsulni, ha a Serie A-ban is oda akar férni a Bresciába. Filkor inkabb volt szeplős, mint szép ezen a meccsen, Dzsudzsák még az se.
Málta ezúttal egy olyan csapattal találkozott, akinek egy évbe tellett, hogy felmérje: a szeretetszolgálatosok egy megye egyes csapat taktikáját játsszák. Labdaszerzés után az egyetlen Mifsudot futtatják, aki undoritó sebességgel képes fájdalmasan sokat futni. Lebutítva: ha lefutni akarjuk, megszivat, de ha ezt labda nélkül teszi, nyerünk.
Csúnyán, de biztosan.    

Moldova – Törökország 1-1
Kiborult Ahmed a Négy Testvérben
, es belehamuzott a dönerbe, amikor megtudta, mekkorát égett csapata. Távolodik, egyre inkább csak délibáb az a jövő évi EB a törököknek. Mentségükre szóljon, hogy a moldáv csapat kapusa még extraklasszis is lehet (nem). Próbálkozhattak jobbról, balról, magasan a léc alá - Calencea mindent védett. A meccs elején Frunza szerzett vezetést a hazaiaknak, akik közül hiányzott (Ahmednek) Hakan Sükür, és a hülye skót. Innentől feltörte a moldávok hátát a háló, de csak a csereként beálló Ümit Karan (Ahmed szomorú, hogy már mindenki válogatott lehet odahaza) szerzett gólt. Az igazság utat tör magának... 


Görögország – Bosznia-Hercegovina 3-2
A mérkőzes négy perc alatt eldőlt. A bosnyák M. Hrigovic a második félidő elején tőzséri pontossággal varrt be egy szabadrúgast. 1-1. Rá két percre ugyanő, teljesítményén fölbuzdúlva, Urbán Flórit idéző alapossággal rúgott agyon egy békésen focizgató görögöt. 11-10. Újabb két perc telt el, amikor beköszönt a korábban minket is oktató Gekasz. 2-1. Ha valaki erre az időszakra tervezte a sörért menést, pisilést, gyereknevelést, az csak boldogan vagy szomorúan konstatálhatta, hogy eldőlt a meccs. Később még Liberopulosz is betalált, és ha a kilencvenkettedik percben nincs Ibisevic gólja, akkor nyugiban le is csorgott volna a hosszabbítás. Állitólag a bosnyákok a végén rátaláltak farkaskergető énjükre.

7 komment

Címkék: magyar válogatott eb málta tőzsér vass ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr72196514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bsam65 2007.10.15. 11:17:35

Kedves Mészöly Sámán!

Szívből remélem, hogy nem a glosszák írása jelenti a megélhetési forrásodat, mert akkor remélem éhen maradsz!
Megint előtünt egy karakán tollnok, aki jól beolvas a magyar focinak, és akinek a segítségével minden érintett rájöhet, mitől döglik a hal.
Írásoddal csak egy baj van, talán észbe kaphattál volna, hogy amit leírtál, az max. jópofának tűnhet, de semmiképp nem időszerű.
Évek óta a magyar válogatott meccseit vérnyomás növelésre használtam, vagy azért néztem, hogy lássak egy jó börleszket.
A mai focink ehhez képest fényévnyire van (ami természetesen nem nehéz) és ami a leglényegesebb, hogy ezt most már nem csak egy meccs alapján mondhatjuk, mint a megrögzött optimisták.
Természetesen ezzel nem azt állítom, hogy mi vagyunk a következő vb fő esélyesei, de a sok fiatal kezd összeszokni, és látszik, hogy ahol a kenyerüket keresik, ott a magyar állóvízhez képest szépen fejlődnek, van valami elképzelésük a fociról.
Ha már mindenképp szembesítő show-t akarsz játszani és még jópofa is akarsz lenni, akkor válts a politika felé, ott minden nap tálcán kínálják a hülyeséget.

Üdv:
Bsam65

_benito · www.nst.blog.hu 2007.10.15. 11:42:55

Bsam65, nem muszáj egyetérteni a post szerzőjével, de ellenkező véleményedet megfogalmazhattad volna elegánsabban is. a szerző véleményem szerint tökéletes látta a meccset, én is hasonlóképpen érzek (különösen a csipás szemű kriston zizouval kapcsolatban), sőt, veled ellentétben én nem érzem beolvasásnak a megfogalmazott kritikákat, hiszen egytől egyig jogasak.

gerával az a baj, hogy nem a posztján játszik, tőzsérrel meg az, hogy nem válogatott szintű. egyedül a várhidis mondattal kötekednék egy kicsit: ő akkor is kapitány marad sokáig, ha mostantól mindenki laposra ver minket ritmusban.

fecze-gól viszont már nem fog semennyit sem gyorsulni, az pedig nagyon kevés, hogy 3-5 méterről belődözi a labdákat, mert ezt kriston is tudná hozni.

Gulogulo 2007.10.15. 12:09:35

Csak annyi, hogy a 10 évvel ezelőtti füttykoncertre való utalás szerintem nagyon nem igaz. Már akkor is ugyanilyen szar volt a magyar foci. 80-valahány óta ilyen.
Nekem amúgy tetszik ez a fiatalítás dolog. Legalább nem ugyanazok a bénák nyöszörögnek ha passzolni kell egy egyeneset.

csupi 2007.10.15. 13:03:15

Pedig kb 10 éve még tényleg előrrébb voltunk: pótselejtező, BL, stb. Akkor még nem nagyon kaptunk ki Máltától... Most már az a jó, hogy mindennek tudunk örülni. Jó, hogy győztünk, de könyörgöm, az ellenfélnél volt olyan játékos, aki épp a német harmadosztályból készül kiesni.
Szóval van hova fejlődni, de talán tényleg ott tartunk, hogy már minden előrelépésnek számít. És talán egyet már léptünk is tavaly óta.

Ja, és Huszti akkor is hiányzik ebből a csapatból!

Frigo 2007.10.15. 14:30:16

Nekem nem hiányzik Huszti. Sose hiányzott! Főleg akkor nem, amikor volt szíves kiállítattni magát. Azt a vereséget nyugodtan meg lehet köszönni Hiszti Szabolcsnak.

the real 2007.10.15. 16:02:22

Nekem általában elegem van a magyar focit vicceskedően leszólókból (ugyanannyira, mint a legjelentéktelenebb győzelem után vb-sikert vizionálókból), de ez nagyrészt tetszett.

rizla 2007.10.16. 09:59:45

"fecze-gól viszont már nem fog semennyit sem gyorsulni, az pedig nagyon kevés, hogy 3-5 méterről belődözi a labdákat, mert ezt kriston is tudná hozni."

fecze-gólt ez a blog a minap még a meccs emberévé választotta. mellesleg csatárban igazán nem lesz hiány az elkövetkezendő 10 évünkben, úgyhogy teljesen felesleges basztatni feczesint. pláne, hogy alapból ő csak a második számú támadónk.
egyébként rendben van a cikk, különösen a vass pirlohoz, és gattusohoz való hasonlítása megható. a legszimpatikusabb válogatott játékos jelenleg.

gera nem a posztján játszik? mi a posztja? a válogatottban játszott már hátravont csatárt, nem jött be. irányítónak középre ott van hajnal (és ez a válogatott jelenleg nem nagyon teheti meg, hogy egy ilyen szemű játékost kihagyjon). gera azért van a jobb oldalon, mert egyrészt a WBA-ban is a jobboldalon volt, másrészt egy ilyen jól védekező, agresszív, labdákért megküzdő játékos nagyon jól jön a széleken, különösen akkor, ha a szélsővédőink bizony a legkevésbé megbízhatóak a keretből. gera kényszerből játszik ott, ahol játszik. de az elmúlt meccseken a válogatott játéka igazolta várhidi döntéseit, így nem értem a problémázást, tényleg.
huszti meg a ki a francnak hiányzik? nem mondom, jól jönne azért, de mind dzsudzsák, mint gera bizonyított már.
felesleges kötözködés ez a husztizás is, meg tőzsérezés is, jelenleg nagyjából kihozza várhidi azt a játékosokból, amit lehet. majd ha az olyan gyilkosaink, mint németh, vagy szalai beérnek, vagy az olyan költőink, mint stieber, akkor lesz újabb minőségi ugrás. 5 év, várjátok ki. gera pedig nem lesz jóideig kezdő, ugyanis a helyére számtalan fiatal pályázik, mire ők kiteljesednek, zoli már javában benne lesz a korban. át fogja adni a helyét.
ahogy várhidi is, ha úgy alakul. de a VB selejtezőkre nagyon remélem hogy vele fogunk nekifutni, az én bizalmamat már elnyerte.
süti beállítások módosítása