HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Érdeklődés hiányában feljutó a Fradi

2007.11.13. 07:21 mészöly sámán

Csank mesterben akkora az önbizalom, mint Dzsudzsák balszélsőben két jól sikerült válogatott meccs után. Pedig a duplacsövű vadászpuskájára olyan égések is húzták pár rovátkát, mint a jugók elleni 1-7, és 5-0 (coming soon…). Először csak nézi az ember, hogy ugyan már vadászelvtárs, mire föl ez a mívesen formált Nagyarc magának? Nem is passzol a barázdált homlokhoz a bohócszakáll! Visszafogott dörmögés, jó munkásemberek a középpályán és jól fejelő védelem – ez a maga asztala, nem a semmire nyilatkozgatás. Aztán, amikor elkezdenek nyerni a fiúk, rájövünk, van neki mire beszélni. A háttérben természetesen nem követhetetlen Fradi-akciók sorakoznak.
Gyorsan vázoljuk föl, hogy kik is hordják nejlonszatyorban a pénzt a másodosztályban. A Nyugati Oldalon, olyan csapatok viszik a prímet, mint a tavalyi bajnok Haladás. Hagyjuk, mit keresnek még mindig odalent. Ellenfeleik: Felcsút, Pápa, Pécs. A Pécs idén szállt alá, a Pápa évekig volt NB1-es, a Felcsút meg épp vezeti a bajnokságot Urbán Flórival a kispadon.
Keleti Oldal: Verebes Mágussal próbálkozó Vác-Újbuda. Leírom még egyszer a földrajzi fejtörőkre fogékonyak kedvéért: Vác-Újbuda. Ők egyelőre futottak még, de Józsi bácsi ugyebár bármire képes. Ott van viszont a Kecskemét (mikor is voltak NB1-esek?), és a Szolnok (kérdés ugyanaz…). Vezetik is ők ketten a tabellát, sőt hétvégi meccsükön (1-0 a Kecskemétnek) már 1600-an meg is tekintették Tomiszlav Szivics (ki is tetszik lenni?), és Vígh Tibor (ő a szolnoki tréner) csapatait. Érzékeltetésképp a Haladás hazai meccsén, a tök utolsó Komló ellen, háromezren voltak. Arrafelé Csertői Aurélnak hívják az edzőt. Most, hogy túl vagyunk az erőviszonyok felvázolásán, mindenki döntse el maga, melyik csoport az erősebb.
A Fradi, akárcsak tavaly, idén is keletre került. Persze az nem elvárható, hogy átsorolják, de a margóra azért ráírnánk, hogy az ESMTK (Pesterzsébet…) egy MLSZ funkcionárus szerint nyugaton van. Egy éve még ugye diadalmenetet ígértek, a százszázalékos bajnoksággal álmodott az ország. Aztán volt egyetlenegy Nyíregyháza, ahol bár a följutásról még csak nem is pletykáltak az emberek, de valahogy nem akart leszakadni. A végeredményt ismerjük.
Az idei szezon előtt távozott a fél Fradi. Logikus, szeretettől már rég nem indul az autó. Érkeztek az ősfradisták. Csodálatos névsor, tessenek koncentrálni: Vincze Ottó, Mátyus Jancsi, Horváth Péter (ezt egy darabig ő sem hitte el). A kapuba egy bizonyos Zarzycki állhat manapság, a csatárjáték pedig Ndjodón múlik. Ilyenkor sajnálom, hogy a magyar gimnáziumokban nem kötelező tananyag videóvágás. Egy Ndjodó-összes a világ több országában lemehetne a szilveszteri kabaré részeként. És érkezett Csank mester is, aki kellő rutinnal rendelkezik, ha feljutásról van szó. Székfoglaló gyanánt közölte is, hogy az ősz egyetlen célja, hogy ne szakadjanak le nagyon a többiektől, mert akkor tavasszal össze lehet focizni a feljutást. Tanakodtunk is, hogy mire ez a burkolt önbizalom, de ő látja a fiúk edzésmunkáját. Elkezdődött a bajnokság, és röpködtek az x-ek a gyengébbnél gyengébb csapatok ellen. Aztán jött a Kecskemét elleni 4-0, ami minden más alkalommal az aktuális Fradi edző menesztését jelentette volna. Kivéve most. Ki van zárva, hogy lenne elég a bankszámlán Jani bá’ lelépési pénzére. Csank mester véleményére pedig ugyebár boldog-boldogtalan kíváncsi. „Ha egyszer elkapjuk a fonalat, olyan sorozatot produkálunk, hogy az egész mezőny beleremeg” – mondta a nagy unszolás közepette. Valamit sejthetett, de hogy nem a saját háza táján érezte növekedni a potenciált, az is biztos. Inkább olyan alkalmakban vélhette fölfedezni az előrelépési lehetőséget, mint a Tuzsér, Cegléd, vagy a Tököl elleni mérkőzések. Helyezésre lefordítva: a tizenharmadikkal, a tizennegyedikkel és a tizenötödikkel szembeni derbi. Be is jött a kilenc pont, megfejelve egy Jászberény elleni sikerrel. Pestiesen szólva leoktatták a Vakok és Gyengénlátók FC összes fiókcsapatát. Négy mérkőzés 12 pont, a korábbi tíz meccsen szerzett 14 pont mellé. A hátrányuk így már csak négy pont a Kecskemét, és három a Szolnokkal szemben. 
Ez mind szép és jó, meg lehet itt a „beérett a munka” szlogenjét végtelen sokszor hangoztatni, de a háttérben a többiek alkalmatlansága áll. A Szolnok például nem tudott rendesen fölkészülni a Kecskemét elleni rangadóra, mert a pálya környékén annyira megemelkedett a talajvíz szintje, hogy egyszerűen megközelíthetetlenné vált…
Ha másért nem, ezért hiszem el, hogy a Fradi az egyetlen, aki föl szeretne jutni keletről az NB1-be. Az egyetlen, aki még úgy ímmel-ámmal szeretett volna, az tavaly már fölkerült.
 
A hétvégén a Ferencváros Ceglédre látogatott. Össze is gyűltek vagy háromezren a lelátókon. A zöldek nyertek 1-0-ra. A mérkőzés után Csank mester kiemelte, hogy a fiúkon látszott a hétközi (egyébként kilencven perces) kupameccs fáradtsága.
A ceglédi tréner Kiss László (ismertebb nevén Mini Menotti) csak ennyit mondott: „Nem tudom, sírjak vagy nevessek, hogy csak ennyi Magyarországon a különbség egy profi, és egy amatőr csapat között.”

4 komment

Címkék: fradi csank bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr77226434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

44 2007.11.13. 13:13:10

a Jani bácsi sírhat.

Pumpui 2007.11.13. 16:03:58

Óriási poén lenne ha innen sem tudnának feljutni! Mondjuk bárkit inkább alkalmaznék mint a Csankot a helyükben. De jól van ez így... Höhö! :-)

44 2007.11.13. 16:21:41

nem a Vác-Újbuda vicces földrajzilag, hanem inkább az amikor Diósgyőrben volt a Balaton FC

nbcee 2011.04.14. 17:16:09

Érdekes volt újraolvasni, hogy változnak az idők...
süti beállítások módosítása