HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Megy a gőzös Kaposvárra

2007.12.03. 05:59 toni poszter

Bekövetkezett, amitől már hetek óta rettegtünk: pár hónapra megszakította eseménydús működését a bohócliga. Ezt ki is használták a Ligakupa Barátai, akik három tavaszi fordulóval is kedveskedtek nekünk a szomorú interregnum idejére. Ajándék lónak meg, ugye…
Mi sem tesszük, inkább örvendezünk a kaposvári csodának, a honvédos céltudatnak, a paksi erőnek. Ligakupa újratöltve!
 
A-csoport
 
Sopron–Tatabánya 3-0
Hét közben kisebb elterelő műveletek után megindult az olaszok evakuálása a birkatürelmű városból, mára csak egy szakmai igazgatónak nevezett Trunfio és egy pénzügyi (bruhaha) tanácsadónak csúfolt della Chiesa maradt szégyenfoltnak. Szíve szerint Ködöböcz is menne (ennél még a Vasas is jobb volt…), de ahhoz meg pont egy olyan olasz kéne, akit hetek óta már a Csellengőkben is kerestetnek. Úgy döntöttünk, Pocucába most nem kötünk bele.
A Tatabánya is az életben maradásért rúgkapál egy ideje. Nyáron még elégnek tűnt Kouemaha kiárusítása, ám a napokban Filót is elvezényelték, s most az utolsó kettő passzképes focistájukat is piacra dobják. És itt nem Kristonra meg Kövesfalvira gondoltunk.
Szombaton a kiherélt Sopron amúgy simán leverte a kiherélt bányászgárdát.
 
Győr–Zalaegerszeg 1-1
Egervári „higgadt” Sándor szabadkártyás lehetőséget adott Dudás Ádámnak, aki ebbéli örömét úgy juttatta kifejezésre, hogy gyorsan rúgott is egy gólt. Győzni azonban így sem sikerült a hazaiaknak, mert a gaboni Meyé még mindig nem utazott haza vakációzni.
Dudás jövője egyelőre kérdéses. Magyaros szokás szerint sérülések tompították játékintelligenciáját, bár a Szpartak Moszkva tartalékban ezzel együtt is bajnok lett. Az orosz küzdelmek jelenleg szünetelnek, de Ádám szívesen visszamenne még néhány vodka-uborka szeánszra.
 
B-csoport
 
Siófok–Kaposvár 1-2
Maróti és az ő híres Best Bodyja után is képesek meglepetéssel szolgálni a kaposváriak bombázó témakörben: mostanság éppen Egres Katinka tette múzsai tiszteletét a baráti kör által gründolt vacsin. Leandro és Szakály Péter olyan löketet kapott ettől, hogy hétvégén aztán a második félidőben megfordították a veszni látszó derbit. Avagy Pruki egyszerűen nem tud tévedni, ha kell, akkor filmes csöcsökkel óvja a korai konyulástól csapatát, amelyik így első ligakupa-sikerét arathatta.
Kuttor Kutya – aki korelnöke lett az NS őszi dream teamjének – ezúttal nem bírt a kaposvári lendülettel. Az okot mi valószínűleg a műfűben keresnénk, bár az amerikai állampolgári esküjére trenírozó Tornyi mester meccs utáni nyilatkozatában bizonyos új szisztémáról pöttyintett el egy félmondatot. Izzadunk a kíváncsiságtól.
 
Paks–Fehérvár 3-1
Eddig bírták Kollerék a nincstelenséggel járó idegi és fizikai kínokat: a ligakupa friss győztesei szabira mentek, hogy a saras-lucskos alapozásra már tripla tüdővel érkezzenek. Persze, ha lesz még akkor csapatuk. A paksiak (mínusz Tököli, mínusz Márkus) tehát egy enbé-hármas egyletet fingattak meg – pályaválasztóként vendégségben. Megfejtést ehhez most nem adunk.
Gellei pszichológusi vénáját most esemény utáni nyilatkozatával támogatta éppen: „Azoknak, akik fanyalognának, (…) azt tudom mondani, hogy (…) játszott Lattenstein, Disztl Dávid, és még jó néhány játékos.” Pengeéles, kikezdhetetlen okfejtés, mi is csak annyival tudnánk pontosítani, hogy még tizenkét játékos. Nem csoda, ha Imre bá se tudja a nevüket…
 
C-csoport
 
REAC–DVSC 3-1
Amikor Miroslav Beránek tévé nyilatkozatait figyeli az ember, akkor nem kell mentálhigiéniás szakembernek lenni ahhoz, hogy megállapítsuk, neki Magyarországon dolgozni, nem jó. Finom a gulyás, tűrhető a klíma, de ezek az istenverte focisták nem akarnak futni. Nyilatkozgatás az megy, de a futás már nem. Az elnök pedig mindig kérdezget. Kíváncsi, hogy az a komolytalan összeg, amit a csapatra áldoz, miért nem elég semmire nemzetközi szinten. Azért kérem, mert olyan musztángokra költi, mint a sajtót képviselőfánkokkal megvásárló Sándor Tomi. Beránek végül ment, Herczeg András jött, a csapat pedig a Ligakupa tavaszi körének előrehozott meccsén könnyed vereséget szenvedett a REAC ellen. Mindkét brigád majdnem kiállt a legjobbjaival.
 
Honvéd–Nyíregyháza 4-2
Bár Hemi bácsi sem költ eleget a csapatra, ahhoz hogy nemzetközi porondon ne verjék bucira őket, de évek óta először jó Honvéd-szurkolónak lenni. A csapat ugyan kikapott a szezon utolsó meccsén a Tatabányától, de a bányászok még mindig visszaléphetnek a bajnokságtól. És akkor ugyebár semmis. A Honvéd tehát menetelget, második a bajnokságban, és futballcsapatra utaló magatartást folytat. Már tudják, hova mennek edzőtáborba, Hemi bácsi Vass pályaedzővel brazil másodosztályú csapatokat jár végig, hogy tehetségeket fogjon – januárban érkezik is rögtön egy kis zseni. És igazolnak. Már az övék Zsolnai, Filó, érkezhet az ex-fradista Takács Ákos, és ezen a meccsen teszteltek egy bizonyos Esadot. Egyébként könnyedén nyertek, még úgy is, hogy 3-0 után az emberhátrányban lévő vendégek majdnem kiegyenlítettek.
 
D-csoport
 
Újpest–MTK 1-3
Az MTK a csapatépítés tekintetében más utat jár be, mint a Honvéd. Az összetoborzott, kis jóindulattal minőséginek is nevezhető vérprofik helyett az agárdi ólból előhúzott pattanásosokra épít. A módszerüket ugyanolyan könnyen lehet szimpatikusnak találni, mint faék logikával gyárnak nevezni. Végtére is futószalagon termelik a focista kezdeményeket. A kis rügyek őszi bajnokok lettek, egyikük vezeti a góllövőlistát, a még kisebbek pedig most könnyed átmozgató edzésük során leoktatták a lilákat. A kezdőbe jelölt Molnár Marcellről minden lényegi információt szívesen fogadunk. Mert Ladóczkiról, és Bonifertről már hallottunk, de róla még soha.
 
Diósgyőr–Vasas 3-0
Sokat kellett rá várni, lényegében ennyi idő alatt valakik hároméves konyakot készítenek, de megérte. A Diósgyőr csak magyar játékosokkal állt ki, a Vasas ellen és nyert. Kár, hogy ezt a hétközben távozó Sallói menedzser már nem érhette meg. Persze annak hátterében, hogy nem játszottak az afrikaiak, fölösleges átfogó paradigmaváltást keresni. Egyszerűen a légiósok hazamentek. Néhányan szabadságra, néhányan örökre, egyikük pedig Nyíregyházára. Nehéz megállapítani, hogy ezzel erősödtek-e, de az biztos, hogy a kabarécsütörtökre készülő Vasast jól elverték. Érdekesség, hogy a meccs utáni edző nyilatkozatokban az egyik tréner tetszetős játékról beszélt, míg a másik az irreális talajra, és Mundi Rolandra fogta a vereséget.  
 

7 komment

Címkék: ligakupa

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr94249990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Wilbur Swain 2007.12.03. 09:34:05

nos, Marcell '90ben született, és kábé ennyi. Ja, ő is gólt rúgott, amikor anno az MTK-ifi 5-0-ra lemészárolta a Chelsea-t (akkor triplázott Németh Krisztián).
legyártanak pár tucat ifi-terminátor, és csak lesz egy-kettőből focista

rosseb 2007.12.03. 11:30:44

nos,én egyike voltam annak a száz fanatikusnak, aki kiment a Rákóczi-Siófokra. maga a meccs Leandro bombáját és egy szakállas, de tehetséges és bizonyítási vágytól égő próbajátékos játékát leszámítva nem íratta be magát velem a felejthetetlen derbik közé.
viszont: megvan az előnye annak, ha 15 centire a pályától néz meccset valaki, egy város/világvégi műfüves pályán, mert így a szakemberek által sokszor hiányolt kommunikáció csatornájának kellős közepoén találja magát. ez pedig vicces.
első benyomásként annyi, labdarugóink valamilyen relytéjes okból a mérközés ideje alatt ragaszkodnak a két szótagú, i-hangra végződő szavak alkalmazásához, lehetőleg duplán. mi a kovi-mezi-zaci-grúzi(/győzi) kezdetű felállással kezdtünk, de pintér pinyő attilán, valamint a siófoki csopaki csopperren, és kuttor kutyán kívül még a légiósok is megkapták a kódjukat, lásd: andré alves dos santos, aki kaposváron szoszi néven ontja a gólokat. külön érdekes, hogy kovács kapus, ex siófoki csapattársait kivétel nélkül "more" néven szólítja, akik viszont ezt nem veszik zokon, valószínüleg korábbi közös győzike show-élményeiket elevenítették imígyen föl. kiderült számomra az is, hogy a siófoki Eugen jobban bbeszél magyarul, mint Kuttor angolul, aki a Judzsin és a yes szavak kombinálásával több nyelven is igazi csapatkapitány. judzsin kedvenc magyar szavai szintén található tulajdonnév, ő a csopaki, és fuss kifejezéseket preferálta. külön érdekes, hogy a siófokiaknál a hatossal osztható mezszámú játékosok káromkodnak a legtöbett, ők az i-végű monotonitást folyamatos bazdmegezéssel szinesítik, de luft után olyant is képesek mondani, ami után nem úsznák meg öt miatyánk alatt. végül kiderült az is, hogy vannak jófej játékvezető-ellenőrök, akikkel bátran lehet elemezni a tőlünk fél méterre szökdécselő asszisztens sporttárs adott ítéleteit.
szóval csupa olyan élmény ért, amiért az ember adott esetben kilátogat egy megyei derbire, és hogy mindez az "élcsapatok kupáján" történt, csak hab a tortán :)

the real 2007.12.03. 11:44:35

Finom kis utalásokból arra következtettem, hogy talán valamennyire ti is elcsodálkoztatok a sportnapilap osztályzatain alapuló "Ősz csapata" és "Ősz legjobbja" címeken. Azt gondolom, hogy ti az objektivitást mellőzve paradox módon egy hitelesebb csapatot is össze tudnátok állítani. Nem próbálkoztok meg vele?

Frigo 2007.12.03. 13:58:29

Egy játékos legnagyobb kritikusai a csapatának szurkolói. Hiszen, ha valakinek van joga szidni őt, akkor azok az (elégedetlen) drukkerek. Na most kérdezzétek meg bármelyik Debrecen szurkolót, és szóljatok, ha valamelyikőjük is hasonlóan negatív véleménnyel lenne Sándor Tamásról, mint ti. Hiába szidjátok, szerintem el vagytok tévedve vele kapcsolatban.

johnny drama 2007.12.03. 14:03:41

itt egy "objektív" csapat :
Polekszics- Bisoye, Lambulics, Supics, Pocuca - Ebala, Ogbodo - Lee Do Kwaon, Kanga, Douva - Baba Pelé (esetleg a soproni olasz, de nem jut eszembe a neve)

Ők kellenek ide az nb1be :P

csupi 2007.12.03. 16:45:22

rosseb,
a hozzásólásod jobban lekötött, mint a post! :-)

johnny drama,
úristen, neked ilyen a memóriád? vagy ehhez kutatómunkát végzetél? nekem ezekből jó ha 1-2 név rémlik még, de azt hiszem, nem is kell bánnom...

the real 2007.12.03. 16:51:56

Frigo, én megkérdeztem egyet, és hasonló véleménnyel van, mint mondjuk én (nem Loki-szurkoló): maximális tisztelet Tobe irányába, még mindig jól lát a pályán, nagyszerű passzok, kevesebbet fut a kapusnál, kerékkötő szerep. És maga Sándor Tamás is csodálkozott, hogy ő kapta (merthogy meglehetősen furcsa, hogy egy nem stabil kezdő legyen az idény legjobbja). Én pedig tisztelem a józánságáért.
süti beállítások módosítása