HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

A labdabiztos tizenegy

2007.12.05. 08:45 mészöly sámán

Elég volt, hogy olyan kóklereknek tapsoljunk, mint Sándor Tomi és Kuttor Kutya. Jöjjenek a pattanásos MTK-sok: Pátkai és Kulcsár. Sidibét igazi posztjára tettük. Az összes jobbhátvédtől elnézést kérünk, és ezúton fölszólítjuk őket, szégyelljék magukat, de a legjobb idén Schindler tanár úr lett.
Ősz csapata, újpestivel, légióssal, Dzsudzsákkal.


Kapus: Köteles Laci
Ritka pillanatok egyike, amikor a köz, a hivatalos újságíró és a szövetségi kapitány véleménye egyaránt pozitív egy játékosról. Köteles kapus tavaly a Vác egyik legjobbjaként szállt volna alá a másodosztályba. Ha kicsit több érzéke lenne a pályafutás-menedzseléshez, akkor most első számú indikátorunk, Verebes Mágus feneke alá tolhatná be a piros fotelt. De az, azóta Újpestre távozott Sallói (jó menedzser) hívószót hallatott, Köteles pedig Diósgyőrbe költözött. Persze nem tudja lemosni magáról az átkát, itt is a kiesés ellen küzd, de karmájának részeként a labda továbbra is elakad benne. Egészen bizonyosnak tűnik, hogy tavasszal már válogatott labdarúgónak vallhatja majd magát, ugyanis Fülöp helyettesein, vagy értetlenül (Balajcza), vagy szánakozva (Balogh) röhögünk.

Jobbhátvéd: Schindler Szabi
Lehet kérdezgetni: mi van, elgurult a gyógyszer sámánkám? Igen, kérlek alássan el, hogy rohadjon meg. Be, mélyen a szekrény mögé, kénytelen voltam utána mászni, erre mi akad a kezembe…
Összegyűrt jegyzetpapírok. Mindegyiken Schindler tanár úr neve. Bődületes kapufa az MTK ellen. Mezőny legjobbja címek: Kaposvár, Paks, és sok más veretes helyen. Minden csapatba kéne egy olyan ügyetlen, bár megalkuvás nélküli vénember, mint Szabi bá’. Már sosem fog ráérezni, hogy mikor kéne belépni a támadásokba, de amikor a kispesti vonal mellett, apró kis totyogó mozdulatokkal izzasztja a csatárokat, ellágyul a szív.

Belső védő I. : Pintér Ádám
Még csak tizenkilenc, de az isteni Lotharra emlékeztet, amikor középhátvédből megindulva riogatja az ellent. A Tatabánya ellen a vége előtt tíz perccel, lendületből vezette végig a fél pályán a labdát, mielőtt a kapuba lőtt volna. Az UEFA-kupában is gólt fejelt, kár hogy az MTK két rutinrókája, Lambulics és Végh elintézte a továbbjutást. Magas, vagyis jól fejel. Inas, vagyis a nemzetközi futballra alkalmatlan, amíg külföldi erőnléti edzők nem pakolnak rá tíz kiló izmot. Tehetség, nagy tehetség, sok munkával, közepes szerencsével, a Juhász Roli-féle Anderlechtnél jobb csapatba kerülhet. Mindenképpen szükséges a válogatottban, Vaskó helyett, legalább öt meccset játszania jövőre. Közös érdek.

 

Belső védő II.: A. B. Benjamin
Ez egy felelősségteljes poszt. A népnemzeti sport Kuttor Attilával szerette volna betöltetni, de mi nem engedhetjük, hogy a Kutyát még egyszer, bárki is futballistának tekintse. Így is kénytelenek leszünk átélni, hogy nemsokára ő lesz a legtöbb bohócligás bajnokin szereplő futballér ever
Ez ugyebár mindent elmond róla. Még annyira sem futotta, hogy Cipruson lehúzzon egy szezont. Szóval hiába minden tett, és akarat, amit a Siófok benntartásáért tesz, kerestünk helyette egy várható olimpikont. A Schindler tanár úr bekksuliján nevelkedett Benjamin az elefántcsontparti U21-es válogatott tagjaként, ugyanis kiharcolta a pekingi részvételt. Mellesleg, azon kevés bohócligás játékos egyike, aki képes és hajlandó ütközni. Nem is lesz már közöttünk jövő ilyenkor.

Balhátvéd: Ibi Sidibe
Egyszerűen nem tehetjük meg a tavalyi gólkirállyal, hogy nem ő lesz az ősz balhátvédje, ha már edzője konzekvensen ezen a poszton égette. Eleinte nem igazán tudtuk értelmezni, hogy keveredett oda, de ahogy teltek a fordulók, szárnyra kapott a pletyka, miszerint Sidibe Ausztriába még balhátvédként szerződött. Az már nem egyértelmű, hogy Rábafüzesen innen, vagy túl képezték csatárrá, de az biztos, hogy a „Sidibe, rúgj egy gólt, de izibe” rigmus zseniális. Pólókra kéne nyomtatni, Debrecen főterére pedig nagy Sidibe gumiembereket kéne fölhúzni. Nyáron elmegy, egészen biztos. Annál sokkal gyakrabban pattan be a térdéről a labda, hogy csak úgy szórakozhassanak vele.
Paradox, hogy a népnemzeti osztályzatai alapján a legjobb balbekk, az általában irányítóként játszó Leandro lett, Sidibe pedig az ötödik a csatárok közt, annak ellenére, hogy gólt nem szerzett.    

Jobbfutó: Kulcsár Tomi
Megelőlegezzük neki a bizalmat, csak azért, nehogy Simek gyorsvonatot, vagy Dombi esőembert kelljen a legjobbnak választani. Egyrészt, mert MTK-s. Az MTK pedig annak ellenére nagy kedvencünk, hogy régen mindig ellenük szurkoltunk. Tavaly kiszúrták Kulcsárt Vácon. Volt körülbelül egy gólja, meg egy visszafogott Balázs Pali-utánérzés a frizurájában, és leigazolták. Kulcsár pedig ment, benyitott az öltözőbe, ahol messze nem a legfiatalabb, mindenkinek előre köszönt, és szép lassan bejátszotta magát a csapatba. A Debrecen ellen győztes gól szerzett, a Vasas ellen duplázott és mindenki úgy küldi pályára a balbekket, hogy az elején rugdossa meg Kulcsárt. Másrészt Dombi újfent nem lőtt gólt, Simek is csak kettőt. Abból is egyet a Tatabánya elleni 7-0 alkalmával.

Védekező középpályás: Pátkai Máté
Az MTK érezhetően fölényben van a többi bohócligás együttesel szemben. Egyedül náluk képeznek játékosokat, és a védekező középpálya egy olyan poszt, amire nem szoktak csak úgy születni emberek. A Zsidai, Szabó Ádám, Pátkai hármas versenyében, az döntött utóbbi mellett, hogy ő szerezte közülük a legtöbb gólt, szám szerint négyet. Szabó háromszor, Zsidai egyszer volt eredményes. Adalék, hogy Pátkai egyidős Vass Ádámmal, aki ugyebár Gattuso és Beckham szerelemgyerekeként hódít a Kárpát-medencében. Hármuk közül valamelyiknek át kell venni Tőzsér helyét a válogatottban. Ez sürgős.  

Irányító: Foxi K.
Az egész poszt ihletőjeként is fölfoghatjuk ezt a pozíciót. Szűk közvélemény-kutatást tartottunk, ahol általános megrökönyödésre derült fény, miszerint az isteni Sándor Tomi lett a legjobb irányító, sőt a legjobb futballér a bohócligában. Kérem szépen, itt mindenki nagyon csúnyán le lett fizetve. Tomi családja mindig előkapott valamit a frigóból, amikor újságírót láttak. „Hopp V. úr, S., úr jöjjön csak. Nagyfröccs, csirkepöri, Tobe megint jó volt.” Egy darabig még zavarta is őket, hogy gyakorlatilag sosem kezd Sándor. Aztán bíztak benne, hogy majd a következő újságíró kevésbé lesz hajlékony, aztán már csak abba, nehogy kiderüljön. Kiderült, úgyhogy mindenkinek jár a tarkóra, nagyerővel kiosztott saller. Nálunk Foxi lett a legjobb, mert hajlandó futni, nemcsak álló helyzetben nézeget, és általában kezdő. Plusz öt gólt szerzett, míg Sándor csak hármat.

Balfutó: Dzsudzsák Bazsi
Akinek picit is fontos a magyar futball, az mától a felkészülés kezdetéig, minden este térdeplő-pózban imádkozik Puskás Öcsihez, hogy a PSV már télen magához rendelje Dzs.-t. A Balázs nagyon jó, ezt nem vitatja senki. Az olaszok ellen olyat tett, amilyet már évek óta csak a BL-ben látunk, de már most érezhető a nagyarcból fakadó teljesítmény-visszafogás, és laza kocogás. Menjen ki, szívassák meg, játsszon a saját szintjével, égjen le tízszer-húszszor, csak innen menjen el. Mindenki jobban jár, ha most nem látjuk két évig, mintha hétről-hétre a bohócligában lazulna.

Csatár I.: D.R. Kouemaha       
A mezőny egyik egyértelműen túlértékelt labdarúgója. Tavaly Tatabányán elsőrangúan kezdte a szezont, aztán ahogy nőtt iránta az érdeklődés, szépen visszafogta magát. Csak óvatosan. A bányászoknál havi két kilóért, ennyi is elég. Ha tényleg elvinne a Debrecen, vagy egy lengyel csapat, akkor ott a sokszorosát fogom keresni. Viszont sérült focistáért egy dedikált Szima fotót sem adnak. Hogy kénytelenek vagyunk beválasztani, az a többi impotensnek köszönhető. Tíz gólja egyébként is önmagáért beszél. Négyet rúgott a kiesőjelölt Sopronnak, kettőt a szintén hurka Diósgyőrnek. Betalált még tizenegyesből, illetve olyan meccseken, ahol a Debrecen, a maga visszafogott módján, gólfesztivált rendezett. Ahogy mondtuk, csak óvatosan.

Csatár II.: Urbán Gabi
Ha Kouemaha a túlértékelt, akkor Urbán az alulértékelt. Tizenegy góllal vezeti a góllövőlistát, bár ha nincs a Sopron elleni újrajátszáson szerzett négy gólja, akkor sehol nincs. Itt jegyeznénk meg, hogy Csatár I., és Csatár II. voltak az egyetlenek a mezőnyben, akik az ősz felénél külföldre igazolt Waltner Bobbyt (8 gól) képesek voltak megelőzni a góllövőlistán. Urbán a Sopron meccsen túl, duplájával pontot szerzett a Diósgyőr ellen. Gólt lőtt a Debrecennek, a Fehérvárnak, a Zalaegerszegnek, a Kaposvárnak és a Tatabányának. Egy fokkal veretesebb lista, mint a debrecenié.
Ennek ellenére Urbán, tavaly csak akkor kapott szerepet, ha Hrepka, vagy Németh sérült volt. A tartalékbajnokságban így is lőtt 10 meccsen 30 gólt. Szakértőink szerint alacsony termete miatt sosem lesz belőle nemzetközi szinten elismert játékos. Az alacsony termet, nagy elszántságot szül, így nem csodálnánk, ha a szezon végén ő lenne a gólkirály. Aztán kimenne külföldre. A szakértők persze maradnak.

4 komment

Címkék: urbán válogatott pintér dzsudzsák sidibe kouemaha benjamin labdabiztos kulcsár köteles foxi pátkai schindler

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr25252904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Wilbur Swain 2007.12.05. 09:01:30

aztamindenit, ez tényleg jó gárda (bár Sidi, mint balbekk, ejj....)
Pintért, Zsidait (és/vagy) Pátkait a válogatottba!

csupi 2007.12.05. 09:54:13

És ki vállalkozna egy légiósbestofra? ;-)

the real 2007.12.05. 10:31:45

Már kezdem azt hinni, hogy szülinapom van vagy valami hasonló! Mintha csak nekem írnátok ma cikkeket!

csupi 2007.12.05. 14:47:15

Pedig nekem van! :-)
süti beállítások módosítása