HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Besárgult vesszőt futottunk

2007.12.18. 16:55 pajzán gyula

 
Kiábrándítóra kanyarították focimenekültjeink a karácsonyi roham keretét. Öt bajnokság tizennégy meccsén egyetlen magyar érdekeltségű csapat tudott nyerni, kár, hogy hazánk fia, Tóth Balázs nélkül. A hétvégének a német első osztályban tündöklő triónk igyekezett egységes fazont szabni az uniformizált sárga kártya begyűjtésével. Amúgy Huszti azért villant, Torghelle meg ismét vesszőt futott. Év végi igaz magyar szétcsúszás premier plánban.
  

 
Németország 
  
A leharcolt menekülttábor lakóit idéző játékoskeretű Cottbus durrantotta a legnagyobbat a fordulóban.
Ráadásul a kultusznevelésbe fogott Huszti Szabolcsunk kárára. Úgyhogy ha ők durrantottak, mi durrogunk, mert a Hannover érthetetlenül rohant a kelet-német kelepcébe. 4-0-nál a besárgult Huszti ugyan futószalagon prezentálta a szokásos szabadrúgás gólpasszát, de a haláltánc záró koreográfiáját akkor is a Cottbus járta el. (Cottbus-Hannover: 5-1)
 
Másik varázslónk, Hajnal Tamás sem bírta idegekkel a Hamburg elleni szuperrangadót, kért is egyet magának az enyhébbik intő lapból. Idegelésével együtt tudunk érezni, hiszen az északiak az utolsó pillanatban lehelték a kapuba a labdát, ezzel mentve az egyik pontot. Jegyezzük meg, hogy Hajnal megint ott volt a szeren, és ha így folytatja, nem kell kiszúrnia saját szemét a Thomas Doll pátyolgatta Dortmund sekélyes ajánlatával. (KSC-HSV: 1-1)

Dárdai Palinkat kivétel nélkül mindig szívatjuk, most az egyszer viszont főhajtással tisztelgünk robotolása előtt. Az utóbbi hetek cserepad dominálta időszakában úgy látszik, megérte tartalékolni erejét a Bayern ellen. Meglepő harcosságát sárgára váltotta, de még ez is csak egy pontrabláshoz volt elegendő. (Hertha-Bayern: 0-0) Soha ennyire kevés nem történt magyar fronton a nyugati szomszédnál. A nagy ellaposodásban egyetlen hír szökken a horizontra: Csizmadia visszatért! Mégpedig sárga nélkül, ami egészen remek teljesítmény a magyar labdazsonglőr esetében. Ezzel együtt sem bírtak az Austriával, még úgy sem, hogy az anno a Bayernban rohamozó, SS-tiszt fejű Carsten Jancker lőtt egyet. (Mattersburg-Austria Magna: 1-1).

 
A második vonalból csupa horrorhírrel szolgálhatunk. A Jena legrosszabb napjait idézve bukta otthon a továbbra is betegszabin lévő Szabics csapata, az Augsburg elleni derbit. Ami még fájóbb, Sanyika teljes csődje mellett. Torghelle vesszőfutását csak fokozta, hogy a helyére beküldött Petersen két perccel beállását követően be is varrta. Sanyi, labilis neked az a biztos kezdő! (Jena-Augsburg: 1-2)

Löw Zsolték a német másodosztály legalternatívabb elnevezésű alakulatánál voltak jók egy kiütésre. Az SpVgg Greuther Fürth nevének bonyolultságához méltóan gázolt át Zsoltiékon, így a Hoffenheim marad a szürke középben, a Fürth meg lassan kezdhet barátkozni az első ligás meccsek gondolatával (Fürth-Hoffenheim: 4-1)

 

Ausztria

 
Orosz Péter ezúttal takarékon izzott, és nem tudta a hálóba csempészni a labdát. Maradt a 0-0 a Ried ellen. Bodnár Boci pedig úgy látszik, kicsit idő előtt vonult szabira: immár harmadik forduló óta hiába keressük a Salzburg felállásában. Igaz, nem is nagyon hiányzik, nélküle is megvolt az egy pont a Graznál. (Ried-Innsbruck: 0-0, Graz-Salzbrug: 1-1)
 

Belgium
 
Újabb rangadót bukott az Anderlecht: Juhász ugyan erősen figyelt, vagy mégsem? Egyszer mindenesetre mattolták a vendégvédelmet Bruges-ben, így Juhászék szép lassan hátrálnak a tabella közepe tája felé. (Bruges-Anderlecht: 1-0)
 

 
Pető Zoltán nem hagyja magát. Már-már leírtuk, aztán a Belgiummal nehezen asszociálható derült égből a kezdőbe verekedte magát. Most ugyan ismét a torkos borz szerepét osztották rá és csapatára, és rendületlenül az egyik tuti kiesőjelöltnél rúgja a bőrt, de ezúttal legalább egy sárgával beírta magát a krónikákba. Bravó, Zoltán!(Brussels-Cercle Bruges: 1-4)

A tar Tóth, a Balázs hiányzott a Genknél. Sebaj, az 5-2 magáért beszél. Ha ez lesz, a végén még Juhász helyett Tóthot csodálhatjuk valamelyik nemzetközi kupában, még ha csak gyaníthatóan legfeljebb a második előselejtezőig is… (Genk-Waregem: 5-2)

 

Hollandia

 
Hrepka még véletlenül sem kerül játék közelébe. Most sem kellett ettől tartania. Jobb is lesz neki megint a hazai posványban. A kieséssel kacérkodó NEC amúgy nélküle, viszont Babos és Vadócz megszokott közreműködésével balettozta ki az egy pontot idegenben. (Graafschap-NEC 1-1)

Két hollandiai titkosfegyverünk ellenben visszafelé sült el. A Roda Bodorral szenvedett otthon, és már 0-3-nál kezdett csak kozmetikázásba. A Breda így is irigykedhet, hiszen ők 0-5-nél jutottak el erre a pontra. Fehér Csabát 0-3-nál hozták le, de döngessük mellünket büszkén: nem rajta múlott! (Roda-Rotterdam: 2-3, Breda-Heerenveen: 1-5)

 

 
Svájc, Franciország
 
Vanczák Vili görögök elleni gólja úgy kivágta nálunk a biztosítékot, hogy megfogadtuk bosszúból nem szemlézzük az idén. Szélesi Zoli nem érdemel hasonló bánásmódot, azonban ma valahogy frankofób kedvünkben vagyunk, ezért őt is hanyagoljuk. 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr95268325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása