HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Készüjjé fee á hángulatra!

2008.02.06. 10:30 zombi tibi

A szlovák fenyők nem nőhetnek az égig! – legalábbis így döntött kis kollektívánk.
Az ugyanis nem lehet, hogy annyi lelkesen megsüvegelt Hét magyarja után, ezen a héten egy Hét szlovákja rovatot kelljen indítanunk. Ezt, ugye, még Lőw Zsolti sem akarhatja?


Az oké, hogy földob minket, ha a hetente háromszor is frissen érkező ukrán próbajátékosokról, a vámvizsgálatig el sem jutó afrikai reménységekről, vagy Gyánó portugál bohózatáról olvashatunk, de azért az igazi, a ciprusi évadnyitó. Márpedig az végre ránk tört, mint megfakult valóságsó-bálványra a kiújuló meztelenkedési roham.
Mivel Ciprus biztonságos távolságra van mindkét érdekelt országtól, sőt Trianontól is, bátran kijelenthetjük, hogy a meccset megtekintő ötvenkettő érdeklődőnek nem kell majd békésen gyújtogató szurkolókkal megosztani a hosszú oldali lelátórészt. Ez egyébként azért is szerencsés, mert marad rá esély, hogy a szlovák pléjerek nem fogják Gera lábát szilánkosra rugdosni, és így Huszti Szabinak sem kell egy könyökös kombinációval visszafogni az elszabaduló indulatokat. Vagyis, Szotyihoz csatlakozva, alapvetően sportszerű derbire számítunk a limasszoli nihilben.

Mint a magyar foci vonzáskörzetében mindenki, mi is leginkább a baloldalra vagyunk kíváncsiak, és tudjuk, hogy ez a túlcsorduló csapatrész lett végül Várhidi megmentője. Kisteleki és az ő külön bejáratú illetékes részlege ugyanis már áthuzigálta az elnöki szobába a mágneses táblát, amikor a korongok pakolgatása közben elértek a bal futóig. Ott egy honi csapat kizárásához még éppen elegendő időt eltöltve, arra jutottak, hogy Halmosinak, Husztinak és Dzsének (január magyarja) is kezdenie kell, Hajnal és Buzsáky egyszerűen kihagyhatatlan, Gera a cséká és amúgy is riszpekt, kell még egy csatár is, szűrő nélkül meg már teát főzni is ciki, vagyis kimarad – Fülöp…
Szekeres szájüregét ekkor hagyta el a pár év múlva majd hivatkozási alapként is szolgáló kulcsmondat, amely a részleg részleges szakadásához vezetett: „Pityu, baszki, a Vili (és itt Vanczákra gondolt – zt) mégse védhet.” És a Pityuval súlyos kínok között megtörtént az, amire még a ferencvárosi trubadúrok sem számítottak: kifogyott a magabiztos ellenérvekből. Így aztán logikus folyományként sajtótájékoztató keretében fölkérte V.P.-t, hogy teremtsen már európai értelemben vett baloldalt a térfelünkön, egyúttal szabadítsa ki a hálóba gabalyodott Vilitmondjuk nyárig. Péter pedig előbb ijedne meg egy okleveles mesterfodrásztól, mint az ilyesfajta hosszú távú kihívástól.

Maradva még a baloldalnál, erős bennünk a félelem, hogy egy picikét visszasasszézva Lőw lábába botlunk bele. Zsolt válogatottbeli szerepvállalásai olyan megrendítő ütéseket mértek a magyar foci testére, hogy húsz deka Csank-bajuszban fogadtunk rá tavaly: ’Lőw’ és a ’nemzeti csapat’ szókapcsolat sose kerül már közös újságoldalra. Vesztésre állunk. És ez nem csak nekünk nagy baj…
Apropó: baj. Az előző szlovákok elleni meccsünk sem elsősorban a 0-1 miatt kellemetlen az egyetemes futballtörténet szempontjából. Ez volt ugyanis az az összecsapás, ahol Kriston karrierje csúcsára ért, ám ettől még ő is úgy meghökkent, hogy nem tudott élni a bizalommal. (Mi ezúton is sok szerencsét kívánunk Lotharnak a német gyorstalpalóhoz.) Bangkokban egyébként Ján Kozák is pályán volt, aki akkortájt épp Gera csapattársaként mozgott a WBA-ban. Nem volna ez említésre méltó, ha a múlt heti dunaszerdahelyi ütközet során történetesen nem ez a Kozák nevű turhatömlő lett volna az, aki rácsullantott Lipcsei Peti arcbőrére.

Hogy némi beharangozó jellege is legyen kis eszmefuttatásunknak, álljon itt a meccs szerda esti végeredménye: Magyarország–Szlovákia 3-1. Buzsáky, Gera és az előrelopakodó Juhász hergeli majd mérgesre Ján Slotát, aki még hónapokig hasmenéses turulmadarakkal fog lázálmodni.
 
És az mindenkinek jó lesz.

7 komment

Címkék: beharangozó szlovák válogatott kriston

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr77327242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csupi 2008.02.06. 11:21:33

Slotát bármikor szívesen arconszarnám...

De foci..
Ha hihetek itt a magánvonalon, becsoruló másod- és visszakezből kapott infoknak, csatár nélkül áttunk fel, de mindenki játszik, csak Halmosi nem. Csereként ő dönti majd el a meccset.

rosseb 2008.02.06. 12:03:23

az mlsz.hu-n Grosics (Isten éltesse) könyvért lehet tippelni a meccsre. legalább valami hasznát is látjuk a szövetségnek. én egy optimista 4-2 re tippeltem IDE.

the real 2008.02.06. 12:49:53

Állítólag Fülöp - Csizmadia, Juhász, Vanczák, Lőw - Szélesi, Vass - Huszti, Buzsáky, Hajnal, Gera felállásban kezdünk, tehát Várhidinek nagyobb gondot okozott a középső (és jobboldali) középpályások közül választani, mint a baloldaliakból.
4-2-4, biztos Grosics születésnapja miatt az Aranycsapat emlékére...
Én 2-2-t tippelek.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.02.06. 13:34:19

az a legszomorúbb az egészben, hogy ez nem is 4-2-4, hanem 4-6.

bazzeg, miféle ötlet hat középpályással felállni, akik közül Gerát lehet legnagyobb jóindulattal előretolni esetleg csatárnak. teszem hozzá, Szélesi meg nem középpályás.

de legalább már nem Tőzsér az egyik ütközőember, én tudok örülni apróságoknak is.

döntetlen lesz, 1-1, v 2-2.

the real 2008.02.06. 14:10:30

Persze, 4-2-4(-0). A középpályát (a nem védekező részét) meg rosszul írtam, nyilván nem Huszti lesz a jobboldalon, Gera meg a balon.
De azt mondom, várjuk ki a végét. A fikázást hagyjuk a meccs utánra, aztán meg hátha nem is kell.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.02.06. 16:34:24

nem, én tényleg nem fikázok előre, meg nem is köcsö gösködök, de frankon előrelépésnek tartom, hogy annyi eltoszott meccs után VP belátta: Tőzsér nem ütközőember. tudom, h Vass az egyetlen igazi, de már keresi azt, aki hasonlít rá.

ez jó. alapvetően Löw sem rossz próbálkozás, hát egy szlovák meccs kell majd, hogy kiderüljön: ő sem jó. nem más a posztja, csak szar. és akkor visszatérünk Bodorhoz. ő még be is válhat. vagy nem. így megy ez.

de legalább már posztra keresünk embert, nem azért rakjuk be, mert kezdő az AEK-ban és jár neki egy hely.

a következő lépés az lesz, hogy rájövünk: a csatár a modern kori futball szerves része.

aki olvasta a Ferencvárosi Koktélt Moldovától, az tudja, Paprikás Oszkár mit gondolt a támadókról. dejavum van.

csupi 2008.02.06. 17:16:19

Mocsing, akkor rövidesen a labdát is száműzik a meccseinkről! Mondjuk az igaz, h a keret fele jobban járna... :-)

Ja és tipp: 1-0 ide!
süti beállítások módosítása