HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Elég sárga, elég savanyú

2008.02.07. 11:13 mészöly sámán

Három altatóval felérő meccsen értünk el 1-1-es döntetlent a szlovákok ellen. Dzsudzsák nyerőre áll Husztival szemben, Halmosi jobb lesz, ha megbarátkozik a balbekk gondolatával. Sokat tanultunk, de kapura nem lőttünk. Részletek a hajtás után.


Ciprusról

Felejtsük el ezeket a csodálatos, februári eleji barátságos meccseket Cipruson. Értelme körülbelül annyi, mint a 90. percben behozni valakit. Néző nincs, hangulat pláne, és egyszerűen szimulálhatatlan, hogy mi várhat ránk tétmeccsen. Hazai pályán, ha bárki ellen is kapura lövés nélkül hozzuk le az első félidőt, kiröhögnek. Így is zúgott az ébresztő. A stadionba bezsúfolódott negyven Cipruson szolgáló magyar katona elégedetlenkedett. Szlovák szimpatizáns egy sem akadt Limasszolban. Idegenben pedig érdemes arra számítani, hogy néhányan kijönnek terrorizálni minket. Ősszel az a háromezer moldáv, úgy fanatizálta csapatát, hogy fiaink csak görnyedt testtartással poroszkálgattak. Nekünk már a néző előtt futballozás tudományát is gyakorolni kell, ezért könyörgök minden illetékesnek, többet ne szervezzenek meccset semleges pályára.


A felállásról

Üdvözöltem a próbálkozást. Hogy csatár nélkül, csak támadó középpályásokkal próbáltunk meg gólt rúgni. Lelki szemeim előtt láttam Gerát, Tottiként visszalépni, Husztit Manciniként robogni, álmodoztam, hogy jó lesz. A vérnyomásom a huszadik perc tájékán elhagyta a mérhető tartományt. A fiúk távol egymástól, rossz beidegződésekkel bénázgattak. A két védekező középpályásnak többet kellett volna nyújtani támadásban, ha tényleg komolyan gondoljuk ezt a felállást. Akárcsak a két szélsővédőnek. Szélesi, Csizmadia, Vass, Löw egyaránt alkalmatlanok erre. Vass Ádi isteni szűrő lesz, ha már most nem az, de előre játékban felesleges tőle bármit is várni. Ugyanúgy, ahogy Ronaldo sem tud védekezni. A többiek pedig csak úgy lehetnek válogatottak, hogy nincs kikből meríteni.

Logikus lenne a támadószekción leverni a port az első félidőért, de nem egyszerű négyen nekiszaladni az ellenfélnek. Nem volt elől senki (egy Priskin), aki megtartotta volna a labdát. Passzolgattak egymásnak, voltak ügyes kombinációk, de amikor szélre került a labda, meghaltunk. Mindenki próbálta volna középre tenni a labdát, de ott nem volt senki, hátra passzolni pedig nem lehetett, mert a védők hátul álltak. Jött a cselezgetés és a törvényszerű labdavesztés. Kevés időnk volt gyakorolni ezt a felállást. Egyetlen játékosunk sem játszik ilyen rendszerben klubcsapatában. Vissza kell térni az egyékes játékra még úgy is, ha ezzel egy helyet veszítünk a középpályán. Vagy hetekre edzőtáborba kell vonulni.



Fülöp: 4

Kirúgásai pocsékok voltak, akadt két szép védése, de érződött rajta a játékhiány. A gólnál független attól, hogy kiszolgáltatott helyzetbe került, jobb megoldást kellett volna választania. Kiment a rokonok elé, de félúton rájött, hogy Sestak nem Málcsi néni, ezért megtorpant. A szlovák pedig köszönte szépen a területet, és kicselezte Marcit.


Csizmadia: 3

Túl sok rossz passz, ütemtelen belemenés és hidrogén-peroxid fűződik a nevéhez. Támadásban kevés, védekezésben közepesnél rosszabb. Előre rettegünk attól, amikor Cristiano Ronaldo balról fog indulni. Gera gólja után addig csimpaszkodott a gólszerző nyakába, hogy elmaradt a szokásos szaltó.


Vanczák: 5

A szokásos szürke futballját hozta.


Juhász: 5

Kezd beletanulni a „védelem vezetője” szerepkörbe, egy-két apró bizonytalanságot eltekintve elégedett lehet vele a kapitány. Gólt szerezhetett volna, pechjére rosszul pattant róla a labda. Mentségére legyen mondva, Csizmadia megzavarta az esetnél.


Löw: 4

A versenyfutásokban rendre alulmaradt. A kapott gólnál látványosan rosszul helyezkedett. Alternatíváját nagyítóval kell keresni.


Vass: 4

Szerzett labdáinak mennyiségével nem volt gond. Személyes pechje, hogy most előre kellett volna megjátszania őket, nem pedig hátra. Sajnos a támadásépítésre egyelőre alkalmatlan. A gólnál elképesztőt hibázott, ezért rajta kívül mindenkit kikiabálnának a válogatottból. A kisherceg maradhat.


Szélesi: 5

A kilencvenedik percig fel se tűnt, hogy a pályán van. Ekkor lecsúszott lábáról egy beadás, ami majdnem beakadt. Nem az ő posztja a védekező középpályás. Oda olyan játékosra lenne szükség, aki nem csak alibizve képes előre játszani. Vagy akkor a potenciál van benne, mint Vass Ádámban. Egy próbát megérne Buzsáky.


Buzsáky: 5

Az első félidő egyetlen értékelhető beadása az ő nevéhez fűződik. Ügyes összjátékai voltak, de inkább csak a második félidőre vált tűrhetővé.


Hajnal: 4

Sokadjára sem értettek társai, hogyan kellene kihasználni képességeit. Kisterületen zseniális megoldásokra képes, ebből néhányat most is elővezetett, kár hogy a kulcspillanatban még Gera is megbotlott a labdában.


Huszti: 5

A szélen szinte semmit sem mutatott. Rajta érződött a legjobban, hogy legszívesebben mindig egy center feje felé ívelné a labdát. Pontrúgásai veszélyesek voltak, gólpassz fűződik nevéhez.


Gera: 5

Gólt szerzett, küzdött, kevés sikerrel. Nem tudott vezéregyéniséggé válni. Fájdalmas volt, amikor összeesett a labdában.


Cserék


Dzsudzsák: 6

Húszpercnyi foci is elég volt neki, hogy mezőny legjobbja legyen. Önbizalma elképesztő volt. Köténye élményszámba ment, harmincon túlról is eltalálta a kaput szabadrúgásból. Sárgája a csapat tehetetlenségének eredménye.


Halmosi: 5

Nyerő ember lehetett volna, ha (a) le tudja kezelni a labdát, (b) a társak képesek lettek volna pontosan passzolni felé.


Futottak még: Priskin és Tőzsér.

6 komment

Címkék: magyar szlovák válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr37329193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rizla 2008.02.07. 11:35:01

"Kirúgásai pocsékok voltak" ezt az apróságot kivéve minden szóval egyetértek. hát, kipróbáltuk (több szurkoló kifejezetten követelte ezt a felállást egyébként), nem jött be. azért husztit, halmosit, és dzsudzsákot egyszerre felrakni korrekt húzás volt, de sokkal jobban örülnék, ha csak egyikük lenne fent, méghozzá a balszélen, méghozzá dzsudzsák. azért megnyugtató, hogy ennyire impotens támadójátékkal is lehoztunk egy tűrhető eredményt, mégha az égvilágon semmiért sem lehet dícsérni a csapatot. annyira volt jó a meccs, hogy talán várhidi okosabb lett tőle. mi nem nagyon.
szélesi meg vanczák nyugodtan visszamehet a szélre, amint vaskó magához tér. vass mellé (illetve vass és hajnal közé) buzsákyt támogatnám, de filkor is lehet egy alternatíva.

the real 2008.02.07. 12:33:05

Én is szinte mindennel egyetértek, rizla kommentjével is. Bár nekem a vérnyomásom nem ugrál, annyira nem foglalkoztat egy szezonnyitó barátságos meccs.

kaffa benitez 2008.02.07. 17:10:16

Egy dologban nem értünk egyet: Löw alternatíváját nagyítóval kell keresni. Miért???
A ruszkiknál az egész szezont végigjátszotta Gaál, állítólag nem is rosszul, a csapata (Amkar Perm) pedig előkelő helyen végzett a bajnokságban. Minek kell történni ahhoz, hogy végre meghívják a válogatottba???

Amúgy Bábhidivel rendesen kicsesztek, hogy az illetékes részleg állította össze a keretet. Utólag azt nyilatkozta, hogy Tímárt és Oroszt meghívta volna.
Hozzáteszem: Németh K., Pintér Á., Kádár T. is kellett volna. Nyugodtan lehetnénnek válogatottak, normális országban nem azt nézik, hány éves, hanem hogy mit tud. Ésa akkor nem kéne balogbéciket, vaskótomikat, vanczákviliket, löwzsótikat meghívni.

dr. Wilbur Swain 2008.02.08. 09:50:03

hát azért a tinik játszatása elég merész húzás lenne, bár ki tudja...
balbekkben irtózom Geáltól, de egy próbát megérne (én Bodor Boldit favorizálom)
Csizmadiát el kellene már felejteni
ja, és Vasshoz: igaz, hogy bakizott a gólnál, de aztán gépállat módjára sprintelt vissza, a többiekkel ellentétben - ez mondjuk semmit sem ér, de a mentalitásáról sokat elárul; hasznos játékosunk lesz

zorrobomber 2008.02.08. 10:28:30

Én is inkább Bodort favorizálnám, sokan nem kedvelik, és lehet nem is egy őstehetség, de Lőw sem az, és Bodor sztem felmutatott már annyit egy holland középcsapatnál(gólokat rúg, stabil csapattag), mint Lőw vagy Vanczák egy német harmadosztályú, illetve egy svájci(?) csapatnál..csak a vak nem látja. Valaki valahol megemlítette, és egyetértek vele, csatár pozícióban egyvalaki hiányzik, de nagyon...
Erős alkat volt(labdatartás), jól fejelt, jól rúgott(litván meccs..), sztem mindenki tudja kiről beszélek, rip miki

abandi 2008.02.08. 19:59:59

Kösz Sámán!!! Szerintem is halálhörgés, siralom volt..
És: az még csak rendben is volna, hogy lábbal nem tudjuk a lasztit irányítani..., de hogy a bedobásaink is (évek óta, állandóan) sikertelenek...
Ezeknek még egy női domburulat is kocka!!! Ennyit a gömbérzékükről...Labdabizonytalanok!!!
Magyar Gárdát a Cigányválogatott ellen!!!
süti beállítások módosítása