HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Hét magyarja: Hajnal Tamás, ki más?

2008.02.11. 16:42 pajzán gyula

Trónfosztás lett a vége. Három heti hegemóniát tört meg Hajnal Tamás egy masszív dzsudzsáktalanítással, ezzel elorozva a sorrendben negyedik Hét Magyarja titulust Balázsunk elől. Pedig nem sokon múlott az újabb bravúr, mert ha Dzsudzsák egyik lövése bemegy, első perces gólpasszával felturbózva objektíve arathatott volna ismét. Mivel titkos esélyesünk, Sanyika is elbukott, vitán felül megérdemelt Hajnal vezér pajzsra emelése.


Wurstland
Miközben webkorszaki Bakfark Bálintként vállaljuk fel éránk vitézi tetteinek megéneklését, nem győzünk hétről hétre csodálkozni, hogy akár a legutóbbi évekhez képest is mennyivel kellemesebb a feladat. Ki sejthette ugyanis akár tavaly, hogy a hétvégi Bundesliga forduló egyik csemegéje a fullmagyar rangadó Hannover-Karlsruhe lesz?

Az lett, még az ebbe a körbe zsúfolt egyéb ősrivalizálások közepette is (lásd Dortmund-Schalke vagy Bayern-Bremen). Fiaink közül Hajnalnak jött ki jobban a lépés. A badenieket végig összefogva egy percre sem ejtette el a varázspálcát. Gólja igazi nemszarozós volt, az éles beadást kapásból ballal a rövidre visszahúzva. Ezeket a határozott pillanatokat hiányoljuk minimum Tököli Attila térnyerése óta. Az eufórikus gólörömbe azért csak belevegyítjük soros sirámunkat, ti. Tomikám, tudnál valami hasonlót a címeres mezben nyújtani?

Huszti saját arca nagyságához ezúttal nem teljesen tudott felnőni. Az első gól előtti szabad előtt ugyan őt rúgták fel, az utolsó pillanatokban meg volt egy Szlovákia ellenies szöglete, amiből meg nem adott gól lett. Általában véve viszont nem voltunk elragadtatva. A léc magasan, és nem csípjük, ha megpróbálsz alatta suttyomban átslisszanni. (Hannover-KSC: 2-2)


2-2 Hannover 96 vs. Karlsruher SC Goals - MyVideo

 

Kissé váratlanul ünnepelhetett Dárdai „Köpjetek le!” Palkó. A mostanában kiáltványok szerkesztgetésével foglalatoskodó Pali bátyánk mintegy 25 percet vállalt fel a Stuttgart elleni parádéból. Proklamátorunk a héten nyilvánosan ítélte el a Hertha lélektelen játéka miatt szurkolói bojkottra felszólítókat („Leköphettek és megdobálhattok - szól az intelem -, de nincs jogotok hallgatni”), és úgy látszik, a csapat össze is kapta magát. Mi jöhet ezután? Népszavazási kérdés szerkesztés? Mindenesetre Pali for President! (Stuttgart-Hertha: 1-3)



1-3 VfB Stuttgart vs. Hertha Berlin Goals & Red Ca… - MyVideo

 

A második vonalban Torghelle Sanyika készült a nagy visszatérésre. Miután azonban a kupában jó ideig nem juthat szóhoz ostoba eltiltása miatt, úgy vélte, hogy a bajnoki küzdelmekből is jobb, ha kizáratja magát. Elég átlátszóan komunikálta azért ezt a későtéli munkautálatot, mivel egy ordító gólhelyzet kihagyása után mindössze a 17. percig bírta. Kérészéletű régi-új debütálása így ért dicstelen véget, mindez ráadásul 1-0-ás jenai hátránynál. Társai mentették a menthetőt, és elképesztő balszerencsével bukták be a végén a győzelmet a hamburgi vigalmi negyed ikoncsapata ellen (St. Pauli- Jena: 2-2)

Gálaelődást tartott Löw alakulata a második liga sztárgárdája, a Gladbach ellen. 0-2-ről fordítottak egy jókorát a meccsen, 4-2-re kipipálva azt. Szépséghiba, hogy a válogatottba balszerencsénkre visszatérő Zsoltit egyetlen nyomorult akciónál sem vettük észre az összefoglaló során, bármennyire erősen is kukkoltunk. Nem baj, szép volt! (Hoffenheim-Gladbach: 4-2)

Mélyföld
Ddzsudzsi úgy tűnt, nem bíz semmit a véletlenre. Már az első percben góllá érett a balról bekanyarított szabadja a PSV nyakában lihegő Heerenveen ellen. Aztán ott folytatta, ahol abbahagyta. Kár, hogy ezúttal nem jött ki belőle több, csak pár jó labda meg egy sárga.


 

Fehér Csaba Balázshoz felnőni igyekezvén szintén gólpasszal jeleskedett, de egy perccel így is késett. Ráadásul a szünetben le is hozták, így összességében az 1-0-ás győzelemnek örülhetett csak, na meg annak, hogy a Breda immár pontegyenlően ott toporog Csabika excsapata, a PSV mögött. (Breda-Utrecht: 1-0)

Az általunk folyamatosan cikizett Bodor Boldi most 22 percre és egy időn túli sárgára volt jó az Ajax elleni csatában. Boldi, figyelünk! (Roda-Ajax: 2-1)

 



 

Titkokban megtáltosodott viszont a magyar fészek, a NEC! 5-2-vel küldték haza az AZ-t, ami újabb bizonyság arra, hogy a Babosék szorgosan szemlézik a labdabiztost. Mi ugyanis régóta pedzegetjük a kiesés kényes kérdését. Ami e fellángolás ellenére is NECces lesz...


 

Flandria + Vallónia
A szakadófélben rajtakapott államalakulat továbbra is közös bajnokságot szervez és tart. Hogy ez kinek jó, nem tudjuk, mindenesetre úgy általában a színvonalnak egy holland bajnokságba olvasztás tenne jót, mert ez a vallón-flamand páros nem túl meggyőző.

A szomszédéknál dívó magyaros sárgahullámot lovagolták meg itteni fiaink is. Juhász a magyar rangadón szedett be egyet Pető Zoltán csapata ellen (FC Brussels), aki (mindenki leül!) helyzetbe került. Vagy legalábbis azt hitte. A krónikás. Mindenki hörpintse ki szíverősítőjét, Zolika emelése elkerülte a kaput. Rohadtul. Ki is kaptak, mint a szar. Több szócséplést a Brussels nem érdemel (Brussels-Anderlecht: 2-4)


 

Másik kedvencünk, Tóth Balázs sem maradhatott ki a buliból: ő is sárgával tüntette ki magát, bár ennek kábé annyi a hírértéke, mint hogy Sanyikát kiszórták. Ezzel együtt eltolhatta a biciklit egy hazai blama keretében (Genk- Beerschot: 1-3). (Minden belga video itt).

Frankofóbia
Szélesi
csapata, a Strasbourg 3-0-ra hozta a Saint-Etienne elleni meccset, nélküle. Ha gondoszkodni akarnánk, akkor hozzátennénk: lehet, hogy pont ezért. Így meg gondoljon mindenki, amit akar. (Strasbourg-St.-Etienne: 3-0)

 

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr75335028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.02.11. 17:13:31

a "(Minden belga video itt)." link -e akart -e lenni?

dr. Wilbur Swain 2008.02.11. 22:22:49

mocsing: nyilván
bájdövéj: Bodor Boldi for balhátvéd, továbbra is
ámde ki legyen a csatár?

the real 2008.02.12. 09:25:11

van Gaalt még nem rúgták ki? Úgy tűnik, már igencsak itt lenne az ideje.

pajzán gyula 2008.02.12. 10:11:36

A linket betettük, utólag is bocs. A poszt feltöltése idején pont nem jött be az oldal, ezért maradt ki.

Kájzerszóze 2008.02.12. 12:55:17

sanyiiiiiiiiii! egy régi dakota mondás szerint: ha észreveszed, hogy döglött lovon lovagolsz, szállj le!!!!!
Gyere haza SÁndor, mutatsd meg tehetséged, a Fradiba beférnél, és onnan egy lépés a válogatott. Nem?

FlybyWire 2008.02.12. 15:28:06

Így kiherélni egy jó mondást, jajjajjaj....

Helyesen:

"Ha észreveszed, hogy megdöglött a lovad, szállj le róla!"

Ehhh

rizla 2008.02.12. 23:47:26

sanyinak aznap született a gyereke. az index azt írta, a kiállítása után felment a díszpáholyba, elkéredzkedett az elnöktől, majd hazarepült.
komolyan meglepődnék, ha torghelle nem jönne haza az NB1-be.
süti beállítások módosítása