HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Ugrott Sebők őzpöcije

2008.03.24. 10:14 zombi tibi

Bohócliga, 20. forduló

Hozta az MTK a debreceni kötelezőt, Tisza büntette Bárányos ökörségét, Tolnában új csapatot köszöntöttünk: bemutatkozott a Paksi Izzó! Diósgyőrben új módszerben hisznek: Honma már jóllakott, Cardozo épp asztalhoz ül, éhen marad Vili.
Gólkirály-e lesz-e Waltner?
Négy pirosat tojt a nyuszi, vagyis húsvéti bohócságok a ligában.


Újpest—Kispest 1-0
Két hete már megemlékeztünk a Honvéd egy péntek esti gyalázatáról, csak most Fehérvár helyett Újpesten mutatták be, hogy néz ki szerintük a foci 2008 tavaszán. Sehogy. A pályán csordogáló másik csapat futballról alkotott filozófiája dettó ugyanaz volt.
És, hogy mégsem ’x’ lett a vége, az nyirkos lázálmaiban elő fog még jönni Supkának. Nem mellesleg, két ember az oka: egyrészt az újpestiek egyetlen futballistára hajazó embere, Tisza, másrészt a Honvéd sorfalban ágaskodó kéz tulajdonosa (NS szerint Bárányos), aki mozdulatával saját agyatlanságát hirdette. (Ennél hülyébb tizenhatoson belüli kezezést talán csak Szabó Gyula követett el ’89-ben, majd eligazolt Szegedről…) Solymosi döntését Urbányi minden bizonnyal intelligensnek találta, Supka aligha.
A forduló luftját is ezen a meccsen mutatták be, Abass szépségdíjas mozdulattal rúgta térden önmagát — masszív utolsó perces ziccerben. Edzőkérdés tekintetében még nem egyértelmű, hogy az újpestiek jól jártak-e ezzel a híg győzelemmel.

Debrecen—MTK 0-2
Nem fogjuk most előkeresni, mikor képelték föl legutóbb a debrecenieket az „Estadio Oláh Gábor” gyepén, de nem minapi történetről van szó, az biztos. A győzelmek ellenére is jó ideje hisszük, hogy a DVSC-n a kiégettség bántó jelei mutatkoznak, amit nem lehet egy sima edző kipöcköléssel orvosolni. Dzsudzsák hiányával képtelenek megbirkózni, a csapat otrombán jobbra lejt, és most Cicó lába sem sült.
Az MTK a második félidőben könnyed eleganciával tunkolta bele Dombiék fejét a lápos talajba, mi pedig már alig értünk valamit az eseményekből. Miként lehet, hogy a kék-fehérek alanyi jogon oktatják a bajnokesélyes egyleteket, miközben az ócska töltelékcsapatok lépten-nyomon megfirkálják őket? Azt az okoskodást már unjuk, hogy ez elősegíti a liga színvonal-emelkedését, mert hiszen látszik, hogy nincs így.
Ceterum censeo, Hrepkának ebben a szezonban Bodajkon, esetleg Siófokon lenne a helye.

Fehérvár—Nyíregyháza 2-1
Mezey szakmai igazgató szokatlanul kemény szavakkal ostorozta saját csapatát, a „kivénhedt környékbeli volt profik” misztikus definíció nekünk kifejezetten tetszett, de akkor ugrottunk volna igazán a plafonig, ha tulajdonnevek is társulnak a nagy monológ mellé. Mindegy, mostantól nagyon figyeljük, kik fognak kimaradozni a kezdőből, és hogy azok kapnak-e majd meghívást a mátrai bringatúrára.
A Szpari idei pályaíve emlékeztet a Kaposváréra: masszív, lelkes, az ellenfelek által időnként alábecsült kiscsapat, amely kezd ereje végére érni. Annyira még viszi a lendület, hogy a középső régióban megkapaszkodjon, de jövőre sokkal nehezebb dolga lesz a Nyíregyházának, és inkább alsóházi események fogják érinteni a klubot.

Diósgyőr—Kaposvár 2-1
A diósgyőrieknél nagyon bevált az újfajta motivációs rendszer, melyet nevezzünk csak ’korbács-kalács’ stratégiának. Pénzbüntetés lebegtetése a lélektelen játék okán, egyidejűleg kecsegtető ingyen ebéd ígérete a pontot/pontokat érő gól szerzőjének. A Hágiban. Hétfő óta Honma már ötször zabálta magát degeszre, aztán a szombaton bemutatott játéka csúnyán megülte szurkolói gyomrát.
Megéheztek viszont mások a csapatból, kiváltképp Sebők Vili. A 83. percig úgy is tűnt, hogy összejön neki a Hági-koszt, amikor kiderült, hogy a csereként beállt Cardozo még nála is csenevészebb, amit hangosan korgó gyomorral és győztes góllal jelzett. Vili őzpörköltje ugrott, s ettől úgy elkenődött, hogy még a hosszabbításban kiállíttatta magát. Megértjük, az éhség nagy úr.
Prukinak viszont most kell megfognia csapatát, legjobb, ha tanáremberként okosan adaptálja a miskolci példát. „Sima” gólért tanácsos fölajánlani meghívót a gimnáziumi szalagavatóra, ám győztes találat után már érettségiző, hamvas „escort” is járna a gólszerzőnek. Mesterhármas esetén meg…

Paks—Vasas 3-0
Pakson kigyúltak a fények, és ennek örömére a hazaiak szétszaggatták az alkalmatlan Vasast. Már múltkor is gyaláztuk kicsit az angyalföldieket, és most sem tekinthetünk el ettől. Kijelentjük, hogy nincs még egy ennyire reménytelen és kétségbeejtő játékosállománnyal rendelkező klub a teljes bohócligában, beleszámítva a megszűnt Sopront és a megfejthetetlen Tatabányát is. Hogy mégsem fognak kizuhanni, az focink szép szimbóluma.
A pofozás után Mészöly még minket is megdöbbentő nyilatkozatot tett: „A két kiállítás eldöntötte a találkozó sorsát.” Tóth Andrást a 65. percben zavarták ki, mikor már bőven 2-0 volt a hazaiaknak; majd hat perccel a vége előtt következett Füzi doki öltözőbe tanácsolása, 3-0-s paksi vezetésnél. Törjön ketté gombfoci kapusunk karrierje, ha értjük az ifjú mestert.
A derbi végén már azt is megengedhette magának a győztes csapat, hogy Éger csere nélkül lekocogjon a pályáról, állítólag azért, mert unta, hogy a fővárosiak faragják, mint pénzügyminiszter a kiadási oldalt. Szerintünk meg azért, nehogy a nagy piros lapozás közben megint kapjon egyet tévedésből.
Gellei Imre már másodszor nem talált kivetnivalót a játékvezető ténykedésében.

Siófok—Zalaegerszeg 1-1
A Zetéről elhamarkodottan gondoltunk többet. Banális közhely, de a zalaegerszegieknek ez új gondolat lesz: felnőtt szinten minimum kilencven percig tartanak a meccsek. Mivel ez eddig nem foglalkoztatta őket, mostantól számukra már csak Waltner gólkirályi címhez segítése a reális cél. Robi Siófokon nélkülözni kényszerült állandó éktársát, Meyét, akit Zatara pótolt, igen hitványul. A palesztin most értékelheti igazán, mennyit köszönhet Urbányinak, aki korábban Juhárékra bízta az őrzését.
A siófokiak számára a 87. percben döntetlenre mentett eredményen túl nagy boldogságot jelentett, hogy Fülöp csereként már bekocoghatott a játéktérre, Hegedűs pedig elhagyhatta a kórházat.

Sopron—Tatabánya 0-3
Hengerelt a Tatabánya és visszavágott az ősszel elszenvedett vereségért. A győzelem inkább csak önbizalom-növelő szempontból fontos, mivel a kiesés elől menekülő, rivális Diósgyőr is három pontot szerzett, ráadásul a miskolciaknak még hátravan a soproniak elleni ajándék kilencven perc…

Bónusz: felbecsülhetetlen ajánlat hétfőre (Monday Night Football, muhaha)
REAC—Győr
Hétfő, 18 óra, Sopron, Tv: Sport2

A tavasz keserédes momentuma lesz a győriek vendégjátéka Sopronban — a rákospalotaiak ellen.
Az összecsapás magától értetődően kiérdemli az ’országos kettes’ ismerős frázisát, még akkor is, ha a gólerős Völgyi eltiltás miatt hiányzik majd a győri védelemből. Bár Egervári Sanyi bácsi irtózik az aranyérem emlegetésétől, ezzel levéve a terhet játékosairól, mi azt valljuk, ha ilyen zavarodott riválisok mellett most nem nyernek bajnokságot, akkor soha.
A REAC hasonlóan fos kerettel rendelkezik, mint például a Vasas, ami kellő alapot nyújt neki az állandósult kiesés elleni harchoz. Idén viszont olyan a palotai gárda, mint a kisgyerek, akit megfosztottak megszokott játékától: mivel a két kieső már hónapokkal a bajnokság vége előtt megszületett, Tormáék motiválatlanul lézengenek a pályán és a táblázaton.
Meglesz a győri siker, de vért kell majd izzadni hozzá, mert az ilyen biztos győzelmek a legmetszőbbek.
Tipp: 0-1

16 komment

Címkék: bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr21394047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

huncros 2008.03.24. 14:01:19

Az MTK-hoz annyit, h Garami a kicsik ellen gyakran visszafogja a fiúkat, főleg ha nehéz meccs jön utána. Ez főleg a labdanélküli mozgások mennyiségében szembetűnő, emiatt kevesebb a megjátszható társ, és amikor üres területekre lővik be a labdát, a csatár max akkor mozdul, így az általában nem is lesz az ővé, emiatt sokszor ötletelennek tűnik az előre játék. Ugyanazokra az üres területekre betett labdákra, amik a kicsik ellen csak előrevágott labdáknak tűnik, a nagyok ellen már előbb elindulnak, így egyszer csak ott terem a társ, ahova a labda megy, sokkal dinamikusabb a játék (pl. Kulcsár játékán nagyon látszik a különbség). Gondolom kevésbé bírnák még a sorozatterhelést, Józsi bá így igyekszik beosztani az erőt az egész bajnokságra. Ehhez járul még hozzá a szokásos tavasz (remélhetőleg csak eleji) forma néhány játékosnál, és h kb. az összes csatár sérülésből jön vissza (Hrepka, Kulcsár, Pál, Urbán), egyénileg is most kezdenek egyre jobb formába lendülni, csapatként pedig a legjobbak.
A DVTK ellen szerencsétlenül sült el a pihentetés, a kontrák nem mentek be, a DVTK pedig a legvégén egyenlített. DVSC ellen viszont lehetetlen talajon is tudták játszani a gyors, rövidpasszos játékukat, végig a földön tartva a labdát, sok mozgással, le is focizták a Lokit.

dr. Wilbur Swain 2008.03.24. 16:06:04

a Loki három éve (?) nem kapott ki otthon bajnokin, a szőke Herczegnek ez is összejött, gratulálok...

johnny drama 2008.03.24. 18:11:39

Nem igaz, hogy 3 éve nem kaptak ki, az elözőn szezonban az Újpest biztos megverte őket 2-0ra, de lehet azóta is kaptak már ki azért. Ez az mtk-s "visszafogás" meg vicc. A 3 legfiatalabb stabil játékos (Pintér, Szabó, Pátkai) is 20 évesek, nehogymár ne bírják a rendes iramot... (a "nagy" bodajki generáció tagjai meg lassan 24 évesek, repül az idő, és Kantát, Pollákot, Urbánt, Pált meg Rodenbüchert még mindig nem sikerült elpasszolni :( )

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.03.24. 20:34:47

Azért, ha egyzser a postok szerzői eltalálják legalább kb. a hátralévő meccs eredményét, majd bontok egy pezsgőt.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.03.25. 11:14:02

Az országos kettesből országos meglepetésre csak kettő-kettő lett, zombi tibi kollégának el kell számolni a lelkiismeretével, hogy vajon miért motiválatlanozta le az Aczél-ganget. :)

zombi tibi 2008.03.25. 11:36:58

Aczélék motiváltabbak, mint az Új Generáció :)

zombi mint jós újfent leszerepelt...
ma már sajnos nem tudja fölkeresni az állatkertet, de holnap ott kezd, és belógatja jobb + bal mutatóujját a vérszomjas gorilla elé, hogy harapná már le a kedves jószág azt a két testrészt, melyekkel az országos hülyeségeket pötyögi klaviatúráján :D

Frigo 2008.03.25. 14:05:57

Hihetetlen, hogy valaki még a 21. században az előreíveléses taktikát alkalmazva akar bajnokságot nyerni. Gratulálok Herczeg úrnak! A középpálya akkor mire való? Ha meg sikerül nekik így is bajnokságot nyerni, az az egész magyar futballt minősíti.

huncros 2008.03.25. 14:11:14

Johnny drama: 20 évesen bírják a nagyobb iramot egy meccsen belül, de nem bírják hétről hétre, az MTK-nak pedig elég rövid a padja. Vagy az is lehet, h bírnák, de ettől függetlenül, ha nézted a tavaszi MTK meccseket, látszott, h jóval kevesebb labdanélküli mozgás volt a Paks, DVTK ellen, mint az UTE vagy Loki ellen. Mivel ez már tavaly is így volt, nagyon úgy néz ki, ez tudatos stratégia.

the real 2008.03.25. 15:50:20

Frigo, bárki nyerje is a bajnokságot, az óriási kritika lesz a többiekre nézve...

csupi 2008.03.25. 15:55:06

Én ezt a "tudatos stratégiát" ékes magyar nyelvünk szókincsével élve inkább nyálas nagyképűségnek nevezném...

Tudnak focizni, de kis csapatok ellen snasz futni. Az MTK játékosokra, mióta alapból "végzetesen és visszavonhatatlanul teheségesnek" bélyegeztetnek, egyre jellemzőbb a nagymellény. Személy szerint, akiket ismerek onnan, mindegyikre igaz.

huncros 2008.03.25. 18:29:13

Kis csapatok ellen is funak annyit, mint más csapatok alapból, de h a sokpasszos, -mozgásos támadójátékuk igazán érvényesüljön, ahhoz több kell. Ezt pedig hétről hétre egy Szabó, Pátkai, de tartok tőle h hosszútávon Zsidai se bírná, és a formahanyatlás mellett a sérülésveszély is nagyon megnőne. Kulcsártól én is többet várnék, elvégre ő már 26, de a többi "idős": Lambu, Kanta, Pollák, Horváth végigrobotolja az egész meccset, bárki ellen. Csak ők hátul vannak, kivéve Kanta, aki így nem tudja úgy szervezni a játékot, mint amikor "mozgásban van a csapat".

Egy 20 éves srác alap esetben még nem bír annyit, mint egy 24 vagy több, a túlterhelésével annyit érsz el, h lassabban fejlődik, és nagyobb valószínűséggel sérül le. Az MTK felvállaltan a fiatal játékosok kinevelését tűzte ki elsődleges céljául, és elég jók benne. Ha az erednény lenne elsődeges, akkor bevásárolnának szépen két csapatra való érett játékost, jónéhány légióssal, és esetleg egy-két sajátnevelésű játékossal.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.03.25. 22:43:16

OFF
ha tehetjük, nézzük meg valamilyen úton-módon a Vasas-Dac meccs összefoglalóját, Németh Norbi az ötösről, álló helyzetből rúgta az üres kapu fölé az álló labdát. az utóbbi évek egyik legriasztóbb élménye volt.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.03.25. 22:57:23

OFF 2
vannak ugye dolgok, amik sosem változnak. a sportszarlap szerint Tőzsér megint ütköző ember lesz Vass mellett. valaki jól elverhetné már ezt a Várhidit és leírathatna vele pár mondatot egyenként 100szor.

OFF 3, az utolsó
találós kérdés: ha Hiszti és Dzsudzsi is kezdő lesz, ki fog a baloldalon játszani? továbfejlesztem: ki fog a jobb oldalon? Buzsáky? de akkor ki fog középen?

johnny drama 2008.03.25. 23:16:14

Dzsudzsák itthon játszott jobboldalt, mert Beranek kimerte tenni a nagy öregeket, és így Dombi csücsült, Halmosi volt bal Dzsudzsák jobboldalt. Buzsáky lesz gondolom középen.

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.03.27. 07:53:40

Hát ritkán bánom meg, hogy elmegyek meccsre, de a húsvéti ünnepek alatt egy fél napot, egy valag pénzért Miskolcra vonatozni kár volt. Ezért. Ha ötöt rúgunk az első félidőben - a helyzeteink alapján lehetett volna - a mennyekban vagyunk, ha kettőt, még akkor is yerünk. Prukinak a srácok lelkére kell beszélni, mert mi vesztettük el a meccsewt, és ez volt az a meccs, amire azt mondta volna mindenki 30 pewrc után: ha akarjuk sem tudjuk elveszteni. Hát eltudtuk. Nyilván Prukinak sem könnyű: őszinte részvétem a Édesapja miatt!

Elötte szerdán viszont megérte Győrbe vonatoznom, bár 17 perc után 2 gólos Gyirmót előnynél egy pillanatra megtántorodtam, de ott kiszurkoltuk, és hát innen szép nyerni. Szép is volt.

A visszavágót sajnos nem láttam, helyette a Mocsing által már említett Vasas -DAC meccsre mentem ki. Az elmúlt tiztenegypár évben megnéztem átlag heti 2-3 meccset élőben, párat TV-ban is, de félidőban úgy voltam vele, hogy ilyen szar meccset soha, sehol, semmilyen osztályban nem láttam. A második félidő végére a tét miatt fokozódott a feszültség, de semleges nézőként csak egy picivel emelte az élvezeti értékét. A minusz 2 fok meg a szél viszont még ebből is levett. Így sem jut eszembe konkrét szarabb meccs. A sport 700 nézőt írt, a kezdéskor 179-en voltunk a stadionban. Megszámoltam. Jöttek még páran, de az operatőröktől a csapatig maximum összesen 300-an lehettünk.

A tesóm volt velem Diósgyőrben, ő elötte Kaznicbarcika - Kispesten volt barcikán, és vasárnap kinn volt a Kispest nb3-as meccsén. Ő is amióta az eszét tudja fanatikus magyarfoci értő és szerető ember, de most Ő is azt mondta, hogy ez már a vég. Ennyi szar meccset nem lehet egy héten megnézni.
süti beállítások módosítása