HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Ki szúrt ki Prukner fiaival?

2008.04.03. 15:24 mészöly sámán

Célegyenesébe fordult a magyar kupa. Borítékolható, hogy a döntőben újra Honvéd-Debrecen lesz. Tekintsünk el a bűnös részletektől, inkább járjuk körbe, miért mondta Prukner edző: „Tisztelettel szeretném megköszönni az MLSZ versenybizottságának, hogy tönkretette egyéves munkánkat…”

Nem mindegy, hogy elmehetek vagy elmebeteg.

A meglepetéscsapat a definíció szerint olyan kompánia, amely egész szezonban erőn felül teljesít, majd amikor komolynak tekinthető eredmény kapujába érkezik, szükségszerűen beüt a krach. Szertefoszlik az álom, ha úgy tetszik. Pedig valójában minden úgy történik, ahogy egy átlagszezonban, csak a megkülönböztetett figyelem miatt szembetűnő a pofon. El is intézhetnénk a Kaposvár kipukkanását egy kézlegyintéssel, ha a hátteret nem a Kettős Mérce vagy Az Emberi Hülyeség festené sötétre.
Kaposváron most sírnak. Jó érzésű ember lévén el kell ismernem, van miért. Volt egy kis magyaros himi-humi, ami sértette az egyenlő feltételeket. Sokszereplős, izgalmas történet, de annyira bonyolult, hogy a kereskedelmi tévék híradói már nem foglalkoznak vele. A 48 órás szabály lett egy kicsit kijátszva egy pesti csapat javára egy vidékivel szemben. Vagy lehet, hogy ezek a jelzők nem is a legpontosabbak. Egy gazdag csapat javára egy szegény ellenében? Egy olyan csapat került minimális előnybe, amelyet nagyobb értelme van nemzetközi kupaszereplés közelébe engedni? Vagy csak szimplán nagyon hülye volt valaki?
A történet a következő: a Debrecen felkereste a Kaposvárt, hogy az eredetileg szombatra kiírt bajnokit vasárnap szeretné letudni, mivel csütörtökön még magyar kupa meccset játszottak. Így sérülne a 48 órás szabály, amely szerint a mérkőzés lefújásának pillanatától számított 2 napon belül nem lehet új mérkőzést elkezdeni. A Kaposvár belement. Azt már ők sem tudják miért. Koncentrálni, most jön a rész, ami miatt a sztori már bonyolult a kereskedelmi tévéknek. A magyar kupa elődöntőit kedden és szerdán játszották, a Debrecen negyeddöntője pedig csütörtökön került megrendezésre. Itt tanultuk meg Durica nevét. A csütörtök esti meccs miatt a Debrecen nem akart pályára lépni szombaton. Hivatkozva a 48 órás szabályra, pedig ha este 8 után kezdődött volna a meccs, akkor megtehették volna. Ebben az esetben ugyanis 48 óra 15 percet pihenhettek volna. Ezért kérték a Kaposvárt a vasárnapi játékra, akik belementek.
Matematikai hiányosságokkal küzdenek arrafelé. Nem tudom, mit nem tudtak azon, hogy legkésőbb szerdán kupameccset kell játszaniuk. Azt is tudhatták, hogy a kezdési időpontról a Sport Tv fog dönteni.
Másrészről mindegy, hogy kedden Integrál-DAC – Debrecen meccset vagy Honvéd – Kaposvárt rendeznek, mindkét esetben sérül a 48 órás szabály. Hiszen vasárnap Kaposvár – Debrecen volt. Felfoghatatlan, hogyan nem érzékelték Pruknerék, valaki biztosan szopni fog. Ez alapesetben a Debrecen lett volna. A Loki azonban a végső elkeseredés hisztériájában belebotlott egy balekba, aki játszik helyette 48 óra és 15 perc után.
Amikor Kaposváron rájöttek, hogy felültek egy retúrra a szopóágon, akkor már hiába próbálták visszacsinálni. Az MLSZ és a Debrecen is mosták kezeiket.

Honvéd – Kaposvár 4-0
Integrál-DAC – Debrecen 1-4
A visszavágókat jövő héten rendezik. Remélem mindenkinek sikerül majd kiszámolnia, mi jó a csapatának.

17 komment

Címkék: magyar debrecen kaposvár honvéd bohóckupa

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr78409741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the real 2008.04.03. 16:24:45

Egy dolgot kihagytál: a Lokinak "megígérte" az MLSZ, hogy szerdán játsszák a kupaelődöntőt. Bár szerintem ez is érthető: azért a csütörtök - szombat/vasárnap - kedd program elég húzós lett volna (bár amilyen sorsolást kaptak mindkét kupaelődöntőben...).
És van egy kérdésem is: ha a Loki nem kéri a Kaposvártól az időpontváltoztatást, mi történt volna? Lejátsszák szombaton 4-től (48 órán belül)? Vagy az MLSZ eldönti, hogy szombat este/vasárnap?

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.04.03. 16:53:10

Bocs, de itt hosszabban idézem megunkat, mint érintettek. Akit érdekel az eleje meg a vége, az olvassa el a www.ultraskaposvar.com -on a többit. Az itteni közönség szerintem érteni fogja. Bocs, hogy kicsit hosszú lett:

"Aztán jött a másnap. Puskás Öcsi bácsi születésének nyolcvanegyedik évfordulója. Mégsem ettől volta hangos a média, hanem arról, hogy Prukner Mester ki merte kérni magának, hogy nem egyenlő mércével állnak hozzánk a honi futball „mindenhatói”. Leszögezve, amit mi is fontosnak tartunk, a Kispest megérdemelten győzött, az időpont-változtatásoktól függetlenül, nem is ezt vitatjuk. Pusztán azt, hogy a hivatalánál fogva elvileg minden klubbal pártatlan szövetség egyáltalán ilyen helyzetet teremthet elő. Ezt közleményben kérte ki magának Dr. Bajáky Gábor, az MLSZ versenybizottságának elnöke, aki határozottan elhárított minden felelősséget magáról, és az általa vezetett szervről. Mindamellett, hogy bár „de jure” eleget tettek a negyvennyolc órás szabálynak, amire hivatkozva vasárnap kellet játszanunk, „de facto” ugyanebbe a helyzetbe hozott minket. Holott nem azt kérjük rajtuk számon, hogy miért vasárnap kellet játszanunk, hanem azt, hogy aztán miért nem szerdán, vagy csütörtökön. A válasz erre az volt, hogy a Sport TV közvetítései miatt. Ha történetesen mindkét találkozó szerdán van, azonos időpontban, és ne adj Isten, nem közvetíti a TV az odavágónkat, akkor már nem áll elő ez a véleményes helyzet. De ezt is megtorpedózhatják azzal, hogy a klubok, a szövetségen keresztül bevételhez jutnak a közvetítések után. Arról persze Bajáky úr hallgat, az MLSZ többi vezetőjével együtt, hogy ezekből a pénzekből milyen arányú tartozásaik vannak a klubok felé.

Ugyan közvetíthette volna mindkettő meccset egy időpontban is a Sport TV, mivel két csatornán sugároz, de tegyük fel, hogy meg akarta kímélni a televíziózó „tömegeket” az állandó kapcsolgatástól. Ezt kiküszöbölendő akár két óra eltéréssel szerda este is le lehetett volna játszani a mérkőzéseket, akár egy csatornán, egymás után. Nyilván erre már nehezebb mit mondani, valószínűleg nem akarták a TV-nézőket egyhuzamban száznyolcvan perc magyar futballnak kitenni. De még messzebb megyünk, ott a csütörtök: a sport 1 délutáni műsorában a Sufix sporthorgász-magazin, majd a Navigátor tereprali magazin lesz (tematikájukból kifolyólag felvételről) és a sporthírek után bajnoki, női kézilabda mérkőzés. A másik csatornán a Leicester Tigers mérkőzik a London Wasps-sal az angol rögbi-bajnokságban, majd a Pittsburgh-Philadelphia észak-amerikai jégkorong-mérkőzést közvetítik, amit a Bayern München – Getafe UEFA meccs követ. Ez utóbbi igaz magasabb szinten, de egy körrel hátrébb, mint az ominózus Magyar Kupa meccs. Szóval, ha már csak a Sport TV műsorpolitikája szabott határt egy mindenki számára elfogadható döntésnek, és a Szövetség ilyen mértékben együttműködik a Sport TV-vel, méltányolhatták volna előzetes kérésünket. Persze Bajáky úr reklamálhatna joggal, hogy nem dolga a TV-vel vitatkozni a műsorpolitikról. Jogos. A jóindulatot nem követelhetjük sehonnan, azt vagy adja valaki önszántából, vagy sem. Viszont ha már Pajor-Gyulai László a Nemzeti sport mai cikkében a kétnapos terhelés miatt az NBA-vel, a Manchester Uniteddel, a pólósokkal példálózik, megemlíthette volna azt is, hogy az NBA-ben, a vízilabda – világversenyeken, vagy a Premier League-ben nem három-négy nappal előbb írják ki a fontos mérkőzéseket, hanem hónapokkal előbb. És egy kupaelődöntőt akkor is a kiírt időpontban tartanak meg, ha kisebbségi fiatalkorúak potyognak az égből. Persze az MLSZ versenybizottsága, és Bajáky úr mások. Őnekik úgy látszik, ebben sincs semmi szerepük, hiszen van az ügyhöz egy másik aspektusból kötődő faxuk, amivel remekül lehet maszatolni, a felelősséget elhárítani.

Egy gondolatra térjünk vissza Pajor-Gyulai Lászlóhoz, és az Ő írásához. Az hogy valaki negyvenkilenc évesen, évtizedes sportújságíró pályával a háta mögött például az NBA-vel, vagy az MU-val hasonlít össze egy magyar csapatot, már árulkodik az illető szakmai felkészültségi szintjéről, de egy olyan orgánumnál, ahol az olvasószerkesztő vagy diszlexiás, vagy nincs is, nem csoda. Viszont a zárszava, mégpedig az, hogy: „Ám azzal a fiatalemberrel, aki a magyar mérkőzések iramát két nap alatt nem képes kipihenni, csak egyet lehet tenni. Meg kell mutatni orvosnak: nagy gondok lehetnek vele” nemcsak az egész közeg iránt érzett ellenszenvét fejezi ki, amelyből él, hanem azt is, hogy semmit nem értett meg Prukner szavaiból. Hogy nem az a baj, hogy két nap után játszottunk, hanem az, hogy ha már kettő, legyen az ellenfélnek is kettő. Persze azok után, hogy e lapban lehet egyik nap egy témáról pro, a másik nap kontra megnyilatkozni nem is csoda ez sem. Az meg végképp, hogy a Sportnak a meccsből az április 1. volt a legfontosabb, úgy írtak a maximum négyszáz nézőre ezret, hogy még a Honvéd oldala is hatszázat ismert el, hogy szót nem ejtett a nem létező hangulatról, taktikáról, semmiről, ami fontos. De ne legyünk igazságtalanok, Pajor-Gyulai László bizonyára megdolgozik a pénzéért, és nem panaszkodik. Ha úgy alakul megeszi a kicsit szárazabb repi - pogácsát is a különböző stadionok VIP páholyaiban, és ha elfogy a bubis víz, a rózsaszín kupakosat is hősiesen issza meg. "

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.04.04. 09:54:26

azért nem akartam kinyirni a topikot :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.04. 10:53:11

nem nyírtad ki:)

de nehéz hozzátenni bármit is. "szabályok kiegészítéseivel megmagyarázható geciségek" a magyar futball pillérei, erre épült, csoda, hogy csak ennyi poszt került fel ide.

de azért szeretjük, ezvan.

zombi tibi 2008.04.04. 10:56:41

"nem nyírtad ki :) de nehéz hozzátenni bármit is."

vagyis mégis csak kinyírtad rosseb :D

mészöly sámán · www.labdabiztos.blog.hu 2008.04.04. 13:02:08

Egy kicsit tényleg kinyírtad. Én három részletben olvastam.
De még mindig nem értem, hogy miért volt hajlandó cserélni a Kaposvár. Valami elcseszett jóhiszeműségből?

csupi 2008.04.04. 13:12:03

""szabályok kiegészítéseivel megmagyarázható geciségek" a magyar futball pillérei"

Ha legalább CSAK a fociban lennének...

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.04.04. 14:59:52

sámán: igen.

és mégegyszer bocsánat :)

dr. Wilbur Swain 2008.04.04. 21:13:50

sajnálom a Kaposvárt, nagyon szimpi csapat

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.04.04. 22:14:34

amúgy jellemző a sport tv-re, aki úgy néz ki eléggé benne van a dologban, hogy már előre kiírta a Honvéd-Debrecen döntőt. oké, az első fordulók után 99%, de akkor is. ha így is alakul, nem úgy sorsolják ki hol kezd? a sport tv már tudja:

május 28, első meccs Debrecenben...

katt: www.sport1tv.hu/index.php?apps=magyar&q=LABDAR%DAG%C1S

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.04.05. 01:07:49

nah, írtam nekik levelet, hogy ez mégis miafaszom.
kíváncsi vagyok, mi lesz rá a válasz (meg hogy egyáltalán lesz-e). főleg annak fényében, hogy megpendítettem, hogy a vesztegetés bűncselekmény :)

ja és megkértem őket, hogy ne süllyedjenek le az NS színvonalára :D

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.04.07. 11:42:32

rosseb, zombi tibi: szerintem a Sport 1-et érdemes lenne megbasztatni vesztegetés alapos gyanúja miatt. vélhetőleg nem én voltam az első aki írt nekik, hogy azért ezt mégse kéne, de még mindig basznak rá. ;>

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.04.07. 12:16:57

ylion. igazad van, de sajnos szerintem ezután is baszni fognak, mert ők az "erősebb kutya".

ezért bosszantó, hogy amíg ilyenek mehetnek nyiltan, soakakkal (akár itt is) arról vitatkozunk, hogy miért nem az ultrák a legnegyobb bajai a focinknak.

szóval itt tenni nem nagyon mit lehet, maxium azt, hogy akár ilyen blogokon is felemeljük a szavunk az ilyenek ellen. sajnos mást nagyom nem tehetünk.

zombi tibi 2008.04.07. 12:36:28

ja urak, jogos! annyit a sportszerűség látszata megért volna, hogy minimum egy TBA-TBA kerüljön a tévé programjába.

asszem, ha kommentező olvasóinkkal együtt odáig jutnánk, h fingatni tudnánk a médiát, akkor mi magunk is médiummá avanzsálnánk :) és rendkívüli bozótirtásba kezdnenénk. vagy pénzt halmoznánk a bőrünk alá is. nem tudom, ezen még el kell tűnödnöm :D

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.04.07. 12:48:13

tibi: ha kellünk szólj, már fenem a macsétát :D

the real 2008.04.07. 14:43:15

Én inkább tágítom a bőröm :)
süti beállítások módosítása