HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Tiszába vesztek a bányászok

2008.04.14. 10:11 zombi tibi

Bohócliga, 23. forduló

Rangadó Győrben, szomorkodó emtékásokkal. Angyalföldi bányászcsapat, vidám újpestiekkel. Hármas holtverseny a góllövőlista élén, de már Tisza is fenyeget.
A forduló komikusa címet Tóth Bandira osztjuk, első udvarhölgye Pandúr (Betonállú) Peti.
Vágó Attila bírózott, ez fura. Gellei is, ez természetes.

Vasas—Debrecen 0-3
Bár a múlt fordulóban zavar keletkezett az erőben, és nyert a Vasas, péntek estére megnyugtató módon visszazökkent az idő. Vagyis leírható, hogy az angyalföldiek ellen játszani nagyjából olyan, mint a fantomizálódott Sopronnal. Biztos három pont a kiválasztottnak, ezen a héten a Lokinak. A legjobban Kouemaha esete mintázza elméletünket, ő eddigi tizenhárom góljából pontosan hatot dörgölt az említett két csapatszerűség orra alá.
Persze szó nélkül semmiképpen se menjünk el a Tóth-Pandur kettős mellett, amelyik olyan teljesítménnyel rukkolt ki, hogy azonnal mindent megbocsátottunk a Juhár-Böjte belső párosnak. Tóth külön disszertáció témakör lehetne: kiválóan szöktette fejjel Kouemahát, igyekezett minél kiszámíthatatlanabbul rombolni Mészöly Géza elképzeléseit (ha voltak ilyenek), majd négy perc alatt beszerzett kettő sárgát, ezzel önhibáján kívül stabilabbá varázsolta a piros-kékek védelmét. Éppen eltiltásból érkezett, ugye…
Valaki adjon rá magyarázatot, hogy ez a gárda, milyen csillagzat alatt tudott ötöt lőni Miskolcon!

Győr—MTK 1-0
Elvesztette első idei rangadóját a fiatal kék-fehér csapat, Győrben gyakorlatilag képtelenség vendégként nyerni. Hármat kapott itt a Debrecen és a Zete, négyet a Fehérvár, a Siófok, az Újpest, ötöt a Diósgyőr és a Nyíregyháza — ehhez képest az MTK úgyszólván büszke lehet arra, hogy mindössze Nikolov tudott a kapujukba találni, ő is csak egy közelebbről meg nem határozott testrészével. Pál sajnálatos módon ismét megsérült, és nem lenne hatalmas meglepetés, ha ebben az idényben már csak rehabilitációs ügyekkel kellene foglalkoznia.
A meccs rászolgált a kiemelt figyelemre, a két nagy stratéga, Egervári és Garami egymásnak feszült, és az ifjabbik győzött. Ha így megy tovább, megeshet, hogy az Újpest-Győr találkozón fog eldőlni a bajnoki cím sorsa, valamikor a huszonnyolcadik forduló tájékán.

REAC—Paks 2-1
Az ment volna csodaszámba, ha a Paks az elmúlt hetek teljesítményét csak kicsit is hozni tudta volna, pont az otthontalan REAC ellen. Pont nem tudta hozni, és mi vagyunk a hülyék, ha ezen meglepődünk. Annak ellenére, hogy a kiesés kábé tíz forduló óta nem téma, az alsó házi csapatok szimpatikus módon osztják egymást. Bár a mondás szerint a kivétel erősíti a szabályt, Gellei lélekbúvár esetén nem sikerül kivételt találnunk azon szabály alól, mely szerint paksi vereség idején minimum egy kétes szituáció visszajátszása elkerülhetetlen, azt nagyon kíváncsian várja a mester. És ennek hangot is ad, értelemszerűen. Sose hittük volna, hogy lesz merszünk ilyet lepötyögni: Kriston és Tököli visszafogottsága elégséges feltétel a zöldek kollektív betlijéhez. Szép világot élünk, mi tagadás…

Nyíregyháza—Diósgyőr 2-1
Honma góljai mostanság csak a tisztes vereséghez segítik hozzá a diósgyőrieket. Mégsem lehetett pusztán ez az oka annak, hogy a Nyírségbe átránduló szorgalmas vandálok a lehetőségeiket tekintve ügyesen átrendezgették a vendégszektort, petárdával ijesztgették a rohamrendőrséget, és plasztikus stílusban ostorozták az amúgy népszerű MLSZ-t. Örüljünk mindenképpen annak, hogy a lelátókon nyolcezren figyelték az eseményeket, és szomorkodjunk azon, hogy ezúttal Vágó mester is átlépte azt a határt, amit eddig nem sűrűn. Mérkőzést értékelő objektív és jövőbe mutató (Mészöly-kódex…) nyilatkozatában külön kitért a játékvezető ténykedésére, egész konkrétan kritikával illette azt.
Attila, most nagyon kell az önuralom, még megállhatsz a lejtőn, mielőtt az edzőbizottság a körmödre koppint.

Honvéd—Siófok 1-1
Ahogy figyelgetjük a Honvéd kínkeserves dolgait, kénytelenek vagyunk azt a velős megállapítást tenni, hogy a kispestiek mindössze egyetlen momentumban rosszabbak csak a bajnokaspiráns újpestieknél. Természetesen Tiszára gondolunk, bár kapusposzton is van némi lemaradás. Ha a Honvédnál játszana a lila Tibi, az pont annyit jelentene, hogy Supkáék még mindig a bajnoki elsőségért küzdenének. Így azonban csak a soros ellenfelek szervezett védelmét karcolgatják, miközben meg-megkontrázzák őket, hogy aztán azzal a lendülettel induljon a nézőtéri edzőkóstolgatás. Bár ezúttal összejött az egyenlítés, azt hisszük, nem lesz ennek jó vége… Dolcetti for Supka?

Tatabánya—Újpest 2-3
Zambrano az elmúlt napokat idegszanatóriumban töltötte, csak a mérkőzés idejére engedték ki, azt azonban továbbra sem tudni, hajlandó-e fölvenni a fizetését. Játékosai kevésbé érzékenyek saját teljesítményükkel kapcsolatosan, így ők valószínűleg nem húzódoznak, ha sorba kell állni a kasszánál. Mindegy is, ezen a Fáy utcai hazai derbin megfelelő lelkesedést produkáltak, következésképp Tisza nem állhatott meg egy gólnál, különben szégyen érte volna a lilákat. Tibi valami döbbenetes formába lendítette magát tavasszal (hét gól!), nagy kár, hogy ez csak a liga határáig terjed — a szlovén védelem már neki is túl sok. S ha már a napokban Balajczán köszörültük a karaktereinket, akkor most a tisztesség is úgy kívánja, hogy egy fejbiccentés erejéig nyugtázzuk príma védéseit.
Az Újpest annyira megtanult egy góllal nyerni, hogy már az arany sem kizárt, bár az valóban kellemetlen bizonyítványt állítana ki az NB I-ről.

Sopron—Fehérvár 0-3
Az ilyen meccsek azért jók, mert senki nem sérül meg, és az eltiltás sem fenyegeti a védőket. Másra nem jók. Sajnáljuk. Sajnáljuk a soproni focit.

Bónusz: felbecsülhetetlen ajánlat hétfőre (Monday Night Football, muhaha)
Kaposvár—Zalaegerszeg
Hétfő, 18 óra, Kaposvár, Tv: Sport2

Ősszel, mielőtt az arab világba csöppent volna, Waltner Robi kettesével osztogatta a pofonokat, amiből a Rákóczinak is kijutott. Ezt a vereséget szeretnék most a Pruki-fiúk megbosszulni. Szeretnék?
A Zete rendkívül ígéretesen vágott bele a tavaszi kalandokba, mostanra viszont nem több a csapat, mint kellemetlen, de verhető ellenfél. (Ez egyébként a kaposiakra is áll.) Ha most sem nyer a zalai gárda, Szlavko mester komolyan elkezdhet aggódni pozíciója miatt, amely már most sem nevezhető sokkal stabilabbnak, mint egy banánköztársaság GDP-növekedési üteme.
Ha volt már meccs, ami megtippelhetetlen, akkor ez az. Nem adjuk föl.
Tipp: 1-1

19 komment

Címkék: bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr98424326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.04.14. 11:02:11

No most rohanok a tippmixen megtenni a Kvár-ZTE-t 1-2-re, mert még soha nem jártál közelében sem az eredménynek. Számomra a mai post csalódás. Öt éve nem láttam ilyen jó magyar meccset, mint a Győr-MTK-t. tetszik a humorod, de hitelesebb lennél, ha azt a kevés jót is kiemelnéd akkora elánnal mint amikor mocskos szemét dolgokról írsz jogosan. Ez jó meccs volt, élvezetes és ehhez az MTK is partner volt, talán több pozitív sort érdemeltek volna. A többivel egyetértek.

dr. Wilbur Swain 2008.04.14. 11:35:55

Tisza Tibi, ő is csak itthon király(?)
remélem este nyer a Kaposvár, felettébb szimpátikusak

csupi 2008.04.14. 11:41:51

Én nem láttam, csak ns-olvastam a meccset, ami olyan távolságban van a hiteles hírforrástól, mint mészöly kámlán pukkedlije az angol királynőjétől (De az övének legalább szaga van...)!
Szóval a leírás alapján ott elég jó sporicsali ment az MTK-nak, ami növeli a győri siker értékét! Én most azt szeretném, ha ők lennének a befutók, még akkor is, ha egervári "qrvaszimpatikus" sándor is a kócs!

gyz 2008.04.14. 12:16:50

Na és vajon melyik csapat bajnoki címe nem állítana ki kellemetlen bizonyítványt az nb 1-ről? mert én nem ismerek ilyet.

Az Újpest játékosai egyébként eddig a legnagyobbak a szememben: annak ellenére nyernek, hogy van egy Urbányijuk. Mutassatok csak egy csapatot, amelyik nehezebb terhet cipel.

:-)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.14. 12:46:13

az mtk győzelme azért lenne gáz, mert 18-20éves kölkök végigvernék a tapasztalt profik mezőnyét. nekem lenne kellemetlen.

a lokié azért, mert immáron negyedszer lehet bajnok egy klub, amelyben alig látni már motivált játékost, rendszeresen eladja a legjobbjait külföldre, de így is.

Újpest - Urbányi (nehéz lenne gyz-vel vitatkozni)

a győr meg ne legyen már bajnok bazzeg, igazából semmi bajom velük, de nézzük meg kicsit jobban a játékosanyagot. ne, és kész. nincs vki, aki majd talán válogatott lehet. vagy eladható külföldre normális helyre. eh.

a honvéd esetében hálistennek már nem kell aggódnunk és így okokat sem keresnünk.

tehát már csak a poén kedvéért is az mtknak kéne szurkolni. kéne.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.14. 13:15:54

amúgy biztos uncsi már a téma mindenkinek, de talán egy postot megérne, hogy Csank János "nem töri a fejét a lemondáson". (továbbá nem tudott újat mondani a makó elleni meccs után.)

esetleg lehetne szavazás, hogy vajon minek kéne történnie, h elkezdje törni.
1. nb2-es kiesőhelyen az ftc
2. mátyus, lisztes és lipcsei egyszerre vonul vissza
3. kopunovics és kuntics sem hajnlandó visszatérni, nélkülük nem reális a feljutás
4. stb.,

esetleg ötletek még?

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.04.14. 14:31:12

kösz Wilbur! remélem így lesz. sajnos csak tv-ben fogom látni, zsinórban 3 meccset játszunk munkanap (ZTE ma, MTK pénteken, ETO 26.-án) :(

mocsing, én nem értek egyet azzal, hogy ne érjen oda a Győr, ha oda tud. lehet, hogy motíváltabbak lennének, mint a többi.

végső soron úgy vagyok vele, mint gondolom itt is a többség. leszarom ki lesz a bajnok, bármi is a hétköznapi véleményem róluk, tiszta szívből szurkolni fogok nekik, ha végre megteszik azt a szívességet, hogy bármilyen kupasorozatban csoportba jussannak. és pont az MTK-nak ezért nem szurkolok, nekik ez nem céljuk. az MTK olyan mint az eBAY vagy a Vatera, ahova beteszed a játékosod, megveszik, levonják a jutalékot. ennyi.

zorrobomber 2008.04.14. 17:50:55

Valamennyire igazad lehet rossebb, de azért sztem több pénzt kapnának egy Pátkaiért is ha verne két 30 méterest a Barcának a Bl csoportkörben, szóval olyan 100%-osan sztem te se gondoltad ezt komolyan :) Inkább csak annyi lehet az igazság hogy nincs rajtuk akkora teljesítménykényszer, ez a bajnokságban hosszútávon segít, kupában viszont könnyen elalszanak.

johnny drama 2008.04.14. 18:28:44

Az mtk nem 18-20 éves kölykökből áll, hanem 20-25 éves férfiakból, ami azért nem ugyanaz.

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.04.14. 20:08:42

Nah, nem csalódtam. Ezúttal sem jött a tipped, lehet rád számítani.

csupi 2008.04.14. 20:22:24

mocsing, azt hiszem, egy kis fradiszopatásra bármikor rá tudod venni az írógárdát... :-P

A bajnoki cím meg... Nem lehetne olyan, h idén senki nem lesz bajnok?
"A bajnoki cím botrányos játék miatt meghatározatlan időre külföldre bujdokolt..."

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.14. 22:04:25

johnny,

igazad van, kicsit viccelni is akartam, nyilván nem 18-20 mindenki, bár most h utánanéztem, bevallom kicsit meglepődtem az életkorokon.

zombi tibi 2008.04.15. 00:11:23

vagye,
ebből is láthatod, h minden tipp jó, csak megfelelően kell értelmezni :-)
a győr meccs meg télleg rendben volt. igazad van.

csupi,
nekem eszembe se jutott ilyen otrombaság ;-)

the real 2008.04.15. 10:17:00

Én sajna egy meccset sem láttam hétvégén (nemcsak magyart, semmilyet; pedig ilyen esetleg nyáron szokott történni velem), így a Győr-MTK-t sem, de tényleg ódákat kellene zengeni róla?

Csatlakozva zorrobomberhez: miért nem jó az MTK-nak, ha bajnokok lesznek? Egyszerűen nem értem, milyen hátrány származik belőle.

rosseb, szerintem a többség inkább úgy van vele, hogy leszarja, mi lesz ősszel a BL-selejtezőben (senkitől sem számíthat semmi jóra); de azért az ő kedvence nyerje meg a bajnokságot.

johnny drama 2008.04.15. 12:29:10

Na igen, a médiában jól el van adva, hogy ezek még a 20 éves fiatalok, csak ez 4 éve volt igaz, amikor feljöttek Bodajkról. Sőt, Horváth Levente pl. most volt 26, mondták is meccs közben. Valószínűleg nyáron "erősödik" és idősödik vissza az mtk, hiszen Borit meg Balogh Bécit is küldik haza, van egy olyan érzésem.
Az meg, hogy miért jó, hogy nem lesznek bajnokok? Hát, ez borzasztó egyszerű. Az MLSZ helyezési pénzeket nem nagyon szereti kifizetni, tehát emiatt nem kell törni magukat. Tavaly véletlen kijutottak uefába, már ott minuszban voltak, hogy ki kellett bérelniük a Szuszát. Aztán jött az utazás 20+ főnek Jerevánba, tehát anyagilag totál bukás. Meg aztán persze ki is estek. És ez miért rosszabb nekik, mint a többi magyar csapatnak? Azért, mert így kicsit nehezebb akadémiai csodagyerekként eladni az embereket, amikor kiesnek egy félamatőr örmény csapat ellen. Felmerülhet benned a kérdés, hogy akkor a többi csapat meg miért akar kijutni, mert ők is ugyanígy kiesnek majd. Ez elég valószínű, csak egy nemzetközi kupameccs azért Újpesten, Győrben, vagy Debrecenben is megmozgat majd párezer embert, vannak szurkolók. Náluk meg annak a párszáz embernek végül is mindegy.

the real 2008.04.15. 13:16:48

"Azért, mert így kicsit nehezebb akadémiai csodagyerekként eladni az embereket, amikor kiesnek egy félamatőr örmény csapat ellen."
Hát igen, én is eddig jutottam a magyarázatok keresésében, de ezt sem találtam meggyőzőnek. Azért általában valamennyire tisztában vannak a menedzserek bajnokságunk erejével - ha egyáltalán érdekli őket (másképp: kiesnek ők félamatőrök ellen / egy olyan csapat mögött végeznek itthon, amelyik kiesik egy félamatőr ellen).
A költségeknél meg rendszerint több a bevétel az UEFA pénzeinek és az esetleges tv-s díjaknak köszönhetően. Nyilván a tavalyi sorozatból nem jöttek ki jól, de ha továbbjutnak, és ők kapják mondjuk a Hamburgot, rögtön jócskán pozitív az egyenleg.
Szóval szerintem még az MTK számára is pozitív a várható érteke a nemzetközi kupaszereplésnek. Ezért nem értem, miért ódzkodnak ettől.

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.04.15. 14:51:39

igazatok van sok mindenben, de az mtk-n a szándékot sem nagyon látom. mintha nyűg lenne nekik az indulás. a kispest-hamburg ilyen értelemben élmény volt, mert láttam a kispesten, hogy nyerni akar. nem sikerült, de ez elfogadható. ha meg sem próbálják, az nem.

pedig emlékszem még olyan meccsekre, amikor az mtk máshogy állt hozzá. gondolom 2-3 mindenkinek eszébe jut, de volt egy aek- elleni meccs, csomó lappal, forró indulatokkal. akkor lehetett semlegesként is szurkolni az mtk-nak. most ezt hiáényolom belőlük.

real: persze azután értettem, hogy már itthon megvan a végső rangsor.
süti beállítások módosítása