HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Jaj, szegény Fradi...

2008.04.15. 12:10 mészöly sámán

Lipcseiék két fordulóval ezelőtt kapták meg az ukázt a szurkolóktól. 10 meccs 30 pont. Imádkozzatok, hogy elég legyen! Azóta ugye lepörgött az Orosháza és a Makó elleni derbi is, a termés 2 egész pont. Ha az átlag fradista drapéria készítőnek lenne humorérzéke, minden mérkőzésre vinné magával a módosított kiírást: 9 meccs 27 pont. Imádkozzatok, hogy elég legyen!... és így tovább a szezon végéig. De nincs. Kreativitásuk általában kimerül abban, hogy a legváltozatosabb helyeken szorítják le a narancssárga-lila színű csapatbuszt az autópályán, hogy felelősségre vonják a játékosokat. De miért is őket? Csank János talán nem edzi túl a csapatot? Egyáltalán kinek a hibája, hogy a Kecskemét, és a Szolnok már 3 nyert meccs távolságra van a zöldektől?

Füleltünk, kutakodtunk, kihallgattunk. Záporozzanak az összeesküvés elméletek, és a magyarázkodások.

Várszegi Gábornak nem érdeke, hogy feljusson a csapat

Egy vad kezdés, de nem lehet elvonatkoztatni attól, hogy az ország egyik leggazdagabb embere korábban az FTC és az MTK tulajdonosa is volt. Egyszerre. Egy emlékezetes, vallási alapon szervezett összetűzés, és Szentes Lázár rugdosás után kiszállt a Ferencvárosból, vitte magával a marketing jogokat, a Fradi sört, meg még pár dolgot, aminek összértéke mára nagyjából 72 használt zöldséges Merciével vetekszik. Ha a Fradi feljutna, olyan méretű pénzt öntene bele McCabe, ami ellehetetlenítené az MTK játékos politikáját, ami az olcsó, saját nevelésű labdarúgókra épül.

A játékosok nem akarják a bohócligát    

Egy vad folytatás, ami összességében még reális is lehet. Ha a Fradi újra a bohócligában indulna, akkor ezekre a fiúkra már nem lenne a szükség. McCabe ugyebár bevásárolna minőségi (ahamm…) játékosokkal, a Dragóner, Mátyus, Vincze Ottó-féle vonulat pedig mehetne utánpótlás edzőnek. Remélem sohasem fog megtörténni, hogy Dragóner 10 éves gyerekeknek próbálja meg átadni a mentalitását. A kérdés csak az, nem zavarják-e szét ugyanúgy a csapatot, ha a másodosztályban maradnak.

Egyszerűen csak ilyen szarok

Egy tökéletes világban, ahol mindenkit érdemei szerint jutalmaz a sors, ez lenne a kézenfekvő válasz. De ilyen ugye nincs. Van helyette egy 35 év átlagéletkorú mag, amelyet 22 év körüli sihederek bénázása akadályoz meg a szárnyalásban. Vagy fordítva. Megy az egymásra mutogatás és a bűnbak keresés, ami értelemszerűen a csapatjáték rovására megy. Csank szerint a Fradiban nincs középkorosztály, ami rutinjával és erőnlétével el tudna dönteni meccseket. Ezek szerint Lipcseiék öregek, a fiatalok pedig nem futnak.

Lipcsei akar lenni a BL legidősebb játékosa

Az isteni Lipcsei Peti, amikor eldőlt, hogy McCabe megveszi a Fradit, kijelentette, hogy a BL-ig kitart. Aztán hazament, ahol kiszámolta, nagyobb esélye van erre, ha idén még nem jutnak fel. A 2010-es céldátum egyébként is irreális volt, de ha nem jönne össze a feljutás, akkor a nagy hőbörgések elkerülése mellett lehetne az időpontot 2014-re módosítani, amikor Peti már eséllyel pályázhatna.

Csank túledzi a csapatot

Ráadásul vak. Bár szemtől-szembe ezt még nem mondta meg senki az edzőnek, de az biztos, hogy a háta mögött erről panaszkodik a névtelenek tábora. Fáj a lábuk, a fásultságtól a második félidőben már futni sem tudnak. Az mindenesetre tény, hogy az Orosháza elleni szombati döntetlen után legközelebb kedden edzett a csapat. Közte két nap pihenő. A túledzettség kérdését egyébként a népsport is feszegette.
Csank válasza I.: Akadt már hasonló példa a praxisomban, hogy visszahallottam hasonló „érvet” – akkor is a Fradi edzője voltam.
Csank válasza II.: A pályaedzőm, Csató Sándor egy-két klubnál a játékosom volt. Ő mondja néha álmodozva: „Mester, ha velünk is csak ennyi lett volna az edzés…”

Az MNV szabotálta a Fradit

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő leánykori nevén Kincstári Vagyon Igazgatóság addig húzta a döntést, amíg McCabe-nek nem maradt esélye, hogy megteremtse a megfelelő feltételeket. Ha már az eggyel korábbi pályázat érvényes lett volna, akkor a Fradi nem csak a 3 elefántcsontpartit kapta volna, és azokat sem a bajnokság rajtja előtt 2 héttel. Az egyik ajándék focistáról azóta kiderült, hogy szívbeteg. A szintén az utolsó pillanatban beesett Lisztes Krisztián meg szimplán csak roncsnak tűnik.

Soha nem látott pechszériában vannak a zöldek

Hajlunk rá, hogy ez igaz, még úgy is, hogy csak a Szolnok-Fradi meccset láttuk. Ott a feljutásra jelenleg nagyobb eséllyel pályázó hazaiak kettőt lőttek kapura, még Ndjodo egymaga 4 ziccert hibázott. Csank szerint az utóbbi 3 meccsen a Szolnok, az Orosháza, és a Makó összesen 15 alkalommal jutott el a Fradi kapuja elé. Ndjodot ismerve ennyi helyzetet ő is bármikor képes kihagyni. Egyébiránt a Makó a 93. percben egyenlített a hét végén.

15 komment

Címkék: feltámadás fradi

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr46426415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.04.15. 14:20:52

Azok számára akik nem értik az okot javaslok visszaidézni a makói meccsről pár képkockát. nem..nem az utolsó minutumra gondolok, amikor úgy rúgta felszabadítani igyekvő hátvéd tökön a labdával a makói csatárt, hogy onnan a labda gólba pattant. Ilyen van, hibázni lehet, mégha megmosolyogtató is. hanem az első gól. Balösszekötőben elmegy a makói, eltöri a labdát, az szánalmas lassúsággal keresztben elmegy a kapu előtt. A közelben levő három zöld-fehérnek is lehetősége lenne egy, na jó max 2-3 lépés megtétele után azt csinálni amit akar. Követik is, igaz csak szemmel. Tízméteres hátrányból utánafut egy makói és bekotorja. Egyzserre emelkedik két ferencvárosi kéz is beinteni a nem létező lest. : Itt e pillanatokban jött ki a mentalitás, a játékhoz ( munkához) való viszony a komplett védelemből Lipcseit nem szívesen bántom, mert még ő nyújtja a legjobb teljesítményt. Szabadrúgás 30-ról, mesterien betekeri. Azért mondhatom, ne élete fellépése ez a makói találat. De hogy utána csak azért levágni egy hosszú sprintet, hogy a tábora előtt ünnepeljék, kicsit szánalmas ettől a sok csatát megért fickótól. Mintha a bajnokságot döntötte volna el az a mozdulat. De őő legalább igyekszik. Most jön a bőcs, és egy félelmem van. A kudarc után magától értetődő természetességgel foglalja el majd helyét a védelemben a focit másfél éve csaló Dragóner.

Frigo 2008.04.15. 16:04:20

Ja, pechesek. Szegények. A múltban mindig szerencséjük volt. Egyszer fent, egyszer lent.

dr. Wilbur Swain 2008.04.15. 16:10:16

euroval fizetünk majd a Fradi BL-meccsén a jegyért

johnny drama 2008.04.15. 17:14:25

Dragóner a focit csalja, Lipcsei felesége meg a Petit, Dragóval :) Vagy már nem?

Szarkazmus 2008.04.16. 08:06:34

Motoszkál bennem a kérdés, miért nem jött néhány játékos kölcsönbe a Sheffieldtől? Mcabenek nem került volna pénzébe, ha biztos ami biztos alapon a pályázat elbírálása előtt a tarcsiból pár srácot átküld. De lehet, hogy az idegenek nem tudnák, mi az a Fradi szív (vagy a tulaj nem akart senkit így megalázni).
A Bl-ről azt hallom, hogy most már könnyebb lesz bejutni a magyar csapatoknak, megéri befektetni. A cseh, horvát, román, szerb, vagy lengyel, szlovák csapatoknak nem lesz könnyebb? Ha szerencsénk van, ott is ilyen töketlenek.

csupi 2008.04.16. 11:13:00

Frigo: "A múltban mindig szerencséjük volt. "
Okos... Javaslom a lengőtekét, ott nem kell használni az agyad, menni fog.

Sosem olvasom jó érzéssel ezeket a cikkeket (vajon miért), de sajnos a Fradi az idei szezon legjobb céltáblája. Igen, talán bajuszt is veri (ráadásul nekünk is van 1, sőt 2). Szánalmas, lélektelen, gyalázatos, ezek mind jól jellemzik... Amíg tényleg a fiatalokat voltak kénytelenek játszatni, legalább volt mire fogni. De tényleg nem értem, h mit akarnak olyan vénekkel, akik már fiatal korukban is alibiztek. Dragó, Mátyus, Vincze nem kell! Szerettem őket 8-10 éve, de ma már nem kellenek, nem olyan típusú játékosok, akik idősen is hasznosak maradnak, ráadásul 0 mitováció.
Remélem, h az öreg angolunk nyáron kitakarítja az egész kócerájt, úgy, ahogy van! Peti azért maradjon, különben a lilák nem fognak tudni mit kezdeni az évek alatt felhalmozott kockacukorkészeltükkel.

the real 2008.04.16. 12:06:38

Azért most úgy tűnik, még egy évig nem fog csökkeni a kockacukorkészlet.
Amúgy szerintem nem feltétlen hülyeség, amit Frigo írt. Egyszer fent, egyszer lent. Néha felfelé emelik őket, néha lefelé nyomják. És ez igaz minden csapatra.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.16. 12:46:07

Csank "1-7" János az egyik élő példája, h hogyan élhet meg vki örökké a maygar futballban a nevéből. műemlék. de abban egyébként van vmi igazsága, h hiányzik egy korosztály, plusz, ami van, az is vagy hígfos (fiatal tehetségek), vagy kőszar (rutinos rókák). idáig alá is írom a nyilatkozatait.

de akkor minek mond olyat, h ez a csapat a Bundes 2-ből is feljutna? Lothar-dejavum van. amúgy feljuthatott volna ezzel a kerettel, de van egy kvóta a maygar edzőknél, h hülyeséget időnként muszáj nyilatkozni, v jön a kamara és kukoricára térdepeltet?

ráadásul, amikor egyértelmű, h bukott, de vmi irtózatosat, miért nem töri a fejét a lemondáson? én elhiszem, h jó dolog a magyar futball valamennyi gondjára-bajára elmondani válogatottól klubcsapatig, h nem edzőkérdés, de ez nem egyenlő azzal, h egy totálisan bukott edzőt ott tartunk a padon.

tényleg sir mccabe az egyetlen esélyük. vagy megcsinálják azt a hosszú kések éjszakáját, vagy marad ez a fertő. meg az nb2.

nyikhaj 2008.04.16. 14:53:51

Szar játékosok + szar edző = szar játék. Ez az én összeesküvés elméletem.

csupi 2008.04.16. 15:53:12

the real, egyetértünk, sőt még azt is belátom, h a nagyobb/pesti csapatot nem egyszer inkább támogattak. De a MINDIG azért kicsit gyökér megközelítés.

lali 2008.04.17. 00:00:07

na, nem kell tovább a lemondáson törnie a fejét jani bának.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.04.17. 06:57:24

index.hu/sport/foci/davison0416/

muhaha. látom csonk jani kirúgása sokba került volna, így inkább lefokozzák, mert az olcsóbb :)

én hajlok arra, hogy az "Egyszerűen csak ilyen szarok" válaszra nyomjam a gombot, akkor viszont ez a lépés nem ér semmit...

csupi 2008.04.17. 11:02:45

A cikk végén azért van egy érdekes mondat: "A labdarúgók határozatlan ideig nem nyilatkozhatnak."

??

Mondjuk jobb is, ha kussolnak...

the real 2008.04.17. 15:31:29

csupi, Nyilasi meg képviseli mondókájával a másik oldalt: "a Ferencvárost ugyanakkor annyian és annyiszor ütötték, annyi méltánytalanság érte".
Azért ilyenkor felhorkan az ember. Főleg, hogy egy olyan embertől hallják, akit szinte mindenki tisztel, még a Fradit bőszen utálók is.

Campione 2008.04.19. 14:19:44

Csank azért nem sz*r edző. Volt bajnok a VÁccal és a Fradival is, és jugó meccs ide, Mracskó oda, az utóbbi 20 év legjobb eredményét érte el selejtezőn. Nem mellesleg a másodosztályból is jutatott már fel csapatot. Olyat, ahol akratak dolgozni (Videoton összesen egy vereséggel, és kb. 95 ponttal)
süti beállítások módosítása