HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Urbányinak megköszönték

2008.04.22. 11:21 mészöly sámán

Valamiért kéjes örömmel tölt el ez. Van egyfajta tudálékosság az Istvánban, ami az átlagembert irritálja. Már az is, hogy ő István, és nem Pista, vagy Urbi. Érezhetően felettünk áll, és az is, hogy ezt ő így gondolja. Edzőcipő, szövetkabát, sál, gólöröm a kamerába – dizájn, mert megérdemled. Blogot ír - majd idézünk belőle, nagyon tanár. Televízióban műsorozik – azt mondja: Pisti (Hajdú B.) úgy láttam, hogy a Manchester a második félidőre feljebb tolta a hadállásokat. Újabb jó meglátás Sir Alextől. Nem véletlenül tartják a világ egyik legjobb edzőjének. Jó, hogy meg nem simogatja a fejét: szép volt Piás, mi edzők tartsunk össze, de te is tudod, hogy Scholest előbb le kellett volna hozni. Mi edzők. Mintha ugyanaz lenne a munkájuk. Csak érzékeltetésképpen, Hajdú B. az Pisti, vagy Pista, míg Urbányi az István. Nem mindegy.

Mai népsport megvan? Természetesen telesírva. Most a szónak abban az értelmében, amikor a könny legördül az orcán, mert hát ő, István érzelmi alapon szemléli a világot. A pityergést Foxi, az Újpest egyik kreatív agya kezdte, még hétvégén a REAC elleni 4-4 után. A szerencsétlen a 93. percben egyenlített, de valami taktikai hiányossága lehet, mert ez sem mentette meg, attól hogy István sírásig ingerelje véleményével. Mert szurkol neki, hogy jobb legyen. A Piás is gondolom, rugdossa az utolsó pillanatban pontot mentő játékosát.
Könnyes volt István búcsúja is tegnap az újpesti öltözőben. Sírt ő, és sírtak a fiúk is. Mindenkit Szentes Lázár érkezése rémített meg.
Egyébként ritka nagy macsó az István. Ahogy kezelte a szurkolók rigmusait példaértékű. Takarodásra szólították fel, de ő csak állt zsebre dugott kézzel. A rezzenéstelen arcú edző-médiaszakember-divatikon-családfő szobrát is meg lehett volna róla mintázni. Az MTK zakó után megkérdezték, hogy mi lesz akkor vele? Takarodik-e, mert, ha igen, most mondja, nálunk legyen először a hír. Te is médiás vagy István, tudod, hogy megy. Na szóval, takarodsz-e? Itt aztán jött egy körmondat, amit képtelenség idézni, de beleszőtt valamit, ami, ha Újpest tulajdonos lennék, az agyamba tolná az ásványvizes flakont. Azt mondta, a fia félt kijönni a meccsre, mert nem tudta mi lesz apával. A lilák hangoztatják, hogy náluk családi program a meccsre járás. István itt átment individuálba, és menthetetlenné vált. Már nem az Újpest edzője, nem az elnök embere, nem a csapat arca, nem a jövő, de már a jelen se, csak egy hülye, aki a kőbunkó szurkolóknak a maga felsőbbrendű módján jelezte, hogy sosem lesz itt Európa, amíg a partedlifejű fajtátok obégathat, amit akar. Szavait követően 6 meccset élt meg a padon, ezeken 16 pontot szerzett. Csak hát túl sok okosság hagyta el a száját. Félő, ezt gondolja ő is. Hogy túl okos volt oda. Meg ehhez az egész bohócligához.

                **********************************************************************************

Idézgessünk a Pisti blogjából. (www.pepsifoci.hu)

Nagyjából három hetente pakolta oda magát, mindig általa stratégiainak tekintett időpontokban.
"Miért jó négyet kapni Zalegerszegen?" – tette fel egyszer magának a kérdést. Itt örülök, hogy Újpest szurkoló sem vagyok.
Egyik bejegyzésének címe: „Irgum-burgum Sütő barátom, mi történt itt, pajtás?!”. Tetszik érteni? István a nyelvművelő, Sütő barátján keresztül összemosta a népmesék világát az úttörőmozgalommal. Egyszer a gyepről ömlengett: „Angliában még mindig az egyik legfontosabb futballszereplő a gyepmester. És ez a két kifejezés mindent elárul a viszonyokról. Gyep. Mester. Ez a kultúra.” Meg a félműveltség. A gyepmester az a sintér. Gyö. Kér.

21 komment

Címkék: ute urbányi

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr73436738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

johnny drama 2008.04.22. 11:45:22

Ezzel az írással viszont egyetértek, magam se tudtam volna kifejezni jobban, hogy mit érzek a "viasatos playboy" iránt :P

poppy 2008.04.22. 11:50:09

Ritka nagy bumburnyák ez a Pityesz, de egy dologban hasonlítunk: a gyepmester jelentésével ezek szerint eddig én sem voltam tisztában.
Már csak ezért is megérte elolvasni. Kösz Sámán.

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.04.22. 12:00:42

Hogy kiben milyen érzést szabadít fel az urbányi név az másodlagos, ezzel nem tisztem és nem is tisztem vitázni. Ki így ítéli meg, ki úgy. Nekem ezzel a posttal két bajom van. ha már a mai NS-ből idéz, akkor azért beleszőhetné azokat a mondatokat is amiben U.I-nek igaza van. Ilyen eredményességi mutatóval nem sok edzőt küldenek el sem itthon, sem külföldön. Még akkor sem, ha irritáló a személye.
A gyepmester dolognál sajnálatos ha valaki nem érti mit akart mondani. Az egybeírt gyepmester után feltűnően külön írt Gyep és Mester szavakkal éppen azt ( is ) érzékeltette, hogy pl. a futballban mennyire fontos az olyan tényező is, aminek igazán még neve sincs, sőt a titulusa kimondva egy másik mesterségre hajaz, pedig hhát igazából így külön nagybetű illeti mindkettőt. Én sajnálom, hogy ebbl gyökérséget vett le a szerző, szerintem nem volt az...

Darth 2008.04.22. 12:05:52

Bárki bármit mond, de az minősíti a magyar futbal kultúrát, ahogy a magyar tulajok 5 meccsel a bajnokság vége előtt leváltanak egy egész szezon alatt megköpködött edzőt...
Könyörgöm, miért nem hagyják az utsó pár meccsre? Szezon után is ki lehet baszni bárkit, nem? Az új edző úgy is aszongyja majd, hogy Isti baszta el a szezont, ő már egy szarral megrakott szekeret vett át...
Idióta, faszkalapok!
Megjegyzem ugyanarról a klub tulajról van szó, aki 10kilós szekercével hasogatta a szőrszálakat, Gera Szotyi válogatott hiányzása kapcsán. (Ha tévednék sorry)

Darth 2008.04.22. 12:12:59

Igazat adok vagye!
Sámán imádja megpüfölni (majdnem azt írtam a földönfekvőket) az éppen aktuális boxzsákokat!
Lásd: Urbányi, Illés Béci, Fradi, Lény, stb;)
Urbányi szar edző, de nem szarabb mint mondjuk Supka vagy Lázár vagy Dolcetti vagy akármelyik mágusunk. Jóképű és imádja magát a tvbén nézegetni, ennyi! Az meg az edzőkre nézve égés, hogy egy ilyen alak közéjük férhet.

THC 2008.04.22. 14:11:37

Darth,azért nem hagyták,mert világossá vált immár Kovács (klubtulaj)Péter számára is,hogy ha ez a buzi marad az edző,semmi esélyünk sincs a célok elérésére.Vegyük úgy,hogy 19-re lapot kértek,kicsi az esély,hogy meglesz,de ez maradt az egyetlen lehetőség.Urbányi egy tehetségtelen kókler fasz,aki a média szereplésének köszönhetően tudja magát eladni,ő a hazai futball Győzikéje....szerencsére már nem nálunk szerepel.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.22. 14:47:17

ezt a klubtulajt szopja le egy vacogó cápa, h akkor nem volt ilyen okos, amikor idehozta a Megyerire(!) ezt a dilettáns kretént. aki meg hozta Juhárt. amivel a kör bezárult, mindenkinek ideális (hozzá illő) "felettese" volt. és Kovácsnak is a tápláléklánc csúcsán lévő kopaszember személyében.

Frigo 2008.04.22. 14:54:10

Én ezt nem értem. Az utóbbi hónapokban a blogokon, fórumokon mindehol azt olvastam, hogy "Urbányi takarodj!". Most meg, amikor eltakarították, akkor meg ezt: "Miért kellett eltakarítani?". Most akkor azelőtt mások szóltak hozzá a post-okhoz, mint most? Az biztos, hogy mind Újpest drukker, mert csak azok utálhatták, meg azoknak nem tetszik, hogy kirúgták. A többiek inkább örülnek, hogy a másik csapatnál ilyen edző dolgozott, illetve, hogy edzőváltás van a riválisnál.

johnny drama 2008.04.22. 15:00:53

"Ilyen eredményességi mutatóval nem sok edzőt küldenek el sem itthon, sem külföldön. Még akkor sem, ha irritáló a személye."
Zte-Újpest 4-1;Újpest-Debrecen"B" 0-5 ; Újpest-Mtk 1-3 ; Debrecen"B"-Újpest"B" 5-0 ... ilyen eredmények után nem sok edző kap egy utolsó esélyt, hisz már korábban voltak olyan eredmények gyakorlatilag zsinorban, hogy Vác-Újpest 3-1;Tatabánya-Újpest 3-2;Újpest-Fehérvár 0-2; Mtk-Újpest 2-0 de ő kapott még egy lehetőséget a bizonyításra. Ezzel úgy kívánt élni, hogy befedeztette magát Tiszával és Balajczával és legyűrtük az nb1 5 leggyengébb csapatát kb. Ahogy jött egy kicsit stílusosabban játszó csapat, aki már képes belőni a 110%os helyzeteket, és csak bírói baki miatt tudunk velük döntetlen kihozni. Ez ide Újpestre qrva kevés, végre a vezetők is megértették. Urbányi ne sírjon, szerintem legkésőbb nyártól közös blogjuk lehet Szabó Gyö.. akarom mondani Hemi bácsival.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.22. 15:05:18

Frigo,

én örülök, h elküldték, az a bajom, h egyáltalán alkalmazták valaha, ráadásul nem a Karakószörcsögnél, hanem Újpesten.

Darth az egyetlen, ak szeirnt hagyni kellett volna, ha jól látom.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.22. 15:08:04

Frigo,

én örülök, h elküldték, az a bajom, h egyáltalán alkalmazták valaha, ráadásul nem a Karakószörcsögnél, hanem Újpesten.

Darth az egyetlen, ak szeirnt hagyni kellett volna, ha jól látom.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.22. 15:09:00

bocs, én egyszer nyomtam rá.

johnny drama 2008.04.22. 15:58:56

Ha nem láttam volna beiktatása óta az összes bajnokit valamint néhány ligakupameccset, ( Felcsút elleni MK kimaradt, pedig nagy élmény lehetett, ott lett leköpve a mester utána a szurkolók elismerésének jeléül) akkor még talán könny is szökne a szemembe, de így... Tibi meg nem tudom mennyire örül neki, hogy a személyes smseseit így kiírja a netre, volt neki elég baja így is régről Szentessel... néha az az érzésem, hogy István nem nagyon gondol bele mások helyzetébe.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.04.22. 16:19:41

Már csak a blogokoskodások meg a felkonfok maradnak Pistinek, jön a helyére egy edző így a végére, de nem hinném, hogy a nyitófordulóban jövőre ő lesz a padon. Tisza nagyon mentette Pisti állását (gyakorlatilag ő egyedül), de nehezen tudom elképzelni, hogy Lázárnál is így megy majd előre, Szentes rászól egyet Tibikére és két hónap leállás következik.

Darth 2008.04.22. 17:30:49

Nem vagyok Utbányi Fan! Bár engem nem iritál a csóka!
Az lenne a normális, ha minden edző végig járná a ranglétrát (NBII-ben mondjuk vagy lejjebb) és nem egy bajnokaspiránsal tanulná a szakmát...
A tulaj a hunyó, mert ő vállalta a rizikót mikor Urbányit alkalmazta! Nincs olyan edző, aki 5 meccs alatt megválltja a világot.Főleg nem nálunk...
Ha engem felkér én is elvállalom!;)AZtán mehetne a taktikai!;)

dr. Wilbur Swain 2008.04.23. 09:24:49

István nem egy jó edző, de biztos szereti csinálni, azért nyomul ennyire
ajánlom szíves figyelmébe a Football Manager 2008 című játékot

lali 2008.04.23. 09:31:11

isván a szegény ember figoja.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.04.24. 19:30:12

szerintem túl kevés, túl későn az "István" kirúgása, és helyére Szentes "Őrmester" Lázár érkezése.

csak két össze nem függő információdarabka, hogy miért kellett volna már rég kirúgni:
1. Zte-Újpest 4-1;Újpest-Debrecen"B" 0-5 ; Újpest-Mtk 1-3 ; Debrecen"B"-Újpest"B" 5-0

2. "240 000 000"

quitz · http://bodicsek.blog.hu 2008.04.26. 00:44:47

Nem tűnt soha egy óriási stratégának Urbányi, de az sem zavar, hogy nem trenyában vagy vállalkozó öltönyben feszített. Arról azonban mindenki megfeledhezik, hogy Sallói az, aki összeválogatta az UTE-nak ezeket az nagyszerű játékosokat 250 milláért a téli szünetben. Istvánnak meg az volt a dolga, hogy gyorsan bajnokot faragjon belőlük. Ha nagy stratéga lenne, lehet, hogy akkor sem sikerült volna. Az igazi médiás viszont Sallói, aki prímán lapít a háttérben. Ő az, aki ezt a nagyon nyugati sportigazgatói posztot viszi. Dönt, hogy miből kell a mindekori bumburnyáknak dolgozni úgy, hogy közben azt kívánják takarodjon.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.04.26. 06:27:53

quitz: tudomásom szerint teljes egyetértésben választották ki a játékosokat. ha nagyon nem tetszett volna "Istvánnak" a keret, hidd el, hogy már télen edzőcsere lett volna. Vagy legkésőbb a tavaszi szezon eleje előtt 2 nappal. Ha ilyen lép fel, biztos kerítettek volna valakit, van elég állástalan edzőforma az országban...
süti beállítások módosítása