HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Erős a Torma a siófokiaknak

2008.05.12. 16:11 zombi tibi

Bohócliga, 27. forduló

Célegyenesébe fordult a csodálatos bohócliga, az eredmények konvergálnak a teljes követhetetlenség felé. Lépéselőnyben az MTK, de ez mit sem jelent. Pihent a Debrecen, kénytelen lenne nyerni az Újpest (nem fog), sztárcsapat vált a Vidiből. Mi kell még? Néző mindenesetre nem ártana.



Nyíregyháza—MTK 0-2
Révész Attila előzőleg esküdni mert volna rá, hogy a Hungária körútiak összepréselődnek az esélyesség terhe alatt, és folytatják a Vasas ellen megkezdett kínszenvedésüket. Tulajdonképpen volt némi ráció a nyírségi mester elméletében; na, de mi pontosan tudjuk, hogy a bohócligában az irracionalitás a realitás. (Vö. „az a gyanús, ami nem gyanús”) Bár az első félidőben az MTK-s fiúk inkább csak ténferegtek, Kantának és a Szpari ótvaros védekezésének köszönhetően mégis pesti vezetéssel fordultak a felek. Urbán lesgólja már csak játékvezetői szemszögből volt érdekes. Most nagyon úgy tűnik, hogy az MTK bedarálja a Tatabányát, kap három ajándékpontot a soproni fantomoktól, és talán csak a soproni palotaiaktól van némi tartanivalója — vagyis ténylegesen saját kezében tartja a virtuális aranymedált. Azért ne felejtsük, az irracionalitás valóságát…

Tatabánya—Zalaegerszeg 0-2
A Szőnyi úti kripta lassacskán zárja betonkapuit… Még szegény Rákóczi kénytelen egy halálcsöndben fuldokló mérkőzést végigberzenkedni, aztán reméljük, kitörölhetjük agyunkból ezt a borzalmat. A ZTE amit akart, azt kihozta a meccsből: biztosan nyert, gólt rúgatott Waltnerrel, sérültje nem lett, a zuhanyzói lábgomba nem támadott. Ezzel szemben a Bányász még egy Balogh jobb hátvédet is vesztett, aki korán megsérült. A zalaiak jelenleg hat pontra vannak a zaftos prémiumtól, ami a hátralévő három fordulóban éppen leküzdhető, de nem fogják.

Fehérvár—Diósgyőr 3-1
Bár a fehérváriakat múlt héten picit megcsipkedték Újpesten, Disztl és csapata ezen a tavaszon valahogy nem hajlandó mentálisan elgyengülni. Pedig amilyen rosszindulatúak vagyunk, annyira kíváncsiak lennénk Mezey doki kérges meglátásaira… Viliék egész emberesen tartották magukat, amíg egy öngól formájában végül beleszédültek a szecskavágóba. Bár Pintér még egyenlíteni tudott, a nyugdíjfolyósítóból érkezve góllal múlatta az idejét Dvéri, ami után tradicionálisan Nagy Dániel is általában lő egy parádésat, és most is így tett. Amilyen elanyátlanodott volt Gál ügyvezető alatt a csapat, most olyan masszív, mint az odakozmált rakott krumpli, és akár a negyedik helyre is odaérhet. A Győr már csak egy pontra van, ugyanis.

REAC—Siófok 4-2
A forduló vitathatatlan meglepetése Sopronban született: a REAC-nak négy gól is elég volt, hogy győztesen hagyja el a gyepet. A négyből mindjárt hármat az egykori belgiumi ikon, Torma passzolgatott a hálóba, így Somorjai 1. perces gólja csak statisztikailag számottevő. Kutasi klubigazgató eközben bővítette télen megkezdett házasságtechnikai kisenciklopédiáját, és a soproniakkal kapcsolatos összemelegedést firtató kérdésre közölte, hogy a „férjnek Viagrára van szüksége”. Tehát (a) ezek után borítékolható, a helyi önkormányzatot elárasztják a ’buy cialis’ és hasonló tárgyú spamek; (b) a síkosítós metaforára már nem lennénk vevők, ha nem gond. Köszönjük, Róbert.

Győr—Honvéd 2-2
A derbit online lekövettük, kérem, amolyan elsőbálozó szűzlányként. Itt minden megtalálható, annyit teszünk csak hozzá, hogy az ETO Park csodálatosnak tűnik a képernyőn keresztül. Megkapó lesz, ha egyszer az életben meg is telik majd. Takács Ákos vállkiugratós mutatványától meg még most is kiver a víz.
Supka is still on the board.

Vasas—Kaposvár 1-2
Visszakerestük, utoljára a hetedik kanyarban fordult elő, hogy a kaposvári halálosztók egyszerre lézerezzék széjjel az ellenfél hadállásait. Pedig a Vasas épp kezdte elhinni, hogy nem is annyira szar csapat, mint amennyire tényleg. A hithez elég volt nekik egy siófoki győzelem (tudjuk, mit ér…), egy edzőbuktatásra bazírozó ZTE elleni sovány győzelem (tudjuk, mit ér…) és egy álomkórtól gyötört MTK elleni győzelem (véleményes, mit ér…). A Rákóczi viszont nem koraesti szundizásra jött a Fáy utcába, így a kis Mészöly a héten már a második pofonjába szaladt bele, miután előzőleg E. Koeman nem kért belőle a segédedzői poszton. Tényleg ilyen fontos csavar Németh Norbert?

Sopron—Debrecen 0-3
A Loki ezzel az adminisztrációs győzelemmel jobban járt, mint ősszel, amikor csak kettővel tudta elverni a már halódó soproniakat.

Bónusz: felbecsülhetetlen ajánlat hétfőre (Monday Night Football, muhaha)
Paks—Újpest
Hétfő, 18 óra, Paks, Tv: Sport2
Ígérik, hogy telt ház várható Pakson, ami egyébiránt négyezer érdeklődőt jelent számszakilag. Az Újpest győzelmi kényszerben (fantasztikus egy kifejezés ez) lép pályára, a Paksnak meg eltökélt szándéka a Vasas nyakára lépni. Sámán kolléga múltkoriban utalt rá, hogy a paksi gólterminátor, Tököli utálja az újpestieket, és hogy ez nem sok jóval kecsegteti a lilákat. Közben úgy tűnik, hogy Tisza Tibi is visszatér, ami akár gólt is okozhat.
Szorítsuk tehát tippelési hóbortunkat egy laza Tököli vs Tisza formulára? Miért is ne! Akkor pedig iksz, és távolodó bajnoki remények a Megyeri úton.
Tipp: 1-1

9 komment

Címkék: bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr29465120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.05.12. 16:53:49

"Tényleg ilyen fontos csavar Németh Norbert?"
igen, sajnos.

kiegészítése:
Tényleg ilyen szar csatár Thomas?
igen, sajnos.

lacika 2008.05.12. 18:34:19

Tényleg szép az ETO park. Bár a kor elvárásainak megint nem felel meg, nézo sincs benne-nem is lesz...De szép azért.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.05.12. 19:50:22

félelmetesen gyenge csapat ez az Újpest.

és ha még ehhez kapnak egy edzőt, aki Tiszát csak a félidőben cseréli be, máris kész a főzelék. tényleg csőd, amit ma nyújtottak, a baj csak az, h a Loki v az MTK lesz a bajnok, de hát ez az újpesti csaapt akkor se nyerjen, ha rajtuk kívül senki nem indul.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.05.12. 20:09:04

A Paks győzelmében semmi meglepőt nem látok, arra lehetett számítani, hogy ha az éllovasok nem is verik körbe egymást, majd a Paks (mint a bohócligás mérleg nyelve) mindenkit a helyére küld.

A Szpari-meccsen n+1-edjére tudatosodott bennem, hogy 0 (azaz zéró) játékkal is lehet növelni a bajnokesélyt. Helyszíni élményeim alapján nem sütném rá a durvaság bélyegét a tírségi káderekre, engem az emtékás primadonnák jobban felidegesítettek, egyik-másik lánykának (Urbán, Szabó) kijárt volna a fürdőbérlet.

Az "adminisztrációs győzelem" kifejezés pedig felettébb találó. :)

Tertu 2008.05.12. 20:10:45

Igazi, magyarosan közepes és masszív csapat lett a fehérvár, és ők az egyetlen szimpatikus alakulat, ha leszámítom a szurkolók mindenhol problémás hőbölgéseit. Nincsenek sztárjaik, hozzák az erős NBII-es lendületet, még valami hitük is lehet a dologban. Igazán sajnálnám, ha valami külföldi csapat ellen kellene mostanában focizniuk, nem kell nekik a leégés, így jó ahogy most vannak.

Tomtata 2008.05.12. 21:45:36

Tragédia ez a magyar bajnokság! Harmatgyenge külföldi játékosok, motiválatlan fiatalok (akiknek ha valami bejön, már sztárnak képzelik magukat), görcsös edzők (csoda, hogy nem kapnak szívinfarktust), pótcselekvő szurkolók... Valahogy egészségtelen az egész! Tudom, mindez közhely, de a bajnokaspiráns Újpestet látva ezt most ki kellett mondanom!

Green21 · http://www.fullstart.hu/szabodezikepek.htm 2008.05.13. 03:16:39

Lorenzz · FullStart.hu 2008.05.11. 22:31:58
Gyerekek. MyVipen sokkal jobb anyagok vannak...
Onnan is lehet közvetlen linket beszúrni, csak a "megnyitás új ablakban-t" kell használni az adatlapoknál.:)

the real 2008.05.13. 09:26:47

Gellei mester tegnap tök szimpatikus volt, nem szidta a bírókat, inkább Balajcza Tibort dicsérte :) A meccs előtti nyilatkozata is tetszett:
Riporter: Tisza Tibor nincs a kezdőben. Gondolom, ez könnyebbséget jelent Önöknek.
Gellei: Miért, nálunk meg nem játszik Böde Dániel...

Ugyanehhez a meccshez: Lengyel Ferenccel (nem is ez a lényeg, bár így van kötődés mindkét csapathoz) szárnyal az Integrál-DAC.

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.05.13. 14:08:56

ha a másodosztályt is nézzük, szerintem ez volt az a forduló, ahol a csapatok többsége megfelet a saját sztereotípiák.

tanult barátom szerint, olyan volt, mint a "sokéves átlag"
süti beállítások módosítása