HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Derékszögű a homlokod

2008.09.29. 08:46 toni poszter

Maróti Béci az Újpest ellen elkövetett bűntettével háromezer torokból szakította fel az „ahhh, Maróti” sóhajt. Hős úr a gólvonalon állva, pipiskedő mozdulattal, egy a levegőben majdnem megálló labdát stukkolt a saját kapujába. Mozdulata videón.
Az elején egyébként mindenki bukott, így a Haladás már második, a Vasas harmadik. Erwin Koeman személyesen látta Bajzátot és Tökölit. A válogatottért aggódóknak csak annyit, egyikük sem szerzett gólt.

Kecskemét—Debrecen 3-0
A forduló legnagyobb meglepetése született meg egy olyan mérkőzésen, ahol a hazaiak mindössze három légióst küldtek kezdőként a pályára, és később is csak egy Alempijevicset cseréltek be. A Loki bizonyára a szerb haderőre készült föl, és a taktikai húzáson annyira megdöbbent, hogy elfelejtett gólt rúgni, kapni viszont hármat is sikerült. Oláh Lóri mostanában már gólkirályi címről ábrándozott, viszont két kapufa még nem egy gól. Majd megtanulja ő is. Montvai pedig tényleg lassacskán belelendül, ahogy ez nála már hagyomány.

Vasas—Zalaegerszeg 3-1
A mérkőzésen örökre rajtaragad a címke, miszerint ez volt a Rudi bácsi előtti méltó tisztelgés. Hogy a mai bohócligában érdemes-e egyáltalán a „méltó” jelzőt használni egy legenda kapcsán, erősen kétséges, de az tény, hogy a piros-kékek simán leverték a zalaiakat. És a Fáy utcában már ennek is örülni kell az elmúlt évek kínjai után, arról nem is beszélve, hogy vajon mikor lehettek utoljára ötezren a nézőtéren… Azt is kezdjük megérteni, hogy Mészöly Géza miért tartja legkomolyabb edzői kihívásának azt, hogy megakadályozza Dobrics belassulását, ami törvényszerűen szokott bekövetkezni a kicsit is jobb légiósok esetében. Dobriccsal valóban más ez a csapat. Supkáék meg előbb-utóbb a REAC-cal, DVTK-val és a Honvéddal fognak gyilkos harcban állni a bennmaradásért.

Rákóczi—Siófok 1-0
Milinte Árpi nem biztos, hogy jó csapatot választott, amikor elmenekült a kaposvári bizonytalanság elől. Sőt, ha marad, valószínűleg még akkor is jobban jár. Így csak az a kétes siker jut neki, hogy általában csapata legjobbja lehet (kivéve, amikor négyet-ötöt kap), ami egy reménybeli kiesőnél pici öröm. Mint, ahogy pici öröm manapság Dömének lenni is. A vicces nyilatkozatairól is ismert edző, legutóbb már játékosai szánalmára apellált („sajnos sok játékosom nem tudja, milyen nehéz helyzetben vagyok”), ami egyrészt a vég, másrészt a fiúkból nem csak a futballtudás, hanem az empátia is hiányzik. Mi azért mégis drukkolunk Détárinak, mert hétről-hétre nagyon várjuk kreatív megmondásait. Ja, a gólszerző Bozsovics volt, gratulálunk neki.

Honvéd—Újpest 1-1
Maróti Béla nem biztos, hogy jó csapatot választott, amikor elmenekült a kaposvári bizonytalanság elől. Sőt, ha marad, valószínűleg még akkor is jobban jár. Somogyban legalább szerették őt, Kispesten inkább nem. S talán érthető is a Honvéd szurkolók érzelme (utálata, konkrétan), amikor Béla pazar öngóllal segíti az újpestieket az egy ponthoz. Pedig az első félidőben jobb volt a hazai műegylet, egészen addig, amíg Maróti a fejelés mellett nem döntött. Cutuk a meccs elején megsérült, már akkor sejthető volt, hogy a liláknak gondjai lesznek védekezésben, meg támadásban is. Mijadinoszki balbekk ugyanis elöl még nem képes pótolni a középhátvédet…

Diósgyőr—Fehérvár 0-1
Érdekes egy pályaedző ez a Benczés Miklós. Vagy inkább lojális? Mindenesetre elmesélte, hogy számára bizony kényelmetlen feladat volt Vágó Attila helyett beugrani, mivel előzőleg a segítője volt, most meg neki kéne a sírján táncolnia. Hát, nem is sikerült. Bár a sportlap szerint a miskolciak a második félidőben négy-öt csatárral rohamoztak, ez csak annyira volt jó, hogy a Vidi kedvére kontrázgatva ezer százalékos ziccereket baltázzon el. A meccs legjobbja mégis a fehérvári kapus lett. Na, itt tegyen az ember igazságot… Az NS közben továbbra is a piros-kékek délszláv légiósain kacag, Varga mester kénytelen lesz megint odahatni.

Paks—Győr 2-1
A derbi legfontosabb eseménye értelemszerűen a lelátón zajlott. Erwin Koeman legendásan csatárérzékeny szemével megtekintette a találkozót. Mi most nagyon örülünk, hogy mind Tököli, mind Bajzát visszafogott volt, mert szomorú momentuma volna az albánok elleni meccsnek bármelyikük pályára küldése… A Paks egy nehéz szériát zárt le azzal, hogy Éger a 90. percben értékesítette aznapi második büntetőjét is, ezzel egyszersmind Egervár Sanyi bácsit csak egy enyhe „játékvezetőzésre” sarkallva. Bezzeg, ha Szivics csapata ellen ment volna a két tizi, lett volna olyan szájkarate, hogy akár egy dupla poszt is születhetett volna itt, a Labdabiztoson.

REAC – Haladás 1-2
Az elmúlt héten láttuk a Fradi ellen a Haladást, poszt egyetlen okból nem született a viszonylag harcos meccs után, a hosszú hétvégékén orvosilag el vagyunk tiltva a számítógéptől. Utólag kénytelenek vagyunk megállapítani, hogy a Hali jó, ráadásul meglepő cserékre képes. Például Tóth Norbit elég a kilencedik fordulóban először betenni a kezdőbe, hogy létrejöhessen egy mini Fradi-Újpest, amikor a Lisztes tonzúráján megcsillanó fény tükröződik Norbi magasodó homlokán. Biztos van, aki még emlékszik, hogy tavaly Sándor Tamást választották a legjobban irányító bohócnak, idén ez a kieső REAC-ból sikerülhet Lisztesnek.

MTK – Nyíregyháza 1-2
Sabin Cosmin Goia, a Nyíregyháza belső védője eddig méltatlanul kevés figyelmet kapott tőlünk, pedig egy igazán tanulságos történet után lehetett az MTK elleni meccs legjobbja. Két héttel ezelőtt annyira elszorította a fizetési sapka a nyírségi vezetők homloklebenyét, hogy elküldték a légióst. Eddig semmi új. Tíz nappal ezelőtt azonban sérülések miatt elfogyott a csapat a védelemben, így égető szükség lett egy átjátszhatatlan figurára. Az éppen az albérletét pakoló Goiára esett a választás, aki egy árnyalattal csökkentett fizetéséért ott folytatja, ahol abbahagyta. Az új Goia érában a csapat 3-0-ra verte a Honvédot, és 2-1-re az MTK-t. Ötödik a Nyíregyháza.
 

40 komment

Címkék: bohócliga ahülye marótibéci

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr1686652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sala 2008.09.29. 09:04:34

Vasas-ZTE:

"...mikor lehettek utoljára ötezren a nézőtéren?"

Hopp, lebuktál. Te nem voltál kint a meccsen, csak a Sportot olvastad. A nézők száma meg sem közelítette az 5000-et, csak gondolom az amúgy is szokásos felfele kerekítést most Rudi bácsi miatt kissé túlzásba vitték. Az 1000 sokkal jobb becslés lenne.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.29. 09:13:02

sala-nak annyiban igaza van, hogy max. 1500-an voltak, de inkább 1200an. pofátlan egy újság ez a NSport. gondolom az a kretén Sinkovics lobbizta ki, csak akkor mát nem tudom, miért állt meg 5000nél.

mondjuk azt kevésbé értem, h hol itt a lebukás, de mindegy is.

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.09.29. 10:14:53

Nem elég nekünk a Béla? Kellett azért még egyet belerúgni a döglődő oroszlánba: "Supkáék meg előbb-utóbb a REAC-cal, DVTK-val és a Honvéddal fognak gyilkos harcban állni a bennmaradásért."
Most megcibáltatok néhány bajuszt.

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.09.29. 10:38:45

Egy kis NS fikázás. Az MTK fiatal kapusának alábbi az értékelése: Nem ő tehet róla, hogy nem tud kifutni, hanem akik nem tanították meg neki. Nem tisztem Szántait védeni de: az isten szerelmére két éve a padon ül, formában nemigen lehet, kevés az NB I-es rutinja, de így földbe döngölni egy fiatalembert az undorító. de ha már ezt teszik: Miért nem kérdezték meg a szerdai meccs után, ugyan a Fradi trinidadi kapusában ki látott fantáziát? És hogy lehet az, hogy a NS online tudósítása fényévekre va pl az első két gólnál az NS nyomtatott változatánál. No és a mai vezércik, ahogy nyalnak Koemannak. Mintha nem ez a lap próbálta meg minden eszközzel lejáratni két hete? Vicc az egész.

ch 2008.09.29. 10:40:24

Lisztes már rokkantnyugdíjas, a REAC-nak nem sok haszna van belőle.

zombi tibi 2008.09.29. 11:01:15

vagye, a szántai az nem reac kapus?
mondjuk asszem az mtk adta kölcsön palotára, de nem ül a padon, mert mindig véd. kivéve amikor az ifjú arisztokrata, esterházy helyettesíti sörmeccseken.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.29. 11:10:23

szántai már vagy két éve palotán véd.

vagye kommentjével bízom benne, én is nehezen birkóztam meg, hogy megkapjuk a választ.

talán arra gondolt a kolléga, h csak kölcsönadták a testgyakorlók, korábban rendszeresen ez volt, de tudtommal örökbe vették meg aczélok elérése végett.

pattopo 2008.09.29. 11:19:14

szántai egy éve Diósgyőrben védett.

hú, bonyolódik az ügy :-)

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.09.29. 11:59:31

Bocsi a nevet lehet, hogy keverem, természetesen az MTK-ban védő fiatal kapusra gondoltam, nincs előttem az újság nem jut eszembe a neve. De ti se vágjátok kapásból, ezért írtam hát, hogy így a földbe döngölni valakit aki lehetőséget kap szemét dolog. Komment többi részéhez nem írtatok észrveételt, pedig az szerintem a fontosabb.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.29. 12:09:33

ööö, Végh védett a nyíregy ellen :) sőt, eddig minden meccsen ő védett.

viszont a cseréje szatmári, ami majdnem szántai.

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.09.29. 12:42:41

Oké benéztem. Egymás után olvastam a két cikket majd néztem az egyéni értékeléseket, és azt hittem az MTK kapusáról van szó. Ha meg a következő meccsen jól jön ki, akkor dicsérik azt aki megtanította kijönni?

tmt 2008.09.29. 12:44:52

Miért olvassátok az NS-t, ha ennyire utáljátok? Mazochizmus? :)

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.09.29. 13:08:06

Mert nincs más sportnapilap. És az ember nem tud ott lenni mindig a TV előtt. Engem spéci az bosszant benne, hogy egy értékelésnél a játékosnak adott meccsen nyújtott teljesítményét kellene nézni és nem ítéletet mondani a képességeiről az adott meccs alapján. Írják olyanok, akiknek annyi közük van a sporthoz, hogy gyerekkorukban glottgatyában aludtak.

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.09.29. 14:50:47

Szép sorban:

Szántairól egy örök emlékem marad, még az MTK cserekapusaként a megboldogult ligabajnokságban játszottak a Rákóczi ellen, akkor még mint kaposvári lakos az ilyen hétfő délutáni programokat is tudtam látogatni. Szántai az első félidő végén, gondolom megsporolni szándékozva az öltözőig egy 3 perces sétát, a kaposfüredi pálya oldalvonalához sétált, majd szó szerint kivizelt a partvonalon, fennhangon mulatva azon, hogy reméli a partjelző megcsúszik rajta a második halfban....

Milinte: Isten bizony rossz volt látni Árpit Siófok mezben, pláne rózsaszínben. Azt azonban még rosszabb volt látni, hogy élete legjobb védését mutatta be. Ezúttal egyetértettem a sporttal, hogy ő lett a mezőny legjobbja, de minimum 8-ast kapott volna tőlem, ha nem 9-est. Háromszor ugrottunk a levegőbe gólt kiáltva, úgy, hogy a csodával határos módon megfogta a labdát. Ha nem ő véd, négyet-ötöt rúgunk. Azért jellemző, hogy a meccs után nem Döme, hanem Pruki vigasztalta:

Maróti: hát igen, nekünk hiányzik Béla. Szép idők voltak, amikor a Gödörben zengett-zúgott az alábbi dal:

"Egy láda sör ami éltet minket
Szétisszuk a belső szerveinket
Nem kell sokat várni már a gólra
Majd az alkesz Maróti megoldja!

lallalalla-lallalalla BÉLA!
lallalalla-lallalalla BÉLA!
lallalalla-lallalalla BÉLA!
lallalalla-lallalalla BÉLA!"

Kispesten meg nagyjából mindenkit utálnak, legalább időszakosan.
Amit Zsolnai kap egy átlag hazain (ha játszik), annyit ősellenséget nem nagyon kapnak idegenben a riválisnál...

És mégvalami: Horváth Laci fantasztikusan védett élete első igazi nb1-es meccsén (elötte a REAC ellen állt be 3-0 ás vezetésnél.

zombi tibi 2008.09.29. 15:01:30

rosseb, a maróti dalt esetleg csengőhangba nem lehetne föltölteni az oldalatokra?

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.09.29. 15:06:21

@rosseb:
a maróti dallal akarok pusztítani a következő hazain a bozsik korzóján!!! egyszerűen akarom.

a zsolnaira pedig mondjatok egy árat, mennyit fizessünk azért, hogy visszavigyétek? az első adandó alkalommal elkezdek rá kalapozni.

és igen, kispesten valóban mindenki utálnak. ez sajnos tény. nem hiába hívtak (hívnak?) minket játékostemetőnek ...
sallói, árgyelán év játékosaként jött hozzánk - láttuk mi lett velük. és még sorolhatnám a neveket, de nem akarom, mert jönnének a wukovicsok és plókai mihályok, azt pedig nehezen viselném ezen a szép nyáriasra fordult napon.

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.09.29. 15:13:48

zombi tibi: a 2007-es WW DVD kezdődik ezzel a dallal, szóval technikailag nem lehetlen a dolog. de csakis emelt díjas SMS-ért...:DDD
az igazsághoz hozzátartozik azonban, hogy egyszer felhívott minket, hogy ne énekeljük ezt, mert más csapatok játékosai hívogatják, hogy tényleg alkesz e, pedig ő nem érzi magát annak. respektálva a kérést megszületett a "rádió verzió is", ahol az "alkesz Maróti" helyett a "daliás Maróti" lett énekelve. ez ellen már Béla sem emelt kifogást :)

cikoria: ha adjátok hozzá Bélát is, jöhet :) Ha visszaveszitek helyette a Bozsovicsot, akkor meg mi kalapozunk (bár a mostani góljával sok mindent jóvátett, de még van mit behoznia)..

zombi tibi 2008.09.29. 15:18:55

rosseb,
én bármikor! emelt díjast, úgy értem :)
(legfaszányosabb csengőhangom lenne, alkesszal volna persze igazi, most már úgyis honvédos)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.29. 15:39:44

cikoria,
nem igaz, a honvéd csak tanuló a vasas-paks duóhoz képest, már ami a játékostemetőségi mivoltot illeti.

bár az igazsághoz hozzátartozik, a vasasnál trendfordulás van, kb 2 éve abbahagyták labdarúgásunk élőhulláinak gyűjtését (bár kérdéses, épelméjű-e, aki sowunmiban fantáziát lát). átadták a paksnak a stafétabotot.

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.09.29. 15:43:48

@mocsing:

mi nem élőhullákat és pompertibiket vettünk egy időben, hanem "sztárnak kikiáltott", objektíve elismert magyar spílereket. tehát nem vasas és paks-féle lerakt voltunk, hanem klasszikus játékostemető.

kb. mint a seva londonban, csak mi sallóival :)

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.09.29. 15:46:23

@zombi:
nem minden honvédos alkesz, aki egy asztalnál ül a dömével :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.29. 15:49:05

Cikoria, Az Ember, Aki Megtalálta A Párhuzamot Sallói És Andrij Sevcsenko Között

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.09.29. 15:50:57

@mocsing:
utánam te vagy a második aki ezt a két nevet egy mondatban szerepeltette a világtörténelemben! :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.29. 16:00:59

:)
a szerkesztők írhatnának ki ilyen pályázatot.

pl.aki egy mondatba tudja rakni mracskó mihályt, a 70-es brazil válogatottat és törőcsiket úgy, hogy az általuk egyenként uralt mondatrészek valóban szervesen kapcsolódnak egymáshoz, kapjon díjat. de tényleg kapcsolódjon, mint cikoria-nál sallói és sevcsenko.

ebben legalább nem Frigo nyerne automatikusan.

dr. Wilbur Swain 2008.09.29. 16:29:56

a "a Lisztes tonzúráján megcsillanó fény..." gyönyörű képet már ellőttem a tippjáték előző körében - kőkemény szerzői díjat követelek :)

mészöly sámán · www.labdabiztos.blog.hu 2008.09.29. 17:42:46

Azt hiszem az öntudatlan lopás tipikus esetével állunk szemben.
A mocsing-féle pályázat ötlete minimum érdekes, főleg, ha azt vesszük, hogy a téli szünet milyen hosszú a bohócligában.

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.09.29. 18:35:02

A téli szünetre én egy átigazolási tippjátékot tudnék elképzelni.
Lehetne pl. délszláv-afrikai totó, ahol az egyik oszlopban a nevek, majd a csapatok lennének, és lehet fogadni, hogy megy, marad, vagy csak egy hazánkban tanuló fogorvosnövendék, aki lement este kicsit mozogni.

laulic 2008.09.29. 18:56:18

"Mijadinoszki balbekk ugyanis elöl még nem képes pótolni a középhátvédet…"

De azért biztos, ami biztos alapon adott egy gólpasszt Marótinak.

mészöly sámán · www.labdabiztos.blog.hu 2008.09.29. 19:09:06

zombi kolléga felhívására kénytelen vagyok belinkelni ezt a cikket. A REAC meccses részből kiderül, hogy nem én másolom öntudatlanul wilburt, hanem wilbur másolja öntudatlanul sámánt, és az is, hogy csak kilenc fordulót bírok ki ismétlés nélkül, esetleg még kevesebbet.

labdabiztos.blog.hu/2008/07/28/pofon_es_bunteto

A jogdíj az olyan, mint az adóvisszatérítés. Baszottul vigyázni kell vele.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.09.29. 20:12:11

keresztkérdés 1: ezt a postot nem toni poszter írta?

keresztkérdés 2: toni poszter=mészöly sámán?

mészöly sámán · www.labdabiztos.blog.hu 2008.09.29. 21:05:22

Azt a posztot mészöly sámán írta. Tessék rákkatintani, ott van a név.
toni poszter és köztem már-már apa-fia viszony van.

dr. Wilbur Swain 2008.09.30. 07:37:00

micsoda szörnyűség, de igaz, tényleg nem az én elmém virágoskertjében szökkent szárba a lisztesi tonzúráról és a fény játékáról szóló költői kép

Balou 2008.09.30. 08:59:26

Laulic, szerintem az a gólpassz Lipták meccsen elkövetett első szabályos ámde igen szomorú megmozdulása volt.

laulic 2008.09.30. 15:51:45

Mijadinoski volt, ebben biztos vagyok. Liptáknak nem volt jó megmozdulása ezen a meccsen.

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.09.30. 16:56:02

Helyesen: Liptáknak sem. Nyugodtam mehetett volna korábban zuhanyozni. A spori csak azért nem küldte le, mert ő már előre tudta, hogy nincs 11 emberre melegvíz, hagy öljék egymást a tusolóban :)

laulic 2008.09.30. 19:39:24

Az egy dolog, hogy Hemi a vendégszektort meghagyta ókori állapotban, de hogy a vendég játékosoknak még melegvíz sincsen... nem megfelelő a kiszolgálás, kérem :)

díszbohóc 2008.10.01. 10:14:55

Cikk: www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=201932
Hozzaszolas:
"Vincze szerintem a korosztálya egyik legjobb magyar játékosa volt, de a sérülései teljesen tönkretették. Most lehet mondani, hogy másoknak is voltak sérülései, de ő kivételesen sérülékeny volt. Hogy nemzetközi példát is hozzak: Sebastian Deisler. Neki is ezek miatt kellett abbahagynia a focit, és meggyőződésem, hogy ha ez nem lett volna, az egyik legjobb német futballistáról beszélnék. Ugyanez vonatkozik Ottóra is, aki remélem tényleg bekapcsolódik a magyar fociba, és akár menedzserként, akár edzőként segít előrébb lépni!" (Poszme)
Latjatok, nem is olyan nehez ez...

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.10.01. 11:13:15

Úristen, kellő baromság mellett, bármilyen két név tényleg összehozható.
Bekem Ottó for President!
Lesz még ő sztár a REACban

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.01. 11:42:17

látjátok, én mondtam, h jó játék lenne:)
süti beállítások módosítása