HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Magyar fiúk Olaszországban

2008.10.22. 10:56 mészöly sámán

Fűt-fát ígértek a fiatal Hegedűs Ádámnak, keresztülcipelték Olaszországon, de annyi pénzt nem adtak neki, hogy egy joghurtot megehessen kiflivel. Az előző mondat Tomiszlav Szivics kifakadásának zanzásítása – szerinte Hegedűs tehetséges, de a kamu menedzserek tönkreteszik a fiatal magyar játékosokat. Egy pincébe zárják őket, ahol nincs WC, csak csuklóra erőltetett láncok. A fiúk teljesen legyengülnek, amitől sérülékenyek lesznek, és ez hová vezet? Szerződéshez biztos nem. Ráadásul még ki is rabolják őket.
Emberkereskedelem, huszonegyedik század, ez már a pokol.

Emberünk, Marco Battaglieri egy Újpest elleni U18-as válogatott mérkőzésen szúrta ki magának Hegedűst. A pálya szélén állva elvegyült a tömegben, senki nem tudta ki ő, akár menedzser is lehetett volna. Bár később a szembesítésen már úgy érvelt, hogy Ádám vékony testalkatú fiú, aki sérülékenyebb az átlagnál mégis odalépett hozzá. Azt mondta, hozzásegít egy olaszországi szerződéshez, ha elmegyek a próbajátékra. Két másik fiúval együtt utaztam vele Olaszországba – azt mondta menedzser, de csak hitegetett. A fele sem valósult meg annak, amit ígért. – emlékezett vissza Ádám az eseményekre.
Az Udinese le akart igazolni. Látszott az edzőn, hogy kellettem volna neki, ám a vezetőség szerint a menedzserem nem volt hajlandó elfogadni az olaszok feltételeit, így kifutottam az időből – folytatja a játékos, csak annyit fűznék hozzá mielőtt kiderül, hogy az első ligában nem kellő ifjú végül az ötödosztályban kötött ki, hogy szégyen hová jutott a világ.
A Virtus Casaranóhoz kerültem, de a menedzsertől nem tudtam megszabadulni. Mint egy vámpír követte, és amikor fizetésre került volna a sor kiderült: Battaglieri már felvette a nekem járó pénzt. Ott álltam, repülőjegyem nem volt, a menedzserem nem tudtam elérni. Az első adandó alkalommal hazamenekültem.
Marco Battaglieri a mai napig tagadja, hogy menedzsernek nevezte volna magát. Emlékei szerint mindenkinek azt mondja, hogy játékosmegfigyelő. Azt azonban elismeri, hogy kétezer Euróval megrövidítette Hegedűst, ám hozzáteszi: számára sokkal több pénzbe került a játékos sérülésének kúrálása. Miért érte volna meg nekem meghiúsítani Hegedűs szerződését? – teszi fel a kérdést Battaglieri. Mielőtt valakiben felmerülne, hogy jogosan, az jobb ha tudja, hogy a Magyar Futballista Szülők szerint az olasz senkinek nem ad névjegykártyát. Szerintem csak a fiú valakire rá akarja kenni a sikertelen próbajátékot. Azt persze elfelejtette, hogy amikor megsérült, magánklinikán kezeltettem, és elvittem a tengerpartra nyaralni. És ezek után van képe azt állítani, hogy lenyúltam a neki járó pénzt? Igen kedves Marco, van, bár láthatóan te csak mint a költségek hatékony megosztására gondolsz a fizetés felvétele kapcsán. Ráadásul nagyon fújnak rád Magyarországon. Álljon itt erre bizonyítékul Paunoch Péter, FIFA-licences menedzser nyilatkozata. Paunoch úr! Zenét: Battaglieri olasz klubok melegítőjében jár, hogy elhitesse a gyerekekkel, remek kapcsolatai vannak. Olaszországban is csupa rosszat hallani róla, ráadásul kiderült, több klub csak azért áll szóba vele, mert azt hazudja a vezetőknek, hogy ő korábban az MLSZ magas rangú képviselője volt.
És még nincs vége. Tamási Zsolt, akit Battaglieri vitt Olaszországba szintén rossz véleménnyel van róla. Állítása szerint neki is lenyúlta két havi fizetését, mielőtt az Udinese szerződtette volna. Látható, hogy aki Battaglierivel kapcsolatba kerül olasz szerződéshez jut, hosszútávon mégis elégedetlen a menedzserrel.

10 komment

Címkék: magyar utánpótlás hegedűs fociprosti battaglieri

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr2726161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AnyádnakPalánkot (törölt) 2008.10.22. 12:21:34

..Del Piero-val vajon miért nem csinálnak ilyet?
Hja, ő tud focizni.

Eastbay 2008.10.22. 12:36:17

Del Piero már eleve oda született, mi a ráknak kéne neki menedzser, hogy eljusson Olaszországba?:)

Shopping 2008.10.22. 12:58:48

Eastbay

menedzsere minden focistának van.
Attól függetlenül, hogy hol született, hol lakik, és hol játszik.

Black Lotus 2008.10.22. 13:15:55

Csöndben jegyzem meg, hogy a címkék közé én azért a fociprosti felvételét is indokoltnak tartottam volna...

nbcee 2008.10.22. 14:12:12

Engedtessék meg nekem, hogy inkább egy fiatal tehetségnek és pár FIFA-licences arcnak hiszem el a szavait, mint egy minden hájjal megkent digónak.

amitlatok (törölt) · http://amitlatok.blog.hu/ 2008.10.22. 14:35:46

A magyar foci kommentálásban (újságcikk formában) nálam az örök nyerő Hegyi Iván.
A legútóbbi MTK meccs tudósítása a Népszabi hasábjain mindent visz. :)

THC 2008.10.22. 17:55:14

Általában egy média gecinek tartom Hegyit,de ez valóban jó cikk.De sajnos a hazai focinak pont nem erre van szüksége.Az,hogy szajkózzuk,hogy régen jó volt,a maiak szarok és a kutya sem kíváncsi rá,tovább ássa a gödröt.Nem hiszem,hogy az albán,bolgár,vagy ciprusi bajnokság sokkal jobb meccseket nyújtana,de tuti,hogy a sajtójuk nem ugyanezt a fingot darálja hétről-hétre.

KovacsV 2008.10.23. 02:43:28

Hegedűs Ádám 6 NB II-es mérkőzéssel a háta mögött (csak megjegyzem, egyiket sem játszotta végig, összesen 300 játékpercet kapott) elhitte magáról, hogy az olasz futballcsapatok csak rá várnak, és az első hívó szóra nekivágott a nagyvilágnak. A környezetében senki nem figyelmeztette sem arra, hogy még itthon sem bizonyította tehetségét, sem arra, hogy talán mégsem kellene egy szélhámos karjaiba rohannia. Tudom, nagy a kísértés, de senki nem kényszerítette. Erről sehol nem esett szó, pedig enélkül torz a kép: enélkül Hegedűs Ádám egy ártatlan áldozat. Mint azok a fiatal lányok, akiket jó állás, filmszerep, reklámfotózás stb. ígéretével csábítanak külföldre, és tudjuk hová kerülnek…

Tomiszlav Szivics szerint Hegedűs Ádám tehetséges futballista. Igaz, azóta már játszott 4 NB I-es mérkőzésen is (mondanom sem kell, egyet sem végig, sőt egy félidőnél többet is csak egyszer), de szerzett egy gólt. És miből derül ki a tehetsége? Az összesen tíz NB I-es és NB II-es mérkőzésből (a pályán töltött perceket már nem is említem), meg az olasz ötödosztályból? Aki tehetséges, az húsz és fél évesen jobb esetben akár már nemzetközi szintű klasszis is lehet. Külföldön van rá példa, nálunk pedig a 26-28 évesek is „csak” tehetségek. Nem kell félreérteni a fanyalgásomat: van néhány fiatal játékosunk, akik profi hozzáállás esetén – és csak akkor – még szép jövő előtt állnak.
süti beállítások módosítása