HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Így csak az öregemberek sérülnek meg

2008.12.19. 11:56 mészöly sámán

Dvéri Zsolt szemgolyójának találkozása a fúrófejjel szerencsére nem okozott végzetes tragédiát, de odaterelgetett minket a lehetetlen helyzetben megsérülő magyar játékosok témája mellé. Össze is állítottunk egy kisebb csokrot gödörbelépésről, fürdőszobában elcsúszásról, csípőficamról és egyéb nagyfokú realitásokról. Minden esetre igaz, hogy az elmúlt fél évben történt, és az is, hogy tökéletesen illik rá a Király Gabi vádlisérülése óta klasszikussá váló hansmeyeri fordulat: „így csak öregemberek sérülnek meg”. Kattints, sztorizz, szavazz! A versenyzőknek jobbulást.

Az események sorát kezdjük a vitaindítóként is szolgáló Dvéri Zsolt ügyével. A népszerű Drazsé, aki szakmáját tekintve penge irányító vagy lovász, a hét elején, mint szorgos vidéki fiú fúrt faragott otthon. A fúrófej azonban eltörött, a leszakadt darab pedig átlyukasztotta Dvéri szemgolyóját. A középpályás saját bevallása szerint majdnem elájult, amikor meglátta a lyukat a szemén. Óriási szerencséjére a látóideg nem sérült, csütörtökön már a kórházból is hazaengedték. Valószínűleg az egész tavaszi szezont ki kell hagynia.

Folytassuk a sort az egyik legnagyobb magyar tehetségnek számító Dudás Ádámmal. Az ifjú győri tehetségét Németh Krisztiánéhoz mérték a szakemberek, sajnos ebből eddig nem sok látszott. Sem Győrben, sem Moszkvában nem tudott kibontakozni, igaz ehhez hozzájárult, hogy az egész őszi szezont kénytelen volt kihagyni. Dudás a nyáron egy önszorgalomból végzett erdei futás során lépett gödörbe, ami keresztszalag-szakadást okozott a térdében. November végére már majdnem felépült, de ekkor megcsúszott a zuhanyzóban, és elintézte, hogy legközelebb csak jövőre lássuk futballozni.

Maradjunk Győrben, ahol Dudás első esetével párhuzamosan egy bizonyos Csermelyi Imrét (a képen) rémálmok gyötörték az edzőtáborban. A játékos álmában forgolódva leesett ágyáról és lefejelte az éjjeli szekrényt. Az esés következtében bal szeme sarkából ömleni kezdett a vér, így a nagy ijedtségben az is megfordult a fejében, esetleg haza kell utaznia. Hogy nem így lett abban nagy szerepet játszott az Egervári Sanyi bácsi által felügyelt orvosi stáb.

A következő delikvens Weitner Ádám, aki győri nevelés, de jelenleg a Paks labdarúgója. A játékos keresztszalag-szakadást szenvedett, miközben hanyatt feküdt az úttesten. A részletekről az érintett nyilatkozott a Paks honlapjának. „Szakadt az eső, és az autómhoz siettem át az úton. Egy autó átengedett, és már szaladtam is az én kocsimhoz, ekkor észrevettem, hogy érkezik egy mikrobusz. Mikor észleltem, megcsúsztam és elestem, de csúszott a busz is, mert fékezett. Feküdtem az aszfalton, és jött felém, én pedig a felemelt jobb lábammal, mintegy letalpaltam”.

Utolsó versenyzőnket is egy autóval való találkozás kísérte a műtőbe. Kiss Zoltán, az Újpest bekkje az M3-as autópályán egy kamion alá csúszott. De a horror csak ezután következett: „Minden részletre emlékszem: megcsúsztam azt úton, nekiütköztem egy kamionnak, amely begyűrte, aztán „kidobta” a kocsimat. Miután meggyulladt a motor, kiszálltam, hogy segítséget hívjak, de vissza kellett ülnöm a telefonomért. Ebben a pillanatban egy autó csapódott hátulról a kocsimba, és ekkor, az ütközésnél ficamodott ki a csípőm. Szerencsére, ahogy az a röntgenfelvételekből is kiderült, törés nem történt, csak rándulás, de nem számítok gyors gyógyulásra. Hosszú lesz a felépülés.”

Minden rendes felsorolásba kell egy plusz 1. Egy precedenst teremtő grátisz, amely előtt nem lehetett beszélni a hülye sérülésekről. Király Gabi utolsó szezonját töltötte a Herthában. A cserepadra szorult, lelkében már a Crystal Palace labdarúgója volt, amikor a kiesés elöl menekülő Hertha 3-1-re verte a Hannovert. A második berlini gól hatására Király ujjongva felugrott, ám izomszakadást szenvedett a vádlijában. "Elképesztő, ilyet még nem láttam. Ez csak az öregemberekkel szokott megtörténni" – mondta az eset után Hans Meyer, a berlini gárda vezetőedzője.

39 komment

Címkék: szavazás sérülés kissz királygabi ahülye dudás dvéri weitner csermelyi

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr94831380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Wilbur Swain 2008.12.19. 13:31:22

anno az ifjú Rio Ferdinand sérült meg úgy (asszem első válogatott meccse előtt), hogy túl sokat tévézett feltett lábbal, és ennek következtében meghúzodott (vagy mi, nemtom, de megsérült, az fix)
plusz van még a kölnisüveget lábára ejtő Canizares is :)

Törteli Tivadar 2008.12.19. 14:40:30

és mikor gattuso be akarta dobni a labdát, de beleesett a mélyített kispad gödrébe?
vagy mikor joaquin caparros (igaz, hogy ő adző, és öreg is) bevágta a fejét a kispadba?:D

brodaclop 2008.12.19. 16:33:54

A hulye serulesek egyik mestere Richard Wright, aki jelenleg az Ipswich Town kapusa, de amikor az Evertonnal jatszott, egyszer leesett a padlasrol, egyszer meg a Stamford Bridge-en bemelegites kozben atesett egy tablan, amely arra figyelmeztetett, hogy ne ott melegitsel be.

Titi120 2008.12.19. 17:28:18

Nem fúrófej, hanem fúrószár lehetett a tettes.

Gyakorlatilag az összes sajtótermékben furófej jelent meg a baleset kapcsán, az egy bolond százat csinál című gyakorlatnak megfelelően, de 99,99 %, hogy fúróSZÁRról van szó.

negyvennégy 2008.12.19. 18:14:28

Az sem volt gyenge mikor a Bayeres Rensing hátsérülést szenvedett, miközben lehajolt, hogy bekösse a cipőfűzőjét

Chic Brodienak meg nekiszaladt egy kiskutya és eltörte a térdét, ezzel a karrirje is kettétört. Valahol van róla videó is, érdemes megnézni, elég komikus jelenet, úgyhogy kispesten is jobban vigyázzanak ezentúl:D

Kiß B. 2008.12.20. 09:11:33

Sajnos a Rákóczi honlapján nincs normális archívum (sem), ami egykori délvidéki játékosunk, Radics Zsolt esetét írja le. Mivel azonban felületes a sztori, leírom úgy, ahogy tudom. Radics amúgy egy végtelenül szimpatikus, és állítólag tehetséges játékos volt, nálunk azonban alig játszott, mert egy régi sérülése folytán szinte állandóan sérült volt. Ő amúgy harmincas évei elött csak délszláv országokban játszott, és talán a szerb élvonalban szerezte be "alap" sérülését: egy rakéta (!) fúródott a combjába meccs(!)közben!
Szerencsére volt annyi lélekjenléte, hogy kihúzza, és csak utána ájult el. Ez azért fontos, mert miután kirántotta, fel is robbant, így ha azt még a combjában teszi, minimum elveszítette volna a lábát, de lehet, hogy az életét is. Voltam olyan pofátlan, hogy megkérdeztem tőle, hogy történt az eset, és ő mesélte így.

Mielőtt pedig bárki elkezdené az ultrákat fikázni: igen, mi is használunk pirót, de elítéljük, ha bemegy a pályára, és még véletlenül sem szeretnénk sérülés okozni senkinek sem! Aki pedig katonai rakétát visz ki a meccsre, és fel is használja azzal semmiféle azonosságot nem vállalunk!

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.12.20. 13:01:55

Weitnerre valóban jellemző, hogy talppal megy a szembe jövőkre, vagy csak a kisbusznak tartogatta? Én a helyében előrehajtott fejjel vártam volna, mert nem abból, hanem a lábamból élek :)

_benito · www.nst.blog.hu 2008.12.20. 16:32:39

"Feküdtem az aszfalton, és jött felém, én pedig a felemelt jobb lábammal, mintegy letalpaltam"

hát ez, b+, nagyon kemény! :D

Lencse. 2008.12.20. 17:21:33

Csertői Aurél is kihagyott anno jópár meccset, miután a lábára csapta a fürdőszobaajtót. Ráadásul a fentihez hasonló bájjal írta le a történetet a sportlapban.

Futó Lada 2008.12.22. 15:12:41

Goran Kopunovicsról ne feledkezzünk meg, aki első tétmeccsén - történetesen a szuper kupa-döntő volt a Népstadionban - beállása után gólt szerzett, majd gólörömében kifutott a pályáról,hasraesett a futópálya betonszegélyében és eltörte a bokáját.

JSanyo (törölt) · http://jsanyo.freeblog.hu 2008.12.22. 15:47:15

Swain: valóban, Ferdinandnak a térdszalagjai húzódtak meg, ha jól emlékszem, akkor hónapokat kellett kihagynia.

Az én kedvencem az egyik NCAA-csapat irányítójának sérülése, aki a dobó kezére hozott össze egy jóízű ínhüvelygyulladást úgy, hogy túl sokat játszott a Guitar Hero-val :D

oldkun 2008.12.22. 20:21:21

Ez már egy nagyon régi sztori, de ha jól emlékszem még az akkori Népsport (ma már Nemzetisport) is megírta: Kipu jött haza a repülőn és amikor felállt az ülésről meghúzodott a combja.

jasztreb 2008.12.22. 23:36:43

nyehehee, ez a poszt király lett. kopunovics egyébként gólpasszt adott, majd a kerítésre mászva ünnepeltette magát, ahonnan leügrott és úgy ment szét a bokája.

Mérgező Hulladék 2008.12.23. 10:27:04

Sowunminak is volt valami hasonló, ünneplés közbeni lábeltörős ügye. A Fradi tartalékban, ahol talán azért játszott, mert épp egy másik sérülésből épült fel.

johnny drama 2008.12.23. 16:45:19

Sowunmi nekiesett tartalékmeccsen a vaskorlátnak, gólöröm közben Palermo törte el a lábát, amikor a szurkolók véletlen rádöntötték a reklámtáblát.

Zigi 2008.12.23. 17:38:33

Vagy 2 éve történt egy svájci bajnokin,hogy az egyik gól után a gól szerzője örömében kirohant a pályáról és a nézőket a pályától elválasztó kerítésre csimpaszkodott.Megragadta és elkezdte rázni a kerítést,ám pechjére éppen abban a pillanatban szorult be az egyik ujja,amikor elvesztette odafönt az egyensúlyát,úgyhogy mikor feltápászkodott a földről, döbbenten tapasztalhatta,hogy az egyik ujja fönn maradt.Na én ennél hülyébb sérülésről még nem hallottam.

Zigi 2008.12.23. 17:41:48

Pontosítok:azt hiszem a gyűrűje akadt bele a kerítésbe és az szakította le az ujját.

Koori 2008.12.23. 17:45:14

ezen a weitner serulesen 10 percig rohogtem.
en is huzodtam meg pizsama felvetel kozben. Jo en nem vagyok "vilagsztar" focista:D

Koori 2008.12.23. 17:49:24

mar nem emlekszem hogy mikor es melyik csapatban tortent de az biztos hogy nb1 volt. szal a csapat nyertes meccs utan a szurkolok fele rohantak es a a hason becsuszos tortentet adtak elo amikor a valamelyik nagyeszu tul nagy lendulettel vagta hasra magat. Kb 20perc volt mire elallitottak az orverzeset. El is tort talan...

johnny drama 2008.12.24. 12:30:21

Ünneplés közben sérült meg egyébként még Molnár Zoli is (nehogy kimaradjon a neve innen :P), akinek a Dunaferr bajnoki címének ünneplése közben felnyársalat a combját a kerítés.

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.12.24. 13:01:00

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy mind a kedves szerkesztőgárdának, mind a kedves kommentelőtársaknak Boldog Karácsonyt kívánjak és legalább annyira ütős halászlét, mint amekkorát Plókai Attila szabadrúgása csattan a kapu mögötti eredményjelzőn :)

snowblind 2008.12.29. 18:14:01

Sziasztok!

Megérkezett a póló, be is tettem a karácsonyfa alá, köszönöm szépen! Nagyon jól sikerült.

Utólag is mindenkinek minden jót, Szilveszterre nagy bulit, az új esztendőre meg sok örömet a magyar fociban!

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.12.29. 19:16:16

@snowblind: jaja, egy online tértivevényt én is küldenék, és hasonlókat is kívánnék :)

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.12.29. 19:50:56

focitipp.hu/?content=cikkek&id=3133
Pisont Pista évértékelése. Fura ezt mondani, de az ő lábainak nézegetésével telt a gyermekkorom nagyrésze :) Kispesten roma volt az isten is! :)

zombi tibi 2008.12.29. 22:19:34

nagy öröm ez hogy végre megkaptátok, és köszönjük a visszajelzést.
mint ahogy köszönjük a jó kívánságokat is, és mint ahogy mi is a legjobbakat kívánjuk: válságmentes-torghellesanyis új évvel kedveskedjen néktek a focipókember.

minnifield űrhajós 2008.12.31. 00:06:36

boldog új évet kívánok minden labdaszerető júzernek, valamint érdekelne, hogy ha már sikerült újra felfedezni torghelle sanyit, akkor minek a gyepes a 11be???azért annyira nem nagy spíler a sanyi, hogy minden meccsen +1 gólt rúgjon...

na OLÁ!
tengerecki, aka lali

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.01.01. 17:37:22

nekem még nem érkezett meg, de nagyon várom :)

Kiß B. 2009.01.02. 14:31:17

Boldog Új Évet kíván a somogyi rosseb!

ildottore 2009.01.04. 22:15:57

Megérkezett a csomagom benne a névre szóló gratulációval, köszönöm szépen srácok, boldog új évet!

Futó Lada 2009.01.05. 10:21:20

Csatlakoznék az előttem szólóhoz, csak az én gratulációmon nem ildottore neve volt. :-)

Kiß B. 2009.01.05. 22:53:37

Köszönöm, köszönöm!

i204.photobucket.com/albums/bb28/kaposvar/labdabiztos1.jpg

i204.photobucket.com/albums/bb28/kaposvar/labdabiztos2.jpg

Aztán részemről elég is lesz az ünnepi hangulatból, három napja edz a csapat, ontja a népsport a hülyeséget, itt meg semmi új poszt!

ÉBRESZTŐ! :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.01.06. 10:21:13

nemáá, és nekem még mindig nem érkezett meg. ááúúúú

Zigi 2009.01.06. 14:52:03

Rosseb,rosseb el ne felejtsd,hogy te is tartozol egy poszttal.Vagy nem te ígérted a stadionkörképet?:)
labdabiztos.blog.hu/2008/10/09/nemzeti_labdarugo_arena_kamu_vagy_amitas
Amivel pedig kezdenem kellett volna:talán még nem késő így január 6-án sem,hogy nagyon boldog új évet kívánjak a blog minden szerzőjének és hozzászólójának!

zombi tibi 2009.01.07. 09:57:58

mocsing,
magam adtam föl pedig. ukránokra gyanakszom.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.01.07. 10:20:39

tibi, sejtettem, hogy nem ti spóroltatok szegény fejemen :)

ilyen amúgy ez a posta. asszem az amazon (v egy másik hasonló) se ad fel semmit hazánkba, mert rendszeresen ellopják.

mindenesetre akár postás, akár nem, szopjon le egy stadion négert, aki megakadályozza jómagam és a labdabiztos-pólóm pozíciójának idő- és térbeli egybeesését.

hüpp.

zombi tibi 2009.01.07. 10:27:02

mocsing,
mindenképpen megoldjuk.
(a stadion négert nem biztos.)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.01.07. 18:20:29

és mi várt ma otthon? na mi? bezony.

köszönöm, srácok, még egy online tértivevényt kaptok ezúttal.

Kiß B. 2009.01.07. 20:45:41

Njodo, Abbas, Meyé, Genito, Foxi, Williams, Ato, Abdi, Abraham, Eugene, Copa, Dosso, Mohamed Lamine, Sowunmi, Ebala, George, Mboussi, Dudu, Wilfried, Sagna Jean, Tchana, Mbengono, Moussa, Wolfe és Dramane! Ha olvassátok, szóljatok a srácoknak, hogy a projekt lefújva! Mocsing végül megkapta...
süti beállítások módosítása