HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Kapufára feszített világháló (4. rész)

2009.08.28. 11:45 vendégszerző

Hagyományainkhoz híven, péntek reggeli (délelőtt) vendégszerzőnk, Pályagondnok úr cikkével zárjuk a munkahetet. Egy hónapig tartó sorozata keretében bemutatásra kerültek a Bohócliga egyesületeinek honlapjai - a sportmarketinges szemüvegén át nézve. A most  esedékes záró részben Pápára, Székesfehérvárra, Szombathelyre és Zalaegerszegre látogatunk virtuális körsétánk keretében.

NB1 Online - 4. rész

Hol is kezdjem? Az előző részek bevezetőiben talán eléggé körüljártam miről is kéne, hogy szóljon ez az egész. Most viszont elszállt az ihletem! Talán, ha egy pillanat erejéig a Debrecenre gondolok, akkor megtalálom a fonalat. Na igen, a Loki! Most, hogy a BL-ben van, rendkívüli módon felértékelődik a Loki-honlap szerepe, mint ahogy a hazai, futballal-sporttal foglalkozó weboldalak forgalma is garantáltan nőni fog. A csapból is a Debrecen folyik majd, párbeszédek ezreit fogja generálni a BL-csoportkör. Ugye-ugye? Mit tesz egy nagy futballsiker? Holnap -ma szerda van, épp írom a bejegyzést- sorsolás, és még az is előfordulhat, hogy leáll a DVSC honlap szervere. Gondoljunk csak bele! A világ minden tájáról egyszerre több százezren, millióan fogják felkeresni a Loki hivatalosát információk után kutatva. Sőt, megkockáztatom: a következő napok webforgalma minden idők egyik legnagyobb látogatási adatait hozza a magyar webszférába! Bejött az élet a Debrecennek, mondhatni.

Mint egy lokomotív, mi is zakatolunk tovább! Jöjjön tehát az utolsó kvartett: a Pápa, a Vidi, a Haladás és a Zete hivatalosai!

 

Lombard Fc Pápa - www.lombardfcpapa.hu

Saját vélemény, de szerintem az eddigi egyik legjobb fejléc. Ugyanis nem csak szép, hanem asszociációkat is ébreszt. Mit is? Pápa, fürdőváros, termál, víz, buborék. Ezek olyan fogalmak, melyek minden pápainak jelentenek valamit, a messziről jött vándornak pedig üzenet, hogy hol is jár. A lényeg azért mégiscsak a futball! :) Sajnos a menüben csalódnom kellett, mert van több olyan menüpont is, ami nem arról szól, mint ahogyan el van nevezve, nem működik. Teljesen hiányzik: jegy-, és bérletár; stadion megközelítése; multimédiatár; online-shop. Ellenben van fórum, a hírekhez hozzá lehet szólni és van góltotó is! Egy erőteljesebb fejlesztéssel nem lenne rossz ez a honlap. Végezetül azonban megkérdezném: klub szponzorai tudják azt, hogy nem lehet hozzájuk átkattintani?

 

Videoton FC - www.videotonfc.hu

Percekig nézegettem a honlapot, hogy miket is tud, alig jutottam lélegzethez. Ez profi munka! Kezdjük a fejléccel. Úgy alapjában véve tetszik – az angol-amerikai zászlós megoldással kiemelni, hogy más nyelven is beszél a honlap, jó megoldás – , bár egy picit még tisztítanám: monotonnak tűnik a játékos mozdulatok kiúszása. Valószínűleg azért zavar, mert néha a mozdulat irányával ellentétesen tűnnek ki a képből. Azonban a negatívumokat ennyivel le is tudtuk – egy még lesz azért. Videó. Perfekt. Jegy és bérlet. Perfekt, ráadásul az aktuális meccshez igazítva, több helyszínen is árusítva. Tabella, két féle is. Perfekt. Hírtípusonként tagolt, átlátható a honlap. A csapat portréfotói gyönyörűek és az elrendezésük is esztétikus. Rengeteg szurkolóknak, szurkolókról szóló hír, játékok, szavazás, fórum. Nem is tudok mit írni, mert csak ide-oda kattintgatok a nagy csodálkozásban. Ezt mindenkinek magának kell látnia. Két dolog a végére: nincs online shop sajnos, pedig azzal együtt minden téren klappolna, ellenben a szponzorokat kiemelt helyen közlik, amivel kapcsolatban külön érdekes, hogy partnerként nevezik őket. Igen, az én szótáram is jobban szereti ezt az kifejezést. A honlapot elnézve pedig nem járhatok messze az igazságtól, ha konstatálom, hogy ténylegesen így is tekintenek mindenkire. Szurkolóra, sportolóra, szponzorra egyaránt. 10-ből 11 pont, csak az a fránya shop, na sebaj!

 

Szombathelyi Haladás - haladasfc.nyugat.hu

Elsőre nem tűnt rossznak, de kinézeti gondokkal küzd. Már az elején említsük meg, hogy illene domain nevet váltani, ha Nyugat.hu társoldal, ha nem. A fejlécben mit keres hirdetés? Tartalmilag nem lenne gond vele, még egyszer mondom, inkább elrendezésben, kinézetileg. A jegyárakat kiemelt menüpontban kommunikálják a shoppal együtt. A játékos portrék korrektek -meglepett, mert a kis Simon gyereknek még lejártam bekkelni annak idején, mikor porbafingó volt a „liverpooli ikrével” együtt. :) Van olyan, hogy HaliTV, például interjúkkal – profinak tartom-, kép-, és videótár, fórum, szavazás. Az Illés Akadémia is elérhető a honlapról (javítás: vagyis lenne, mert nem töltött be). Ugye jól tévedek, hogy a Hali európai kupasorozatban szerepelt? Akkor miért nincsen angol verzió? Azonban ha a funkciókat és a tartalmat jónak is tartom, picit összeszedetlennek tűnik, kár érte. Tartsák meg a tartalmat, de rendszerezzék, illetve esztétikailag alakítsanak rajta!

 

ZTE FC - www.ztefc.hu

Nono! Itt is alakul valami. A cím beírásával egy belépő oldalra érünk, ahol három lehetőség közül választhatunk – ilyen sem volt még! – : az online shop – sajnos nem működött a link –, a klub és az utánpótlás akadémia elérései. A főoldalra érve azonban első ránézésre megállapítom: többet vártam. A fejléc jó, tetszik, ám biztos dunántúli szokás, hogy minél hülyébb arckifejezéseket pakoljunk a fejlécbe -emlékezzünk Prukner mesterre. Hozzátenném, hogy csak a blog-szerűséggel, a hírek tagolatlanságával van problémám, tartalmilag egész jónak tűnik. Az emlékéremért piros pont, a shop is jó, egyedül az online rendelés hiányzik. A szurkolók többé-kevésbé kiszolgálva érezhetik magukat. A jegy-, és bérletár, illetve a stadion elérése jól kommunikált, képtár, mp3 letöltés, fórum, szavazás van. Bemutatkoznak a szurkolói csoportok és a baráti kör is. A legendákat több helyen említik, illetve elérhető még a Manchester-verés krónikája is. :) A szponzorok látható helyen, külön menüpontot kapnak. Összességében jó a honlap!

 

Az utolsó kört nagy fölénnyel a Videoton oldala nyerte őt követi a ZTE, majd a Hali és a Pápa hivatalosai.

 

Ezzel elértünk a sorozat végéhez! Mindvégig szubjektíve, a pillanatnyi érzelmeim által vezérelve elemeztem. Nem is elemzés volt ez, inkább egyfajta villámvélemény. A szakmai elemzést pár héten – esetleg egy-két hónapon – belül el fogjuk végezni, mérünk, dokumentálunk, elemzünk. Az anyag mindenki számára publikus lesz. Köszönöm Nektek ezt a pár hetet itt a Labdabiztoson, nagyon sok építő jellegű, tanulságos hozzászólást olvastam, és – szentimentális leszek – rendkívül jól éreztem magam, hiányzik majd. :)

 

Most pedig következzen az NB1 Online hangsúlyozottan szubjektív végeredménye:

  1. Újpest FC

  2. DVSC

  3. Kecskeméti TE

  4. Videoton FC

  5. Budapesti Honvéd

  6. Győri ETO FC

  7. DVTK

  8. ZTE FC

  9. Szombathelyi Haladás

  10. Paksi FC

  11. Kaposvár FC

  12. Lombard FC Pápa

  13. MTK

  14. Nyíregyháza Spartacus FC

  15. FTC

  16. Vasas 

Kapcsolódó tartalom:
  • Kapufára feszített világháló - 1. rész (Bp. Honvéd, FTC, MTK, Újpest)
  • Kapufára feszített világháló - 2. rész (Vasas, DVSC, Győr, Kaposvár)
  • Kapufára feszített világháló - 3. rész (Kecskemét, Diósgyőr, Nyíregyháza, Paks)

 

25 komment

Címkék: pápa haladás zte fc fehérvár vendégszerző sportmarketing

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr751342190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pattopo · http://100ev.uw.hu 2009.08.28. 14:04:18

simán elfogadnám ezt a bajnokság végeredményének is ;-D

Gavallér egyes 2009.08.28. 15:10:16

ha a 10-ből 11 pont csak a 4. helyre volt jó, hány pontja van az újpestnek? 10/113?
ne fárasszuk magunkat akkor a skálákkal, ha nem megy...

Mérgező Hulladék 2009.08.28. 15:19:17

@Calver: hát ha lehet tízből tizenegy (persze tudjuk, hogy nem lehet, már ez is jelzi, hogy ne vegyük komolyan azt a félmondatot), akkor miért ne lehetne több is?

Gavallér egyes 2009.08.28. 15:23:34

@Mérgező Hulladék: a 10/11 eléggé elterjedt kifejezés arra ha valami tényleg maximálisan ott van. csak annál akkor nem nagyon szokott lenni jobb.
Na de ne menjünk bele itt a filozofálgatásba. Felnézek a vasas honlapra inkább.

Pályagondnok · http://palyagondnok.blog.hu/ 2009.08.28. 15:44:32

üdv mindenkinek!

bár a szubjektivitást sosem kell megmagyarázni, de:

kétszer is írtam a vidinél, hogy lemaradt az online shop, és ez nagy kár.
meg lehet nézni a tabella egyes részein szereplőket. csoportok vannak, amelyek funkcióiban, tartalmában, designban pozitívumaiban, vagy negatívumaiban hasonló színvonalat képviselnek. 1-4-ig. 5-8-ig. 9-13-ig. 14-16-ig. ha megnézitek ezek a helyezések (de az adott kör győztesei mindenképp) illeszthetők az egyes sorozatrészek helyezéseihez is. persze véletlenül alakult így, de van ilyen.
a csoportokon azonban piszkosul nehéz a választás. szerintem legalább fél órán át pakolgattam ide-oda őket.
szubjektív!(jelenleg még)
de az nem, hogy a vidinél egyáltalán nincs shop.

mint ahogy ezt is írtam:

"A szakmai elemzést pár héten – esetleg egy-két hónapon – belül el fogjuk végezni, mérünk, dokumentálunk, elemzünk."

elképzelhető, hogy teljesen más jön majd ki, mint az itt leírtak.

végezetül, még mielőtt:
"magánemberként" Fradista vagyok, nem is az egyszerű fajtából. így még azt sem lehet rámhúzni, hogy a lilák felé vitt volna a tollam.

Gavallér egyes 2009.08.28. 16:04:11

@Pályagondnok: de akkor miért nem 10/9 ? :D
ok, amúgy értem és semmi gondom az egésszel.

ezt meg grátiszba ajánlom mindenkinek:

vbke.hu/

hát van ennél profibb oldal egy szurkolói egyesülethez képest? sok csapat elfogadhatná hivatalos oldalnak is :)

Pályagondnok · http://palyagondnok.blog.hu/ 2009.08.28. 16:10:43

na, erről van szó!
még blog is.

zseniális. csak hirtelen néztem rá, viszont lehet ez bajnok lenne a jelenlegi mezőnyben.

Cr4sh- · http://www.kecskemetdevils.hu 2009.08.28. 18:41:02

Vártam a cikksorozat utolsó részét, hogy teljes legyen a kép. És örültem is a végeredménynek, hisz 3. lett a KTE honlapja, ami szerintem reális, bár én az első ötbe vártam. Azt nem gondoltam, hogy a 3. helyre is jó lesz. Személy szerint a Vidi honlapját előrébb datáltam a miénknél.
Két nem hivatalos oldalra akartam felhívni a figyelmet, az egyik a vbke.hu, amit már előttem megtettek, a másik meg a:
haladas.protect.hu/
Ami szerintem szintén nagyon jó ahhoz képest, hogy nonprofit. Az egyetlen észrevételem az lenne ezzel az oldallal kapcsolatban, hogy lehetne letisztultabb.

Zigi 2009.08.29. 09:35:53

Lehet, hogy ez már a cikksorozat hatása lenne?
www.labdarugas.vasassc.hu

Zigi 2009.08.29. 09:37:39

Bocsánat, még egyszer:
labdarugas.vasassc.hu

Micro_fine 2009.08.29. 09:44:06

A Pápa szerplését érdeklődve nézem, ügyesen játszanak, de azért sok kétely van bennem, ezt nem a játékosok okozzák, szóval szurkolok, hogy sikeresebbek legyenek mint a Perutz volt annak idején.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.08.29. 10:14:51

@Zigi: ahogy elnéztem, lehetséges, hogy pont annak hatása, egész pofás lett.

Stefan Derrick 2009.08.29. 11:01:20

Szerintem tuti, hogy a cikk miatt csinálták meg. A labdabiztos immár igazi tényező a magyar fociban.

Pályagondnok · http://palyagondnok.blog.hu/ 2009.08.29. 14:11:11

igazatok van, tényleg eltűntették a régi oldalt. még ilyet.:)
tessék, mégiscsak van értelme a dolgoknak.
ezek után mondja azt valaki, hogy nem lehet változtatni az állapotokon. dehogynem! lehet!

Corner 2009.08.30. 07:54:10

Véleményem szerint az Újpest honlapja hiányos, a játékosok lista a legamatőrebb az egész nb1-es honlapok közül. Több menüben az van írva, hogy "hamarosan!", tehát az első hely az túlzás. Ha egy elemző azt írja, hogy fradista, mégis első helyre tette a rivális honlapját (amely ráadásul nem is érdemli meg), akkor biztosak lehetünk benne, hogy csak terelésről van szó.
Mivel egy országos internetes sportlapnak dolgozom, és rendszeresen nézem az összes klubhonlapot, ezért eléggé képben vagyok.

Az én sorrendem (hírtartalom, struktúra, játékos adatbank alapján, és nem a szponzorok helyét nézve), az első öt helyezett:
1. DVSC
2. Videoton
3. Győr
4. Újpest
5. Fradi

Utóbbiról megemlíteném, hogy bár kicsit elavult a dizájn, de nagyon tartalmas oldal, rengeteg a hír, és a játékosok bemutatása is profi. Ha egy újságíró vagy szurkoló ide felmegy, megtalál mindent, mint ahogy igaz ez az első ötben feltüntetett oldalra.

vidi-master 2009.08.30. 14:51:13

elfogult vagyok, de szerintem a Fradi honlapja korántsem olyan rossz, mint amilyennek pályagondnok írja. sok a hír, használható az oldal, és csatlakozva az előttem szólóhoz, szerintem egy szurkolónak nem az a fontos, hogy a szponzor/partner/támogató honlapját egy gombnyomással elérje. nyilván ráférne az oldalra egy ráncfelvarrás de alapvetően nekem semmi bajom nincs vele.
a haladás honlapja például szerintem sokkal gyengébb, és mindezt úgy mondom, hogy napi szinten csak ez a két oldalt látogatom a 16 közül.

egyébként érdekes cikksorozat volt, gratulálok a szerzőnek:)

p.s.: ha a Vasas honlapja tényleg emiatt változott meg, akkor az óriási elismerés!

Corner 2009.08.30. 21:21:17

Nem változott meg a Vasas honlapja. Pályagondnok a www.vasasbp.hu oldalt kritizálta, amit most az egyik hozzászóló belinkelt, az a www.vasassc.hu. Két különböző oldal.

Corner 2009.08.30. 21:28:23

Tévedtem, a vasasbp.hu megszűnt. :-) Pedig korábban mind a két oldal működött. Lám, mennyit ér egy kritika. :-)
Ezért is sajnálom, hogy jogtalanul írt súlyos kritikát több honlapról egy hozzá nem értő újpesti szurkoló.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.08.30. 21:30:17

@Corner: Sajnos egy tévedést el kell oszlatnom feltétlen: Pályagondnok _nem_ újpestes. Nagyon nem.
Amúgy köszi az észrevételeket.

goumba 2009.09.04. 09:50:40

Mint a vidi honlap egyik szülőatyja, őszintén szólva meglepődtem a pozitív fogadtatáson... (Azóta kiléptem a fejlesztő cégtől, de ez már egy másik történet, nem tartozik ide.) Na nem másért, mert tényleg sokat dolgoztunk rajta, de ahhoz képest, hogy miket terveztünk bele, a honlap kb. a felét tudja csak annak! Ráadásul nekem komoly esztétikai ellenvetéseim is vannak, sajnos a portál-motor újabb és újabb verziói sem tudnak kiszolgálni egy igazán igényes grafikus felületet, s ráadásul úgy tűnik, hogy sem szemük, sem idejük nincs a pixel simogatásra ex-kollégáimnak... A további hiányosságokat már inkább nem sorolom, ezek szerint nem is olyan feltűnőek és fájdalmasak, mint ahogy én látom őket???

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.09.04. 11:04:46

@goumba: Szia itt. Sorozatunkban a szerző elsődlegesen nem a designra összpontosított, hanem a használhatóságra, az egyesületek kommunikációjára. Ezek mentén a Vidi elég jól szerepelt.
Az pedig, amit írsz egy magyaros szegénységi bizonyítvány, hogy ennyi is elég hazai pályán. (ld. pl. ellenpéldának a Manchester City oldalát)

Pályagondnok · http://palyagondnok.blog.hu/ 2009.09.04. 11:10:27

@goumba:
ó! egy érintett, remek.:)

persze egy programozó, informatikus, esetleg designer másként látja. egy alapján véve laikus, mint én megint másként.
főként azért, mert én a fogyasztó kiszolgálása szempontjából próbáltam értékelni.

viszont.

ha esetleg lenne kedved -mint profi- részt venni a "hivatalos" kutatásban, azt szívesen fogadnám.

tehát ha van kedved, és szívesen segítenél, akkor írj egy mailt:

palyagondnok[kukac]gmail.com

annál is inkább, mert a mérőrendszert is össze kell állítani, és bizonyos dologokat ki más tudna, ha nem egy fejlesztő?
süti beállítások módosítása