HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Párosan szép az élet (és könnyebb a szerkesztő dolga)

2009.08.30. 22:00 végh hanta

Zigi reklamációja abszolúte jogos volt, a nyájas olvasó az utóbbi időben minden bizonnyal elszokott attól a slendrián tettől, hogy a tippjátékot nem hirdetjük meg időben, valamint a kiértékelés nem érkezik meg a hét elején. Mentségünkre legyen szólva a tippelők igen magas száma, valamint egyébirányú elfoglaltságaink halmaza. Viszont továbbra is örülünk, hogy baszogatásra méltónak tartotok minket, elvárásaitok vannak. Legyenek is! (Mi pedig próbálunk majd megfelelni nekik.)

Rendhagyó módon ebben a posztban - egyszerre - kerül kiértékelésre az ötödik és a hatodik forduló tippjátéka, valamint kommentversenye. Az átlagolós verseny is kezdi lassan elnyerni értelmét, így meditálva a kérdés felett arra döntésre jutottunk, hogy némi változtatásra kényszerülünk. Az átlagolás eddig azokat vette figyelembe, akik legalább hét körben tippeltek. Az új rendszer azonban átveszi a Népsport kapusokra vonatkozó értékelési elvét és az összes kör felénél eggyel több tippet leadókat értékeli. Vagyis az őszi idény végén legalább nyolc tippsor kell az átlagolós versenyben való részvételhez.

Ennyit a szabályok változásáról.

5. forduló

Tippjáték

Nem tudjuk nem észrevenni a Bohócliga hektikusságát. Ylion káoszelmélete sokáig a fülünkben csengett, viszont, mint a geocentrikus világképet Galilei felfedezései, úgy omlasztották össze ezt is a fejlemények. Nem tettünk semmi különösen, csak kiátlagoltuk az egyes fordulókban elért pontszámaitokat, és egy fura hullámra lettünk figyelmesek. 6-13-6-11-6, ha szabadon kezeljük a kerekítési szabályokat. Azaz van benne valami logika. Kell, hogy legyen benne valami logika. Ha ráéreznénk, egész biztos talicskaszám hordanánk át az eurót különböző szlovák fogadóirodákba és mocskosul meggazdagodnánk rajta.

Az 5. körben ismét holtverseny az élen, és ismét olyan pontszámmal, amin pironkodnánk minden normális esetben. 15 egységgel végzett az élen dr66 és Cartier. Osztottan harmadikként pedig (13 pont) díszbohóc, bastille és OJ.

Összetettben kétballáb némileg ellépett pókfocitól, és őket üldözi tisztes távolból doktor kotász. OJ, nuno és mocsing pedig nagyon jön.

Kommentek

Ha pontokba szedve le kéne írnom mi foglalkoztat titeket egy forduló előtt, akkor abban benne lenne a magyarfoci elmúlt 10-15 évének zanzája. Mezey doktor és a tésztaebéd még mindig aktuális, Véberrel nem tudtok mit kezdeni Pápán, Pintérrel dettó Győrben, valamint az MTK ifije is örökzöld téma. Semmi gond, jó ez így. Esterházy is megírta, aki a fociról már beszélni sem tud, az elveszett ember. Nekünk legalább van közös témánk. Valamint Geress.

Az ötödik hét bronzát megosztva szavazzuk meg két olyan megoldásnak, amelyek a Honvéd-Újpestre érkeztek. Titi120 élve a realitás fegyverével, játékosuralmat feltétételez mindkét helyen. Valljuk be, szörnyű lenne, ha igaza lenne.

Honvéd - Újpest 2-2
Nem lehet eldönteni, hogy melyik csapat akarja jobban megbuktatni saját edzőjét, így pontosztozkodást jósolok.

Társa a bronzban bmiky31, aki szintén a szuperrealista szemüvegét húzta magára. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a végkimenetelt mindketten eltalálták. Úgy tűnik - leszámítva a Pápa Megyeri úti győzelmét - ennek a két csapatnak igen rossz híre van körünkben.

Honvéd-Újpest 2-2
Pókernyelven szólva: blöff mind a kettő, évek óta ráígérnek a nagy semmire.

A heti ezüstös a győri multilengvidzs tolmácsok nehéz életére világít rá. Vidi-master olyan hatalmas képzavarral pusztít, hogy kedvünk lenne saját humorszintünk fokozása végett edzésre jelentkezni Pintér Attilánál.

Pápa - Győr 1-2
az ETO taktikai értekezletén a másnapos tolmács rosszul fordít Tarmo Kinknek, aki Vatikánig fut és eltöri XVI. Benedek lábát. így is nyer a Győr.

Az aranyat egy - már említett - örökzöld téma remixelt verziója érdemelte ki. (És ilyen sem volt még a labdabiztos történetében, de elmesélek egy szerkesztői kulisszatitkot (vagy hogy a picsába írják ezt). Amikor a kommentversenyt értékeljük, akkor olvasgatjuk a posztokat, és amelyik tetszik, vagy megkapó, azt kimásoljuk egy sima szövegfileba. Amikor eljön az idő, hogy megírjuk az értékelést, akkor elővesszük ezt a filet, valamint az eredeti tippeket és azt újraolvasva kiegészítjük. Így elkerülhető a hirtelen felindulásból elkövetett eredményhirdetés. Most ennek a csapdájába estünk, mindjárt meglátjátok miért.) Tehát Titi120 nevét írjuk le újra, aki belógva a Hidegkuti-stadion hazai öltözőjébe, lenyúlta a kedvünkért az MTK házirendjét. Mi már csak annyit kérdeznénk: Bedekót vagy Nesquicket kapnak edzés után a fiatalok? (Természetesen Titi120 a végelszámolásnál nem kap dupla pontot, az első helyét vesszük majd figyelembe.)

Nyíregyháza - MTK 2-1
A fényes bajnoki rajtról kérdezték Garami mestert, aki megemlítette, hogy közrejátszhat a csapat szigorú belső szabályzata, amely a futballistákat szankcionálja. Pár büntetési tételt sikerült is elcsípni az öltöző faláról:

 

10 perc késés edzésről: "megmondalak apádnak !"
10 percnél nagyobb késés: "este nincs tévézés."
Indokolatlanul összeszedett lap: "elzáratom anyádékkal a biciklidet !"
Elégtelen edzésmunka: "zsebpénzelvonás."

 

6. forduló

Tippjáték

Kétballáb (19), godot (16), nuno (15), Dide_ (15) az élmezőny. Kétballáb egy hatalmas futballdoktor. Képes nem először fordulót behúzni, ráadásul összetettben is 11 ponttal ellépett pókfocitól. Nuno harmadik, OJ pedig a francia liga mellett, a magyart is nagyon érezve negyedik.

Kommentek

Bronz. Megvolt a BL (itt: Bajnokok Ligája) sorsolása, a Debrecen a Lyonnal, Liverpoolal és a Fiorentinával került egy csoportba. Veretes névsor. Itthon a Nyíregyháza dobogós. Előtte MTK, meg Videoton. Ez sem kevésbé veretes, ha az egyesületek múltbéli eredményességét nézzük. Safranynorbert ebbe tenyerelt bele, amikor leírta, hogy:

DVSC - Nyíregyháza 2-2
KeletEurópai rangadó! :)

Ezüstösünk (egyik) egy régi versenyző kámbekese lett. Vérfarkas találóan írta le az igazi fradiszurker sematizált alakját. Tapsos!

Kaposvár - FTC 1-2
”Ferenczi Pisti első góljáról lemaradtunk, mert leszállás után még összeszedtük a szemetet a vonaton. Ja és a büfében is sokat vártunk az alkoholmentes sörre”-egy „Killer” becenevű szurkoló

Ezüstösünk (másik) VGL. Oké, az edzőkeringő a Bohócliga egyik sajátos, és évek óta kiirthatatlan kísérőjelensége, de ez nekünk is sok volt. Apropos, a Paks kispadjára ki ül le? Tornyi Barnabás, vagy Both József? (A kommentet nem másoljuk ide, a linket követve mindenki elérheti maga. Érdemes, már majdnem ciklus.)

Mi sem könnyíti meg jobban dolgunk, az amúgy kellemesen (vö. kellemetlenül) sok időt elvivő kiértékelő poszt szerkesztésekor, minthogy a kedves kommentelők válaszra méltatnak egy-egy, számukra tetsző megoldást. Olyan olvasóközeli lesz ettől az oldal, ami bevallott célunk. Alfredd aranya így adja magát. Van kérdés? (Igen, van! Alfredd drága, mit akartál leírni? Mi nem tudtunk rájönni, pedig átolvastuk ám néhányszor. - v.h. megjegyzése)

Győr - Honvéd 2:0 : "Megmondtam ETO meccsre nem megyek ki, mert az NEM TETSZETŐS. Meg különben is mik ezek, kik ezek? Pilibéjtesz, életembe nem hallottam; Ganugrév - foggalmam nincs; Tokodáj kiaz? miaz?
Ezek szar játékosok, a jó játékosok azok, hogy Paripovics - Durica - Gricajuk - PuglitsGábor- HornyákVendel...
Kikezek még? Dindzser, Fámumbod, Tármó Kink öcsém ezek milyen nevek?
Dzsermo Áhdzsu... Ajhup ...Ádzsup... eztse tudom kimondan érted Ati nem megyek én Etó meccsre, mert senkiháziak játszanak a csapatban, senkiháziak kezében van az edzőképzés!

Ja, és az EXCEL!

(Ps: amennyire elmaradtunk az előzö körrel, annyira gyorsak voltunk ezúttal. Néhány perccel a Győr-Honvéd lefújása után kint is van a poszt. Rázzuk is összekulcsolva kezünk a fejünk fölött - nézzen furán ránk a kávézó népe.)

Update: Egyszerűen nem tudunk mást mondani: jogos! Szánjuk-bánjuk, és szívünk szerint labdává görnyedve várnánk, hogy Plókai Attila bombázon bele minket a kispesti éjszakába, bőven a kerítésen túlra. Zigi tényleg megérdemel egy különdíjat, ami az egyszerűség kedvéért legyen egy hatodik fordulós (harmadrészt) ezüst. Az inkriminált komment valami fatális véletlen folytán csúszhatott csak át a monitorozó rendszerünkön. Mutatom:

Videoton-ZTE 1-0 A mérkőzés után a mikrofonvégre kapott Orbán Viktor egy Kecskemét-sállal a nyakában ígéri meg a Rákóczi-szurkolóknak, hogy amennyiben, a DVTK bajnok lesz, a jövőre felálló kormány mindent megtesz majd azért, hogy Szombathelyen új, korszerű stadion épülhessen.

26 komment

Címkék: tippjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr211349096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.08.30. 22:18:07

első :D nagyon gyorsak voltatok! mint dombi tibi...

Alfredd 2009.08.30. 22:54:05

Köszönöm a megtisztelő aranyat, íme a megfejtés

Az első mondathoz:
www.youtube.com/watch?v=0k_IL6CKoXc
a többi:
www.youtube.com/watch?v=V1uyZeWREis

Így már szerintem minden világos :D

Titi120 2009.08.30. 22:59:36

"Mi már csak annyit kérdeznénk: Bedekót vagy Nesquicket kapnak edzés után a fiatalok? "

Nem tudom, de már nem is zaklatom őket emiatt, este 11 is elmúlt, ilyenkor már rég ágyban a helyük.

vidi-master 2009.08.30. 23:17:12

hurrá, hurrá, hajszál híjja volt, hogy alulmúljam a szezonbeli negatív rekordomat, de végül nem sikerült, a vasárnap megmentett.

bájdövéj - tessék mondani, válogatott tippjáték lesz?

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.08.30. 23:29:26

@vidi-master: bájdövéj - tessék önkezűleg szavazni erről a jobb oldalsávban.

2009.08.30. 23:42:41

nos, elmondható, hogy olyan szar vagyok, mint a Fradi
az elmúlt két fordulóban annyi pontot szereztem, mint ők a legutóbbi két meccsükön...

vidi-master 2009.08.31. 00:26:30

tessék mondani, 58% meggyőző fölény?
léciléciléciléciléci legyeeeeen!!!!!!!

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.08.31. 01:19:02

jaja, mocsing nagyon jön, szerzett is ebben a fordulóban 2, azaz kettő pontot

__ 2009.08.31. 09:03:20

Hát azért Zigi minimum egy különdíjat megérdemelt volna...
"Videoton-ZTE 1-0 A mérkőzés után a mikrofonvégre kapott Orbán Viktor egy Kecskemét-sállal a nyakában ígéri meg a Rákóczi-szurkolóknak, hogy amennyiben, a DVTK bajnok lesz, a jövőre felálló kormány mindent megtesz majd azért, hogy Szombathelyen új, korszerű stadion épülhessen."

fulmerz 2009.08.31. 09:09:41

5. fordulo 0 pont. Azt hiszem ez sokmindent elarul. Vagy rolam, vagy a bohocligarol.

VGL 2009.08.31. 09:36:07

Az 5.forduló nullpontos csapatába nekem is sikerült bekerülnöm. De ahogy minden magyar focihoz értő ember, én is a külső körülményekre, az idény eleji formára, és a kemény alapozásra fogom a sikertelenséget.

Köszönöm az ezüstöt, jól indult a napom.

dr. Wilbur Swain 2009.08.31. 10:10:18

@Alfredd: váhá, nekem leesett video nélkül is, teljesen jogos az arany :D

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.08.31. 11:01:19

@__: Köszönjük a figyelmeztetést. Javítva.

Zigi 2009.08.31. 11:55:00

@__@végh hanta: : Hű, köszönöm, az utolsó pillanatban sikerült kicsavarnotok a kést a kezemből, amibe a totális kudarc okozta bánatomban akartam beledőlni.:)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.08.31. 14:23:43

Hogy egy klasszikust idézzek, jövök fel, mint a kibxxott higany. Franciát pedig tessék csak tovább követni. :)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.08.31. 15:12:54

na gyerekek az rtl klub kurva anyját így kapásból.
indoklás: index.hu/kultur/media/2009/08/31/a_baratok_kozt_miatt_raknak_kesobbre_a_magyar-portugalt/

most ez kb. vicc... esetleg az rtl klub lesz szíves prezentálni a válogatottba 5-6, a jelenleginél jobb labdakergetőt akkor ugye? mert az, hogy a bajnokikat összevissza mozgatják, az még hagyján. de azért a válogatottat így alázni az még nálam is kiakasztotta az ékszíjat.

esetleg egy laza tüntetés? egy kosár kavics és más semmi :-)

globocnick 2009.08.31. 20:53:02

@ylion:
Macskakavicsra gondolsz? :-)

globocnick 2009.08.31. 20:55:10

@safranynorbert:
57. vagyok. Várom az előzést! :-)

2009.08.31. 21:43:27

@globocnick: Óvást jelentek ellened! A Kaposvár - Fradi -ta 1-1 tippeltél, pedig tudhattad volna, hogy Megyeri véd így a fradi nem kap gólt.
Az is nagyon érdekes hogy a tippedet 18:19:38-kor küldted el. .. 18 + 19 + 38 az 75. 7+5 az 12. 1+2 az néha 5. hát ezért!

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.01. 04:58:14

@globocnick: macskavics nemrossz, de abból kevés fér be egy kosárba, és nem lehet igazi záporként küldeni a Ritka Tudatlan Léderer KLUB székháza felé.

Én inkább a közepesnél picit nagyobb showderkavicsot tartom jónak erre :D

Az egészen kicsi kavicsokat is lehet használni, de azt úgy, ahogy Zeman még fiatalabb edzőként, a csapat büntetésére: egyik meccsen szarul játszottak a fiai, olyan igazi leszaromstílusban. Zeman megrendezte a büntetést még a pályán. Felvett egy marok kavicsot, futás körbe-körbe. Minden kör után egy kavicsot eldobott, a labdakergetők meg addig futottak amíg el nem fogyott a kezéből a kavics...

Na EZT elképzeltem Pinyőtől egy elbukott ETO-meccs után, ahol fiai lélektelenül, edzőbuktató formában tolták. Mellé szinte önkéntelenül ugrott a buzibrazilozás, de valami mást kell kitaláljon :-) Bízok a fantáziájában :-)

globocnick 2009.09.01. 11:01:04

@safranynorbert:
Hű, eddig nem vettem észre ezt a számmisztikát, igérem, vigyázni fogok. Ami az óvást illeti, hát, elfogadom, bár akkor még nem tudtam, hogy gólt se rúg a Fradi, mert a Dragóner lesz a középcsatár, meglepetésként... :-)

globocnick 2009.09.01. 11:03:47

@ylion:
Régen nagyanyámhoz még jártak szenesemberek. Az ő kosarukban volt hely a macskakavicsnak is... Az általad vizionált kép nagyon szép, de a tanult Pintér edző bá-t azért én Urbán Flórival kicserélve is látom a szépséget... :-)

2009.09.01. 11:23:29

@globocnick: én Holczerre számítottam csatárként. Davison a nagy bűvész......

globocnick 2009.09.01. 12:27:29

@safranynorbert:
Várd ki a végét... Látni fogjuk még Budovinszkyt az Üllői úton, mondjuk kapusmezben...

Pumpui 2009.09.03. 15:06:09

Basszus 2 forduló alatt 2 pont... :-((( 0+2 A 0 pontos fordulóért nem jár valami bónusz? Nem direkt csináltam! :-( Hetedik hely körül voltam most meg 33. Bohócliga, faszom! :-(
süti beállítások módosítása