HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

A Halállabirintus kapujában - Játék Határok Nélkül XII.

2010.09.02. 09:45 Black Lotus

A napokban a szülői házban időzve akadt kezembe megboldogult gyermekkorom egyik nagy kedvence, a Kaland-Játék-Kockázat széria néhány darabja. Elsőként a Bajnokok Próbája c. műbe lapoztam bele és (nyilván kezdődő agylágyulásomnak is betudhatóan) óhatatlanul felvetődött a címeres sereggel való párhuzam. Nem a bajnokok elnevezés miatt (ennyire még nem vagyok előre haladott stádiumban), inkább a tartalomban véltem fellelni némi párhuzamot. A selejtező-sorozatok kezdetére egykoron jellemző országos lelkesedés mára mintha a múlté volna, az első erőpróbák előtt inkább csak pislogunk, mint az egyszeri harcos, akit egy szál karddal a kezében belöknek Sukumvit báró Halállabirintusába. Egy ideig bolyongunk a folyosókon, általában elintézünk néhány kisebb lényt, aztán előbb-utóbb feltűnik egy Káoszbajnok (egykoron még Busuttil fedőnéven is futott, mostanában főleg az Ibrahimovics szó szerepel a névjegykártyáján), végül hosszabb-rövidebb bolyongás után sikerül egy olyan pontra lapozni a könyvben, ahol ott díszeleg az elkerülhetetlennek tetsző mondat: kalandod itt véget ért.

Nincs ez másként most sem, mikor újfent nekiveselkedünk egy kvalifikációs szériának. Választási lehetőségünk nincsen, bár egykoron egy ország bízott Gyárfás tótumfaktummal az élen abban, hogy a kanosszajárás ezen stációját 2012 vonatkozásában megspórolhatjuk. Össze is bútoroztunk horvát felebarátainkkal egy közös EB-pályázat erejéig, bedobva az összes sztereotípiát, amelyet egy országimázs-szakember két percnyi brainstorming után kitalálhatott. Bronzlabda, bőrlabda, plüsspuli, plüssdalmata, makettek, nagyjából egy komplett játékboltot sikerült a döntéshozók részére prezentálnunk. Talán csak a fehér ló maradt ki, valószínűleg úgy voltak vele a projektfelelősök, hogy Szvatopluk fejedelem után az UEFA már nem kajálná be ezt az elképzelést. A szavazás során összegereblyézett 0, azaz nulla voks láttán aztán kénytelenek voltunk belátni, hogy a többi zseniális húzás sem dobogtatta meg a döntnökök szívét. A történet méltó záróakkordjaként id. Mészöly némi büdösúristenezéssel bizonyította Ferihegyen, hogy esetében a repülőtér nemcsak Izlandon jelenti az éltető közeget. A többi néma csend, illetve maga a felismerés: Lengyelországba és Ukrajnába is a futballpályán keresztül vezet az út, azaz indul az újabb európai tévelygés a felnőtteknél. Fiataljaink valamivel előrébb járnak a labirintusban, már elintéztek néhány csontvázat, most pedig éppen egy kereszteződésben állva tűnődnek azon, hogy a kiesés vagy a playoff feliratú folyosón haladjanak-e tovább.
 
Mielőtt fejest ugranánk a nemzetközi porond örömeibe, néhány szót ejtsünk kisegyházunkról is, mivel az év végén saját magunk soraiban is bajnokokat avatunk. A játék túljutott az idei fordulók felén, a már lezavart 11 kanyart még 8-9 követi. A pontversenyben is abszolváltuk a lehetségesen kiosztható pontok több mint felét, mivel a fennmaradó fordulók küzül hatban (az EL-csoportköröknél) csak 1 mérkőzés szerepel majd a programban, maximálisan 5 szerezhető ponttal. Érdemi felzárkózási lehetőség az előttünk álló napokban adódik, ugyanis a 4 derbin akár 20 pontot is be lehet szerválni egy isteni látomással. Minderre azoknak lehet szüksége, akik megközelíteni akarják bmiky31 és gegerio88 párosát, akik 47, illetve 42 ponttal alaposan elhúztak a bolytól. Teljesítményükről Bochumban is az elismerés hangján szólnak. Érdemi vetélkedés pillanatnyilag a bronzéremért folyik, ezen jelenleg Bastille és JESTER tartják rajta a mancsukat, 34-34 egységgel, de látótávolban (5 ponton belül) vár a kiugrás lehetőségére a top10 többi szereplője, Tuszek, vérfarkas, 1116001, Zigi, Géza és Mérgező Hulladék is. Kiváncsian várjuk, hogy sikerül-e valamelyest bonyolítani az egyenleten vagy ellenkezőleg, még egyértelműbbé válnak az erőviszonyok egy héten belül.
 
Valamivel kiegyensúlyozottabb a helyzet az indoklóversenyben, ahol mindegyik fordulóban 1-1 pont begyűjtésére adódik lehetőség. Itt jelenleg a tavalyi ezüst után az idén a jelek szerint valamilyen más színű éremre áhítozó Futó Lada van az élen, miután eddig hatszor pusztított. Szorosan a nyomában találjuk a júlusi remeklés után kicsit lelkesedését veszítő lelkesamatőr és a kiegyensúlyozottan nyomuló Artie párosát, fejenként 5-5 sikeres felszólalással. Az éremesélyesek táborát gyarapítja továbbá a három pontosok kvartettje, fulmerz, hüjeliba, sirsteve, slowmotion felállásban, de az eddig fejenként kétszer kukorékoló  housemd-TomAce-VGL trió is nagyobb eséllyel pályázhat egy jó hajrával valami elismerésre, mint válogatottunk egy kijevi vakációra. Az indokló egyébként nem titkoltan szubjektív műfaj és néha el is filozofálunk azon, hogyan van pofánk a remekbe szabott megoldások közül önkényesen kiemelni néhányat. Aztán arra gondolunk, hogy valakinek itt is eredményt kell hirdetnie és ilyenkor valamelyest megnyugszunk arcbőrünk állapotát illetően.
 
Ennyit magunkról, most pedig ideje visszafáradni a svédasztalhoz és csemegézni.
 
A szabályok változatlanok, az egyes tippekkel – azok helyességétől függően – 2, 3 vagy 5 pont kollektiválható, szélsőséges esetben pedig virtuális dicsőségtáblánkra is fel lehet kerülni. Érvényes tippet az adott mérkőzésre legkésőbb a kezdő sípszó előtti percben lehet leadni. Megelőzve stratégáék ilyenkor menetrendszerűen érkező kérdését: nem kötelező minden meccsre egyben tippelni, ha valaki úgy érzi, hogy a keddi találkozókra vonatkozóan csak az első etap eredményeinek ismeretében fogja megszállni az ihlet, az tippelhet részekre bontva is. A KJK-sorozathoz hasonlóan itt is magad dönthetsz arról, hogy először kifaggatod a szellemet vagy rögtön rátámadsz. Megkötés egy van: aki a részekre bontás mellett dönt, majd utána a későbbi találkozókra elfelejti bemondani a tutit, az csak saját magának tehet szemrehányást.
 
Svédország – Magyarország (2010. szeptember 3. péntek, 20:00)
A svédek ötödik percben beszerencsétlenkedett öngóljára csak egy válasz érkezik, így a 93. percig őrizzük a döntetlent. Ekkor Ibrahimovics a magyar térfél közepén kap labdát. Felnéz és rájön, hogy Tímár helyett most Vanczákkal találta magát szembe, akit úgyse tudna lesprintelni, így inkább rátűzi a jobb felsőre 35-ről. A mérkőzés után a jobb felső sarokban tanyázó keresztes pókot a svéd labdarúgó-szövetség saját halottjának nyilvánítja. Tipp: 2-1. (Ugye Te is velünk nézed?)
 
Magyarország U21 – Wales U21 (2010. szeptember 4. szombat, 17:30)
Koman természetesen a sorsdöntő selejtezőkre sem került vissza a fiatalokhoz. Hiányában a szakvezetés az idegenben eléggé életlen bárdok tanulmányozása után speciális taktikát dolgoz ki, melynek lényege: 80 percig altatunk, majd a hajrában kétszer lecsapunk. Tipp: 2-0.
 
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 (2010. szeptember 7. kedd, 17:00)
A szombati közönségsikerből kiindulva Róth Szakáll a „Győztes taktikán ne változtass!” elvet követi. Apró gondot jelent, hogy a 80. percben az első gólt véletlenül saját kapujába rúgja a csapat, de a hátralévő idő még pont elegendő a fordításra. A playoffban Koman mellett Gulácsit, Vass Ádámot, Varga Józsit és Kisjézust sem játszatjuk majd, az ellenfél megtévesztése érdekében. Tipp: 2-1.
 
Magyarország – Moldova (2010. szeptember 7. kedd, 20:30)
A moldávokkal általában idegenben szokott meggyűlni a bajunk, igaz, akkor eléggé. A Megyeri út atmoszférája szerencsére eléggé megzavarja majd őket, így a 88. percben a díszpáholyból becserélt Kabát makkos cipőben is könnyedén sarkazhatja be a győztes gólt. Tipp: 2-1.
 
Egyszerűsített tippszelvény:
Svédország - Magyarország
Magyarország U21 – Wales U21
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21
Magyarország - Moldova
 

 

66 komment

Címkék: jhn

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr812266127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JESTER 2010.09.02. 10:19:46

Svédország - Magyarország 3:1
Jó formában lévő svédek, nálunk a csapat fele kispadon (sem) délczegeskedik külföldi klubjában. Koeman menesztésének örvendő figyelmébe ajánlok a nemzetközi szinten elismert trottymesternek számító Sanyi bá várhatóan huszáros taktikáját. Keserű ébredés.

Magyarország U21 – Wales U21 2:1
Izgalmas, nyögvenyelős de behúzós

Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 1:1
Nagyon izgalmas, nagyon nyögvenyelős és épphogy behúzós

Magyarország - Moldova 2:1
Közepesen élvezetes meccsen, Gera dupla, majd 1 hétig NS rovat "Gera Zoli élete és pályafutása" címmel az utolsó oldalon. A szerzőségért jelenleg késhegyre menő viadal folyik Malonyai és Sinkovics sporik között a szerkesztőségben.

Tuszek 2010.09.02. 10:29:28

Svédország - Magyarország 2-0
Magyarország U21 – Wales U21 1-1
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 2-1
Magyarország - Moldova 1-0

Ádámbátyám · http://adammondja.blog.hu 2010.09.02. 10:35:23

Svédország - Magyarország 3-1
Magyarország U21 – Wales U21 2-0
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 2-0
Magyarország - Moldova 2-1

Zigi 2010.09.02. 10:58:29

Svédország - Magyarország 3-0
Magyarország U21 – Wales U21 1-0

snowblind 2010.09.02. 11:07:50

Svédország - Magyarország 1-1
Magyarország U21 – Wales U21 2-0
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 2-1
Magyarország - Moldova 3-0

fulmerz 2010.09.02. 11:08:33

Svédország - Magyarország 1-0
Fogalmam sincs miert Egervari a kapitany. Az utanpotlassal Roth is brillirozott, ennyi erovel o is lehetne. Ellenben meghajlok akkor, ha ugy szerzunk gyoztes golt egy jol jegyzett csapat ellen, ha Tozser labdat szerez, tovabbpasszolja Toth Balazsnak, aki ket cselt kovetoen szokteti Hajnalt. Tamas egy lovocsellel elkuld egy vedot, majd egy korompasszal kihagyhatatlan helyzetbe hozza Kabatot, o pedig higgadtan ertekesiti a 200%-os ziccert.

Magyarország U21 – Wales U21 2-0
Lehetne 3 is, ha Dombi elfuthatna a szelen...

Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 3-0
Lehetne 4 is, ha Vayer Gabor center lehetne...

Magyarország - Moldova 2-0
Ez vagy nyogvenyelos 1-0 lesz, vagy baromi laza 3-0. Gondoltam belelovok a ketto koze, hatha tok hulye vagyok a focihoz.

Futó Lada 2010.09.02. 11:15:59

Svédország - Magyarország 1-2
"Ibrahimovics középkezdésből bezúzza a még nyújtó K. "Potyamackó" Gábornak. Minthogy ez eddig meccs végén történt, így a svédek ünnepelve levonulnak. A hátralévő 89 percben elszántan őrizzük az egy gólos hátrány, és a vége előtt előbb Juhász szépít egy szöglet után,majd Rudolf lövi be saját 11-ese után a kipattanót a 91.percben. A svéd lapok "Magyar Átok"-ról cikkeznek."

Magyarország U21 – Wales U21 1-0
Lipták,Lázár,Kádár és Szabó hiányában mivel nincs védő, így Róth mester csapatának támadnia kell. Varga egy jól sikerült becsúszása medret vály a félpályán, így már csak ívelgetni lehet a tulsó térfélen rekedt kisjézusnak, aki a 72.percben mattolja a Walesieket."

Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 2-2
A bosnyákok közben x-eltek az olaszokkal, így 1 pont leadásával a taljánok még a pótselejtezőről is lemaradnak. ( Várhidi Pétert kérik fel az olasz U21 élére, aki az olasz fociból naprakész). Apró szépséghiba, hogy a bosnyák egyenlítő gólt Présingernek kell bezúzni az egyébként jól védő Megyeri mellett.

Magyarország - Moldova 3-1
A svéd diadal Szélesi és Vanczák is komoly húzódást szenved, amint ünneplés közben ki akarnak mászni a busz ablakába integetni, ezért eSanyi Sebők Vilit hívja be a hátsó alakzat megerősítésére. Vili nem hazuttolja meg önmagát, és büntetőből 2x is megoldhatatlan feladat elé állítja a kapust, a második esetben Fülöpöt (Király az előző meccsen kapott gólra nem emlékszik,de mindig előre tekint. A meccs alatt a svéd-magyart nézi a youtube-on). A második gól után Sebők helyére Gyepes érkezik, de a moldávokon ez sem segít, marad a hazai győzelem. Szeptember 8-án iskolaszünetet rendel el O.V a nagyar magyar diadalok tiszteletére.

1116001 2010.09.02. 11:41:17

Svédország - Magyarország 3-1
Mert a pepsifoci szerint a svédek taktikájával fogunk játszani: www.pepsifoci.hu/node/72542
Magyarország U21 – Wales U21 2-0
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 2-1
Magyarország - Moldova 2-0
Gera góljaival, és igaza lesz Jesternek az NS cikket illetően:)

Artie 2010.09.02. 11:49:28

Svédország - Magyarország 2-0
A svéd a cél. De a magyar kétszer lesz meg, a svéd egyszer sem.

Magyarország U21 – Wales U21 1-2
Közbe jön egy kis Giggs-er. Aztán meccs után jogosulatlan szerepeltetés miatt óvunk, de pénzbírsággal megússza Wales.

Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 1-0
...és a válogatottnak sikerült ismét valamit elbosznia.

Magyarország - Moldova 2-0
Mivel az ellenfél nem György, és azért ez még nem a Végh.

Géza 2010.09.02. 11:57:51

Svédország - Magyarország 2-1
Tradicionalis eredmeny szuletik, mindenki oszinte sajnalatara.. csak a tippversenyben szerzett 5 pont vigasztal majd..

Magyarország U21 – Wales U21
1-0

Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21
2-0

Magyarország - Moldova
2-0

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.09.02. 12:11:25

Svédország - Magyarország 1-1
Magyarország U21 – Wales U21 2-1
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 4-0
Magyarország - Moldova 3-0

optimizmus, uraim, optimizmus!!!!

Stefan Derrick 2010.09.02. 12:29:19

Svédország - Magyarország 1-2
Magyarország U21 – Wales U21 3-0
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 3-1
Magyarország - Moldova 2-0

Dide_ 2010.09.02. 13:06:12

Svéd - Magyar 2:2
Magyar U21 - Wales 3:1
Magyar U21 - B-H 2:0
Magyar - Moldáv 2:0

lelkesamatör 2010.09.02. 13:08:16

Üdv! Nem is tudtam hogy ilyen jól állok a komment versenyben! Igyekszem felnőni a feldathoz, és megostromolni a csúcsot:)

Svédország - Magyarország 1-1

Az utolsó pillanatban Lipcsák Juhász Roland válláról elugorva fejel el egy felívelést, Ibra nem hisz a szemének. A tipikus reményt keltő x.
Magyarország U21 – Wales U21 3-0

Giggs beveti a Máté Péter manővert, és pályára lép. Válaszcsapásként a magyarok behívják Urbán Flórit. A végeredmény egy sima lábtörés.

Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 2-1
Elég nyögve-nyelősen, de megverjük őket. Az MLSZ örül, hogy a játékosok bekötött szemmel, csak az erő segítségével is hozzák a kötelezőt.
Magyarország - Moldova 1-0
Egervári több taktikát is kipróbál a meccsen. Végül a klasszikus magyar össze-vissza rohangálós, passz és ütközés nélküli, "várjuk a csodát" formáció mellet dönt. Itt még bejön...

Mérgező Hulladék 2010.09.02. 13:52:46

Mondta már valaki, hogy az MLSZ honlapja egy kalap szar? Át kell böngésznem egy rakás cikket, ha meg akarom találni, hogy konkrétan mikor és hol játsszuk a meccseinket.
Amúgy nem egyszerű átérni az Üllői útról a Szuszába, ha valaki a helyszínen kívánja megtekinteni kedden a magyar-bosnyákot és a magyar-moldovait is. Én meg nem szeretem a kapkodást.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.09.02. 14:01:55

@Mérgező Hulladék: Akkor itt mondanám el az egyik legfőbb sirámomat, ami talán egy önálló posztot is megérne.
Tavaly csináltunk szakavatott kollégával egy klubhonlap-mustrát, és remegve vártuk, hogy idénre mi változik, szurkerbarátabb lesz-e bármelyik.
Nos az van, hogy nem, kategórikus nem.
És itt jön be az MLSZ honlapja a képbe: se átláthatóság, se következetesség. A főoldalra gusztustalan keretekbe dobálnak ki felhívásokat, nincs külön sajtóalodlaluk.
De a leggázabb, amivel hozzák az egész Bohócliga színvonalát, az a feed (rss) kérdésköre.
A jelenlegi 16 csapat + MLSZ alkotta halmazból mindössze a: Kaposvár, a DVSC, a Honvéd és az FTC ad rss-t a honlapjához. A többieket meg tessék naponta megnyitni, ha cikket akarsz írni róluk, információt akarsz szerezni.
Szánalom.
(Eleget offoltam, bocsánat)

Zigi 2010.09.02. 14:07:49

@Mérgező Hulladék: Az UEFA honlapjáról én is mindig előbb megtudom a meccsidőpontokat és helyszíneket, mint az MLSZ-éről.

Artie 2010.09.02. 14:11:47

@végh hanta: Pláne off, de:
www.gyorietokc.hu/

Minden(ki) jó valamire, ha másra nem, elrettentő példának.

housemd 2010.09.02. 14:30:53

Azért szeretem a JHN válogatott fordulóit, mert a bennem élő és mélyen megélt pesszimizmus ilyenkor utat talál kifelé, és általában eredményes is. ennek fényében (fény? nincs itt fény, csak sötétség...)

Svédország - Magyarország 3:0
Sima Liba, integet az égről Kákalaki Akka és Nils Holgersson. nem, nem ibra birkózza be a 90.-ben, az lesz, hogy már a 20. percben 2:0 oda, így az Ógermán Panthenont megszégyenítő módon randa bosnyák-szülött (hogy nagylacizhatnak miatta Szarajevóban) cserét is kér a szünetben. Sajna, Király vastagon benne lesz. kiemelkedik viszont Rudolf rénszarvasos pulcsija: www.filmkatalogus.hu/Rudolf-a-renszarvas--dvd-f13207

Magyarország U21 – Wales U21 0:1
itt kell elmondani, hogy noha a megjelenés egyértelműen alátámasztja, eddig még senki sem vetette fel itt azt a konteót, hogy Rőtszakállú (Barbarossa) Róthantal voltaképpen walesi. évtizedek óta erre a pillanatra várva épült be a magyar futballba, és most sikeresen el is kaszálja a hősiesen küzdő és emberfeletti teljesítményt nyújtó válogatott teljesítményét.

Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 2:1
ugyan ezen okok miatt, ld fent, a walesi továbbjutást elősegítendő... hatalmas harcban behúzzák, a középpálya időnként egy Warhammer-szcenárióra emlékeztet.

Magyarország - Moldova 0:0
és Hölgyeim és Uraim, ezzel vége is a dalnak. nekidőlhetünk a falnak, onnan leshetjük a selejtezők további alakulását. nem marad más, csak amit Lovasi András tanácsolt régen: "rajzolj pöcsöt a plakátra"

még annyi off, hogy a fentiekben idézett könyvek nekem is nagy kedvenceim voltak, és vidéki révén nem tudok részt venni a közös meccsnézésben, de azért jó szórakozást mindenkinek. igaz, nem is lennék túl lelkesítő társaság....

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.09.02. 14:43:44

Svédország - Magyarország 1-1
Magyarország U21 – Wales U21 2-0
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 2-1
Magyarország - Moldova 3-0

Pumpui 2010.09.02. 14:51:58

Svédország - Magyarország 3-0
Magyarország U21 – Wales U21 2-0
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 2-1
Magyarország - Moldova 2-1

Stefan Derrick 2010.09.02. 15:35:09

@végh hanta: A Vasas honlapja kb. három nappal a tavalyi poszt után hatalmas előnyére változott. Nem azt mondom, hogy most jó, de a különbség szavakkal leírhatatlan az előzőhöz képest.

gegerio88 2010.09.02. 15:50:36

Svédország - Magyarország 2-1
Magyarország U21 – Wales U21 2-1
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 2-0
Magyarország - Moldova 2-0

Futó Lada 2010.09.02. 16:42:08

Kedden a 3-as metró 196-os busz kombó a legyorsabb, az szűk 3/4-ed óra tokkal vonóval 10 perc könnyű sétával együtt.. A U21-es meccsen még kis ünneplés is belefér, még úgy is át lehet érni negyed órával a kezdés előtt kényelmesen..

hüjeliba 2010.09.02. 16:49:01

Svédország - Magyarország 2-0
Szakemberek szerint, már látszik a befektetett munka, a csapat 70 percig képes volt őrizni a tisztes vereséget, jó úton haladunk, a 2048-as Eb selejtezőknek már biztosan kész csapattal vágunk neki.

Magyarország U21 – Wales U21 2-3
Szakemberek szerint, a válogatottba feljátszó játékosok hiánya alig látszott, a továbbjutás nem cél, az utánpótlás feladata, a felnőtt játékosok képzése, ezt pedig tökéletesen teljesítette.

Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 2-1
Szakemberek szerint, az utánpótlásunk erős bázis, lehet rá alapozni, csak a körülmények szerencsétlen összejátszása miatt maradtunk le pótselejtezőkről.

Magyarország - Moldova 2-0
Szakemberek szerint, a fejlődés üteme szemmel látható a második helyre mindenképp van esélyünk.

Bruno Salazar 2010.09.02. 18:01:35

Svédország - Magyarország
2:1

Magyarország U21 – Wales U21
1:2

Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21
3:2

Magyarország - Moldova
1:1

kitsilatzi · http://leggitar.blog.hu/ 2010.09.02. 18:10:17

Svédország - Magyarország 0-2
Magyarország U21 – Wales U21 4-0
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 3-1
Magyarország - Moldova 4-0

Csak keményen.

Cunning Linguist 2010.09.02. 19:23:04

Ezatuti:
Svédország - Magyarország 1:2
Magyarország U21 – Wales U21 3:0
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 4:1
Magyarország - Moldova 3:0

spinyokiraly 2010.09.02. 19:34:06

Svédország - Magyarország 4-1
Magyarország U21 – Wales U21 2-1
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 2-0
Magyarország - Moldova 1-0

bmiky31 2010.09.02. 19:45:49

Svédország-Magyarország 2-0

Ime látom Vanczákot,
Látom Liptákot és Szélesit és Priskint,
És látom összes elődöm,
egészen az Aranycsapatig.
Ott várnak rám mind az MLSZ-ben,
Hol a kapitányok örökké élnek!
(E. Sándor imája)

Magyarország U21-Wales U21 2-0

Antal király, magyar király,
léptet fakó lován,
Hadd látom – úgymond – mennyit ér
a walesi bundavád.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2010.09.02. 21:06:38

Svédország - Magyarország 2-0
Magyarország U21 – Wales U21 1-0
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 3-1
Magyarország - Moldova 2-0

TomAce 2010.09.02. 21:35:38

Svédország - Magyarország 3-1 (0-1)
"Taktikus, érett és bátor játékkal rukkoltunk elő az első félidőben. Felvettük a ritmust, bátran leütköztük a svédeket, járattuk a labdát. A második félidőben is egyenrangú partnerek voltunk, folytattuk első félidei, szívvel-lélekkel hajtott játékunkat. Roppant szerencsétlennek tartom az utolsó 10 percben kapott három gólt. Lipták öngóljánál egyértelműen Elmander lökte a védőnket. A tizenegyes sem volt jogos, Juhásznak véletlenül pattant a kezére a labda. Ez a gól megfogta a fiúkat, ez vezetett Ibrahimovic -egyébként rendkívül parádés, kezdőkörből beemelt- góljához. Ettől függetlenül büszke vagyok a csapatra, megmutatták, hogy lehet rájuk számítani. A moldáv meccsig kielemezzük a hibákat és mindent megteszünk azért, hogy minőségi és eredményes játékkal rukkoljunk elő a Szusza-stadionban" E.S.

Magyarország U21 – Wales U21 1-0 (0-0)

"Saját magunknak nehezítettük meg a dolgunkat. Szerintem nem játszottunk rosszul, de nagyon idegesek voltunk, sok hibát vétettünk. Többször is szerencsénk volt, hogy nem kaptunk gólt, arról nem is beszélve, hogy még Némó sem tudta volna úgy eltalálni a labdát, ahogy a walesi srác berúgta azt az öngólt. Bízom benne, hogy az a siker feloldotta a görcsöket a csapatban és végre jó játékot is láthatunk a moldávok ellen" R.A.

Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 4-1 (3-0)

"A szombati siker felszabadította a srácokat, akik már az első negyedórában eldöntötték a három pont sorsát. Roppant boldogok vagyunk most, ezek az öröm percei" R.A.

Magyarország - Moldova 1-1 (0-1)

"Nagyon csalódott vagyok és sajnálom a fiúkat, megérdemelték volna a sikert. Pechesek voltunk, hogy korán hátrányba kerültünk, de nem szeretném Gábor nyakába varrni a gólt, talán a reflektorba nézett, mikor alászaladt annak a beadásnak a második percben. Azonban ismét bebizonyította a csapat, hogy van bennük tartás, egészen az utolsó percig hittek az egyenlítésben. Számomra külön öröm, hogy azt a gólt Vanczák szerezte. Habár csak egy pontot szereztünk ma, azért az látszott, hogy jó úton járunk, de a látványos fejlődéshez még sokat kell dolgoznunk." E.S.

LionOfZion 2010.09.02. 22:05:06

Svédország - Magyarország 2-0
Magyarország U21 – Wales U21 2-1
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 1-0
Magyarország - Moldova 2-1

Robespierre89 2010.09.02. 23:16:52

Svédország - Magyarország 3-1
Magyarország U21 – Wales U21 1-0
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 4-0
Magyarország - Moldova 2-0

rowi 2010.09.02. 23:56:55

Svédország - Magyarország 1-1

mint a wembleyben, de a scédeknek csak egy ibrájuk van, gerrarduk nincs. nálunk juják parádé

Magyarország U21 – Wales U21 1-0

koman nélkül ez is egy utolsó fos lesz, de a közönség valahogy befújja azt a nyamvadt gólt a második félidő közepén

Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 2-1

jó 2/3 ház az üllőin (barátságos - 1500>) jegyárakat feltételzve. az utolsó meccs előtti matek azt adja, hogy ugyan az x is se rossz, de győzelem esetén a playoffban is valami reális(abb) ellenfelet kapnánk, így valahogy behúzzuk. de a közönségre itt is szükség lesz.

Magyarország - Moldova 1-0

"majdrúgunkegyet". fogunk, elég is lesz

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2010.09.03. 01:01:29

Svédország - Magyarország 1-0
Magyarország U21 – Wales U21 2-1
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 3-1
Magyarország - Moldova 3-1

kokkoeireann · http://celticfc.blog.nepsport.hu 2010.09.03. 07:42:44

Svédország - Magyarország: 3-1 (0:1)

"az első félidőből - meg a kapitányok hasonló nyilatkozataiból - lehet majd építkezni" ...nekik, otthon:)
...mellesleg eddig a huszonnegyedik órában voltunk, mostanában z út elején, akkor kb.2025-re eljő labdarúgásunk hajnala és úgy kb 2050 körül már ott ragyoghat is a magyar futball európa egén:)

Magyarország U21 – Wales U21: 2-1
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21:2-0
Magyarország - Moldova:3-0

VGL 2010.09.03. 07:51:12

Ma reggel optimista hangulatban ébredtem, remélem, ez nulla pontban fog visszatükröződni.

Svédország - Magyarország 1-1
5 védővel állunk fel, melyből négy Ibrahimovicra figyel, így a svédek egyenlítő gólját Isaksson szerzi, szólóból.
Magyarország U21 – Wales U21 2-0
Mert olyan ország nincs, hogy Wales.
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 1-0
A bosnyákok 3 kapufáig jutnak, de a tudósításban már csak ez fog szerepelni: MEgérdemelt győzelem!
Magyarország - Moldova 3-0
ÉS újra futballáz lesz Magyarországon.

kétballáb 2010.09.03. 08:23:45

Svédország - Magyarország 3:2
Magyarország U21 – Wales U21 2:0
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 2:0
Magyarország - Moldova 3:0

christvhu 2010.09.03. 08:59:43

Svédország - Magyarország 3-2
Magyarország U21 – Wales U21 3-1
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 3-1
Magyarország - Moldova 4-1

vérfarkas 2010.09.03. 09:04:08

Svédország - Magyarország 3-1
Magyarország U21 – Wales U21 2-1
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 2-0
Magyarország - Moldova 2-0

istenhátmögött 2010.09.03. 09:10:59

Svédország - Magyarország kit érdekel????
Magyarország U21 – Wales U21 1-0
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 0-1
Magyarország - Moldova hat ez aztan meg már végleg ki a f...t érdekel????

slowmotion 2010.09.03. 10:26:23

Svédország - Magyarország 0-1
a második fordulóig töretlen a bizalmam. egyébként aranyhal vagyok, nem tart sokáig a memóriám.

Magyarország U21 – Wales U21 1-0
a döntetlen nem elég. mondjuk Wales-nek sem az olaszok elleni idegenbeli pontszerzésben kell bíznia. nyíltsisakos, de egygólos meccs, az meg a velszi hálóba akad be.

Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 1-0
ha egyszer szalad a szekér, akkor a fiatalok sokra képesek. basszus, ezek pont olyanok, mint a nők...

Magyarország - Moldova 1-0
a kötelezőket a legnehezebb hozni, de bízom a csapatban. azért az elég csúfos lenne, ha azt a Moldovát nem bírnánk megverni, amely a vb-selejtezőkön még Luxemburggal is csak két gólzáporos 0-0-át tudot összehozni. nem is akarok ilyenre gondolni, kérek inkább egy hotdogot.

Bruno Salazar 2010.09.03. 10:46:46

Minden más labdarúgással foglalkozó oldalon és műsorban Magyar győzelmet tippelnek a svédek ellen javarészt, a berkekben dolgozók óvatosabbak és döntetlent mondanak, úgy látszik csak itt ezen a "szakértő" blogon merik az emberek felvállalni, hogy simán kikapunk!

Örülök, hogy anno rátok találtam idestova 1 éve!

És most, hogy a "Mi Sanyink" keretbe sincs ki az anyám az a Szélesi labdaügyetlen Zoltán???

Artie 2010.09.03. 10:56:12

@Bruno Salazar: Nem szoktad még meg, hogy minden selejtezőkör elején esélyesek vagyunk, aztán végig megy a porhintés, a végén meg a gyalázás?

Bármennyire is nem szeretem Hegyi Ivánt már, azért ebben igaza van, ő nem hajlandó leírni, hogy majd most megmutatjuk.

Jó lenne, ha így lenne, de nem így lesz.

sirsteve 2010.09.03. 10:56:36

Örömmel tölt el, hogy a kommentverseny élvonmalában láthatom magamat. Meg is próbálok felnőni a feladatothoz, mint a válogatott az aktuális selejtező sorozatban. Gyanítom a végeredmény is hasonló lesz, azaz vannak bizatató jelek, de a várt áttörés elmarad.
Tekintve, hogy a kommentversenyben gyakorlatilag ufgyanannyi pontot gyűjtöttem, mint a pontversenyben, szeretném magamat jelölni a következő szövetségi kapitányban, mivel az esélyeket szemlátomást nem tudom felmjérni, de a mellébeszélés már megy.

Svédország - Magyarország 1-1
A svédek Zlatan és Király koprodukciójában az 1. percben vezetést szereznek, majd, mivel ez általában a 90+ percben következik be, az öltözőbe vonulnak. A magyar válogatott óriási küzdelemben egyenlít a mérkőzés hajrájában. A mérkőzés után mindenki tivábbjutási esélyeinkről áradozik.

Magyarország U21 – Wales U21 3-1
Hazai pályán Koman hiányát a nézők fanatikus szurkolása kárpótolja, és a 90. percben bekapott szépítő gól már senkinek sem fáj. Mivel a másik meccsen (ITA-BIH) döntetlen születik, már készülhetünk is a rájátszásra.

Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 6-3
Igazi közönségszórakoztató mérkőzésen a fiatalok bebiztosítják a csoportelsőséget.

Magyarország - Moldova 2-1
A mérkőzés után a honi sportsajtó a csoport első számú esélyesének kiáltja ki a magyar csapatot, az sem zavarja őket, hogy cak Dzsudzsák és Gera zsenialitása ment meg minket a zakótól.

Artie 2010.09.03. 11:21:15

Megjegyzem, nem is tudtam, hogy a kommentelésért plusz pont szerezhető. Ezt hol találom, hogy mikorkimennyit? Lehet, hogy vélem vagyon a gond, de nem láttam a táblázatban. Tán rosszul nézem?

Pedig esküszöm, túltettem magam az undoromon, és nem OpenOffice-szal néztem nem, hanem remek M$ Excellel...:)

Kiß B. 2010.09.03. 11:26:38

Svédország - Magyarország 0-1
Magyarország U21 – Wales U21 4-1
Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 3-0
Magyarország - Moldova 4-0

javíthatatlan optimista :)

HZ · http://nagyvilag.blog.hu 2010.09.03. 11:31:18

Svédország - Magyarország 1:2
Gyáva népnek nincs hazája, nem értem miért kishitű mindenki. Legutóbb Stockholmban jobbak voltunk, nyerni kellett volna, kint voltam, akkor ott éltem.

Magyarország U21 – Wales U21 1:0

Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 2:0
Győzelemről énekeljen...

Magyarország - Moldova 3:0
Hát, amikor utoljára ilyenen voltam, akkor idehozták őket, ingyen belépő diákoknak, románok, de a gyengébbik fajta, így parádés közönségszórakozás ígérkezett, mint előtte évben a Macedónok elleni 5:0. Nyögvenyelős 1:1 lett, mindenki keserű szájízzel ment haza. Ez nem fog ismétlődni, egyszer volt Budán kutyavásár.

Artie 2010.09.03. 11:32:45

@HZ: A kishitű és a realista nem ugyanaz.:)

Te is írod, egyszer volt Budán kutyavásár. Nos, egyszer voltunk jobbak Stockholmban, mint a svédek - ráadásul akkor is kikaptunk. Ha most szarabbak leszünk, mitől nyernénk?

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2010.09.03. 11:48:23

@Artie: Egy picit pontosítanék. :)

Pluszpontot nem érnek a kommentek, azokra egy külön verseny van "rendezve". Ez annyit jelent, hogy minden forduló értékelésekor vannak kiemelve indoklások és akit ilyenkor kiemelünk, az kap az adott fordulóért egy bummedlit. Aztán a bummedliket berakjuk egy táblázatba, összeszámoljuk és a végén valaki nyer (remélem a magyar válogatott).

A JHN-ben tehát nem fogsz pontot kapni érte, viszont tavaly ugyanúgy volt díjazva, mint maga a pontverseny. Ha nem történik valami rendkívüli (mondjuk nem üt el a villamos, stb.), akkor azt tervezem, hogy ez így lesz idén is.

A tavalyi lebonyolítás a díjakkal így nézett ki (az idei nyilván máshogy fog, mert most nincs BL-csoportkör):
labdabiztos.blog.hu/2009/12/22/jatek_hatarok_nelkul_2009_a_fuggony_legordul

Az indokló állását nem szoktam közzétenni, mivel én magam sem számolom folyamatosan, csak havonta egyszer, hogy abban a hónapban ki milyen szinten jeleskedett. Az otthoni gépemen megvan, délután be tudok linkelni egy minimalista stílusú táblázatot, ha kíváncsi vagy rá. :)

Artie 2010.09.03. 12:31:01

@Black Lotus: Én már azt is nagyra tartom, hogy ezzel a tippjátékkal ennyit melóztok, nem dolgoztatnálak feleslegesen. Az infókat köszi. Mostantól még jobban fogok figyelni.;) Tudod, én vagyok The Man Who Would Be King, hogy az Iron Maidennél maradjak.;)

Artie 2010.09.03. 12:43:30

@Artie: Hehe, ez beletrafált: "háromfős udvartartásban részesül az uralkodó, az egyaránt 7-7 műremeket magából kiizzadó díszbohóc, Futó Lada és JESTER személyében" - szóval a király kapott autót, egy bohócot és egy udvari bolondot.

Mondom, hogy én szeretnék most a király lenni.:P

Zigi 2010.09.03. 12:45:43

@rowi: Az U21-es meccsekre ingyenes lesz a belépés, így az Üllői úton se kell majd fizetni.

Artie 2010.09.03. 12:50:55

Király Gábor – Lázár Pál, Juhász Roland, Lipták Zoltán, Laczkó Zsolt – Vadócz Krisztián, Elek Ákos – Koman Vladimir, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs – Rudolf Gergely

Remélem, eSanyi nem csak a 4-2-3-1-et vette át a Barcától és a spanyoloktól, azt is észrevette, hogy Villára, Pedróra, Messire, Rudolfra nem ívelgetünk.

Miért félek tőle, hogy mégis ezt fogjuk?

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.09.03. 13:02:33

ez a kezdő, nekem tetszik
Király Gábor – Lázár Pál, Juhász Roland, Lipták Zoltán, Laczkó Zsolt – Vadócz Krisztián, Elek Ákos – Koman Vladimir, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs – Rudolf Gergely

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.09.03. 13:21:58

@Artie: fel fogok háborodni, ha valóban ez lesz!

komoly tökösség lázárral és komannal kezdeni, már háborogtunk -jogosan- szalai otthonhagyásával, mennyire szimpatikus csapat lenne a 'meccsrutinnal' rendelkező szalaival kezdeni, őrá még az ívelgetni is lehetne..

housemd 2010.09.03. 16:56:45

@Bruno Salazar: valószínüleg az van, hogy én pl nem láttam a londoni meccset, így utoljára a hollandiai bénázásunk égett a retinámban, arra meg merészség volna feltámadást tippelni... és mentségemre legyen mondva, néha beletrafálok, pl tavaly én voltam az egyetlen nemzetietlen kutya, aki megsejtettem az U-csapat nyitóégését Honduras, vagy melyik banánköztársaság ellen. igaz, utána rámcáfoltak... és igyekszem méltónak lenni a blog két kabalafigurájához: Statler-höz és Waldorf-hoz.
@sirsteve: azért azt megnézném, hogyan "szeretném magamat jelölni a következő szövetségi kapitányban" - belülről stigmáznád eSanyit? :)

Zigi 2010.09.05. 07:46:09

Magyarország U21 – Bosznia-Hercegovina U21 2-0 De minek?
Magyarország - Moldova 1-1

Zigi 2010.09.05. 07:50:20

Magyar hülyegyerekek - Bosnyák U21 2-0
"Profik vagyunk, megyünk tovább" - Moldova 1-1

bmiky31 2010.09.07. 13:08:44

Magyar U21- Bosznia U 21 2-0
Ez a csapat már rég nem az a csapat, de akkor is...

Magyarország-Moldova 3-1

Másképp mi is nyugodtan lerajzolhatjuk a kapitány úrnak, mennyit is ér a szakma...

Mérgező Hulladék 2010.09.08. 14:22:46

@Futó Lada: persze nem ellened írom, de láthatod, mi történt azokkal, akik megpróbáltak mindkettőn ott lenni. Én végül kihagytam az U21-est, mert már egy órával kezdés előtt Újpestre kellett érnem, de utólag nem bánom...
Az MLSZ meg egyszerűen hihetetlen. Nagyjából ugyanaz volt, mint egy éve a Népstadionban (csak még rátettek egy lapáttal), és ki a hibás? A szurkoló, természetesen, mert nem megy ki a meccsre másfél órával kezdés előtt, hogy bámulhasson ki a fejéből, hanem inkább megnézi a szintén MLSZ által rendezett U21-es meccset. Megáll az eszem.

Futó Lada 2010.09.08. 14:36:18

@Mérgező Hulladék: ..nekem az volt a sok, hogy ingyenes a meccs, de jegyet kell váltani ,mert ez a FIFA/UEFA rendelkezés .... netes jegyfoglalás, uram bocsá kinyomtat megmutat rendszer a 21. században olyan ördögtől elrugaszkodott irány hogy á dehogyis...tessék szépen ázni, megvárni a tikettet, aztán majd beléptetés...persze hogy sorbanállás van,mert MLSZ éknél a mecsc még mindig azt jelenti, hogy kimész 2 órával korábban,mert úgyis sorban kell állni a beléptetésnél, a büfénél,a WC-n és ezt neked már kötelező belekalkulálni.. (ha nem, akkor nem szurkoló vagy hanem csőcselék, és nézd a meccset tv-ben vagy stream-en.)
süti beállítások módosítása