HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Északi fényben fürdő imázs

2010.10.15. 21:45 Black Lotus

Az elmúlt napok a blogon a szerkesztőség útkeresésének jegyében teltek, miközben méltatlanul elfelejtettünk megemlékezni a kedd esti mérkőzésről. Szükségét érezzük annak, hogy jókora fáziskéséssel, de pótoljuk a hiányt, ha már az Elek-Dzsudzsák páros a jól bejáratott 94. percben lerendezte, hogy a magyar válogatott továbbra is az armageddon szinonímájaként funkcionáljon a finn lelátói szlengben. Dübörög az imázsépítés, meglepően közel kerültünk ahhoz, hogy behúzzuk a szövetségi pr-gépezet álmainak netovábbjaként aposztrofált harmadik helyet a végelszámolásnál, az optimizmussal túlságosan megfertőzött honfitársak pedig akár ennél is szebb álmokat dédelgethetnek – csak nehogy márciusban a hollandok elleni páros mérkőzés térítse észhez őket.
 
A találkozó első félideje elsősorban Garami Józsi bácsi tetszését nyerhette el, akinek csak Gera lövésénél és Väyrynen kapufájánál kellett felriadnia a szunyókálásból – a mérkőző felek a játékrész jelentős részét impotens támadójátékkal lelkes mezőnymunkával hasznosították. Szerencsére a szünetben eSándor stratéga úgy találta, hogy Rudolf visszavezénylésével olyan hadrendet álmodott meg, amelynek zsenialitását még saját csapata sem bírta felismerni, ezért jobbnak látta Koman Vologya pályára vezénylésével stimulálni a társaságot. Voli nem teketóriázott sokat, záros határidőn belül forintos labdával kínálta meg Szalait, aki (kihasználva, hogy a szabadidejét Király Gabi-videók tanulmányozásával múlató Jääskeläinen lepkegyűjtés céljából éppen a tizenhatoson kívül kolbászolt) üzembiztosan gyógyította a jobb sarokba a labdát. A találat határozottan jót tett a meccsnek, az életkort tekintve az előző idény Paksára emlékeztető finnek is életjeleket kezdtek sugározni, a túloldalon pedig reménységeink tettek tisztelgő látogatásokat a finn kapunál. Az utolsó negyedórára a világszínvonalúnak nehezen nevezhető finn támadógépezet nehezen, de maga alá gyömöszölte a világszínvonallal szintén nem vádolható magyar védvonalat és amíg játékosaink a 84. perctől a sípmesternek a lesállások megítélése kapcsán bemutatott rugalmasságán túráztatták magukat, addig a kék-fehérek  az alkalmat kihasználva behúzták az egyenlítést. A hátralévő időben először a magyar hátvéd- és a finn csatársor koprodukcióban élénkítette a honi nyugtatófogyasztási mutatókat, a hosszabbításban azonban már a mieinknek osztották az adukat: Szalai még megkegyelmezett (talán túl korainak tartotta már a 93. percben eldönteni a meccset), egy perccel később azonban Elek vágtája után Dzsudzsák akkurátus mozdulattal illesztette bele a cumit a nyelvrokonság orcázatába. 
 
Év elején az őszi hadjárattal kapcsolatban rossz esetben 6, jó esetben 8-10 pont bezsákolásával számoltunk, így az eredménnyel elégedettek lehetünk. Helyzetünket javítja, hogy a finnek Moldovában is eltaknyoltak, így – ha jövő ősszel nem teli gatyával látogatjuk meg a festői Kisinyovot – önerőből is behúzhatjuk a harmadik helyet. Ennél többet ettől a sorozattól továbbra sem várok, mert bár támadásban (a hozzánk hasonló erősségű vagy gyengébb ellenfelek ellenében) a Koman-Szalai tengely hadrendbe illesztésével mutatkozik fejlődés, európai szinten komolyan vehető védelmünk továbbra sincs, különösen akkor, amikor Juhász nem játszik topformában.
 
Keresztvíz-lehúzás, tömjénezés:
 
Király Gábor: 7 Gabi a meccsre készüléskor ezúttal a bravúrmackóját kapta elő a gardróbból. A gólban most nem volt benne, viszont volt több védése ziccerben, amit mégsem fogott meg, ott (a gól kivételével) szemmel veréssel bűvölte ki a kapufára vagy az alapvonalon túlra a labdát.
 
Vermes Krisztián: 5 Nyelvrokonaink az első terminusban főleg az ő oldalában láttak spirituszt. Később feljavult, összességében nem maradt el a csapatrészben szolgálatot teljesítő többi héroszunktól.
 
Lipták Zoltán: 5 Kritikus hibát nem vétett, de a hajrában ő sem tudta megfékezni a finn rohamokat. Talán még ő a legjobb választás Juhász mellé – az, hogy ez az ő dicsérete vagy a többiek kritikája, azt mindenki döntse el maga.
 
Juhász Roland: 5 Talán az első etap végén beszedett újabb sérülés is tette, de a második félidei finn rohamok idején nem tudta úgy dirigálni a védelmet, mint azt reméltük. A vendéggólnál (bár az nem elsősorban neki róható fel) ő is elbambult, mint Mari néni az útkereszteződésben.
 
Laczkó Zsolt: 5 A pénteki erőfitogtatáshoz hasonlóan ezúttal is ő volt a védelemből a legtöbbször előre kóválygó játékos. A gólban ő is benne volt, de két középhátvéd mellett talán nem neki lenne a feladat a kapuval szemközt álló ellenfél hatástalanítása.
 
Elek Ákos: 7 A posztjához tartozó feladatokat jelentős részben ellátta, de a hajrában a finn rohamok idején az ő szerepe is degradálódni látszott. A 93. percig stabil hatost hozott, akkor viszont gondolt egy merészelt és egy hatvan méteres előre rongyolással sokkolta a lelátó népét, mielőbb rábízta volna a piszkos munkát Dzsudzsákra.
 
Vadócz Krisztián: 6 Kielégítő hatékonysággal porszívózta össze a labdákat és játszotta azokat tovább. Az előre játékban kevesebbet vállalt a spanyol bajnokságban előadott produktumainál.
 
Rudolf Gergely: 5  Hamar kiderült: nagyjából annyira sikeres húzás ebben a szerepkörben játszatni, mint egy 200 kilós izomkolosszusra egy plázacica XS-es méretű topját ráerőszakolni. Nem találta magát a ráerőszakolt poszton, cseréje jogos volt.
 
Gera Zoltán: 5 Aktivabbá vált erre a mérkőzésre, amely helyzetekben is megmutatkozott, de játéka változatlanul inkább az erőlködésről, semmint a tőle vártak teljesítéséről szól. Kilóg a csapatrészből és sajnos nem felfelé – bár mindenáron való játszatásában ez után sem prognosztizálható változás.
 
Dzsudzsák Balázs: 8 Villanásai korábban is voltak a válogatottban, de az igazán látványos produkcióval adós maradt. Kezdtünk lassan belenyugodni, hogy az elmúlt két évtized számos héroszához hasonlóan ő is halovány lenyomata marad a klubcsapatbeli önmagának – de a jelek szerint a San Marino elleni találat jót tett neki és ezúttal valóban emlékezeteset produkált.
 
Szalai Ádám: 7 A mainzi muzsikus az elmúlt két hónapban jobban beindult, mint Balaskó Iván egy videotéka vonzáskörzetében. A finn-magyar kooperációban összehozott ziccert higgadtan értékesítette, sokszor megjátszható volt. Teljesítményéből levon, hogy több helyzetet elpuskázott, amelyek közül a 93. perc eseménye után borba készültünk fojtani bánatunkat, csak Dzsudzsákék nem hagytak időt rá.
 
A cserék közül kiemelendő a szünetben beállt Koman Vladimir (7). Voli a reméltnél is gyorsabban beilleszkedett a felnőttek közé, ráadásul Németh- mellett Szalai-kompatilibitással is rendelkezik. A rendelkezésre álló időben ügyesebben szőtte a támadásokat, mint Furulyás papa a Fradi-klubház ajtaján dörömbölő befektetői hadakról szóló legendáit. A játék szervezése mellett időnként lövésekre is maradt ereje.  A másik két csere idő hiányában nem osztályozható, közülük Pintér Ádi debütálása alkalmából nem bizonyult fékezhetetlennek, a nálánál kereken 50 bevetéssel többet számláló Vanczák Vili pedig minimális időtartamban menetelt tovább a legendává válás útján.
 

12 komment

Címkék: magyar videó finnország feltámadás válogatott dzsudzsák

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr452374858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

housemd 2010.10.15. 22:38:10

először is, megalájk, örülök, h nem maradt el, tetszik... másrészt, nagyon hasonlóan láttuk, nem másolom át ide, valahol már kifejtettem. nem kellett más a győzelemhez, csak három jó formában lévő támadó/középpályás, akik legalább két gólt rúgnak. eddig minden szép, de estünk már pofára kisinyovban. litván meccset viszont nem kötöttem volna le, így most szép emlékekkel vonulhatnánk el telelni...

Stefan Derrick 2010.10.15. 23:16:28

A Balaskó Iván-hasonlat ütött.

vidi-master 2010.10.16. 08:49:04

az eredményektől függetlenül, nem érzem úgy, hogy sikerült a rendelkezésre álló támadó középpályásokat a lehető legjobban elosztani.

másrészt viszont kicsit zavar a mostanság divatos Gera-fikázás. Egervári valóban szent tehénként kezeli, ami egyértelműen rossz, ettől függetlenül a teljesítménye nálam a finnek ellen 6-os osztályzatot érdemel. előrejátékban valóban nem villog, nincs élete formájában sem, ugyanakkor példamutató a futómennyisége és a hasznossága. változatlanul az egyik legnagyobb százalékban passzol jól, sokat fut és ütközik. nálam ezek hatalmas pozitívumok, mert ha a többi támadónknak van hiányossága (Rudolf,Dzsudzsák,Koman,Szalai), akkor az a védekezés.

Stefan Derrick 2010.10.16. 10:03:44

Gera szerintem sem volt annyira rossz, persze nem élete formáját futja mostanában, az tény, mint ahogy az is, hogy az ezután következő selejtezősorozatokban nem fog részt venni. Viszont azt nem tudom felfogni, hogy Egervári még a keretbe sem hajlandó meghívni Buzsákyt, aki viszont igencsak részt vehetne.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.10.16. 11:02:39

remek írás, az első félidőről nekem is garami mester jutott eszembe! :)

gera sztem is túl van beszélve, bár most jól játszott. sok oldalról lehet megközelíteni, lehet, hogy most még kell, mint cséká, aki leordítja azt, akinek épp szüksége van rá. de a másik oldal, h alig játszik, ellenben buzsákyval. messze még a következő selejtező sorozat, amire össze kell, h álljon az igazi csapat, addig is örüljünk!

Artie 2010.10.16. 15:54:48

@Stefan Derrick: Hát ez az, van egy Buzsáky, akire azt mondja a rajzbajnok, hogy nem hívja be, mert igaz, hogy kiváló formában van, de nem fér bele a taktikai elképzeléseibe.

WTF??

Frigo 2010.10.17. 15:39:30

Végre egy korrekt értékelés, ami nincs tele 8-as osztályzatokkal. Szerintem elég gyatra teljesítményt láthattunk, szerencsére a másik oldalon is. Ez a 4-2-3-1 szerintem nem volt egy jó húzás. Szintén szerencse, hogy a másik oldal is ugyanezzel a gyáva taktikával ment ki. Csak Dzsudzsák remek bal lábának köszönhetik, hogy nem felemás érzésekkel szapulja őket mindenki a meccs után.

Erosa · http://koteny.blog.hu/ 2010.10.18. 00:51:46

Hmm, én is nagyon hasonlóan értékeltem..Gera sajnos a sérülésektől tizedelt Fulhambe se fér be, nem véletlenül..

pajzán gyula 2010.10.18. 15:05:57

a 'biztosi szórakoztatóipar újabb kiváló terméke, bravó!
külön köszönet a sport1es videóért - eddig zagyva karattyolásos verzióban tudtam csak újra meg újra átélni a Dzsudzsi-csodát.
Rudolf bizije a leg, bár én előre szóltam, h oda, ahova szánta eSanyi, oda a Rudolf nagyon nem való.
Az értékelés alcíméért (keresztvíz-lehúzás, tömjénezés) külön ölelés - ez még anno ugye én blogger ujjbegy-lenyomatom volt, és könnycsepp morzsolgatós, hogy megőriztétek.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2010.10.18. 15:22:19

@pajzán gyula: anno, mikor megboldogult kommentelő koromban először olvastam ezt az alcímet, utána negyedórán át takarítottam a rekeszizmom maradványait a parkettáról. Részemről a megtiszteltetés, hogy használhatom, ráadásul jogdíjfizetési kötelezettség nélkül. :)

pajzán gyula 2010.10.18. 15:39:45

hehehe, jó, hogy mondod, hogy is van az a jogdíj?;-)
ahogy születnek ezek az alcímek, a pillanat varázsai, reprodukálhatatlanok.

egyébiránt az az elképesztő, h a 'biztos él és virul, fénye pedig nemhogy megkopóban lenne, hanem egyre erősödik. nekem csak öröm, hogy az Új 'Biztosi Generáció a régi értékekre is épít, na és persze újakat is létrehoz. ez a poszt télleg remekbe szabott, ilyet csak itt lehet olvasni.
hajtogatnám én tovább a kimittudos pontozós táblát, de 10esnél többre nem futja

pajzán gyula 2010.10.18. 15:55:16

ja, tudom, mit akartam még: a Vanczákra szánt félsoros méltatáson szartam be legjobban most(ha legenda és ő - akkor a magyar-görög ötlik fel, ahogy szétszívatta Marcziet a kapuban azzal a fejessel).
Igaz, egyben meg is kaptam a lúdbőrt, ti. ha Vili bátyánknak megadatik, hogy lassan elhagyja az 5. bevetéses ikszet, ne csodálkozzunk, hogy itt tartunk...mindegy, hátha lesz jobb.
süti beállítások módosítása