HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Égertől keletre III. - NB2 Keleti csoport, 12. forduló

2010.11.01. 19:10 nbcee

Harmadszor lépek hodu utu rea, miközben hű kecskemétiként az örökifjú Lambulics visszavonulása miatt Búol oszuk, epedek. Nem kell aggódni, a mai szendvicsben lesz minden, mindjárt Látjátuk feleim szümtükhel

Namármostan kicsit úgy érzem magam, mint Black Lotus kollega a PSV bemutatásakor, azaz a Diósgyőrt már minden Bohócliga-vírussal fertőzött ember ismeri Hegyeshalom és Biharkeresztes között. Választhattam volna, hogy részletesen kigyűjtök róluk mindent, de nem akartam a M. T. Olvasóközönséget untatni. Végül meggyőztem magam (elég könnyű ellenfél), hogy röviden összefoglalom az eredményeiket, aztán teljesen szubjektíven leírom, ami nekem eszembe jut, de már előre várom a kommentekben felbukkanó anekdoták özönét.

Mindössze két olyan csapat van, aki a piros-fehéreknél többet szívta a honi bajnoki rendszer magaslati levegőjét, és jelenleg úgy várja a feljutást, mint pár hete a chilei bányászok. A két együttes a Csepel (51) és a PMFC (46), azaz ha a 45 élvonalbeli szezont maguk mögött tudó borsodiak visszajutnának, éppen behoznák Baranya Ékkövét. A csapat legjobb eredménye egy bajnoki bronzérem, de hogy a vitrin ne legyen üres, arról a két kupaarany gondoskodik. Jelenleg pedig bőven van esélyük a feljutásra is. Nah a kötelező kör letudva, ennyit az objektivitásról!
 
Én a magam részéről látok abban valami sorsszerűséget, hogy a papír kétszázas hátára pont a diósgyőri vár került. Egyrészt, az egyik fa alatti gombát a pajzánabb numizmatikusok hajlamosak pénisznek nézni, valahogy így alakulhatott ki a diósgyőri drukkerekről is a tévképzet, hogy mind agresszív barbárok. Pedig, mint látni fogjuk, ez korántsem így van, de erről majd kicsit később. Másrészt a diósgyőri foci legnagyobb rákfenéje pont a pénz, és ahogy kivonták a képen látható bankjegyet a forgalomból, úgy kivonul az néha Diósgyőrből is, így visszatérő elem a miskolci sportbarátok életében a tönkremenés és az újjászerveződés örök körforgása, általában Tornyi Barna asszisztálásával. Ez egyfelől tragikus, hiszen azon kevés magyar csapatok egyikéről beszélünk, akinek a (sokat emlegetett) nézőszáma már-már megközelíti az angol vagy a német harmadik vonal középcsapataiét, másfelől vicces is, hiszen olyan csapatneveket kreált ez a helyzet, mint pl. a "Diósgyőri Balaton FC"-t (Na én valahol itt döntöttem el, hogy földrajz szak helyett gazdaságmatekra megyek. Fun fact: Heves megyében van egy Balaton nevű falu). Bizonyára sokan tudják, a csapat idén ünnepli centenáriumát, a jeles alkalomra készített DVD-t 1910 forintért árulták (eme írás is 19:10-kor jelenik majd meg), de az emelkedett hangulatot némiképp elrontották az olyan apró kis porszemek a gépezetben, mint például a kiesés (lásd Hannover 96), de aki diósgyőri...
 
A szurkolók mentalitásáról sok legendát hallottam már én is, a két kedvencem, hogy egy ellenük tizenegyest ítélő bírót Hatvanig üldöztek, valamint hogy egy dunántúli túrájuk alkalmával az őket megyehatárig kísérő rendőröktől udvariasan elköszöntek, majd visszafordították a buszt és egy nagyvárosi parkolóban tisztázták nézeteltéréseiket a helyi drukkerekkel. Namármostan talán némi Švejk-es szerencse kísért, de egyszer egy cimborámmal egész nap imádott (és persze egy rém unalmas meccsen gyorsan 1:0-ra vereséget szenvedő) csapatom sáljában dzsesszeltünk a miskolci főutcán, és aki azt hinné, hogy komoly atrocitások értek minket, mint pl. Urbán Flórit a matekérettségin, az bizony téved. A stadionhoz oda-vissza a piros-fehérekkel megtömött villamost választottuk, majd az estét egy valószínűtlenül hosszú borospincében töltöttük, és végig úgy éreztük magunkat, mint a Gondos (avagy Szíves) Bocsok Felhőországban. (A történteknek két magyarázata is van, vagy azt hitték, hogy zsákmányoltuk a sálakat, vagy azt, hogy ennyire hülye senki sem lehet, és a "márpedig ilyen állat nincs!"-elv alapján levegőnek néztek minket) Közben egy olyan szórakozóhelyet is meglátogattunk, aminek láttán Rejtő Jenő is elismerően csettintett volna. Egy építkezéseknél használt zöld műanyag háló hasadékán keresztül jutottunk le, rögtön szembejött velünk egy vérző homlokú ember (épp véget ért egy kisebb összetűzés, mint megtudtuk), majd az asztaltársaságunk egyik tagja üdvözlésünk során fellökte a pióca nevű italát, melyet aztán a legnagyobb lelki nyugalommal fel is nyalt az utoljára tán '79-ben letörölt asztallapról. 
 
Kis közbevetés, mielőtt a hétvégi eseményekre rátérnék: Ha valaki nem olvasta volna az előző írásom kiegészítését, már itt is lehet tippelni (micsoda véletlen, hogy Lambulics neve ma az első mondatomban szerepelt :P ) Marad a 2-3-5-ös pontrendszer, az aktuálisan bemutatott csapat (azaz a 13. fordulóban a Diósgyőr) meccseiért +1 pont jár, már ha legalább a meccs végkimenetelét (1,X,2) sikerül eltalálni. A határidő most is péntek éjfél. A kiírás neve Kajszibarack Kupa, a győztes pedig egy felesre lesz a vendégem valamelyik pesti/kecskeméti szórakozóhelyen. (Nyugi, többször már nem írom le :P)
 
Nézzük csak meg, hogy állnak a versenyzők! Négy tipposzlop érkezett, Stefan Derrick, .Nitro., RolloJuve és f_miki csaptak le a kínálkozó lehetőségre, sorrendben 10, 13, 10 és 16 pontot szereztek az urak. (azért légyszi számoljatok utána) Még nincs késő bekapcsolódni, ha valaki kedvet érez a KK-hoz, tippeljen a következő fordulóra!
 

Orosháza-Újpest II 2:0 Sajnos elmaradt a Bordás-párbaj, azaz nem két testvér őrizte a két csapat hálóját, egyikük 1-es mezén rajta maradt a széldzseki. Mivel Széki Atára nem számíthatott Szlezák Mester, így egyéb érdekesség híján nem is boncolgatnám tovább a találkozót.

Cegléd-REAC 0:2 A hazaiak egyre nehezebb helyzetben, lehet tényleg kellene nekik egy Restart. Nyergesék viszont szépen összekapták magukat a legutóbbi fordulókban.

Hajdúböszörmény-DVTK 1:2 Namármostan nem szükséges hozzá túl nagy tehetség, hogy rájöjjön a M. T. Olvasó, milyen logika alapján követik egymást a bemutatók. A jövő héten tehát Hajdú megyébe látogatunk. 

KBSC-Vecsés 1:0 A beszámolók szerint nem túl szép meccsen a Vegyész kegyetlenül bosszút állt a sorson a múlt heti vereségért, Nagy Tamás volt a káposztások hóhérja. A Vecsésnek lassan el kell kezdenie hátrafelé is tekintgetni...

Vác-DVSC-DEAC 2:0 ...a debreceni második csapat viszont már szinte csak előrefelé tud nézni, ezúttal a váci túráról kellett csalódottan hazadöcögniük. A Dunakanyar-(egyik, földrajzban nem túl járatos földim szerint Tiszakanyar-)Vác viszont továbbra is tapad a dobogóra.

Makó-Nyíregyháza 0:7 Bajzát és Andorka is mesterhármast szerzett, no comment.

MTK II-Bőcs 4:1 Nem volt túl sok kérdés, az MTK II nyakában egy fordulón át még biztosan ott lesz az ezüstérem. A Bőcs viszont jobban süllyed, mint Urbányi népszerűségi indexe a kecskemétiek körében.

Mezőkövesd-Békéscsaba 1:2 Egy Bernáth-dupla miatt a Kövesd talán mégis lemarad a dobogóról? Vagy ez a viharsarkiak rohamos felzárkózásának kezdete? A dráma a jövő héten folytatódik...

Következő forduló:

Békéscsaba-Cegléd
Nyíregyháza-Vác
Vecsés-Hajdúböszörmény
DVTK-Mezőkövesd
REAC-Orosháza
DVSC-DEAC-MTK II
Bőcs-KBSC
Újpest II-Makó

18 komment

Címkék: összefoglaló diósgyőr nb2 lambulics keleti csoport kajszibarack kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr402411193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RolloJuve 2010.11.01. 20:23:03

Ez jól sikerült, ki is nyomtam a fészbúkra, hátha bekommentelnek a kollégák :D
"egy valószínűtlenül hosszú borospince" Ez az Avasi borház lehetett. A pióca az meg érdekes lónyál, tény, részegen könnyű kipocsolni, ha valakit érdekel leírom részletesebben is, hogy működik.
Tippelni ráérek péntekig nem?

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2010.11.01. 21:11:50

fordulónként egy-egy feles? vagy csak a végén majd egy? :)))
Békéscsaba-Cegléd 3-0
Nyíregyháza-Vác 2-0
Vecsés-Hajdúböszörmény 2-1
DVTK-Mezőkövesd 1-1
REAC-Orosháza 2-0
DVSC-DEAC-MTK II 0-1
Bőcs-KBSC 1-1
Újpest II-Makó 1-0

.Nitro. 2010.11.01. 21:56:45

Megint jókat kacagtam Bercikém :) De hétvégén már beszéltünk erről, örülök, hogy kedvenc NB2-es csapatom a Böszi következik :D

Cegléden meg nem Restart kell csak, hanem egyszerűen harapnia kéne fiúknak ahogy ki is van írva a lelátóra :D
A fordulónkénti felesre vonatkozó kérdés pedig jogos :D

Békéscsaba-Cegléd 1-0
Nyíregyháza-Vác 4-1
Vecsés-Hajdúböszörmény 1-1
DVTK-Mezőkövesd 2-1
REAC-Orosháza 0-0
DVSC-DEAC-MTK II 1-1
Bőcs-KBSC 1-3
Újpest II-Makó 2-1

snowblind 2010.11.02. 09:59:08

Békéscsaba-Cegléd 3-1
Nyíregyháza-Vác 1-0
Vecsés-Hajdúböszörmény 1-1
DVTK-Mezőkövesd 2-1
REAC-Orosháza 1-1
DVSC-DEAC-MTK II 1-0
Bőcs-KBSC 2-1
Újpest II-Makó 3-0

housemd 2010.11.02. 10:44:33

kifejezetten vidám írás, lassan már azt is megállapíthatjuk, hogy van olyan, hogy "labdabiztos stílus", mert szépen illeszkedik az itteni hagyományokhoz, mégis üdítően könnyed, mint nyári hőségben a Radler...

snowblind 2010.11.02. 10:51:00

Ja, amúgy jó a poszt is.
Berci, ha nyerek, szilvát kérek, nem barackot! :)

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.11.02. 11:45:28

Ha a tippelők száma elér egy kritikus határt, átcsinálom az excelt Nb2-re :)

Stefan Derrick 2010.11.02. 16:54:49

Békéscsaba-Cegléd 2-0
Nyíregyháza-Vác 3-1
Vecsés-Hajdúböszörmény 1-1
DVTK-Mezőkövesd 2-1
REAC-Orosháza 1-1
DVSC-DEAC-MTK II 1-0
Bőcs-KBSC 0-1
Újpest II-Makó 2-2

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.11.03. 14:07:02

"az egyik fa alatti gombát a pajzánabb numizmatikusok hajlamosak pénisznek nézni"
Ez nem valószínű, lévén a numizmatikusok érmékkel foglalkoznak.

nbcee 2010.11.03. 14:12:48

@The Drunken Master: Nem csak érmékkel:
www.numismatics.hu/main.htm
Első mondat: "Numizmatikai ismertetők, leírások, római érmék, papírpénzek, magyar pénzek katalógusa található oldalunkon."

gabesz7004 2010.11.03. 16:15:12

@The Drunken Master: Vagy épp azért nézik annak! :) Főleg ha a gombákhoz sem értenek! Remek poszt, szerintem is labdabiztos stílusú, szóval grat érte! Most akkor a mostani, vagy a jövő heti fordulóra kell tippelni, mert eddig mindenki a jövő hetire adta a tippjeit?! :D

spinyokiraly 2010.11.03. 19:04:43

Békéscsaba-Cegléd 2-1
Nyíregyháza-Vác 3-1
Vecsés-Hajdúböszörmény 2-0
DVTK-Mezőkövesd 1-0
REAC-Orosháza 1-1
DVSC-DEAC-MTK II 2-1
Bőcs-KBSC 2-1
Újpest II-Makó 1-1

haboca 2010.11.04. 00:15:05

Békéscsaba-Cegléd 4-1
Nyíregyháza-Vác 1-1
Vecsés-Hajdúböszörmény 2-1
DVTK-Mezőkövesd 3-1
REAC-Orosháza 2-1
DVSC-DEAC-MTK II 2-3
Bőcs-KBSC 1-1
Újpest II-Makó 2-0

RolloJuve 2010.11.04. 10:37:55

Na, akkor betipp én is, mert sanszos, hogy ma fogyasztunk és kimegy a fejemből, pedig ez fontos ám!

Békéscsaba-Cegléd 2-0 Nem jó a Csaba, de ez nem kérdés
Nyíregyháza-Vác 1-1 Meglepi lesz!
Vecsés-Hajdúböszörmény 2-1 (Ezt puskáztam)
DVTK-Mezőkövesd 3-0 Szerintem Huszákék leadják...
REAC-Orosháza 2-1
DVSC-DEAC-MTK II 1-1 Mikor ha most nem?
Bőcs-KBSC 3-2Rangadó, szerintem erre megyek
Újpest II-Makó 2-2

nbcee 2010.11.04. 16:31:29

@Zigi: Bezony ám, hamarosan szentelünk ennek az esetnek egy külön kis írást is :)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.11.06. 10:43:21

Békéscsaba-Cegléd 3-0
Nyíregyháza-Vác 4-0
Vecsés-Hajdúböszörmény 1-1
DVTK-Mezőkövesd 4-3
REAC-Orosháza 2-1
DVSC-DEAC-MTK II 1-3
Bőcs-KBSC 2-2
Újpest II-Makó 2-3
süti beállítások módosítása