HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Élet a Budapest-bajnokságban

2010.11.04. 09:00 vendégszerző

Nagy örömmel konstatáljuk, hogy a szerkesztőség bővítésére irányuló erőfeszítéseink sikeresnek bizonyultak: nbcee és Bastille kollégák az elmúlt hetekben üzembiztosan ágyazódtak be blogunk mindennapjaiba, most pedig harmadik reménybeli újoncunk, vidi-master is felveszi a sípcsontvédőt és (próba)játékra jelentkezik. Írásában a magunk mögött hagyott hétvége egyik rejtett fővárosi futballcsemegéjét osztja meg velünk, valamint áttekinti a Budapest-bajnokság további történéseit is. 

Az első- és másodosztály küzdelmei után ezúttal merüljünk el a fővárosi amatőr labdarúgás tengerében. A BLSZ I. fényét többek között Zoran Kuntic, Hámori Ferenc, Szekeres Tamás vagy éppen maga a Mágus emeli hétről hétre, a bohócliga-rajongók több régi bútordarabot is fellelhetnek a megmaradt budapesti pályákon.

A hétvégén a 11. fordulót rendezték a budapesti I. osztályban, a forduló (és talán az őszi szezon) rangadójára péntek este került sor, amikor az első helyezett Rákosszentmihályi SC a második helyen álló Hegyvidék otthonába látogatott. A Csörsz utcában a képzeletbeli lelátón mintegy 60 néző foglalt helyet, akik egy küzdelmes, ám nem túl magas színvonalú összecsapást láthattak. Rögtön a második percben a hazaiak ír légiósa, Murphy veszélytetett szabadrúgásból, ám nem tudott kifogni Dévényi eszén. Ezt követően átvette az irányítást a vendégcsapat, ám meddő mezőnyfölényük nem párosult helyzetekkel. Az első félóra végén aztán váratlanul megszerezte a vezetést a hazai csapat, Szentesi jobboldali szabadrúgását Horváth csúsztatta a hosszú sarokba. Rögtön a középkezdést követően növelhette volna előnyét a hazai csapat, ám a másik légiós, az iráni Sadr sem tudott túljárni Dévényi eszén.

A második játékrészben továbbra is a vendég RSC játszott fölényben, veszélyeztetni azonban csak egyszer tudtak, egy pontrúgást követően Kiss közeli lövését lábbal védte Nándori. Az addig nem túlságosan durva mérkőzésen a 73. percben érkeztünk el a fordulóponthoz, innentől kezdve már az eddigieknél is kisebb szerepet kapott a sportág labda része, annál többet a rúgás. Ekkor Nagy Gergely próbálta meg lábfejével átrendezni Balla Kristóf arcát, amit hatalmas lökdösődés követett – a dolog pikantériája, hogy az eset pont a kispadok előtt történt. Lengyel játékvezető Nagy Gergely orvosi ambícióit egy sárga cédulával honorálta, kettőre növelve ezzel a játékos lapjainak számát, aki aztán gyorsan be is cserélhette azt egy piros cédulára és a mielőbbi zuhanyzás lehetőségére – emberhátrányba taszítva ezzel a Rákosszentmihályt. Lengyel játékvezető ezután a kispadról érkező anyák napi köszöntéseket jutalmazva kiállította a vendégcsapat edzőjét is. 

A hátralévő negyedórában a HSE többször is eldönthette volna a mérkőzést (előbb egy szögletet Murphy fejelt csúnyán fölé, majd Sadr lőtt gyengén a kapus kezébe), míg az RSC védői többször is eltörhették volna Sadr lábát, akit egyébként a XII. kerületi Jászai Mari Színjátszó Kör is szívesen látna soraiban a lelátóról érkező pletykák szerint. A slusszpoén aztán a hosszabbításban következhetett volna: egy elkeseredett jobboldali felívelést követően több hazai védő is elvétette a labdát, ám a balösszekötő helyén a vendégek támadója a hosszú sarok helyett a futópályát vette célba – elpuskázva ezzel az ajándékba kapott lehetőséget a pontmentésre.

Hegyvidék SE – Rákosszentmihályi SC 1-0 (1-0)

Csörsz utca, 60 néző. Vezette: Lengyel (Selmeczi, Vámos)

HSE: Nándori – Courage, Veress, Horváth, Lakatos, Murphy, Balla G., Sadr, Balla K. (Kajli), Szentesi, Szilágyi.

RSC: Dévényi – Kotymán, Zakhar, Hazai, Tajti, Nagy G., Zsemle, Nagy D., Lázár (Bakó), Kiss, Kasinszky.

 

A forduló további eredményei:

Kelen SC – Vízművek SK 5-2 (2-1)

Sorozatban harmadik győzelmét aratta a Kelen SC, véglegesen kilábalva a gödörből, ezzel párhuzamosan egyre mélyebb gödörbe taszítva az újpestieket. A hazaiakat már csak 3 pont választja el a dobogótól.

Grund – RTK 1-3 (0-2)

Fogytán a fiatalos lendület: a Bányaparkban simán kikapott a Grund a rutinos RTK-tól. 

Rákosmenti Rojik – Gázművek MTE 0-1 (0-0)

Rákoskeresztúrról is elhozta a 3 pontot a Gázmű, mely 9 mérkőzésen mindössze 3 (!) gólt kapott – az óbudaiak jó eséllyel pályáznak a szezon végén kiosztásra kerülő Catenaccio – díjra.

Budatétény – III. Kerületi TUE 1-5 (0-2)

Folytatta mélyrepülését a Budatétény, miután a szebb napokat látott III. Kerület Szkunc mesterhármasának is köszönhetően sima ötöst gurított a Jókai Mór utcában. A hazaiakat csak a csoda (vagy néhány jó igazolás) mentheti meg attól, hogy jövő nyáron az I/B. osztály sorsolásában legyenek érdekeltek.

MLTC – Unione 1-0 (0-0)

Mátyásföldön néhány idősebb szurkoló akár azt is hihette, hogy NB I-es mérkőzést rendeznek, amikor a kezdés előtt egy órával a Bökényföldi úton Szabó Vöri, Babos Ádám, Szekeres Tamás vagy éppen Zsivóczky Gyula tűnt fel. Ennek ellenére az alsóházi összecsapást Szemler góljával az MLTC nyerte a Kuntic – Hámori duó szolgálatait ezúttal nélkülöző vendégek ellen.

Nagytétény – KISE 6-1 (3-0)

Gázolt a Kohász: a Mágus tanítványai már az első 10 percben eldöntötték a meccset. Érdekesség, hogy a hét gólból mindössze hármat szerzett magyar játékos – a maradék négyen Jeferson, Silva és Junior osztozott 1-1-2 eloszlásban.

Voyage – MTE 1-1 (1-1)

A döntetlen a senkinek sem jó kategória ebben az esetben, mivel mindkét csapat maradt a középmezőny hátsó részében a soványka egy ponttal, ezzel együtt a „TF” már három meccs óta veretlen, és az ő esetükben az egyetem kezdeti nehézségei miatt a tavaszi szezon mindig sokkal sikeresebb, mint az őszi.

 A bajnokságot az RSC vezeti az egy meccsel kevesebbet játszó HSE előtt, őket a III. Kerületi TUE és a Gázművek követi. Egyre jobban leszakad a sereghajtó Vízművek – Unione – Budatétény hármas, előbbi kettőnek 6, utóbbinak 11 pont a hátránya a 13. helyezettel szemben. Folytatás – érdeklődés esetén – a jövő héten.

15 komment

Címkék: blsz vendégszerző janibá notesze

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr182421091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lelkesamatör 2010.11.04. 09:16:27

Nem is gondoltam, hogy ennyi légiós szaladgál a budapest bajnokságban. Tényleg ennyivel jobb egy ír, vagy iráni játékos, egy teszem azt utánpótlás korú magyarnál?

vidi-master 2010.11.04. 10:21:00

@lelkesamatör: még több is: az MLTC-ben Mimon Shai kergeti a labdát, a Gázműnél Mbemba Foreste hozza a frászt az ellenfél védőire:)

Zigi 2010.11.04. 10:39:23

@vidi-master: Gondolom az említett urak nem futballistaként érkeztek kies fővárosunkba, hanem egyéb kenyérkereső foglalkozást űzve esetleg egyetemi tanulmányok folytatása céljából, de mivel szeretnek és azt gondolják magukról, hogy valamelyest tudnak is focizni, ezért kerestek maguknak egy alacsonyabb osztályú klubot, ahol eljátszogathatnak hétvégenként. Vagy tévedek?

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.11.04. 10:43:04

Hoppáka, a labdabiztos lefedi az nb1-et, nb2-t, blasz1-et. Mi lesz a végállomás? Valaki a Trefort Gimnázium házibajnokságáról? :)

@lelkesamatör:
Gondolom a blaszban nem a nevelés az elsődleges, hanem a baráti társaságok játéka. Az egyébként is a magyar rendszer egyik rákfenéje, hogy nb3 alattról igazolni lehetetlenség az élvonal irányába, mert egyszerűen nincsenek meg a tisztességes nevelés feltételei.

Zigi 2010.11.04. 10:46:17

Mbemba Foreste-ről azt találtam a gugliban, hogy tavaly még a Vasas U19-ben játszott. Gyanúsan ismerős vezetéknév ez arra felé, így nem hiszem, hogy ő légiósnak számítana.

Mérgező Hulladék 2010.11.04. 10:49:12

A mesterhármasig jutó Szkunc apja NB1-es focista volt. Igaz, csak két meccs (két külön csapatban), meg egy győztes osztályozó erejéig. De NBII-ben stabil helye volt, és még mindig játszik a Szabolcs megyei másodosztályban (nemrég azt nyilatkozta csapatáról az ellenfél edzője, hogy akkor sem rúgtak volna gólt, ha csordahajtásig játszanak). Ifjabbik Vjacseszláv is volt most próbajátékon Nyíregyházán, de még nem számítanak rá.

Tudtátok, hogy igazi sztár is van a BLASZ I-ben Zorigt Batjin, "a magyar tinik első számú mongol kedvence" személyében?

Artie 2010.11.04. 10:52:46

@végh hanta: GYMS megyei Megye III-at vállaljam?:P

Na, ez még viccnek is rossz volt.

vidi-master 2010.11.04. 11:02:46

@Zigi: Foreste tudtommal is inkább csak itt nőtt fel, a Vasas előtt talán a III. Kerületi TUE játákosa volt. A Hegyvidékben több légiós is van, ők főleg a tartalékban szerepelnek, míg Nagytétényben tudtommal pénzt kapnak a brazilok. Egyébként néhány éve a Budatétényben játszott bizonyos Severin Drogba, aki előbb NB I-es, majd NB II-es csapatoknál próbálkozott, ám az edzők csak a "zéróspíl" szakkifejezést emlegették esetében. végül itt kötött ki, tudtommal termelte is a gólokat egy darabig, aztán továbbállt. egyébként állítólag Didier Drogba unokaöccse volt (komolyan).

vidi-master 2010.11.04. 11:04:56

@Mérgező Hulladék: a Voyage-ban tavaly játszott Istenes Bence is, aki a VIVA TV-n "Ben"-ként ismert.

Artie 2010.11.04. 12:42:51

@vidi-master: Az, hogy a rokoni szálak mennyit jelentenek, könnyen lemérhető egy bizonyos Bozsik József és fia esetében.

Artie 2010.11.04. 12:44:00

@Artie: Mármint a tehetségre gondolva.

slowmotion 2010.11.04. 14:00:33

@Artie: gonosz vagy, és igazságtalan. az apa zseniális focista volt, a fia zseniális edző. vagy tudsz mutatni egy magyar csapatot (a Zetén kívül), amelyik az elmúlt 10 évben akár edzőmeccsen is, de megverte az Emjunájtidet?

Artie 2010.11.04. 14:53:38

@slowmotion: Már bocs, de focisa-tehetségről beszéltem, abban pedig Petike igencsak alulmúlta az apjáét.

Egyébként meg nem emlékszel, hogy annak az 1:0-nak volt egy visszavágója is?

fran7 2010.11.04. 16:00:37

@Artie: Állítólag nem volt rossz játékos, ha nagyon akart volna lehetett volna első osztályú játékos, s talán nem csak úgy mint a mágnestáblák nagy barátja. De azt gondolom tudta, hogy sose fogadták volna be igazán, a magyar foci érdekes hely, tett már tönkre játékost az, hogy kiderült menni pénzt fizettek érte. Az Aranycsapatból talán még Hidegkutinak volt olyan fia, aki focista lehetett volna, de korán meghalt. De mint tudjuk a tehetség nem elég ahhoz, hogy valaki jó focista legyen, de persze tehetségesen sokkal könnyebb.

ddman 2010.11.14. 01:02:13

@fran7: Állítólag Bozsik elég intelligens volt ahhoz, hogy belássa, nincs meg benne a kellő kitartás az élvonalbeli sporthoz. Pedig akik látták, azt mondják nem volt rossz játékos a Pénzügyőrben. És Kocsis fia is tehetséges volt, csak Spanyolországban minden meccsen össze-vissza rugdosták a neve miatt (azzal "jaszkariztak", hogy na én lerúgtam a "kisKocsist"). Legalábbis a Bocsák ezt írta több mint 25 éve.
süti beállítások módosítása