HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Sanyi bácsi szemmel tart

2010.11.06. 09:15 Black Lotus

Bátran kijelenthetjük, hogy eseménydús napokon van túl a magyar válogatott szakvezetése. Sanyi bácsi (alvezéreivel együtt) a múlt hét végén előkotorta a vándorbotot és a tarisznyát, utóbbiba belerakta a mikrohullámú sütőben sült hamburgert és néhány félfamentes rajzlapot postaironnal együtt, majd páneurópai körútra indult. Jött, látott – végül keretet hirdetett, amelynek következményeként a magyar férfilakosság futballra fogékony része legalább olyan érdeklődéssel találgatja Hajnal reaktiválásának okait, mint a hölgyek a Barátok Közt soron következő epizódjának várható tartalmát. Tamásunk beinvitálása ugyanis nagyjából annyira passzírozható bele az „aki a klubjában játszik, az számíthat meghívóra” alaptézisbe, mint Hornyák Vendel ténykedése a fair play díjba. Szerény kisegyházunk tagjait is megmozgatta a téma, Artie egy színvonalasan kivitelezett összeesküvés-elmélettel jelentkezett a válogatottság és az azzal összefüggő pénztárca-nyitogatás témakörében, míg Stefan Derrick bizonyítottság hiányában megelégedett annyival, hogy lefuttatott magán egy közepes lefolyású agyvérzés-programot.

Hajnal miatt (bár a téma kétségkívül megér egy misét) önmagában még nem nyúlnék a klavitúra (és a nyugtatós doboz) után, a sportnapilap azonban egy érdekes csavart is beleapplikált a témába és olyan spílerekről is kérdezte eSándort, akik ezúttal nem kaptak meghívót a címeres kompániába. A maestro kinyilatkoztatott, mi pedig élvezettel csüngtünk szavain, melyekből megtudhattuk, hogy egy bécsi mérkőzés megtekintése komoly egyeztetéseket igényel, valamint a szakmai stáb mindenkit figyel, kivéve azt, aki túlságosan messze merészel szerződni az óhazától. A diplomatikus szófordulatok láttán alighanem egy kormányszóvivő is elégedetten csettintett volna, ezért úgy döntöttünk, hogy üzembe helyezzük az utóbbi időben kissé elfeledett futballmagyar-magyar szótárunkat és megpróbáljuk értelmeztetni vele az olvasottakat. Sajnos a program még csak béta állapotban leledzik, és nem minden nyelvészeti bravúrt tud tökéletesen értelmezni, ezért arra kérjük az olvasókat, hogy ha más értelmezést látnak célszerűnek, azt ne habozzanak a kommentek között tudatni velünk. Az egyes játékosok neve alatt először a kapitány magvas gondolatai, utána az általunk vélelmezett magyarázat olvasható (a cikkben szereplő labdazsonglőröket és sorstársaikat a jövő héten, focimenekült rovatunkban kívánjuk részletesebben hozsannázni).

 

Stieber Zoltán

Egervári Sándor: „Az Aachen a hétvégén Király Gábor csapatához, az 1860 Münchenhez látogat, és azt a mérkőzést mi is megtekintjük. Stieber Zoltán az előző szezonban megtorpant, sérülés is nehezítette a dolgát, mára viszont visszanyerte korábbi formáját. Az U21-es válogatottban korábban bal oldali középpályást játszott, képességei alapján főképp a támadásépítésben használható. Az utóbbi egy évben talán kevesebb információ jutott el róla Magyarországra, éppen ezért nézzük meg személyesen is, hogy lássuk, milyen feladatokat kap, milyen szerepkörben lehet rá számítani"ˇ

Black Lotus értelmezése: „Mindig örülök, ha újságírókkal beszélgetek, mert ilyenkor elhangzanak ilyen, számomra ismeretlen nevek, mint ez a Stieber. Emlékeim szerint egyszer bejelölt egy ilyen nevű krapek a fészbukon, de lehet, hogy az Seeler volt, már nem emlékszem rá.  Mit is mondott, hol játszik? Aachen? Úgy emlékszem, ott él a menyem unokahúga a férjével, mikor megyek látogatóba Jürgenékhez, akkor majd kiugrunk a focipályára is.”

 

Vass Ádám

E.S.: „Vele kapcsolatban naprakészek vagyunk, hiszen a közelmúltban láttuk őt futballozni az U21-es válogatottban, és klubjában, a Bresciában is megnéztük már. Tisztában vagyunk az értékeivel, továbbra is figyelemmel követjük.”

B.L.: „Misinek, a csapat szertárosának a héten kiújult a derékzsábája. Ha a jövő hétre sem javul a vietnámi kenőcstől az állapota, akkor pótbehívót küldünk Ádámnak, mert kell valaki, aki cipeli Gerzson kulacsát.”

 

Németh Krisztián

E.S.: „Kétségkívül a magyar labdarúgás egyik nagy értéke, az elmúlt hónapokban többször is beszéltem vele. Sajnos az utóbbi fél évben sérülés is hátráltatta, a nyáron pedig elhúzódó klubcseréje miatt nem jutott kellő ideje a megfelelő felkészülésre, ez rányomta a bélyeget az állapotára, formájára. Örömmel hallom, hogy bemutatkozott klubjában, remélem, sikerül minél többet játszania az Olympiakoszban, számára most ez az elsődleges." 

B.L.: „Krisztiánt fiamként szeretem, de Buzsákyhoz hasonlóan ő sem fér bele a taktikai elképzelésekbe. Ha valamelyik kerettag véletlenül megsérülne, akkor legfeljebb behívom Torghellét, ő abszolút játékban van, nemrég játszott majdnem 10 percet a Paderborn ellen.”

 

Buzsáky Ákos

E.S.: „Buzsáky Ákossal a hétvégén beszélgettem, jelezte, hogy térdproblémái miatt nem játékképes, ezért most nem is kerülhetett szóba a meghívása." 

B.L.: „Ákossal hosszan merengtünk az élet nagy dolgain. Végül megállapodtunk, hogy ha nem írok neki, nem válaszol.”

 

Gyepes Gábor

E.S.: „Gyepes Gáborral is egyeztettem a héten, ő már volt tagja a keretünknek, és bár most nem kapott meghívót, úgy vélem, abszolút lehet rá számítani a jövőben."

B.L.: „Gabi lelkesen újságolta, hogy mostanában egyre kevésbé veszélyes a saját kapujára. Megnyugtattam, hogy mindenképpen számítok a játékára és kértem, hogy adja meg Tímár telefonszámát is, mert Ibrahimovics a múltkor érdeklődött Krisztián hogylétéről.”

 

Tőzsér Dániel

E.S.: „Láttuk futballozni a legutóbbi fordulóban az Anderlecht ellen, úgy vélem, jó teljesítményt nyújtott. Nagy erénye, hogy kiválóan alkalmazható a mélységi indításokra épülő támadásépítésben. Az elkövetkezendőkben is figyelemmel követjük a játékát."

B.L.: „Többször is beszéltem vele az elmúlt hónapokban, megadta a fodrászának a telefonszámát is. Valószínűleg Hollandia ellen fogom behívni, bízom benne, hogy Robbenék összecsinálják magukat, ha meglátják a Hajnal-Tőzsér tengelyt a kezdőben.”

 

Szabics Imre

E.S.: „Örömmel láttuk, hogy a hétvégén is gólt szerzett és jó formában van. Személyes megfigyelésre is hamarosan sort kerítünk. Könnyen lehet, hogy az egyik kollégám már most hétvégén, a Rapid Wien elleni bécsi bajnokin megnézi Szabics Imrét, de ha most nem (erről még egyeztetnünk kell), akkor valamelyik grazi találkozóján biztosan ott leszünk."

B.L.: „Személyesen ugyan nem láttuk Imit, de tudjuk, hogy jó formában van, mert a menedzsere küldött róla egy DVD-t. Reményeink szerint a 2014-es világbajnokság idején lesz pályája csúcsán, ezért a továbbiakban is kiemelten kezeljük a személyét. Örülnék, ha kollégám már most meg tudná őt nézni, de mivel Bécs köztudottan nagyon messze van tőlünk, így még nem döntötte el, hogy vonattal vagy autóstoppal induljon neki a hosszú útnak. Ha most mégsem jön össze a dolog, akkor sincs tragédia, maximum elmegyünk Grazba lakókocsival.”

 

Nemanja Nikolics, André Alves

E.S.: „Velük akkor tudunk foglalkozni, ha magyar állampolgárok lesznek. Az ajtó minden szóba jöhető játékos előtt nyitva áll, így előttük is, ha ennek már nem lesz más akadálya. Az állampolgárrá válásuk folyamatát mi (a szakma) nem tudjuk felgyorsítani."

B.L.: „Ha a Gyuri kilobbizza nekik az állampolgárságot, az Isten sem menti meg egyiküket sem az 50-szeres válogatottságtól.”

 

Leandro

E.S.: „Leandróék egyik Európa-liga-meccsét láttam, és beszéltünk is már telefonon, tehát képben vagyok vele kapcsolatban. Annyit mondhatok, hogy Ciprusról is be lehet kerülni a magyar válogatottba!"

B.L.: „Teljesen képben vagyok Leot illetően, de sajnos a Cavinton helyett felírt másik gyógyszert még nem szoktam meg teljesen, valószínűleg ezért felejtettem el, hogy az Omonia úgy két és fél hónapja kiesett az EL-ből. Jut eszembe, Micike, sikerült megtudnia, hogy a Leo melyik banknál vezeti itthon a számláját? A Csányi úréknál? Jövő péntekre egy business class jegyet foglaljon Nicosiába, legyen olyan kedves!”

 

Gaál Miklós

E.S.: „Gaál Miklós nagyon messze van tőlünk, kiesik a látószögünkből, és úgy gondolom, hogy az ő posztján, a balhátvéd pozícióban Laczkó Zsolt és a most meghívott Kádár Tamás személyében van két kiváló bal lábas játékosunk. Ők olyan fiatalemberek, akik már bizonyították képességeiket, az ő csapatba építésük van folyamatban."

B.L.: „Utánanéztünk ennek a Perm nevű városnak, megtudtuk, hogy nincs megfelelő repülőgépes csatlakozás, hideg is van arrafelé, a szállodai infrastruktúra nem kielégítő, ráadásul az éttermekben sem tudnak egy rendes paprikás krumplit főzni. Régebben Dömét még meg lehetett kérni, hogy utazzon el ilyen helyekre, de amióta a repülőre csak minimális folyadékot lehet felvinni minden idejét leköti a Vecsés, már ő sem vállalkozik ezekre a kalandokra. Most mondja meg őszintén, érdemes a szakmai stábot ennyi tortúrának kitenni egy játékos miatt, akiről egy fénykép alapján is meg tudom mondani, hogy nem egy Roberto Carlos? Na ugye, hogy nem!”

16 komment

Címkék: interjú válogatott egervári

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr372427159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mala Suerte 2010.11.06. 11:08:30

A végére egészen belejöttél. :-)

Amúgy életemben nem láttam Gaált focizni, de Laczkó védőmunkáját figyelembe véve elég meredek azt mondani, hogy szóba sem jöhet a balbekk-poszton.

Tényleg, Bocival mi a helyzet egyébként?

Zolika1212 2010.11.06. 12:05:05

Szeptember-október körül még a tökét vakargatta valahol a Nyírségben, sztem azóta se történt sok dolog vele.

Zigi 2010.11.06. 12:07:19

@Zolika1212: @matthe07: Lgutóbb arról volt szó, hogy leigazolja az ETO.

RobinH · http://unsigned.blog.hu 2010.11.06. 12:59:59

A Dortmund bevallottan a pálya közelébe sem akarja engedni Hajnalt, az elmúlt fél évben maximum pléjsztésönön focizott és erre behívják. Annak ellenére, hogy Sanyi bá' mennyire kardoskodott az "aki nem játszik rendszeresen nem kap behívót" elv mellett. Na ilyenkor mondja valaki, hogy nem volt igaza Husztinak amikor beolvasott! Ez tényleg a következetesség teljes hiánya.

bélakirály 2010.11.06. 16:01:27

@Zigi: Az ETO tényleg akarta, de Boci úgy érzi már nem tudná felvenni a bohócliga ritmusát, ezért inkább külföldre menne.

Erosa · http://koteny.blog.hu/ 2010.11.06. 16:17:27

@Zolika1212: Egy sokkal kisebb cellában kéne a seggét féltenie annak a féregnek..

Erosa · http://koteny.blog.hu/ 2010.11.06. 16:19:30

@RobinH: Azt gondolják, hogy Tompikának majd így könnyebben sikerül elszerződnie.De ez már nyáron se jött be

Artie 2010.11.06. 17:29:26

@matthe07: Én egyszer láttam valami meccsen, egész tűrhető volt. Nyugodtabb lennék, ha Kádár Tomi lenne az első számú balbunkó, Gaál meg a tarcsija.

Buzsákyról még annyit - megköszönve, hogy megemlített Lotus mester :) -, hogy természetesen nem az a bajom, hogy _most_ nem hívta be, hisz ugye sérült; de Faszrajzsanyi múltkori sirámja, miszerint azért nem hívja be, mert nem fér bele a taktikai elképzeléseibe, nagyon kiverte a 80 amperest.

Szabicsról meg annyit, hogy lassan ismét hősként tisztelik Grazban.

@RobinH: Ezen ne csodálkozz, nem viccből írtam, hogy arrafelé kurvára nem díjazzák, ha valaki a sajtóhoz rohangál sírni.

Leandro ugye pedig csak viccből került ismét szóba?

Félek, hogy nem.:S

Alfredd 2010.11.07. 17:30:06

OFF: könnyed múltidézés vasárnapra:

www.origo.hu/sport/magyarfoci/20020227parkolopalyan.html

2003 tavaszi idényre átigazolások listája nem kisebb nevekkel, mint Salagean, Javrujan, Batrinu...

Apropó, az ortodox lokistákon kívül valaki emlékszik-e Raul Ovalle-ra, vagy Armando Palaciosra?

díszbohóc 2010.11.08. 11:56:59

@Artie: a megye III-as tudósításos felvetésed vérkomolyan veszem - Hantától kérj részleteket, ide nem akarok kommentben spammelni.

Mérgező Hulladék 2010.11.08. 12:28:01

Valami azt súgja, ha Gaál Perm helyett a Seychelle-szigeteki másodosztályban játszana, akkor jóval kevésbé esne ki Egervári mesterék látószögéből; és heti rendszerességgel vizsgálná valaki még az ottani holtidényben is, hogy megérdemli-e a meghívót. Mert az ilyet ugye csak élőben lehet eldönteni, a tv, videó, telefon szóba sem jöhet.

Artie 2010.11.08. 12:42:37

@Mérgező Hulladék: Miért tételezel fel ilyet egy olyan emberről, aki nem felveszi a telefont és felhívja Gerát, hanem személyesen Londonba repül, mert beszélniük kell?
süti beállítások módosítása