HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Gólokkal teli őszi puttony - focimenekült körkép

2010.11.26. 20:00 Black Lotus

Változatos összképpel kényeztetik külhoni érdekeltségeink a rájuk kíváncsi sportbarátokat: a német, belga és holland bajnokságban is látványos menetelések szemtanúi lehettünk az elmúlt bő másfél hónapban, míg más országokban a kiesőzóna szerelmeseinek sem lehet okuk panaszra. Focimenekültjeink pályára kerülő részének többsége örvendetes vonzalmat érzett az ellenfél kapuja irányába, néhány labdazsonglőrünk pedig Vanczák Vilinek az előző szezonban a sárga lapok területén felmutatott sikereit irigyelte el. Teszthalott állapotából újjáéledő rovatunk mai kiadásában a leginkább szem előtt lévő hat ország eseményeiből csemegézünk, jövő heti kiadásunkban pedig a mainstreamtől távolabb álló – és emiatt szívünknek kedvesebb – pontvadászatok eseményeit taglaljuk.


Anglia

 

Másfél hónap alatt nyolc forduló pergett le az idő rokkáján a Premier League-ben, jellemzően büszkeségeink passzív asszisztenciája mellett. Csapataink közül a legelőkelőbb pozícióban a Boltont találjuk, a 15 pontot regisztráló egylet az 5. helyről futhat neki a hétvégének. Bogdán Ádi a kispadon kuksolta végig a magunk mögött hagyott időszakot.

 

Ugyancsak a játéklehetőségre áhítozók listáján találjuk a Newcastle üdvöskéjét, Kádár Tomit. Tominak egy alkalommal, a Ligakupa keretei között nyílt lehetősége a közönség elkápráztatására, sajnálatos módon a vendég Arsenal nem érzékelte az esemény ünnepi jellegét és egy sima négyessel iktatta a Newcastle Ligakupa-projektjét. A fekete-fehéreknek vigaszul maradt a bajnokság, 11 szerzett ponttal és a 10. hellyel.

 

Jóval gyengébben muzsikált a Fulham, egyetlen fővárosi érdekeltségünk hat pontnyi gyümölcsöt szüretelt a Premiership ponttermő fájáról. Gera Szotyi időnként a kezdőben, máskor a cserepadról beszállva vitézkedett, a hét végén első gólját is megszerezte. Sajnálatunkra a Manchester City addigra már négyszer is a Fulham kapujába rondított, ezért Szotyi gólja annyira befolyásolta a meccs alakulását, mint a szúnyog szellentése az istálló levegőjének összetételét. A brigád pillanatnyilag a 17. helyen kóvályog.

 

Sokkal szivárványosabbak a kilátások a másodosztály horizontján, ahol egymást tapossák érdekeltségeink a listavezető pozícióért folyó harcban. Az októberben és november első első felében összesen kilenc kanyart kipipáló liga tetején a Queen’s Park Rangers tornyosul, amely veretlenül, 15 pontot behúzva tudta le bajnoki kötelezettségeit. Az október közepén megsérült Buzsáky Ken összesen kettő mérkőzésen tűnt fel a zöld gyepen.

 

Rögtön a QPR mögött masírozik a Cardiff City, amely 19 pontot szakított a lehetséges 27-ből. A második helyezett csapat ikonja, Gyepes Gabi a Norwich elleni remeklést gólpasszal, a Swansea elleni rémálmot sárga lappal, majd a sajtóban némi mosakodással koronázta meg.

 

A középmezőnyben lelhetünk rá az Ipswich Town együttesére, amely három meccses szopóágról érkezve a 13. pozícióban trónol. A Ligakupában is vitézkedő egyletnél Fülöp Marci egy kapott gól nélküli mérkőzéssel, Priskin Tomi két góllal, két gólpasszal és egy kiharcolt tizenegyessel javított a renoméján.

 

A kiesőzóna előszobájában rendezkedett be a Hull City, amely 10 pontot lapátolt össze az elmúlt időszakban. A 19. helyen terpeszkedő egyletnél Halmosi Peti továbbra sem kap lehetőséget a gonosz edzőbától zsenialitása kibontakoztatására.

 

Belgium

 

Nem lehet okunk panaszra a flamand-vallon kultúrkörben, ahol a Genk és az Anderlecht előzgeti egymást a táblázat tetején. Jelenleg a KRC a listavezető, bár a 7 meccsen szerzett 11 pontnál már láttunk veretesebb produkciót is. Titánjaink közül Tőzsér Dancsó a Standard ellen góllal és gólpasszal, a Mechelen és a Genk ellenében pedig sárga lappal tette le a névjegyét, míg a bajnokikon a kispadon seggelő Köteles Laci a kupában a rettegett Coxyde gárdája ellen mutathatta meg magát. Lacit a következő kupafordulóban már nem volt hajlandó újra foglalkoztatni a klubvezetés, így a magunk részéről nem is csodálkozunk azon, hogy a gárda végül kiesett a kupából, mint a pokróc a balkonról.

A második helyen tempózik az Anderlecht, amelynek 13 pontot sikerült lehalászni hét bajnoki fellépéséből. A Genkhez hasonlóan a brüsszeliek sem bonyolították sokáig az életüket a helyi kupasorozattal, az EL-ben viszont egy győzelmet és egy döntetlent produkáltak az AEK ellen. Juhász Roli a bajnokságban az FC Brugge, a kupában az AEK Athén szurkolóit sokkolta gólszerzés formájában.

 

Harmadik képviseletünk, a Lierse még nem tudta felvenni az első osztály fordulatszámát, 16 bajnokijukon összesen 1 győzelmet mutatnak fel, így nem csodálkozunk a 15., kieső helyezésen. A bajnokságban 4 döntetlent és 3 zakót felmutató egylet inkább a kupára specializálta magát, ahol általában egy négyessel szokták elintézni az éppen aktuális alsóbb osztályú riválisokat. Kovács Petinek a jelek szerint nem sikerült vámmentesen kicsempészni Norvégiából a góllövő cipőjét, így sikerélményei a csapathoz hasonlóan a kupára redukálódtak, ahol a másodosztály sereghajtója, a Tournai gárdája ellen köszönt be. Péterünk most, a hétvégén aktivizálta magát, gólt, kapufát és kihagyott ziccert is jegyzett, utóbbi kettő az újabb bukta miatt nem aratott osztatlan közönségsikert.

 

Hollandia

 

A Benelux-zóna másik, számunkra érdekes területén nyolc fordulón jutottak túl a csapatok. A pontvadászatban a PSV Eindhovent találjuk a tabella élén, ahol 19 pontot termeltek a gyártósoron. A gárda még áll a kupában, az EL-ben pedig a Debrecen kétszer megregulázásával nagyjából tovább is jutott a csoportjából. A sikerekből Dzsudzsák Bazsi is kiveszi a részét, sztahanovista üzemmódra programozott spílerünk hat góllal és öt gólpasszal tette izgalommentessé a hónap magyarja választást. Tekintsük meg a Feyenoord szénné égetését "szakértő" kommentárokkal.

 

A Roda egy elmaradt meccse miatt csak hétszer fitogtathatta erejét és a hétvégéig veretlenek is maradtak: a 3 győzelem és 3 döntetlen utáni pofon a 7. hely formájában kamatozott – az elmaradt derbi szerdai bepótlásán realizált döntetlen azonban a hatodik pozícióba katapultálta a társaságot. Bodor Boldi a Feyenoord ellen sárga lappal igazolta a részére biztosított rendszeres játéklehetőség helyességét.

 

Kilenccel gyarapodott az NEC Nijmegen pontjainak száma, amely a 10. pozíció kivívásához bizonyult elegendőnek. Az augusztus vége óta harcképtelen Babos Gabi az elmúlt másfél hónapban a rendelőintézetek törzsvendégeinek körében növelhette népszerűségi indexét.

 

A Roda a vereségek, a NAC Breda a döntetlenek tekintetében bizonyult önmegtartóztatónak, a csapat 3 győzelemmel és 5 vereséggel gazdagodva a 11. helyen áll. Moguljaink közül Horváth Gabi két sárga lapja mellett a válogatottban való mellőzöttsége miatti hőbörgéssel, Fehér Csabi magabiztos mezőnyjátékkal, majd október végén megsérüléssel tette tartalmasabbá a kisváros mindennapjait.

 

Az alsóházban, a tutibiztos osztályozót érő 17. helyen vesztegel a VVV Venlo együttese – köszönhetően annak, hogy a nyolcból hét ellenfél is elhúzta a társaság nótáját. Az egyetlen győzelem a Willem II elleni gálázás volt, amelyből csak azért nem érdemes mélyebb következtetéseket levonni, mivel az egykori uralkodóról elnevezett csapat az egyetlen, amely még a Venlonál is gyászosabb napokat él át. A Genktől beszervált Tóth Balu mindenesetre október végére elunta a társak teszetoszaságát és maga kezdett elszabadult hajóágyú módjára tüzelni: először a Groningen ellen akasztott be egy emberes bombát harmincról (videón 0:44-nél), majd a Willem elleni diadalmeneten is eleresztett egy rakétát. Fenoménunk további kísérletei kevesebb sikerélményt tartogattak, szerencsére emberéletben nem esett kár.

 

A másodosztályban a Volendam süvít, a 8 meccsen 19 pontot zsákoló egyletet a 2. helyen találjuk a tabellán. A 6 meccset végigjátszó, egyszer pedig lecserélt Zsidai Laci adatlapján 1 gólpassz és 1 sárga lap került lajstromozásra.

 

Németország

 

Tündöklés a bajnokságban, taknyolás a kupában – ez a sorminta jellemezte németországi érdekeltségeink többségét. Az októberben négy, novemberben eddig három fordulót maga mögött hagyó első osztály tabellájának tetején a Dortmund pöffeszkedik – a 7 fellépésen 19 megszerzett pont emelte a Westfalen-stadion népének szerotonin-szintjét. A fáklyásmenetet csak a kupából való kiesés és az EL-ben összekínlódott két döntetlen árnyalja kicsinykét. Hajnal Tomi népszerűségi indexe a klubban pillanatnyilag nem tör olyan magaslatokba, mint az MLSZ-székházban, amely a vizsgált időszakban zéróspíl formájában tárgyiasult.

 

Közvetlenül a sárga-feketét mögött találjuk másik külképviseletünket, a Mainz október végéig az első helyen állt, de az azóta a 2. pozícióba süllyedt vissza és a listavezetővel szembeni tisztes távolság kiépítését is abszolválta. A kupából a változatosság kedvéért ők is kiestek, a sikerélményekben nem bővelkedett aacheni kiruccanás apropóján. Konzuljaink közül Szalai Ádi a Hoffenheim ellen gól és gólpassz, hétvégén a Mönchengladbach ellen gólpassz formájában vágta ki a rezet, míg Lőw Zsolti főleg a bójacipelés műfajában mutathatott fel sikereket.

 

A másodosztályban a Hertha 7 forduló alatt 13 ponttal ajándékozta meg a fővárosi futballőrülteket, ám a hétvégi fordulóban elvesztették listavezető pozíciójukat. A kupából Koblenzben kieső berlinieknél Dárdai Pali a lelátón helyet foglalva elsősorban az ellenfelek szúrós tekintettel való szuggerálásával segítette csapatát.

 

Veretlen maradt a bajnoki kötelezettségek tekintetében a 1860 München, amely 13 begyűjtött pontjával a 8. helyre vágtatott előre. A kupától Kölnben búcsúzó egylet kapujában Király Gabi a szilveszteri műsorok látnivalóval való megtöltése helyett ezúttal egy gólpassz formájában hallatott magáról.

 

Kettővel kevesebbet, tizenegyet zsákolt az Aachen, amely a 9. helyről rugaszkodik neki a novembernek, viszont a szabályt erősítő kivételként a kupában is folytathatják a menetelést, miután képen törölték a Mainzot. Az immáron eSándor által is szemrevételezett Stieber Zoli az Ingolstadt ellen győztes góllal, a Bochum és a 1860 ellen pedig gólpasszal terelte magára a figyelmet.

 

A betermelt 12 pont dacára is még a kiesőzónában téblábol a Düsseldorf, amely jelenleg a 15. helyen kísérti a sorsot. Torghellinho 5 mérkőzésen, együttesen kb. 60 játékperc erejéig bontakoztathatta ki a taktikai csere szerepkörében rejlő lehetőségeket, az előző hétvégén az Oberhausen ellen góllal mutatott rá a benne szunnyadó energiák kiaknázhatóságára.

 

Az alsóházban az Ingolstadt alakítja nagy beleéléssel a pofozógép szerepét: hét meccs alatt négy pontot szerencsétlenkedett össze a társaság, ennek köszönhetően három pontos laufban van a még osztályozó érő 16. helytől. A csapatnál Futács Márkó a bajnokság elején úgy gyűjtötte a sárga lapokat, mint kisiskolás a Lutra-albumot. Titánunk a 8. fordulót a lelátón levegőzte végig, mivel az első hét kanyarban összeszedte a kényszerpihenőhöz szükséges 5 sárga cédulát, elsősorban a játékvezetőkkel a szabálykönyv értelmezése tárgyában folytatott eszmecseréinek köszönhetően. Márkóra, úgy tűnik, jó hatással volt a lelátói miliő, mert visszatérése óta a sípmesterek helyett inkább az ellenfelek kapusait zaklatja – tevékenysége a Cottbus ellen gólszerzés formájában kamatozott.

 

Olaszország

 

Csizmaországban nyolc bajnokin nyílt lehetőségük a csapatoknak arra, hogy szurkolóik ősz hajszálainak számát gyarapítsák. A 8 meccsen 13 pontot termelő Sampdoria a 8. helyen tempózik, az EL-ben viszont csak egy egységet sikerült összekaparni a Harkovval szembeni két pengeváltásból. Koman Vologya Harkovban góllal, Bolognában gólpasszal gondoskodott a hazai szurkolók jobb kedvre hangolásáról.

 

A városi rivális Genoa 12 pontot szakított, így stílszerűen a 12. helyen araszol. a középmezőny oszlopos tagjává avanzsálva. A kupában továbbjutó együttesnél Rudolf Geri a Roma elleni gólszerzéssel, a kupában pedig egy tizenegyes kiharcolásával tündökölt.

 

Októberben négy meccsből pontosan négyet bukott be a Brescia, de mielőtt a klub tevékenysége okán a katasztrófavédelem beavatkozása vált volna szükségessé, novemberben sikerült egy döntetlent összetákolni az Inter és a Juve ellen –ezután újabb két zakót dobott a gép.  A kupából kieső, a bajnokságban a kiesést érő 18. helyen terpeszkedő egyletnél Vass Ádi 6, Feczesin Robi 2 mérkőzésen próbálta részmunkaidőben megváltani a világot, a vajúdó hegyek egér helyett végül Robinak a kupában nem sokat érő gólját és két sárga lapot szültek, Ádi előadásában.

 

Másodosztályú érdekeltségeink tíz (!) bajnoki kanyart tudtak le másfél hó alatt. A Regginánál a 10 meccsen 20 pont került a malacperselybe, a kupában pedig a Frosinone baját látták el hosszabbítás után. A bajnokságban a negyedik helyen masírozó társaságnál legényeink közül Kovacsik Ádám egyetlen pályára vezénylése alkalmából a kupameccs hőseként vonult be a köztudatban, míg Preklet Csabit titkos aduként rejtegeti a szakvezetés a riválisok elől.

 

A pár éve a honi szaksajtóban az Inter megváltójaként emlegetett Filkor Ati a jelek szerint feltartóztathatatlanul menetel a „Serie B Aczél Zolija” titulus felé. Hősünk a tavasszal véget ért idényben a Gallipoli csapatával esett ki a másodosztályból, majd papíron a Milanhoz, a valóságban a Triestinához cuccolt át, ahol 7 meccs/5 pont produktummal szintén nyakig készülnek merülni a kiesőzóna ingoványába – a megvalósításba az utóbbi 3 meccs 5 pontjával némi hiba csúszott, de a küldetés így is örvendetesen alakul. A pillanatnyilag a 15. helyen tartózkodó egyletnél Atis a vizsgált időszakban a Crotone elleni góllal és három sárga lappal írta be magát a klub aranykönyvébe.

 

Spanyolország

 

A Hispán-félszigeten az Osasuna által kiváltott bérleten a középmezőny felirat szerepel, a hét fordulóban kilenc pontig avászkodó egylet a 11. helyen pompázik, miközben az éves kupakötelezettségeit egy kiesés formájában már letudta. Az általában 5-20 perc időtartamban foglalkoztatott Vadócz Krisztián november első hétvégéjén a végeredmény beállításával tette tartalmasabbá a részére rendelt testmozgást.

 

A zaragozai sportkörben a gyufagyűjtés számított az első számú hobbinak, a hét bajnokin összevakart hat pont a sereghajtó, 20. hely eléréséhez volt elegendő. A kupában a Betis ellen porba hulló egyletnél Pintér Ádi a hónap közepén rájött, hogy hamarosan a Barcelona érkezik a városba, neki pedig Tököli vagy Csordás Csabi után Messi, netán Villa nem jelentene igazi kihívást, így a megelőző mérkőzésen, Bilbaoban két sárgával intézte el a katalánok elleni ütközetről történő igazolt hiányzást, valamint a zuhanyzóban az idő előtti testápolást. Hősünk a későbbiekben Valenciában 45 percig csillogtathatta meg képességeit, a szünetben helyére becserélt helyi erő, Ander a változatosság kedvéért piros lap formájában igazolta a szakvezetői döntés jogosságát.

2 komment

Címkék: videó priskin dzsudzsák tóthbalázs hónap magyarja

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr882475301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RolloJuve 2010.11.26. 21:58:32

Dzsudzsák +1 gól a Breda ellen, de még bármi lehet, most 3-2 az állás (54. perc)

VGL 2010.11.27. 19:11:28

Jól sikerült összefoglaló. szép munka Lotus.
süti beállítások módosítása