HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Mozgalmas január - focimenekült körkép

2011.02.04. 18:00 Black Lotus

Mind a futballpálya, mind a zöldasztal tekintetében érdekfeszítőnek minősíthető januárt produkált labdarúgásunk a nemzetközi kapcsolatok tekintetében. Fiúkáink állomáshelyeit böngészve láthatjuk, hogy néhányan ideiglenesen vagy véglegesen új állomáshelyen próbálják növelni a szurkolók boldogsághormon-szintjét, ezen felül pár bohócliger is úgy döntött, hogy csatlakozik a kenyerüket idegen vadászmezőkön megvajazók népes panoptikumához. Simon Krisztián ügyében modernkori német-németalföldi háború bontakozott ki licitfronton, a legnagyobb fogásnak azonban Laczkó Buksi tekintendő, akit egy genovai halászhajó legénységének sikerült kipecáznia az átigazolások háborgó óceánjából. Ha a magát edzőknek álcázó halászati szakemberek sem találják Zsoltit méreten alulinak, akkor a Sampdoriában annyi magyar lehet a kezdőben, mint Pintér stratéga kisalföldi boszorkánykonyhájában. Minderről, valamint trubadúrjaink legfrissebb hőskölteményeiről a kapufa szétforgácsolása után ejtünk szót. (Írásunk keretei között a januári eseményeket hozsannázzuk, a hétközben lezajlott bajnoki fordulók eseményeit legközelebb kívánjuk mantrázni.)

Anglia

A szigetországban szokás szerint ismeretlen fogalom az év eleji tökörészés, a csapatok januárban négy bajnoki és két FA-kupa forduló viszontagságain estek át. Csapataink közül a leginkább előkelő, 11. pozíciót a Bolton tudhatja magáénak, annak ellenére, hogy négy januári bajnokiján mindössze egy gyümölcsöt sikerült letépnie a pontot termő fáról. A kupában valamivel sikeresebben szerepelt a brigád, amely a York 2-0 arányú elnáspángolása után a Wigan ellen gól nélküli döntetlennel biztosította az extra pályára lépés lehetőségét. A kapuban Bogdán Ádi a York ellen kupameccsen kapott lehetőséget, amelyet megbízható produkcióval ellentételezett.

A Fulham a bajnokságban 7 ponttal, a kupában a Peterborough 6-2 és a Tottenham 4-0 arányú lepofozásával kényeztette a drukkereket. A bajnokikon általában 10-30 perc erejéig hadra fogott Gera Szotyi a kupában góllal és gólpasszal tette emlékezetessé fellépését. A Capitano esetében folyamatosan napirenden volt a 14. helyen nyomuló londoniaktól való tiplizés lehetősége, de érdemi fejlemény nem született a dologban.

Az előkelőnek nehezen nevezhető 20. helyről kezdte a februárt a West Ham, amely 4 pontot kuporgatott össze januárban. Az FA-kupában jeleskedő, a Ligakupától viszont búcsúzó egyletben Kurucz Petit mellőzés mellett térdsérülés is hátráltatja a világmegváltásban.

A kólabajnokságban öt forduló élményeivel gazdagodhattak a szurkolók. Rögtön a tabella legtetejéről néz reánk a Queen's Park Rangers együttese, amely hat pont beszedésével jeleskedett. A kupából a Blackburn ellenében búcsúzó kék-fehéreknél Buzsáky Ken rásérült korábbi térdproblémájára, emiatt nem növelhette lejátszott mérkőzéseinek számát.

Az FA-kupa megnyerése a Cardiff Citynél sem szerepelt a rövid távú célkitűzések között, így ők is rapidban megoldották a kiesést. A bajnokságban 8 pontot gyűjtögető és a januárt az ígéretes harmadik helyen záró walesieknél Gyepes Gabit két alkalommal állították hadrendbe, a védelem varázslója a bajnokságban gólszerzés, a kupában sárga lap-gyűjtés formájában tündökölt.

Rovatunk búcsúzója a hónapot a 12. helyen záró Hull City, ahol Halmosi Peti tett pontot a sikerekben az elmúlt másfél idényben nem nagyon bővelkedő légióskodás végére. Az ünnepi alkalomból Peti indokoltnak érezte az Arany Mikrofon trófea kiváltását is, így az "az edző nem játszat" nyilatkozat-sablont nemzeti szintre emelte, kinyilatkoztatva, hogy honfitársaink méltánytalan üldöztetésnek vannak kitéve a ködös Albion sportszervezeteiben. A többi érintett mindezt hevesen igyekezett cáfolni, így hősünk végül az önsajnáltatás mezsgyéjét választotta és jelezte, mennyivel kevesebbért kénytelen szolgálni a Haladást, mint a többi lehetséges alternatívát. Mi a magunk részéről máris szeretnénk Pro Urbe-díjra jelölni Petit.

Négy pontot dobott a gép a bajnokságban az Ipswich Townnak, amely a 19. pozícióban zárta a hónapot. A kupákban a londoni csapatokkal gyűlt meg a bajuk Fülöpéknek, a Liga-verzióban bemutatott menetelést az Arsenal iktatta, a FA-kupában pedig a Chelsea ellen léptek pályára, ami Marci esetében már-már automatikusan hét kapott gólt jelent. Másik trubadúrunk, Priskin Tomi a bajnokságban és a Ligakupában is egy-egy gól formájú szonettel és sárga lap képet öltő dallammal kényeztette füleinket.

 

Németország

Három fordulót iktattak Bundesligás érdekeltségeink az év eddigi szakaszában, amelyeken a Dortmund héttel növelte pontjai számát. A tabellát immár 11 ponttal vezető gárdánál Hajnal Tomi játékpercei nulla egységgel emelkedtek. Tomi a hétvégétől új állomáshelyen bizonyíthat, jelesül a 17. helyen szégyenkező Stuttgart szekerét próbálja majd kiráncigálni a kátyúból.

Kevésbé sikeresen köszöntötte a 2011-es esztendőt a Mainz, amely két vereség után szombaton szerezte meg idei első pontjait. A negyedik helyre visszacsúszó társaságnál Szalai Ádám sérülése is borzolta a kedélyeket, míg Lőw Zsolti nem bukkant fel a csapat körül.

A másodosztályban folytatódott a rovatunkból búcsúzó Hertha keresztes hadjárata, a csapat mindhárom meccsét behúzva öt pontos előnnyel vezeti a táblázatot – immáron Dárdai Pali nélkül, aki elbúcsúzott az első csapat keretétől, a tavaszt már a tartalékok között tudhatja le.

Mérsékelt sikerekkel ünnepelte az évváltást az Aachen: a bajnokságban 3 meccsen 4 pont volt a termés, meg a kupában egy négyes kaptak a Bayerntől a negyeddöntőben. A tizedik helyen terpeszkedő gárdánál Stieber Zoltán a Karlsruhe ellen gól és 2 gólpassz, míg az Union Berlin ellen egy sárga lap formájában tűnt ki a mezőnyből.

Eggyel mögöttük találjuk a Düsseldorf csapatát, amely hat pontot takarított be. Torghellinho az egykoron magyar fellegvárnak számító Cottbus 3-1 arányú leigázásának fényét emelte uszkve hét percnyi pályán tartózkodással.

Az Ingolstadt egyenes vonalú, egyenletes mozgással közelít a harmadosztályhoz -  3 meccsen 2 pontot gyűjtve tanyáznak a 17., kieső helyen, megnyugtató, 5 pontos hátrányban az osztályozós pozíciótól.  Futács Márkó életrajza egy le- és két becseréléssel gazdagodott.

Hollandia

A magyarországihoz képest szubtrópusinak számító éghajlaton kettő fordulót sikerült belepréselni az év első hónapjába. A PSV nem óhajtotta pontvesztés formájában kényeztetni a riválisokat, így pontelőnnyel vezeti a táblázatot a Twente előtt, amely a kupában állt bosszút az eindhovenieken. Dzsudzsák Bazsi a terjedelemben a Dallas és a Forsythe Saga között félúton elhelyezkedő átigazolási szappanopera árnyékában egy gólpasszt tudott kipréselni magából.

A hatodik helyen tempózik az egy győzelemmel és egy vereséggel gyarapodó Roda, amelyben Bodor Boldi az Excelsior 3-0 arányú megkopasztása alkalmával bő 20 percnyi időtartamban kápráztatta el a közönséget. Boldi elképesztés tekintetében ránk is gondolt és levágott egy interjúnak álcázott szózatot arról, hogy lassan szeretne odébbállni az unalmas holland közegből. Mi a magunk részéről a budapesti élcsapatok valamelyikét javasolnánk, ahol az öltöző személyi állományának állandó változása, netán a fizetések folyósításában tapasztalható elmaradások garantálnák a hősünk életéből jelenleg hiányzó adrenalint.

A NAC Breda csapatának az NEC elleni döntetlen után kétszer is (kupa, majd bajnokság) lehetősége nyílt alapos verésben részesülni az Ajaxtól. A tizedik helyen nyomuló gárdában Fehér Csabi két le- és egy becserélését egy sárga lappal is szinesítette, míg Horváth Gabi napi programját főleg a lábadozás tette ki.

Az orvosi rendelők csempéit az utóbbi hónapokban szintén behatóan tanulmányozó Babos Gabi az utóbbi két mérkőzésen már leülhetett az NEC kispadjára. A gárda elmaradt mérkőzést is pótolt a hónap folyamán, így három fellépést tudott le, mindegyiket döntetlennel. Ennek fényében a középmezőnyös pozícióban (11. hely) semmi meglepőt nem találunk.

Meccspótlásra ítéltetett rovatunk újonca, a Feyenoord is, amely az Ajax ellen próbálta megmutatni oroszlánkörmeit, átütő siker nélkül. A társaság két másik bajnokiját is elvesztette, a 15. hely vélhetően nem okoz osztatlan örömet a rotterdami kikötő környékén. Simon Krisztián két végigjátszott találkozó és egy becserélés formájában igyekezett visszalökdösni a csapat bárkáját a helyes irányba, átütő siker nélkül.

Nem valószínű, hogy vigasztalja a nagy múltú egyesület híveit, de 20 pontjuk így is kétszerese a 17. pozícióban szerénykedő VVV hasonló mutatójának. Venlo reménységei az idei évet 3 meccs – 3 bukta konstellációval nyitották, nyitva hagyva a kiesés vagy osztályozó kérdéskört. Tóth Balu három pályára lépése alkalmával egy sárga kártya formájában bizonyította rátermettségét.

Belgium

A másik Benelux tájegységben teljesnek tekinthető a magyar happiness, mivel a táblázatot az Anderlecht vezeti, négy ponttal előzve a két honfitársat is foglalkoztató Genket és tizeneggyel a legjobb, magyar érdekeltség nélküli Gent előtt. A brüsszeliek idei első két tétmeccsükön a négy pont formájában keserítették az ellenfeleket, amelyet Juhász Roland egy sárga lap begyűjtésével tett eseménydúsabbá.

Győzelmekkel nyitotta az évet a Genk, amely a Kortrijk 3-2, valamint a Zulte-Waregem 1-0 arányú ráncba szedésével erősítette meg második helyét a tabellán. Az idény sikercsapatában Köteles Laca a kispadon dekkol, míg a kezdőként bevetett Tőzsér „Beckham” Dancsó az első mérkőzésen a 41. percben eszközölt sárga cédula után a 71. minutumban 30 méterről akasztotta be a győztes gólt. A második találkozón Dancsó munkássága letisztultabb formát öltött, a sárga ezúttal elmaradt, a győztes találat pedig már az első félidő végén bebikkantásra került.

Az alsóházban a Lierse folytatta a kanosszajárást és egy sima hármast szedett be a Cercle Brugge barlangjában, hogy aztán 1-0-ra lenyomják a sereghajtót, a László Csabával a kispadon a másodosztály felé masírozó Charleroi-t. Az idény végén kieséssel jutalmazott 15. helyet elfoglaló egyletnél egyelőre a kupaszereplés jelenti a reménysugarat, ahol a Westerlo ellen idegenbeli győzelemmel nyitották a negyeddöntőt. Kovács Peti  a bajnokságban rendelkezésére bocsátott 15+60 percnyi játéklehetőség alatt nem váltotta meg a világot.

A belga kontingens további gyarapodásáról a Sint-Truiden gárdája gondoskodott, akik Tisza Tibiben, Antwerpen korábbi uralkodójában látták meg az isteni szikrát. Szerény történelmi ismereteink alapján úgy rémlik, hogy a második császárság már Napóleonnak sem jött be, de hátha Tibinél máshogy alakulnak a dolgok. A csapat szurkolói jelenleg a 12. helyen várják, hogy Tibi (oldalán egy másik exbohócligás hérosszal, Ibrahima Sidibével) újabb magaslatokra terelje őket.

Olaszország

Magyar napokat élnek Genova kék-fehér-piros-fekete felében, a klubszínekben nem szűkölködő Sampdoria bérszámfejtése ugyanis Koman Vologya mellett immár Laczkó Zsolti kartonját is megkaparintotta. Apró szépséghiba, hogy a csapat eközben nem a legszebb fizimáskáját mutogatja a bajnokságban, az öt meccsen beszervált négy pont kissé messze van az eget rengető kategóriától, a kupából pedig a Milan tessékelte ki a népet. Titánjaink közül Voli a rendszeres játéklehetőséget élvezők, míg Buksi az első bevetésre váró állományát gyarapítja.

A teljes genovai kontingens létszámának gyarapodását a Genoa akadályozta meg, amely az idény végéig Bariban állomásoztatja Rudolf Gerit. Az utolsó helyen álló, a bentmaradás érő helyekhez képest tisztes, 7 pontos hátrányt felhalmozó társaságnál titánunk eddigi három pályára lépésen a Juventus elleni – pontot nem érő, de kétségkívül mutatós – góllal, a Cagliari arénájában pedig kihagyott tizenegyessel és sárga lappal tette le a névjegyét.

A Bari felfelé tekintve elsőként a Brescia nevével találkozhat, az 5 bajnokin 1 győzelmet és 4 vereséget jegyző egylet ugyanis a 19. helyen található. A két honfitársunkkal is okosított keretben Vass Ádi egyetlen pályára lépésén sárga lappal igazolta a szakvezetői bizalom helyességét, míg Feczesin Robi élete egy másodosztályú kölcsönadás formájában vett új fordulatot.

A Serie A-hoz hasonló kórképet diagnosztizálhatunk a B-ligában is, ahol a három magyar érdekeltség egyike a középmezőnybe, a két másik pedig a kieső helyekre kvártélyozta be magát. A legelőnyösebb pozícióban a Regginát láthatjuk, amely egy nyeretlenül (3 döntetlen és 1 vereség) átvészelt január után a 8. pozícióból feszül neki a folytatásnak. Reménységeink közül Kovácsik Ádi a technikai zóna személyi állományát gyarapítja, míg a Kecskemétre kölcsönadott Preklet Csabi a helyi tifosik helyett nbcee kolléga boldogsághormonjait veszélyeztetheti az elkövetkező hónapokban.

Velük ellentétes röppályát láthattunk a Triestina együttesétől, amely veretlenül (az obligát 3 iksz mellett 1 győzelemmel) abszolválta az első bevetéseket és ezzel az előkelő 20. pozícióig libbent előre. A korábban a szaksajtóban az interes Sztankovics riválisaként emlegetett Filkor Ati az AlbinoLeffe otthonában, nagyjából 10 játékperc időtartamban mutathatta meg magát a nagyvilágnak.

Kiesőjelölttől (Brescia) egy osztállyal lejjebb szintén kiesőjelölthöz (Ascoli) katapultált Feczesin Robi, aki szintén az AlbinoLeffe szurkolóinak idegrendszerét veszélyeztette, mivel első bevetésén rögtön a 9. percben eredményesnek bizonyult. Sajnálatos módon a hazaiak később kiegyenlítettek, Robertitót pedig lecserélték – maradt tehát a döntetlen és a januárban szerzett 2 ponttal összefüggésben a 21. helyezés.

Spanyolország

Öt fordulót bonyolítottak le a spanyol élvonalban, magyar szempontból felemás eredménnyel.  A 2010 őszén reménytelenül teljesítő Zaragoza az idei évre a jelek szerint összekapta magát és négy győzelmével rögtön a 15. helyig masírozott felfelé. Az egyetlen vereség (az Espanyol elleni 0-4) alkalmával a második félidő elején pályára küldött Pintér Ádi egy sárga lap beszedésével súlyosbította az összhatást.

Pintérékkel ellentétes röppályát mutat az Osasuna, amely egy ponttal gazdagodott a négy megméretésen, hogy aztán a hétvégén a Real Madrid fejbe kólintásával turbózza fel a produktumot. A jelenleg a 16. helyen nyomuló egyletnél Vadócz Krisztián a Villarreal elleni fejesgóllal igyekezett szebbé varázsolni a szurkolók jövőképét.

Egyebek

A külön nem mantrázott országokban sem telt izgalommentesen az átigazolási szezon. A legnagyobb kiviteli többletet a hellén kultúrkörben mutathatjuk fel, ahová (Ciprust is beleérteve) két új antropológus települt: Kiss Zolit a görög gazdaság nem éppen fényes mutatói sem tántorították el a gyros receptjének helyszíni kutatásától, Sowunmi nagymester pedig az Aranypart sziluettjét cserélte fel a ciprusi tengerpartéra. Görögországban országon belüli klubváltásnak is tanúi lehettünk: Németh Krisztián döntött úgy, hogy Olympiakoszból nem csak a pireuszi változat lehet nyerő, így átcuccolt a Voloszba, ahol Szélesi Zolival vállvetve öregbíthetik a magyarfutball hírnevét.

Az eltűnőben lévő norvég régióba is sikerült életet lehelni, mivel a Brann Bergen végül Korcsmár Zsolti végleges szerződtetése mellett döntött. A történet kicsit nehézkesen indult, mivel a norvégok kezdetben csak abban az esetben kívántak a kasszához fáradni, ha Zsolti vonalkódja mellett egy "50% discount" felirat is virítana, de a tárgyalásoknak köszönhetően végül alacsonyabb árleszállítást is hajlandóak voltak akceptálni.

Az edzői fronton is láthattunk aktivitást, ha nem is magyar, de legalább bohócligás szinten: Goran Kopunovics a korábbi ománi, kínai és vietnámi hittérítés után ezúttal a festői Ruandában vállalt munkát és ennek örömére meg is osztotta a nagyközönséggel a focidresszek és -csukák beszerzésével, valamint a medenceparton töltött karácsonnyal kapcsolatos élményeit.

Szólj hozzá!

Címkék: tőzsér stieber hónap magyarja

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr952638727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása