HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Lúdas Matyi és a többiek - NB2 Nyugati csoport, 19. forduló

2011.04.01. 00:05 Bastille

 

Felcsúton lakni most öröm,
(hol a picsába a söröm???)
Túl a tizenkilencedik körön,
Pécsen meg bánkódnak és isznak
És az asztalra csapva Matyiznak.
 
Túl vagyunk négy narancsos gombócon (ez még a diadalmas amsterdami meccs előtt íródott), ami rossz volt, helyenként gyomorforgató, de gasztronómiai igényeinket mégis csak egy bajai halászlé elégítheti csak ki, utána egy pécsi szál, akár hamuzhatunk az ajkai kristályba. Ezek után pedig megveregetem a vállam, mert bebizonyosodott, hogy két pont valóban nem előny! Kiss Lászlóban pedig, ha van pár kávés kanálnyi rosszindulat, akkor most teli pofával röhög Matyi Dezső egészen magyarosch klubpolitikáján, ugyanis a forduló  rangadóját az ex-gázszeres Hartyáni mester és ifjú vidis titánjai behúzták, ráadásul a Mecsekben. Újra kikapott az Ajka, először nyert tavasszal a bajai csapat és a forduló szenzációja, hogy nyert a Honvéd II is. Nem is tudom mikor volt ilyen utoljára, de a hajtás után ez is kiderül. Hajtsatok hát, mert ez egy szerethető liga!
 
Budaörsi SC - FC Ajka 1-0 Rögtön itt is van az ajkai landolás. Nem is dicsérjük őket, legfeljebb Mihaleczet, aki Budaörsön már nem tudott segíteni szeretett csapatán. Az első félidőről most meg is feledkezünk, főleg a mezőnyjáték dominált, de ezen túl nem fogunk otromba közhelyekbe hagyatkozni. Ám a második félidő, amiben felpörögtek az események. Az 54. percben Koós iramodott meg középen, hogy aztán passzolja ki a bal szélre Kollega sporttársának, aki megiramodva kovácsolt előnyt, hogy aztán középre passzolva Horváth már egész Budaörsnek hozza el a vezető gólt. A kétszáz néző még inkább oda volt meg vissza mikor az ajkai Sallér Márk megkapta a második sárgáját, érett is a budaörsi győzelem. Olyannyira, hogy majdnem rohadni lohadni kezdett minden, amikor egy kamikaze ajkai beadás végén a legmagasabbra Mihalecz ugrott, azt az ajkai király a földre fejeli, közben retteg fél Budaörs, de Kozma kapus éppen leér és bravúrral marasztalja a három pontot. Az Ajka zsinórban második vereségét könyvelte, a Budaörs pedig bebetonozta magát a középmezőnybe.
 
Bajai LSE - BKV Előre 2-1 Joggal háborog az egyszeri bajai szurkoló Bognár Gyuri bácsin, hisz nem elég, hogy öt vereséget számlál a hazai csapat egyhuzamban, de még pénteken a bajai menedzser a magyar-hollandon bicskanyitogató szakmai elképzelések mellett teszi le a voksát és nyal be a felső vezetésnek, (meglátják, ebből még szövetségi kapitány lesz!) ahelyett, hogy otthon készülne a csapattal. Lehet erre gondolt a mérkőzés 10. percében, mikor Csopaki megszerezte a vezetést a BKV-nak. Még szerencse, hogy az egyre jobb formában lévő Fröhlich szemfülesen bukkant fel két védő között és a beívelt labdát átfejelte Vezér Ádám fölött, így B. Györgyöt még nem dobják a Sugovicába. A két gárda aztán energiatakarékos üzemmódba kapcsolt, Soós Imre így fogalmazott, rúgjunk bele, fussunk utána lett a taktika mindkét csapatnál. Döntetlen szag terjengett hát a Vasváriban, főleg azután, hogy Kormos tizijét Vezér Ádám egy jó megérzés által vezérelve kapufára tolta és még a kipattanót se tudta bekulibalizni a bajai csatár. Egyik csapat sem játszott jól, így az iksz abszolút igazságos lett volna, ha nem gondol egy merészet Domonkos Bálint a 85. percben és ragaszt egy brutálisat majd' huszonöt méterről. Így nyert végül a Baja, a BKV pedig lecsúszott a nyolcadik helyre.
 

Barcsi SC – Kozármisleny 1-1 A Barcs kispadjára először ült le Kuczkó Zoltán, aki rögtön megtapasztalta, hogy nem minden fenékig tejfel, ugyanis rögtön az első percben a derék barcsi legények kézzel érintették a labdát, a jogosan megítélt büntetőt Tóth Zoltán biztosan értékesítette. Továbbra is támadásban maradt a Misleny, több helyzetük is volt, és egy bődületes kapufájuk Andruskó szabadrúgásából, de aztán a 43. percben a hazaiak is bólintottak egy kapufát. A második félidőben is akadtak helyzetek és ott már több barcsi helyzetről is beszélhetünk. Ennek lett meg az eredménye a 84. percben, mikor egy tizenhatoson belüli tömörüléskor a spori büntetőt ítélt a barcsiaknak, amit Nagy sikeresen értékesített. Így egy-egy büntető, egy-egy gól és igazságos döntetlen született Kuczkó mester első megmérettetésén.

 
Győri ETO – Tatabánya 1-0 A mérkőzés elején nagyon belekezdett a Tatabánya, a 4. percben utolsó ember buktatta még a tizenhatos vonala előtt Kocsist, de elmaradt a piros lap és a szabadrúgás is hatástalan maradt. Az ETO viszont rögtön az első támadásából gólt szerzett, ami megpecsételte a Bányászok sorsát. A második félidőben két percen belül állítottak ki két tatabányait is, előbb Almásit, majd Farkas Jánost, így szinte elérhetetlennek tűnt a vendég pontszerzés, de a hosszabbításban még Megyesi nézhetett farkasszemet Sánta kapussal, de bele lőtte a labdát. Érdekes meccsen így nyert az ETO, Bognár játékvezetőt pedig egy ideig nem küldik Tatabányára.
 
Honvéd II – FTC II 1-0 A Bozsikban háromszáz néző rágta vállig a körmét, hogy vajon lesz e értelme még jönni enbékettes Honvéd meccsre. Érezhető volt a mérkőzésen, hogy mind a két csapat tudja, hogy sok múlik ezen a kilencven percen, főleg ha halkan megjegyezzük, hogy a Honvéd, hét, azaz hét hónapja nem szerzett pontot a második ligában. A hazaiaknál Rouani és Sadjo, a vendégeknél Andrerzinho, Junior és Rodenbücher játszott vissza a bohósligás csapatokból. Az első félidőben Vólent és kedvenc kispestim, Kapacina Valér játszott össze, amiből buktatás lett a tizenhatoson belül, országos tizi és kiállítás kéne, hogy legyen, a síp néma maradt. Ez és egy Fradi kapufa is feltüzelte a hangulatot, így igen élvezetes meccs kerekedett. A második félidőben a Honvéd már nagyon akarta a gólt, Kapacina szinte száz százalékos helyzetét védte a zöld-fehér kapus, hogy az azt követő kis szögletből az U18-as Valér adja be a labdát, amit Remes fejel kapura, Jova Levente belekap, de a kipattanót Rouani már betessékelte. Ezután is peregtek az események, volt kispesti lesgól, ferencvárosi tizenegyes, ami kimaradt, fél tucat piros-fekete helyzet és Vólent még messzire rúgta a labdát sípszó után második sárga lapért. Igen küzdelmes és sok helyzetet hozó mérkőzésen a Honvéd megérdemelten győzött és a Vólent – Kapacina kettősről még reményeink szerint keményvonalas bohócliggerek is hallani fognak.
 
Kaposvölgye – Gyirmót FC 0-2 Sem az idő, sem a pálya állapota nem tette lehetővé, hogy úgy focizzanak a csapatok, mint ahogy azt szerettük volna. A vác-nagyberki csapat ezért agresszivitással próbálta pótolni a két csapat tudása közti különbséget, ezért kaptak csak két gólt. A hazaiaknak helyzetük sem volt, mindent a védekezésre tettek fel, így csupán két gyirmóti gól született, az is az első félidőben. Megérdemelt siker és mivel a pécsiek nem szereztek pontot, így a gyírmót felkúszott a második helyre.
 
SZTK-Erima – Veszprémi FC 2-1 Az SZTK-ból kipucolták a kórokozókat, így ki tudtak állni a táltos veszprémiek ellen, sőt a mérkőzés elején helyzetekkel is bizonyították, hogy ők bozony orrba-szájba c-vitamint toltak, de Varga portás még két bravúrral demonstrálta a vendégek akaratát. Aztán a 19. percben jött egy veszprémi helyzet, amit Tarczy kapus védett és az ebből vezetett ellentámadás után már vezettek is a szentmiklósiak. A gól után belecsaptak a lecsóba a csapatok és szinte percenként alakultak ki helyzetek, de a félidőben maradt az egy gólos hazai vezetés, sőt a fordulást követően az 55. percben egy gyönyörű támadás végén Béres növelte a Várhidi csapat előnyét, nem beszélve arról, hogy a 77. percben egy jogosan megítélt veszprémi büntetőt védett Tarczy. Aztán Vágó Attila becserélte Szőllöskeit –akit innen is követelünk a kezdőbe!- és ő szépített, de a vége maradt a 2-1. Megérdemelten győzött a Szigetszentmiklós.
 
Pécsi MFC – Videoton PFLA 0-1 Mészáros Ferencet az istennek se akarjuk bántani, de törvényszerű, hogy a Pécsnek éppen most úszik el a feljutás. Matyi Dezső vagy kikapott snóbliban Kiss Lászlótól, vagy az öreg elszerette Matyi asszonyságot, de még most sem értjük a távozásának okát. Ehhez még az is hozzátartozik, hogy egyelőre kilátástalan focit játszik a Pécs és például Gyánó Szabi mit keres a középpályán?!?! Szóval mérkőzésen a pécsi csapat jóformán semmit nem mutatott, jóformán helyzeteket sem alakítottak ki, az első félidőben volt egy kósza kapáslövés, amiből keresztléc lett, de a 0-0-s félidő után sem találtak magukra Dibuszék. Mégis a második félidőben a sors keze és spori büntetőt ítélt a Pécsnek, szerintem jogtalanul, amit Todorovic kihagyott és hát a foci törvényszerűsége a 83. percben érvényesült, amikor Gyurcsó ívelt a pécsi kapu elé, ahol Máté fején tudatosan változtatott irányt a labda és kötött ki a hálóban. A Vidi így átvette a vezetést a tabellán, a pécsieknek meg össze kell szedjék magukat a Gyirmót elleni rangadóra. Matyi Dezső urat az ultrák már megvárták a parkolóba, valamint hat pécsinek súlyos pénzeket kell fizetni a Vidi elleni meccs után, szóval folynak a reformok Pécsett.   
 
Emitt tabella és góllövőlista! Jó tiipelést kívánok!
 
Tippszelvény:
 
Veszprém FC – Budaörs
Kozármisleny – ETO II
FTC II – Barcsi SC
FC Ajka – Bajai LSE
Tatabánya – SZT-Erima
Gyirmót FC – Pécsi MFC
Videoton PFLA – Honvéd II
BKV Előre - Kaposvölgye

10 komment

Címkék: összefoglaló nb2 nyugaticsoport

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr942780777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

snowblind 2011.04.01. 08:47:37

Veszprém FC – Budaörs 1-0
Kozármisleny – ETO II 1-0
FTC II – Barcsi SC 2-0
FC Ajka – Bajai LSE 2-1
Tatabánya – SZT-Erima 2-1
Gyirmót FC – Pécsi MFC 2-1
Videoton PFLA – Honvéd II 3-0
BKV Előre - Kaposvölgye 2-0

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.04.01. 10:17:49

Veszprém FC – Budaörs 1-1
Kozármisleny – ETO II 1-2
FTC II – Barcsi SC 1-1
FC Ajka – Bajai LSE 2-1
Tatabánya – SZT-Erima 1-2
Gyirmót FC – Pécsi MFC 2-1
Videoton PFLA – Honvéd II 2-1
BKV Előre - Kaposvölgye 2-0

979122 2011.04.01. 10:39:22

Veszprém FC – Budaörs 1-1
Kozármisleny – ETO II 0-2
FTC II – Barcsi SC 2-1
FC Ajka – Bajai LSE 2-1
Tatabánya – SZT-Erima 2-0
Gyirmót FC – Pécsi MFC 3-1
Videoton PFLA – Honvéd II 4-1
BKV Előre - Kaposvölgye 2-0

vérfarkas 2011.04.01. 10:56:16

Veszprém FC – Budaörs 1-1
Kozármisleny – ETO II 2-1
FTC II – Barcsi SC 2-0
FC Ajka – Bajai LSE 1-0
Tatabánya – SZT-Erima 2-0
Gyirmót FC – Pécsi MFC 2-0
Videoton PFLA – Honvéd II 2-0
BKV Előre - Kaposvölgye 1-0

Futó Lada 2011.04.01. 11:23:22

Veszprém FC – Budaörs 2-1
..és már az élmezőnyben leszek a tippversenyen..

Kozármisleny – ETO II 1-1
klasszikus x

FTC II – Barcsi SC 1-0
Lipcsei Heinzet kéri kölcsön erre a ritka fontos meccsre

FC Ajka – Bajai LSE 3-1
Bognár Gyurinak megköszönik a munkáját

Tatabánya – SZT-Erima 1-1
Akkor se visz el 3 pontot a Sz'miklos, ha a MÉH telep összes vaslemezét behordják táblának.

Gyirmót FC – Pécsi MFC 2-1
Kiss László a stúdióban szakérti a pécsen kialakult helyzetet

Videoton PFLA – Honvéd II 4-1
Suzuki -kupa előmeccs

BKV Előre - Kaposvölgye 2-0
A derék közlekedésiek behúzzák,mint troli az áramszedőt.

kétballáb 2011.04.01. 12:09:25

Veszprém FC – Budaörs 2:1
Kozármisleny – ETO II 1:0
FTC II – Barcsi SC 2:0
FC Ajka – Bajai LSE 3:1
Tatabánya – SZT-Erima 3:1
Gyirmót FC – Pécsi MFC 1:0
Videoton PFLA – Honvéd II 4:0
BKV Előre - Kaposvölgye 2:2

Stefan Derrick 2011.04.02. 01:12:50

Veszprém FC – Budaörs 1-0
Kozármisleny – ETO II 0-1
FTC II – Barcsi SC 2-1
FC Ajka – Bajai LSE 2-3
Tatabánya – SZT-Erima 1-2
Gyirmót FC – Pécsi MFC 1-1
Videoton PFLA – Honvéd II 2-1
BKV Előre - Kaposvölgye 3-1

Balasnyikov 2011.04.02. 14:40:07

Veszprém FC – Budaörs 1-0
Kozármisleny – ETO II 1-1
FTC II – Barcsi SC 2-1
FC Ajka – Bajai LSE 2-1
Tatabánya – SZT-Erima 1-2
Gyirmót FC – Pécsi MFC 1-1
Videoton PFLA – Honvéd II 3-0
BKV Előre - Kaposvölgye 2-0

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2011.04.02. 18:19:09

uraim, holnap a sport2-n 15órától gyirmót-pécsi mfc mérkőzés, csak örülteknek!
süti beállítások módosítása