HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Fekvőcsatár visszavár - Monicomp Liga 23. forduló

2011.04.19. 09:30 Futó Lada

 A déli ebéd után Erzsike asszony feltarisznyálta a gyereket annyi ennivalóval, ami elég lenne egy komplett sarkkutató-expedíciónak, Lajos az egykori NB2-es játékos pedig kikísérte a gyereket a buszmegállóig, és útnak indította vissza a kollégium irányába.
Hazaérve rövid töprengés után kék-fehér színű bálamadzaggal felkötötte a horoló-kapát a zöldre pingált Csepel kerékpár vázához, majd megindult a szőlősbe, mert a tyúkhúrt bizony kapálni kell,azt nem fújja ki a tőkék közül a forgószél. Mire kiért konstatálta, hogy Isten ellen való vétek lenne akár egyetlen kapavágás is, itt már csak a gyomirtó segít. Ha már elment a présházig, beterelt gallér mögé egy nagyfröccsöt, aztán még egyet,mert párosan szép az élet. Majd miután kifújta magát, hazafelé vette az irányt. Útja a sportpálya mellett vezetett el, megállt hát megtekinteni az ősi rivális Bányahalász elleni megyei II. oszt. bajnoki labdarúgó mérkőzést (előtte ifimeccs !!). Mivel fiatal volt még az idő, - és szomjazott is erősen - úgy döntött, a Rizikó felé indul haza, egy rövid vargabetűt megér a dolog. "Ezt kéne alkotmányba venni - gondolta. - Hogy lakott területen belül ne lehessen két kocsma 200 méternél messzebb egymástól. Porzik a vesém, dehidar...dehider..kiszáradok..".A kocsma előtt ismerős Verhovina motorkerékpárra lett figyelmes, amely tavaly húsvétig még az ő tulajdonában volt,de az utolsó fájer-partiban sajnos az képezte a tétet a sógor légpuskája ellen. "Ezt is itt eszi a fene."-gondolta keserűen majd belépett.

A hamutál éppen csak megbillent, már-már felrúgni készült, mikor Tárcás Pista hangját hallotta valahonnan a félhomályból.
-Halkabban, Feri bácsi elbóbiskolt.
Feri bácsi komoly tekintélynek számított, és nem csak a kora miatt. Hajdanán még a Csepel Művek ifijátékosaként,  egy Budapesti Kakaó Kupán a Kőbányai Hanyatlás ellen egyszer ő őrizte 80 percen keresztül a Horvát Misit, akiről mindenki tudta, hogy Bozsik Cucuék harmadik szomszédja, és majdnem osztálytársa is volt a Cucunak.
- Egy nagyfröccsöt Pistám rizlingből - jelezte felemelt mutatóujjával, majd a terem sarka felé vette az irányt, ahol a Haladás-Videotont nézték a kihelyezett Jácint tévén.
- Kint voltál? - kérdezte a sógora anélkül hogy levette volna a szemét a tévéről.
- Kint.
- Ott is ? - bökött fejével hátrafelé, a falra kiragasztott Fekvőcsatár - Bányahalász megyei II. oszt. bajnoki labdarúgó-mérkőzés (előtte ifimeccs !!) plakátja felé.
- Kint. Megmutattuk nekik, hiába volt a csaló bíró. Leigáztuk őket.
- Mennyi lett ?
- 1-0 ....Szép gól volt,Tótferike pattintotta be a hátával ...idén feljutunk.
- Legalább lesz új pálya. Akkor majd eljön az Újpest az avatóra.
- Újpest! Hagyjál már ! Benéék idejében nem esett volna meg ilyen csúfság,mint pénteken.Ha akkor is kikaptak volna a tök utolsó Szolnoktól, hát Göröcs Titi gyalog ment volna vissza a 4-es főúton, és minden faluban megállt volna bocsánatot kérni.
- Fújsz a lilákra mert Fradista vagy - szólt közbe Ferka. - Nézted mit műveltek pénteken a Vasas ellen?
- Néztem.
- Nézted ám a fenét - mordult fel a sógora. - Erzsók megint aztat a valós világost nézte.Tudom mert hívta az asszonyt,aztán együtt siránkoztak.
- Igenis néztem ! Bementem a kisszobába,mert ott jobb a..izé..na..mondjad már..a zakusztika. Ha felhangosítom a tévét,és olyan mintha a stadionba lennék.Csak nem szokom felhangosítni,mert nem szeretem aztat a riportert.
- Akárhogy is van Lajos bátyám, ez a Maróti akkora gólt rúgott, mint ide Miskolc !
- Az..Csak rossz kapuba.Ennek a Vasasnak, Malaca van, én mondom.
- Szombaton akkor már nem volt aggódni való a totó miatt..
- Nem , hogy a fene enné meg. Megveri a Honvéd a Pápát idegenben egy talált góllal, a Siófok szintúgy idegenben a Lokit 3-2-re. Az öregapám se gondolta volna. Sok fura eredményt láttam már, de egy fordulóban ennyit még soha.
- Le is cserélték az edzőt debrecenben. Pintér lesz helyette - közölte Pista a mindent tudók magabiztosságával.
- Honnan veszed?
- Megfordul itt sok ember, nem csoda hogy jól informált vagyok - tárta szét a kezét jelentőségteljesen, majd összeszedte az üres poharakat a háromlábú rex-asztalról, amely egy támlás székkel volt kiékelve stabilitás-ügyileg.Még a Sándor-napi mulatság során törött ki a lába,amikor a dákó is eltörött,de semmi komoly nem történt, Balog Gyuszi a körzeti megbízott egyedül is szét tudta választani a mulatozókat.Az asztalos ígérte már magát,de csak nem akar jönni. Az asztal megbírja így is még egy darabig, de a felmosófa nyelével löködni a golyókat az már nem annyira européer...legalábbis 3 sörig...utána mindegy.
 - De legalább a Paks meg a Kaposvár nyert odahaza - jegyezte meg Ferka.
 - Nyert- dünnyögött Lajos - Dehát Tököli nem játszott a Kecskemétben, az MTK, az meg olyan amilyen.Nincs azokban szufla.
 - De a Zete, iksz a Győr ellen az jogos nem ?
 - Jogos, jogos...ebből lesz valami? - intett a fejével  a tévé irányába.
 - Mindjárt megroppan a Haladás..már csak idő kérdése - kortyolt egyet a sógor a söréből.
 - Látom..nézd már, csak nem egy gól ?! - vetette közbe némi kárörömmel a hangjában Lajos, titkon örülve amiért a hazaiak a sógora ellen játszanak.  - No de ilyet, és még egy! "..és ezt meg a Verhovináért" - tette hozzá gondolatban.
- Vacak meccs, ez már nem változik - fordult el végre a tévétől a sógora nagyot legyintve Vas megye irányába.
Lajos az egykori NB2-es játékos pontosan látta, hogy ezúttal igaza van a komájának, de titkon azért bízott benne hogy valaki még bekotor egy gólt. Ám a góllövő listát vezető Alves ezúttal kevés volt, mint absztinens a szüreti bálon.
Jövő héten a kiesésre álló MTK meccsel a Fradival. Örökrangadó. De legalább nem pénteken lesz.
- Na, én megyek - tette le a poharát. - Pistám írd fel a többihez, holnap behozom.
- Jól van Lajos - majd hogy kicsit vastagabban fogjon a ceruza lendületet vett, és ezzel egy időben levert egy poharat is.A csörgésre Feri bácsi is felkapta a fejét.
- Mi lett a meccs? - kérdezte.
- 2-0 .
- Nem tudnak ezek védekezni - morogta. - Bezzeg mikor én őriztem a Horvát Misit ! Momentuma sem volt. Maga a Puskás öcsi jött oda meccs után gratulálni,mikor...
..de ezt Lajos már nem hallotta. A zsebében szorongatott 5 találatos kollektív totószelvényt elővette,vetett még rá egy szomorú búcsúpillantást, majd egy sóhajtás kiséretében összegyűrte, és az ajtó melletti hamutálba dobta. Kilépett, elvette a faltól  Csepel kerékpárját, ellenőrizte nem lazult-e meg a kék-fehér bálamadzaggal a vázhoz erősített horoló-kapa, a dinamót a kerékhez illesztette, majd elindult hazafelé.Hunyorgó lámpája mögött hunyorogva ballagott zöldre pingált kerékpárját tolva a poros főutcán, valahol az Alföld közepén.

6 komment

Címkék: magyar összefoglaló bohócliga fekvőcsatár

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr612838136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2011.04.19. 09:38:44

Oszt most mi lesz, Herczeg Bandi mégis csak újra? A Pinyő mégis csak túlzás lenne, nem?:)

Futó Lada 2011.04.19. 09:54:17

@Artie: .. Bepassz Pista is a listán van..akkor már inkább Pinyő .. Tárcás Pista informátora állítólag biztosra mondta.. :)

Artie 2011.04.19. 09:56:15

@Futó Lada: Az lenne kemény, a cseh mester arról beszélt, hogy nincs megfelelő védelmük, erre odamegy Pinyő megtanítani őket védekezni.

Lesz ebből még móka, kacagás.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.04.19. 10:32:36

Ladám, erre mit lehet mondani? Metrón olvastam, hangosan hahotáztam, néni mellettem kissé arrébb húzódott. Minden tiszteletem :)

wilbury 2011.04.19. 10:47:35

Nagyon jó írás, gratula.

christvhu 2011.04.20. 09:44:32

Hangulata az van. Élmény volt. Köszi
süti beállítások módosítása