HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

San Marino - Magyarország -- ÉLŐ

2011.06.07. 20:26 Futó Lada

 San Marino - Magyarország 0-3

 

FL : Üdvözlöm kedves olvasóinkat, élőben jelentkezünk a Labdabiztos kommentátor-állásából , mellettem állandó szakkommentátorunk Vegyi Iván. Rögtön kérdezem is, milyen meccs várható szerinted Iván?
  VI : Mint azt már délelőtti bejelentkezésünkkor is jeleztem, nehéz meccs előtt állunk. Nehéz, hisz mindenki győzelmet vár, és ilyenkor az arány sem mindegy. Fontos , hogy gyorsan vezetést tudjunk szerezni, mert minél később jön a vezető gól, annál lelkesebben fognak védekezni a hazaiak. Fontos, hogy az esélynek még a szikráját se adjuk meg nekik, mert ha csak megérzik a siker lehetőségét, akkor a lelkesedés miatt csodára lehetnek képesek.
  FL : De azért nyerünk ugye?
  VI : Remélhetőleg igen. A Németh-Szabics csatársor elég mozgékony lehet a hazai védők között, és Koman valamint Dzsudzsák gyors passzaival nyerhetünk. Hajnal játékától kicsit tartok, mert Luxemburg ellen elég körülményes volt, ha lelassítja a játékos, és megtörik a támadás lendülete, akkor nehéz dolgunk lesz..
   FL : Akkor hát : Hajrá Magyarok !

FL:  8 perc telik el, amikor egy lesipuskás akció után Németh Krisztián rúgott kapufát, ami kifelé pattant. A kokas csípje meg, majdnem megvan a vezetés !
VI : A mély vizes talajon távoli lövésekkel is lehet operálni, mert a vizes füvön könnyen megcsúszhat a labda, és becsaphatja a kapust. 2 napja esik, elég mély a talaj, Kásással és Benedekkel lehet többre mennénk a középpályán.
FL : Terveink szerint minden gól után söröztünk volna, de a Saratov a tuningolás után kicsit túlvezérelt lett, és a délután belepakolt sörök kockára fagytak. Így most urak leszünk, és Abasári Rizlinggel fröccsözünk majd.
VI : És ott a gól !!..De nem..nem adta meg...Nem ez a suttyó vezette a Holland - Magyart is ?
FL : A jelek szerint les volt, amint azt a  Facebook-os oldalunkon Nyuhl Sándor nevű kedves olvasónk is hosszasabban kifejtette. Támadunk, támadgatunk, a hazaiak védekeznek, védekezgetnek, a bor meg megmelegszik, ha nem lesz gól.

17. perc Sárga lap  -  Juhász Roland (Selva buktatásáért)

FL : A 19. percben Szabics ziccerben kiugrott, gólt lőhetett volna, de középre akarta tenni Némethnek, aki körül 4 kék mezes állt, és mentett.
VI : Most pedig Juhász ollózott kapura egy beadást..van itt esemény. Németh ziccerben kapusba lőtte, a felpörgő labda az üres kapu elé hullott, ahol Dzsudzsák mellre vette, de kipattant róla az alapvonalon túlra.
FL : Uraljuk a játékot, futószalagon jönnek a helyzeteink, de be még nem rúgtuk , így még mi sem rúgtunk be. Érik a gól !
VI : HUH ! Koman gyors bedobásából Németh került helyzetbe, a kapus nagy bravúrral mentett.. A san marinoi lestaktika eddig beválik, de ez egy lehetőség lehet , mélységből beindulva, lehet ott alkotni.
FL : Vazzz !! Hajnal indításából Koman indult meg a szélen, két csel után belőtte jégkorongos módra Némethnek, de utóbbi mellé pörgette.

29. perc  Sárga lap  -  Cervellini (Szabics buktatásáért )

FL : Fél óra telt el, gól eddig nincs, csak magyar fölény. De az viszont van, úgyhogy ezaz fiúk, mindent bele, hajtsátok meg az utolsó negyedórát !!
VI : Hazai helyzet, de Király védte a 10 m- ről leadott löbbölős fejest. Rögtön utána Németh is fejelt, de ő mellé a túloldalon.
FL :  Dzsudzsáktól egy briliáns labda-átvétel két védő között, de a beadásnál annyi kék-mezes van az ötösön belül, mintha ott lenne a 7-es busz megállója is. De most megint támadunk, megint vannak lehetőséget, de a vizes füvön rendre hiba csúszik a döntő passzokba.

VI : Marani lőtt kapura hazai részről, jó 5m-el mellé, viszont 48 m-es kísérlet volt. Most viszont Hajnal lövését blokkolja Németh, a lepattanót Szabics fordulásból zúgatja a hosszú felé, de a kapus nagy bravúrral véd.

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL  !!!!!  41. perc  -  Lipták

FL : A 41. perc a hazaiak végzete, vasárnap Forsell is a 41. percben szerezte a finnek végül győztesnek bizonyuló gólját, most pedig szöglet után a kipattanót Lipták Zoli tűzte rá laposan 10-ről, gyilkos erővel. Vezetünk !!
VI : Erre iszunk !! Éljen Lipták , hajrá Magyarok !!
 
FÉLIDŐ
FL : Hát letelt egy félidő, megvan a hőn áhított vezetés. A magyar csapat uralja a játékot, két hazai helyzetet jegyezhettünk fel, ez mellett inkább nekünk voltak lehetőségeink, de sem Németh, sem Dzsudzsák nem tudott a kapus eszén túljárni.
VI: ..és ne felejtsük el a végére a slusszpoént, az utolsó 10 percre felpörgött kicsit a csapat, és egy szöglet után a két előre húzódó középhátvédünk közül Lipták juttatta vezetéshez a csapatot, és fröccshöz minket. Szerintem megérdemlünk még egyet, megelőlegezvén a második félidőt.
FL : A konkurens meccsen a Svédek vezetnek Ibrahimovic mesterhármasának is köszönhetően 4-0-ra Finn rokonaink ellen, így jó lenne ha a mieink a második felvonásban is hasonló hozzáállást mutatnának a góllövés irányába. Eddig nem volt rossz, de góldól kell még.....szerintem is igyunk, meglesz itt még a második..


KEZDŐDIK A MÁSODIK FÉLIDŐ

FL : Magyar oldalon nincs csere, gyerünk, gyerekek, hagy' szóljón ! Máris itt egy szabadrúgás, Hajnal lövi, háááát...egy paraszt-hajszállal fölé.
VI : A nézőtéren kis performansz; a Székely-himnusz egy trombitán előadva, és énekel a komplett magyar tábor. Amint vége a himnusznak, Szabics bezúzza a másodikat...udvarias srác, megvárta míg a nézőtéren végeznek.

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL  !!!  49. Perc  -  Szabics

FL : A fröccs majdnem kilötyög, mert máris Németh ziccerben, de hosszan tolja meg, és véd a kapus. Németh kicsit ráslattyogott a kezére. DE MEGVAN A MÁSODIK GÓL ! Gyerünk fiúk, csak így tovább !
VI : Hajnal átesett a labdán, majd mikor tápászkodott fel, ráléptek a kezére. Kicsit fetreng, de ezzel megakasztott egy kibontakozó hazai támadást. Ápolása a partvonalon kívül folytatódik.
FL : A rövid-passzos játék ül, de a kiugratások rendre hosszúak lesznek a vizes füvön. Koman harcolt ki szögletet, Dzsudzsák végzi el, Juhász fejeli mellé a beadást. Az eső ömlik rettentő módon, 60 perc telt el.
VI : Most kicsit leült a játék, a mieink harcosan letámadják a hazaiakat a saját térfelükön, labdát is szereznek, de igazából a 16-os előterében elfogy az ötlet a betömörülő hazaiak ellen.

64. perc  Sárga lap - Vanczák ( buktatásért )

VI : Kis pánik nálunk egy formás kis hazai támadás után, de Elek az utolsó pillanatban mentett, majd felbikázta a labdát a sztratoszférába.Miután visszajött a szuga, újra a kékek jöttek és Vitalioli fejese után megfagyott a hangulat, de mellé ment.
FL : Dzsudzsák remek labdát tálalt a jól kilépő Szabics elé, ő lement a az alapvonalig, és visszaemelt Némethnek, de megint nem gól, szögletre mentettek a hazaiak. Szöglet után Lipták lőtt, de ezúttal mellé.Dzsudzsák most cserélt Komannak, és a jobb szélen van, míg Vologya a bal margó mellett teljesít szolgálatot.
VI : ...és jön Hajnal helyett Cvitkovics, lássuk mi sül ki belőle. A mieink mintha már megnyertnek tekintenék a mérkőzést, és elég esetlegesen támadnak. Továbbra is az előrelőtt labdákat preferálják, de a nehéz talaj miatt ezeknek csak kb 10 %-a jó.

73. perc  Sárga lap  - Della Valle ( Szabics gáncsolásáért )

75. perc  Sárga lap  -  Berretti ( Laczkó elleni szabálytalanságért)

VI :  : Zeng - zúg a "Mindent bele ! " , de egyenlőre hatástalan. Lehet megint el kellene játszani a Székely-himnuszt a nézőtéren, az az előbb bevált.
FL  : Szabicson nagyon látszik, hogy mindenáron gól akar rúgatni Németh-tel, de most megint nem jött össze a visszagurítás. Nem baj Imi, csak így tovább, előbb-utóbb meglesz az !
VI :  10 perc van vissza, az utóbbi időben az ívelgetést erőltetjük, és a hosszú kiugratásokat, de vajmi kevés sikerrel. A másik a betömörülő védelem elleni passzolgatás, ami szintén nem vezetett eddig eredményre.

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL  !!!   83. perc  -  Koman


FL : Végre egy átlövés, Koman rászúrta a vizes füvön, és be is ment. A gól után Szabics helyett jött Koltai a pályára.
VI : Közben elfogyott a rizling, így rámegyünk a tájegységhez tartozó Domoszlói Szürkebarát 2009-es évjáratú borára, kellemes visszafogott aroma, fröccsben szintén kiváló a magunk fajta antiborásznak. A most pályára lépő Pintér egészségére akkor most ezzek a pohárrral !!
FL : Hát itt a vége. Nem mondhatnám, hogy nehezen, vagy hogy izgalmas meccsen de hozta a csapat a kötelezőt, és legyőzte a csoport leggyengébb csapatát. Iván, hogy láttad ?
VI : Pohár alján keresztül. De , hogy komolyra fordítsuk a szót : Nehéz talajú pályán, győzelmi kényszerrel játszott a csapat, focira csak jó indulattal alkalmas időben , egy nálánál két osztállyal gyengébb ellenfél ellen. A harcosságot , elszántságot lehetett látni, de folyamatos játék nem alakult ki, rengeteg volt a rossz indítás és a technikai hiba.
FL : De ez részben az időjárás számlájára is írható ...
VI : ..én azért azt mondom, hogy alkalmazkodni kellett volna kicsit jobban a körülményekhez, ilyen talajon kicsit jobban kellett volna erőltetni az egyérintős rövid-passzos játékot, és abból ritmust váltani.
De ne legyünk telhetetlenek, a csapat végül is magabiztosan nyert, nem egy sovány 1-0 lett, hanem amit lehetett azt kihozták a meccsből.
FL : Kit emelnél ki a csapatból így hirtelen felindulásból?
VI : Első sorban Dzsudzsákot, hiszen kiosztott 3 gólpasszt, sokat futott, sokat változtatta a helyét. Hasonlóan jó volt ma Koman. Németh próbálkozott, de kicsit görcsös volt a játéka, nagyon akart bizonyítani. Talán őket említeném meg első körben, de hagyjuk meg a részletesebb elemzést holnapra.
FL : Legyen akkor ez a zárszó, köszönjük kitüntető figyelmüket, magabiztos győzelmet láthattunk, egy egész jó kis meccsen. Találkozunk legközelebb a szeptember 2-ai Magyar - Svéd meccsen, lehetőség szerint tartsanak akkor is velünk, Jó éjszakát !
VI : Jó éjt ! Te Lada, elvihetem ezzel a fél üveggel ? Hosszú az út hazáig.


8 komment

Címkék: válogatott élő

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr492965626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krump_lee 2011.06.07. 21:13:04

nem csodálom, hogy Németh senkinek nem kell
bár Forlan is így kezdte :DDDD

Artie 2011.06.08. 09:37:32

@kancselszkisz: :D

Koman 80 percig csak kárt csinált, semmiképp nem emelném ki. A lövése sem ment volna be szerintem, szerencséje volt (persze a szerencséért meg kell dolgozni). Dzsudzsák volt elfogadható leginkább, meg úgy-ahogy Szabics, de lehetett volna önzőbb, akkor lehet, hogy még rúg 2-3 gólt.

Az biztos, hogy ez a csapat rettenetesen gyenge volt, remélem, nem vonjuk le azt a következtetést, hogy milyen jó a védelmünk, hogy két meccs alatt 0 gólt kaptunk.

Ha igaz, amit az index ír, Juhász és Vilike kipontozták magukat a svéd meccsre - így a tegnapi morgásom a sárgák miatt triplán jogos. És hiába mondja Juhász, jogos volt a sárgája.

vérfarkas 2011.06.08. 10:08:52

@Artie: nyugi, nem szállnak el a fiúk,most olvasom Szabics nyilatkozatát az nso-n:
„Véleményem szerint nagyon, nagyon jól játszottunk"
:-)

Futó Lada 2011.06.08. 10:12:16

@Artie: Mindenki annyit játszik, amennyit az ellenfele enged. Ehhez képest azért Dzsudzsák és Koman elfogadható volt, a folyamatos helycserék , és a befelé mozgások mindenféleképpen tudatos taktikai elgondolásra utalnak. Nyilván ha komolyabb ellenállás van védői részről, akkor lehet, hogy egészen más az ábra, de így ez látványosan működött most.
Koman lövése valószínűleg tényleg átrepült volna a szomszéd országba, ha a védő kezén nem pattan meg. :)
A két játékos az eladott labdák mennyiségében is élen járt, való igaz, száraz talajon ez valószínűleg jobb százalékkal sikerült volna, viszont a hosszú labdák erőltetése ezek után is, mindenképp a negatív rubrikába kerülnek nálam.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.06.08. 10:14:54

@vérfarkas: Amikor már Hegyi professzor tudósításában is az a képaláírás díszeleg, hogy "Laczkó Zsolt uralja a légteret, ahogy a csapat San Marinót", akkor mit nyilatkozzon szegény Imre? :)

Artie 2011.06.08. 10:19:13

@vérfarkas: A legnagyobb baj akkor van, ha ezt így is gondolja.:)

Dzsoni Kráncs 2011.06.08. 10:28:13

Még jó,hogy Komlóska visszavonult,különben kezdene a svédek ellen!

snowblind 2011.06.08. 10:46:54

Botrányos volt a helyzetkihasználás. Ennyi helyzetünk öt magyar-svéd meccsen sem lesz.
süti beállítások módosítása