HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Pislákolás helyett ragyogást!

2011.09.06. 14:50 Black Lotus

Varga Józsi volt a csapat legjobbja a svédek ellen, hihetetlen energiával futballozott és még akkor is volt benne erő, amikor a többiek már fáradtak, egyszerűen káprázatosat játszott! Nem, kérném, nem két kupica páleszt vertem be az ebéd mellé, ezek egy nálamnál jóval hozzáértőbb személy magvas gondolatai – Kuttor Kutya, az elmúlt két évtized magyar labdarúgása egyik állócsillagának szakvéleményével állunk szemben. Bevallom, lassan kezdeném szánni-bánni bűnömet, hogy én magam képes voltam az osztályozás során átlag alatti érdemjeggyel megkínálni a Hajdúság Gravesenjét .  Jelen pillanatban nem nagyon találok rá mentséget, de ezzel talán még nem vagyok nagyon elkésve a magyar labdarúgásban – Várhidi Péter például közel négy évvel a kisinyovi rántotta után sorolt fel néhány olyan körülményt, amely rögvest más megvilágításba helyezte a történteket.

 

A mágnestáblák koronázatlan királya – aki tehetségéhez és kvalitásaihoz teljesen méltatlan módon jelenleg Szigetszentmiklóson kénytelen elpocsékolni edzői géniuszát – az alábbi körülményekre hívta fel a figyelmet: „Fontos kiemelni, hogy rendkívül nyomasztó a közeg, ami ott uralkodik. Szavakkal nehéz is leírni, át kell élni. Nem voltam ott én sem már pár éve, de akkor, amikor a válogatottal ott jártunk, nagyon nyomasztották az ott tapasztalt „körülmények” az egész csapatot. Félig-meddig szegénységbe csöppentünk, félhomály volt az egész városban, mindenhol 20-as égőket láttunk világítani valamennyire, elég hangulattan volt az egész. Nem szabad ebbe a hibába esni, fel kell valahogy pörgetni a csapatot így is. A stadionnak egyébként semmi baja nincsen, normál, átlagos létesítmény. A pálya talaja nem volt ugyan annyira jó, de azért katasztrofálisnak sem nevezném.”

 

Legyünk őszinték: így azért rögtön más a leányzó fekvése. Ha futballedző lennék, én sem lennék könnyű helyzetben, ha látnám, hogy a csapatot nyomasztja a fogadó ország, nekem pedig egy huszas izzó fényénél kellene kedvenc munkaeszközöm segítségével kiagyalni a nyerő taktikát. Ebben az esetben ez sajnos nem sikerült, így a válogatott a korábbi olaszverés után újabb zártkörű klubnak lehetett a részese: a  Moldova ellen három gólos vereséget szenvedők elit klubjában nyertünk bebocsátást. Különösen elit ez a klub, ha a moldáv válogatott 1991 óta íródó történelme során tétmeccsen három góllal elgyepált nemzeti csapatok listáját nézzük – ebbe a klubba még holmi San Marino-k sem nyerhettek bebocsátást, itt csak egyetlen résztvevőnek jutott hely: nekünk. Ha a barátságos találkozókat is ide vesszük, akkor sem kell sok résztvevővel megosztanunk az asztalt: rajtunk kívül meghívóval rendelkezik még Pakisztán (ők 1992-ben kaptak ki 5-0-ra a félig románnak számító népségtől) és Örményország (2009-ben rázták addig a pofonfát, amíg le nem esett nekik egy 4-1 arányú termés a moldávok ellen Jerevánban).

 

Pedig az előjelekből (ha a nyomasztó kisinyovi utcaképet nem számítjuk) nem következett a méretes bukta. Az olaszok elleni kuruckodás után már négy meccs is eltelt és bár Isztambulban hathatós bírói közreműködéssel beszedtünk egy hármast, hazai pályán Boszniát és Máltát is lerendeztük, barátságoson pedig a lengyeleknek húztuk el a nótájukat  - ráadásul a moldávok ellen korábban sosem szenvedett a  magyar csapat vereséget. A Zimbru-stadionban - ahol érdekes módon nem a moldáv szövetség, hanem a Zimbru címerével ékesített belépőt árulták, ráadásul furcsa módon egy Bajnokok Ligája-embléma is ott figyelt a papíroson – mégis csak percekig voltunk egyenrangú ellenfelek a színvonalában véletlenül sem a BL-t idéző összecsapáson, utána egy huszas izzó fényénél is halványabban pislákolt a gárda. A 12. percben aztán Bugajev hintáztatta meg úgy az akkor még nem széthidrogénezett hajú Csizmadiát, hogy a környékbeli játszótereken honos kismamák sírva könyörögtek a receptért, majd a tizenhatoson belül ügyesen használta ki, hogy Fülöp Marci valamelyik gravitációs együtthatónak köszönhetően nem képes felemelkedni a talajról és elemi erővel gyógyította a labdát a bal felsőbe. A bal felső a továbbiakban is vonzónak bizonyult, így tíz perccel később Josan is ugyanoda postázott egy föld-levegő rakétát, végleg iktatva a már az előző gól után is rokkanttá váló keresztes pókot, illetve a magyar pontszerzési reményeket. Várhidi mester becsületére szóljon hogy nem adta fel és már a 38. percben kettős cserét hajtott végre: Vadócz helyére érkezett az akkoriban az MTK utánpótlás-nevelő programjának koronaékszereként induló, később az angol és a spanyol másodosztályban könnyűnek bizonyuló Balogh „The Wall” Bécó, a Várhidi lángelméjének bizonyításául védekező középpályás posztra kényszerített Tőzsér helyén pedig Buzsáky. A cseréktől a második játékrészre valamelyest megélénkültünk, a szórványos helyzetekből viszont nem született gól – nem úgy, mint a másik oldalon, ahol a pályafutásának megkoronázásaként azóta Kaposvárra igazoló Alekszejev köszönte szépen a 86. percben a Balogh által biztosított díszkíséretet, valamint Fülöp Marci jókora lepkéjét és megadta a kegyelemdöfést. A mérkőzés iránt érdeklődő olvasóknak ajánljuk a videó megtekintését, valamint Pajzán Gyulus kolléga osztályozókönyvét.

 

Ma este ismét Moldova és Zimbru-stadion. Nem tudjuk, hogy azóta változott-e a kisinyovi utcakép és lecserélték-e a húsz wattos izzókat, de volna miért visszavágni és ha így lesz, talán mi is csupa szépnek és jónak látjuk majd a válogatottat. Talán még Varga Józsiról is elhisszük, hogy - ha nem is ez az eredeti posztja - nálánál pazarabb jobbhátvéd a nagy világon nincs.

 

15 komment

Címkék: magyar beharangozó válogatott várhidi moldova

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr153206638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2011.09.06. 15:01:34

Itt szoktak elsőzni?

Ha nem, most akkor szokok.

A tippemet fenntartom. Torkos és a borz esete Tóth Bazsival.

TomAce 2011.09.06. 15:25:27

Abban nem kételkedem, hogy nyerünk, csak még azt nem tudom, infarktusok közepette vagy unalmasan, 2-3 góllal

Futó Lada 2011.09.06. 20:36:49

..eddig több mint meglepő a meccs...pozitív értelemben..szinte játszik a Magyar Válogatott... remélem Sanyi bácsi azért észbekap a szünetben,hogy ez így nem magyaros, és a 3 védő által őrzött Szabicsot (a 3 védővel együtt) kiviszi a felezővonalnál a pálya széléhez, Hajnal bemegy középre, és elkezdünk ívelgetni az ő fejére .. ha Vanczák gólt rúgott, akkor Hajnal is bólinthat egyet...

vagye1 2011.09.07. 08:58:28

Hát akkor értékeld át Varga Józsit, hogy ne kelljen azzal szembenéznie a szerkesztőségnek, mint volt anno Dzudzsák esetében, hogy amíg itt rajta poénkodtak, szép csendben sztárrá nőtte ki magát Eindhovenben.

Artie 2011.09.07. 09:39:26

@vagye1: Szerintem Lotus nem Varga Józsin poénkodott, hanem Kuttoron, minimum marhaság volt azt mondani, hogy a svédek ellen ő volt a legjobb.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.09.07. 09:48:47

@vagye1: Varga egy - magyar szinten - remek védekező középpályás, de változatlanul tartom, hogy nem jobbhátvéd. Tegnap majdnem az összes moldáv támadás az ő oldalán futott (úgy, hogy a két, veszélyesnek mondható moldáv játékos közül max az egyik tűnt fel azon az oldalon), a 20. percben konkrétan Királyon és a szerencsén múlt, hogy nem kaptunk gólt azért, mert simán lemaradt a védőről és más alkalmakkor is voltak helyezkedési hibái. Lehet dícsérni a támadójátékban betöltött szerepe és a gólpassza miatt, de nem nagyon látok nemzetközi szinten sem olyat, hogy a szélső hátvéd akkor is nyakra-főre rohangál előre, miközben tudja, hogy az ellenfél szinte csak az ő oldalán próbálkozik. A tegnapi teljesítménye talán a gólpassz tükrében hatos, ha csak a védőmunkát nézem, az még ötösnek is jóindulattal nevezhető.

Ami a sztárrá kinövést illeti, Józsinak erre leginkább akkor lett volna esélye, amikor a Debrecent két bombagóllal a főtáblára lőtte. Akkor ez nem sikerült, jött egy leszállóág, hosszú hónapokra beleszürkült még a Bohócba is. Az utóbbi két évben a BL-főtáblás Debrecen az alapemberek kábé felének összejött a külföldi szerződés, neki nem. Most talán megint jön egy felfelé ívelő spirál az életében. Drukkolok neki, hogy jobban sikerüljön kihasználnia.

Egyebekben maga a poszt - ahogy arra Artie is utal - nem ellene szól, hanem az ellen az abszurd ellen, hogy Kuttor simán a svéd meccs legjobbjának tartja, miközben az egyenlítő gólnál az ötösön állva meg se kísérelte blokkolni a mellette elsuhanó labdát.

vagye1 2011.09.07. 10:40:52

"Talán még Varga Józsiról is elhisszük, hogy - ha nem is ez az eredeti posztja - nálánál pazarabb jobbhátvéd a nagy világon nincs."
- Én meg erre a mondatodra írtam amit írtam. Kuttor sem azt mondja, szerinte ő volt a legjobb a svédek ellen. Szerintem sem, de ettől elfogadom a véleményét, hiszen feltehetően több nagy mérkőzést látott belülről mint én ( rólad nem is beszélve )És Kuttor véleménye nem a röhej tárgya, még ha igyekszel is ilyesmit is idekeverni, hogy megfelelj a topic szellemének.
Még egy apróság! Vanczák gólja amit Juhász Korcsmár felé passzolt labdájánál odaugrott. Ember ! Három magyar védő az ellenfél ötösénél és gól lett belőle. És bizonyára azért mertek előre menni, mert tudták, hogy az elölmaradt egyszem moldávot nyugodtan ott lehet hagyni Vargával. Még egy közbevetés: varga azért nem igazolt külföldre, mert hosszútávú szerződése volt (van )a Lokival és nem volt eladó. Hál istennek.

futballsz' · http://futballsznob.blog.hu 2011.09.07. 13:23:32

23 óra, 1600 km, két meccs, 106 perc. Hétfőn játszott egy teljes második félidőt, kedden egy elsőt, plusz negyed óra, aztán megsérült. Ki ő?

futballsznob.blog.hu

christvhu 2011.09.07. 13:34:43

A Juhász Vanczák Korcsmár belsőhármas tényleg pazar támadójátékot produkált, és - igazolva a modern totális futball létjogosultságát - a védekezésből is kivették a részüket! .... akkor én most értek a focihoz?

Varga Józsi esetében egyet kell, hogy értsek Lotussal, két éve el kellett volna őt engedni/adni valahová, ahol fejlődhetett volna. Nem tudom nem lesz- e késő, ha év végén, vagy jövő nyáron Hollandiába igazol.

Artie 2011.09.07. 21:14:44

@vagye1: Hát, barátom, azt mondod, hogy Kuttor nem azt mondja, hogy Varga volt a svédek ellen a legjobb, pedig szó szerint de.

Ennyit is ér a véleményed.

vagye1 2011.09.08. 10:25:44

Fedves Artie !
Felhívnám a figyelmedet a vesszők által tagolt szöveg értésének a mikéntjére.
Mondatom első fele: "Kuttor sem azt mondja "- arra vonatkozott, hogy a blogíró azzal ironizál mintha valaki Vargát a világ legjobbjának mondta volna.
Itt jön egy vessző, majd:" szerinte ( mármint Kuttor szerint ) ő volt a legjobb a svédek ellen.

Úgyhogy idézném a te utolsó sorodat:

ENNYIT IS ÉR A VÉLEMÉNYED

( Azért kicsit iskolázottabb lehetnél ha már kritizálsz )

Artie 2011.09.08. 20:08:48

@vagye1: Te beszélsz a helyes vesszőhasználatról, aki alapból nem tesz vesszőt az amit elé?

Érettségi megvan? Vagy csak áttoltak?

Bravó.

vagye1 2011.09.08. 23:06:05

Képzeld és főiskolai nyelvtan szigorlatom is, de ettől még a gépelésnél lemaradhat vessző. Viszont nem vagyok annyira primitív, hogy ha valamit rosszul olvasok és hibásan kérem számon, majd erre még fel is hívják a figyelmemet piti módon jelentéktelen dologgal támadjak. Ehhez bravó-neked !!!
( és mielőtt belekötsz: szándékosan kis n-nel )

christvhu 2011.09.12. 11:15:20

@Artie: @vagye1: srácok...... tisztelettel kérlek Benneteket, hogy ezt a fajta - a blog szellemiségétől oly idegen - évődést hagyjuk már.

Támogató együttműködéseteket előre is köszönöm!
süti beállítások módosítása