HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Kéthét magyarja: Megyeri Balázs - focimenekült körkép

2012.01.20. 15:00 Black Lotus

Miközben idehaza gőzerővel folyik az alapozás, egyes európai államokban inkább a tétmérkőzésekre esküsznek, így nagyköveteink egy része is elfoglalta már rezidenciáját a játéktéren, a kispadon, netán a lelátón. Az átigazolási vérzivatar kellős közepén Futács mellett a két fősre karcsúsított bresciai különítmény is hallatott magáról, akik ugyanazon mérkőzésen öregbítették hazánk hírnevét. A hét katonatisztje különdíjat Gyepes érdemelte ki, akinek a magyar sajtóban előadott magánszámát az anyagi javak reallokálásával díjazta a klubvezetés.  Rovatunk könnyes szívvel, de búcsút vesz Fehéroroszországtól (Sándor István nem hosszabbított szerződést), viszont interkontinentális jellegét bizonyítandó megvetjük a lábunkat Ázsiában, ahol Tímár rögtön alapemberré vált a méregerős vietnámi pontvadászatban. Kell ennél jobb hír így péntekre?

Anglia

A szigetország élvonalában a korábbi híradásokhoz képest a trubadúrjainknak biztosított játékpercek számát tekintve egyértelműen pozitív, csapataiknak a táblázaton elfoglalt pozícióinak vonatkozásában viszont negatív tendencia jelentkezett. A Boltonban Bogdán első számú kapussá tuningolta magát az idei évben, teljesítményében azonban még a végletek a jellemzőek: az Everton ellen az idény lepkéjét szedte össze, az MU elleni tizenegyes-hárítás után viszont már egyöntetű dicséretek övezték a produktumot. A csapat teljesítményére a rapszodikusság jellemző, idén már mindhárom kimenetet produkálta a Bolton, amely jelenleg a kieső, 19. helyen fészkel (Everton-Bolton 1-2, MU-Bolton 3-0, FA-kupa: Macclesfield-Bolton 2-2).

Láthattuk a pályán vitézkedni Buzsákyt is, akinek a bajnokságban 76, az FA-ban 13 perc jutott osztályrészül a szintén kieső, 18. szerénykedő Queen’s Park Rangers gárdájában (QPR-Norwich 1-2, Newcastle-QPR 1-0, Kupa: MK Dons – QPR 1-1).

A sérült Gera távollétében Fülöp magányosan vívja szélmalomharcát a csapatba kerülésért a West Bromwich Albion gárdájában. Január első felében a szélmalmok bizonyultak erősebbnek, így Marci a kispadon örlődött a 15. helyen tanyázó gárdában (Tottenham-WBA 1-0, WBA-Norwich 1-2, Kupa: WBA-Cardiff 4-2).

A Newcastle gárdájában Kádár, a Fulhamnél pedig Somogyi színesítette az edzéseket, ám munkásságuk nem bizonyult elegendőnek a keretbe kerülésre. Kádár Tomi esetében kölcsönadási pletykákat hallani.

A kólabajnokságban Futács hosszas keresgélés után megtalálta a bőrönd aljában porosodó góllövő cipőjét, amelyet a tavalyi utolsó bajnoki után az idei elsőn is rendeltetésszerűen használt, hozzásegítve együttesét a Watford 2-0 arányú képen törléséhez. Az említett meccsen a jegyzőkönyv sárga lapok rovatába is bekéretőző titánunk a West Ham és a Chelsea ellen is az ellenfél tizenhatosánál járőrözött a 17. helyen álló csapatban, valamivel kisebb hatékonysággal (Portsmouth-Watford 2-0, Portsmouth-West Ham 0-1, Kupa: Chelsea-Portsmouth 4-0).

A liga másik magyar csatáridolja, Priskin januárját főleg a klubcserével kapcsolatos pletykák határozzák meg, amelyek az országon belüli klubváltástól Vlagyikavkazig széles térbeli spektrumot öleltek fel, végül az utóbbi verzióra fogadók járulhattak nyereményért a kasszához. Eközben Tomi (most már csak egykori) klubja, a Derby a kilencvenes évek elejének Milanjában már bevált recept alapján az 1-0-s győzelmekre szakosodott, melyekből hősünk egy alkalommal (a Hull ellen), nagyjából tíz játékperc erejéig vette ki a részét (Hull-Derby 0-1, Derby-Crystal Palace 1-0, Derby-Coventry City 1-0).

A hátsó alakzatokban jeleskedők közül Gulácsi sérülésből kifolyólag szüneteltette a világmegváltást a hatodik helyezett Hull Citynél (Hull-Derby 0-1, Hull-Peterborough 1-0, Kupa: Hull-Ipswich 3-1).  Szintén a játéktéren kívül ragadt Gyepes, aki a harmadik helyezett,  a kupákból kieső Cardiff háza táján kényszerült a pária szerepkörébe – a gonosz edzőbáról és a távozás lehetőségeiről levezetett kiselőadást a walesi management a hírek szerint egy heti zsebpénz-megvonással jutalmazta (Cardiff-Reading 3-1, Doncaster-Cardiff 0-0, Kupa: West Bromwich- Cardiff 4-2, Ligakupa: Crystal Palace – Cardiff 1-0). Gyepessel ellentétben Kurucznak már összejött az (ideiglenes) klubcsere: a West Ham kötelékébe tartozó ifjú hálóőr kölcsönadás keretében jelenleg a harmadosztályú Rochdale személyi állományát gyarapítja.

Belgium

Megindult a „tavaszi” zsongás a flamandoknál és a vallonoknál, rögtön rangadóval: a Juhász által pazarul dirigált brüsszeli védelem kinullázta az FC Bruges csatársorát, így az Anderlecht meggyőző különbséggel erősítette meg listavezető pozícióját (Anderlecht-FC Bruges 3-0). A Kortrijk jó iramú, de gólt nem hozó találkozót tudott le a Sint-Truiden otthonában,  Czvitkovics 68 percnyi aktív részvételével (Sint-Truiden-Kortrijk 0-0). Döntetlennel kezdett a Genk is, amely mindkét magyarját hadba küldve szervált pontot a szép nevű Zulte-Waregem ellenében – az Anderlecht által is megkörnyékezett Tőzsér sárga lap formájában élte ki vitalitását a hetedik helyezett gárdában (Zulte-Waregem-Genk 1-1).

Ciprus

Virágh Aladár szerződésbontása után két érdekeltségünk maradt Aphrodite szigetén: az Omonia és az Arisz ráadásul rögtön egymás ellen kezdték az évet – sajnálatos módon Leandro sérülése, illetve Kovács Zoltán mellőzése miatt magyar szereplő nélkül. Hiányukban a derbit 3-0-s győzelemmel abszolválta az újabban Alves miatt megint a honi média középpontjába került nicosiai banda, amely a hétvégi fordulóban az AEL Limasszol ellen újabb sima hármassal és a listavezető pozícióval is kényeztette szurkolóit. A magyar derbi másik résztvevője, az Arisz is kozmetikázta valamelyest az előző hétvégi égést és  - immáron Kováccsal a kapuban – 1-1-es döntetlent csikart ki az Alki Larnaca ellen, így maradt az osztályozós 12. pozícióban.

Görögország

Ciprusnál is aktívabban kezdődött az élet a másik hellén nyelvterületen, ahol három bajnoki és egy kupakanyart is lepörgettek a csapatok még Németh Krisztián második országlásának megkezdése előtt. A táblázat élén az Olimpiakosz és a Panathinaikosz versengése figyelhető meg, az Olimpiakosz kapujában Megyeri négy meccset abszolvált egyetlen kapott góllal, amiért jár a vállon veregetés (Olimpiakosz-Atromitosz 1-0, Doxa-Olimpiakosz 0-0, Olimpiakosz-Levadiakosz 3-1, kupa: Olimpiakosz-Thraszivulosz 3-0). A Panathinaikosz 4 bajnokin szervált tíz pontjával próbálja tartani a lépést – helyzetüket könnyíti, hogy a kupából tizenegyesekkel kiestek, így főképp a bajnokságra koncentrálhatnak. Rudolf Geri pályára vezénylését a bajnokságban 22, a kupában 40 perc időtartamban érezte indokoltnak a szakvezetés (Panaitolikosz-Panathinaikosz 1-1, Panathinaikosz-Kerkyra 1-0, Pas Jannina – Panathinaikosz 0-1, Panathinaikosz-Doxa 1-0, kupa: Panioniosz-Panathinaikosz 0-0, te: 4-3). A hetedik helyezett OFI Krétában Bodor Boldi a két bajnoki becserélése után a kupameccsen már végig játszhatott (Pas Jannina-OFI 0-0, Atromitosz-OFI 2-0, OFI-Doxa 2-0, kupa: Panaitolikosz-OFI 1-3).

Olaszország

Két fordulóban bizonyították kreativitásukat az olasz bajnokság résztvevői január első felében, amelynek keretében az élvonalbeli Palermo mérlege két vereséggel gazdagodott. A csapat magyarja, Simon Ádám számára egyelőre nem annyira bejövős ez az olasz meló, a keretben helyett mostanában az átigazolási fórumokon találkoztunk a nevével (Palermo-Napoli 1-3, Chievo-Palermo 1-0).

A B ligában a Brescia nehéz szívvel, de elengedte Győrbe Varga Rolandot, aki a 2009 óta tartó légióskodás során 2 másodosztályú fellépés, 2 kölcsönadás (egyszer Újpestre) és 21 harmadosztályú mérkőzés tapasztalataival gazdagodott. Távozásával két fősre szűkült a magyar delegáció (ráadásul Vass Ádi távozásáról is hallani), akik viszont a pályán aktivizálták magukat: mind Vass, mind pedig Feczesin góllal vette ki részét a Crotone 3-0 arányú kitöméséből.  A Vicenza ellen Robit érdemei elismerése mellett lecserélték, Ádi viszont nem hagyta magára honfitársát, így a 76. percben a piros lap szemre vételezése mellett döntött. A Brescia a 13. helyről várja a folytatást (Brescia-Crotone 3-0, Vicenza-Brescia 0-1). 

Ádámnak nem kellett egyedüli piros laposként szégyenkeznie a magyar kolóniában, a Sampdoriában Koman Voli állt sajátosan bosszút a rendelkezésre bocsátott idő alacsony mivoltáért: miután az edző csak a 85. percben kegyeskedett becserélni a Varese ellen, Voli a 90. percben begyűjtötte a napi betevő pirosat, így sikeresen megelőzte a csapat többi tagját a melegvizes zuhanyzásért folyó tülekedésben. A csapat másik magyarja, Laczkó végigjátszotta a meccset, reméljük, azért neki is maradt valamennyi meleg víz a 9. helyen álló csapat zuhanyzójában (Sampdoria-Varese 0-1, Padova-Sampdoria 1-2).

A liga további magyar érdekeltségű együttesei közül a 6. helyezett Regginában Kovácsik a kispadon nyaralta végig a csapat két idegenbeli fellépését (Vicenza-Reggina 0-0, Modena-Reggina 3-3), vele ellentétben Filkor a pályán tüsténkedte végig a valamelyest erőre kapó és a 15. helyig felzárkózó Livorno fellépéseit (Grosseto-Livorno 1-1, Livorno-Crotone 2-1).

Spanyolország

Egyszerre jók és lesújtóak a Hispán-félszigetről érkező hírek: Pintér Ádám alapemberré vált a naptári év eddig eltelt részében a Zaragozánál, amely azonban lassan a legrosszabb bentmaradást érő pozíciót is csak űrteleszkóppal szemléli.  Az idei két bajnokin összekapart egy ponttal a sereghajtó, 20. helyen szomorkodó egylet jelenleg 8 pont hátrányban van a 17. pozícióhoz képest. Itt lassan csak a csoda segíthet. Vagy Tornyi Barna. (Racing Santander-Real Zaragoza 1-0, Real Zaragoza-Getafe 1-1)

Törökország

Miután Elekre lecsapott a dallamos nevű Eskisehirspor, már két magyar lesz a török élvonalban – avagy sem. Az eddigi rezidens, Lázár Pali helyzete ugyanis saját bevallás szerint is rezegős a Samsunspornál. A Samsun egyébiránt nem szerepel valami istenesen a ligában, az előző három bajnokin harácsolt egy ponttal most 17. a társaság, ötpontos hátrányt felhalmozva a bentmaradást érő helyekhez képest. Palit az utóbbi hetekben a kupában vezényelte pályára a szakvezetés, ahol 70 percnyi szerepvállalása során a meccs első sárga lapjának kikérésével hallatott magáról (Genclerbirligi-Samsunspor 1-1, Samsunspor-Galatasaray 2-4, Trabzonspor-Samsunspor 4-0, kupa: Samsunspor-Orduspor 0-0, te: 4-2)

Vietnam

A messze földön híres vietnámi pontvadászatban Tímár és csapata, a Da Nang is álomrajtot vett: hősünk mindhárom meccsen kihagyhatatlan volt az együttesből, amely 7 szerzett ponttal máris a tabella tetejére katapultálta magát. Posztunk zárásaként erős idegzetű olvasók részére nem túl jó minőségű videó a Khanh Hoa elleni meccsről megtekinthető, ha pedig nem pontosan írnánk a csapatneveket azért ez úton is elnézést (Da Nang – Khanh Hoa 3-2,  Thanh Hoa – Da Nang 0-0, Da Nang – Hoang Anh Gia Lai 4-1).

>

Szólj hozzá!

Címkék: videó hét magyarja

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr593594197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása