HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Kérem szépen, indul az NB2!

2012.02.23. 13:18 Bastille

Hát kérem, túléltük! Nehéz volt, de gyöngyöző homlokunkat megtörölhetjük, begörcsölt izmainkat ellazíthatjuk. Kabát, sapka, sál és irány a pálya. Legyen az Pálhalmán, Budaörsön vagy éppen Kozármislenybe. Érjünk oda meccs előtt már vagy fél órával, pohár sör, kis unicum, hisz tömegek fognak hömpölyögni, mint minden idény nyitón. Lehet majd hőbörögni, emeleszezni, szidni a játékospolitikát, a hűtlen spílert, a fogalmatlan edzőt meg a tehetségtelen szélsőt! De aztán az a csipetnyi szeretet, ami sosem múlik el, az kezd majd el beszélni belőlünk, hogy jó lesz ez, hogy a hó is elolvadt, a BKV meg a Baja is megkezdi a szezont és a sör se lett sokkal drágább. Meg hát Ferenczi Pista és Csizmadia is itt van, sőt pár pillanatra bekukkantott André Alves is.

16. Dunaújváros – Pálhalma Na, hát a legdinamikusabb fejlődés itt van! Új honlapon jelentkezik a tök utolsó csapat, de ráadásul még FB-os profiljuk is lett, ami ma már azért alap. Ezt még megfejelték egy új vezetéssel, aztán így nem volt szó arról, hogy nincs pénz, nincs tőke! Jött egy új edző is, Jakab Elek, aki számíthat rá, hogy roppant szimpatikus neve miatt többször kerül szóba, mint a Felcsút. Szóval ide verek, oda verek, Újvárosban Jakab Elek vezetése alatt többnyire győzelmeket ért el a csapat a felkészülési meccseken, sőt hova tovább erősített is a Duna parti egylet. Érkezett Micskó Márk (Baja), Vörös Péter, aki megfordult a Lokomotiv Taskent-ben is már, de jött Nagy Attila (Érd) és a hülye nevű Szólómájer Miklós (Paks). Meglepetésre Godslove (Pécs) is Dunaújvárosban kötött ki és Goran Belenc, akit kedvenc nevű újvárosi szlávunk, Bastovanov jelentett be FB-os profilján, de Izlandról hazatért Disztl Péter is az utolsó pillanatban!

15. Budaörs Még a tavaszi szezonra való felkészülés előtt a budaörsiek megalapították a B.L.A.T.T.-ot, azaz a Budaörsi Labdarúgó Történelmi Társaságot, ehhez mindenki bátran csatlakozzon, aki szíve ügyének érzi egy kicsit is a budaörsi focit. Havonta lesznek kisebb találkozók, pogácsával és teával, miközben a focicsapat küzd a bennmaradásért. Amúgy a felkészülés során eléggé jó eredményeket értek el a budaörsiek (Honvéd II 0-0, Szolnok 1-1, UTE II 3-3, Szeged 3-0, ESMTK 5-1) és a tavasz folyamán kiegészültek. Érkezett Mester Tamás, aki a háló előtt fog őrködni és Lattenstein Norbert a pálya közepére, mindketten Siófokról, aztán Márton Dávid Gyirmótról és a Hali U19-es csapatából Szvoboda Szabolcs. Szerintem kiesnek.

14. BKV Előre Hála a magasságosnak, hogy nem a MALÉV támogatta a Sport utcaiakat, így elhangozhatott az a mondat, amit nem Bukta József békávé ellenőr mondott a Ferenciek terén, miszerint "nem lehet eltörölni a BKV-t a föld színéről". Pedig Bolla Tibor megbízott BKV vezérigazgató szerintfebruárban vége lesz, bár végkielégítést senkinek nem tudnak adni, így szabályszerű csőd sem lehet. Azért persze két igazolásra tellett, Ködöböcz Csaba a Mátyus János fémjelezte REAC-ból, míg Házi Bence a Rákócziból jött.

13. SZTK-Erima A ráckevei kistérség csapata Siófokon edzőtáborozott, ahonnan naplóbejegyzéseket készített Szamosszegi, tőle idézünk: "A foglalkozás nem tartott sokáig, egyszerűen nem melegedtek be az izmok. (...) A hó miatt leginkább a bowling, a poker és a Heroes nevű játék volt a programban." De volt egy macska is, akinek vettek tejet. Jelentősebb igazolásuk Urbán Gábor, aki az MTK-val lett bajnok és most Kecskemétről tette át a székhelyét a főváros agglomerációjába.

12. ETO II A kis ETO-ban talán a  legnagyobb szenzáció, hogy a felkészülési meccseken többször pályára lépett és többször gólt szerzett Igor Nicsenko fia, a kis Igor Nicsenko, Berde István pedig Gyirmótra igazolt. A felkészülési meccsek nem sikerültek a legjobban, ugyanis kikaptak sima hárommal a Tatabányától és egy góllal a kis Viditől.

11. Paks II Lengyel Feri bácsiék főleg az U19-es Paksból hozhatnak fel játékosokat, de erről konkrét hír nincsen. Edzőmeccsekkel készültek leginkább, bár a honlapjukon ezeket sem taglalják részletesen. A játékosállományukat tekintve én az egyik kieső helyet nekik saccolom, meglátjuk.

10.Sopron VSC A hűség városában keményen építik azt, amit Bognár Gyuri lerombolt. A csapat célja reális, ugyanis az a bennmaradás és ehhez keményen meg is erősítették a csapatot. Az érkezők oldalán több NB2-es szinten jól csengő név szerepel: Baranyai Tibor (FTC), Vólent Roland (Honvéd II), Simon András (ETO), Bieder Gábor (ETO), Simon Attila (Haladás) és Gyűrű László (ETO). Sopronban egyértelműen becsatlakoznak az első hat helyezett közé, valahova a 4.-6. pozíció környékére.

9. Bajai LSE Hát Baján sem fenékig tejfel az élet. Az utolsó pillanatban eligazolt Tatabányára a talán legértékesebb játékos, Domokos Bálint, ami annak tudható be, hogy a város önkormányzata a leszarom kategóriába sorolta a sport egyesületet. Ennek következtében keringett az a hír, miszerint tönkre megy a klub, de a vezetőség ezt a szezont mindenképpen végig pörgeti még, leginkább azért, mert a klub eddigi legsikeresebb szezonján van túl, mind a bajnokság, mind pedig a Magyar Kupát tekintve. Távozott közben több meghatározó játékos, így Micskó Márk a sereghajtóhoz, Kardos Ernő Dombovárra, Nagy Előd a disznóvágási performance-okban úttörő Nagybaracskához és eltávozott még Zahorecz is, ki tudja hova. Az érkezők oldalán Berdó Krisztián (Rákóczi), Bakos Szabolcs (Vasas) és Kőbányai Levente (Bicske), valamint hárman jöttek az ifiből. Ha az anyagi válságot át tudja vészelni a csapat, akkor nem lesz gond a bennmaradással. Nekik persze nem kezdődik el a szezon, ugyanis szombaton az Újpest ellen játszanak Kupa negyeddöntőt és verik el a lilákat, de nagyon.

8. Videoton - PFLA Az ősz végére ők is feltámadtak és pár hónappal ezelőtt még André Alves is velük edzett, de nem ütötte meg azt a szintet, hogy maradhasson, tegyük hozzá, szerencsére. Pedig a kis Vidi még a sógorát is tesztelte, végül csak Molnár Tibor került fel a felcsúti ifiből. Elment viszont a kapuból Somodi Bence, aki Gyirmótra tette át a székhelyét.

7.Veszprém Veszprémben ez a helyezés mindenkit kielégít. Az idén száz éves klubban nincsenek már Mónosok és Végh Zoltánok, de volt Nowothny-uk, akit kölcsön adtak a Napolinak, ki tudja jól döntöttek e, mindenesetre jó hírek jönnek Somáról. Persze a csatársorból elment Ausztriába a veszprémi kulibali is, Alex az SC Pinkafeld-ben folytatja az ötösön belül sípcsontjáról a hálóba hulló gólok sorozatát. És hát ha már teljesen kiherélődött a támadó sor, akkor még beszéljünk arról, hogy a védelem oszlopa, Hegedűs Gyula is eltávozott, méghozzá a Nemzeti Nyomozó Irodában fogja hárítani a támadásokat. A komoly veszteségek után erősítésbe kezdhetett Vágó Notesz Attila, ami nem is sikerült olyan rosszul. Bali Péter Siófokról, Tarczy kapus Gyirmótról, P.M.E. Remy Svájcból jött, így talán nem lesz akkora gond, mint azt pár hónappal ezelőtt jósolta Béla bá a Stadion borozóban.

6. FTC II A kis Fradiról tényleg csak annyit tudunk, hogy néhányan felkerültek a nagy csapathoz, mint például Gárdos, illetve, hogy Lipcsei Murinnyó ellátogatott Madridba, ahol szerzett tapasztalatot és egy Mourinho-s pulóvert, meg hogy nem mert leülni a kispadra.

5. FC Ajka Ajkán meghatározó bútordarabok kerültek el. Artner Tamást beszippantotta a Haladás, miután Aczél úrnak távoznia kellett karpereccel a kezén a szombathelyi kispadról. Az ő helyére érkezett a pályaedző, Jákli Péter személyében.  És elment Pothárn Szabolcs is Ausztriába, feltehetőleg korára való tekintettel már nem fog feljebb lépni, így kiment pénzt keresni a sógorokhoz. Az érkező játékosok oldalán Domján Roland (Lombard II), Kovács Milán (Mosonmagyaróvár), Horváth Attila (Siófok). Artner nélkül nagy kérdés mire lehet képes a sok éve stabil Ajka. Szurkolunk nekik.

4. Tatabánya Tatabányán az év elején minden bizonnyal minimum a harmadik helyet nézték ki maguknak. Viszonylag korrekt játékosállomány, stabil vezetés, megyeszékhely. Erre negyedik a csapat és egy Kozármisleny is beelőzi őket, hát ez hogy lehet? Télen összeállt a csapat, megnyerték az Alcufer Kupát és az igazolások sem olyan rosszak, persze itt csak az általam jobban ismert és nagyon tehetséges Domokosra gondolok, aki Bajáról jött. Érkezett még Vujovics, aki első meccsén gólt szerzett, Vető Komarno-ból, és jó pár saját nevelésű ifi is a nagy csapattal edz. Reméljük erősek lesznek és egy kevés izgalmat csempésznek a tavaszi szezonra.

3. Kozármisleny Az év csodája a Misleny! Ezt bizonyították a disznóvágással és a harmadik hellyel. Emellett megújult a konditerem és az öntözőrendszer. Márton Gábor munkája kiváló, ezért nehéz lesz őket elcsípni, főleg otthon, ahol igazi 80-90'es hangulat van a korlát körül. És itt még nincs vége! Mert addig rendben van, hogy Andruskót leigazolta a NNYI, és hogy a Pécs visszarendelte Ato-t és Eszlátyit, valamint Laki, Godslove és Kovács D. is távozott. Az érkezők között pedig Fodor Ferenc, aki bár kölcsönszerződéssel van Mislenyben, de ki tudta tolni egy fél évvel a klub a kontraktust és...és érkezett még Gyánó Szabolcs, akinek nagy szerepe volt a Pécs tavalyi feljutásában, de most elküldték a fiókcsapatba.

2. Gyirmót A mindig második Gyirmót még hisz a csodában. Ők erősítettek leginkább, hisz érkezett Ferenczi Pista levezetni és Csizmadia Csaba is bejelentkezett a hátvédsorba családi okok miatt, no meg tán azért, mert több magyar forintot tudnak utalni neki hónapról-hónapra, mint a Kecskemét. Kapust is cseréltek a gyirmótiak, Somodi érkezett a kis Vidiből, Tarczyt pedig elengedték Veszprémbe. És hogy sikerül e utolérni az MTK-t? Ez hamar elfog dőlni, hisz az első három fordulóban játszanak a Kozármislennyel és az MTK-val is.

1. MTK Itt nem volt nagy játékosmozgás. Németh Krisztián borítékolható távozása megtörtént és felbontották Kákonyi Dániel és Póti Krisztián szerződését. Pál András és Zsidai pedig komoly sérüléssel bajlódik. Ellenben az egyiptomi U20-as csapat csereembere, Balajti Ádám kölcsönbe érkezett. Így tulajdonképpen erősödött az MTK, ha csak egy kicsit is.

Veszprém - Sopron Idén mindkét csapatot masszív középcsapatnak lehet nevezni. Az első fordulóban a Sopron hazai pályán begyűjtötte a három pontot, idegenbe már nem fog menni. 1X-es a meccs, kérdés, hogyan tudtak beilleszkedni az új játékosok, amiből mindkét oldalon bőven van. Tipp: 3-2

SZTK-Erima - Tatabánya Szigetszentmiklóson készülnek nagyon, de a Tatabánya az első kettő után ered a tavasszal. X2-es mérkőzésnek mondják, de most a bányászok jobbak lesznek egy góllal. Tipp: 1-2

Gyirmót - FC Ajka A Gyirmót befogja darálni a meggyengült Ajkát, ez nem kérdés. Az Ajkában nem érzek potenciált, csupán az őszi összeszokottságból meríthetnek, de most belefuthatnak a bicskába. Ferenczi meg mesterhármast hint. Tipp: 3-0

ETO II - Paks II Két csapat, akiknél semmi változás nem volt jó formán. Egy igazságos döntetlen lehet az eredmény, de a hazaiak előnye, vagyis a hazai pálya érvényesülni fog. Tipp: 1-0

Videoton - PFLA - Dunaújváros - Pálhalma Én személy szerint sokat várok most a sereghajtótól, ezért mondom azt, hogy nyerni fognak. Hisz Salamon Miklós haja még messzire ér. Tipp: 1-2

BKV Előre - Kozármisleny Hát a hazaiak most megmutathatják, hogy a száz éves klubot nem lehet eltörölni a föld színéről. A Gyánóval rohamozó vendégek egy lelkes hazai csapatot fognak találni a Sport utcában és veszítenek két pontot. Tipp: 1-1

FTC II - Bajai LSE Majd csak április elején lesz a meccs, ráadásul tévés meccs lesz, ezért nyer a Baja! Tipp: 1-3

Budaörs - MTK A kupaforduló okán ez a mérkőzés is halasztva vagyon. Májusban pótolják a meccset, az erőviszonyok ekkor is ugyanazok lesznek. Tipp: 0-4

Az őszi tippverseny összesítését köszönjük snowblind-nak, ami itt is megtalálható! Jó tippelést mindenkinek!

Veszprém - Sopron
SZTK-Erima - Tatabánya
Gyirmót - FC Ajka
ETO II - Paks II
Videoton - PFLA - Dunaújváros - Pálhalma
BKV Előre - Kozármisleny
FTC II - Bajai LSE
Budaörs - MTK

11 komment

Címkék: nb2 lipcsei nyugaticsoport

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr674185488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2012.02.23. 14:31:19

Egy jó BKV vs. Bajára azért kinéznék, már feltéve, ha ráérsz. Remek kis büfé van a Sport utcában.

Kifli007 2012.02.23. 14:45:29

Veszprém - Sopron 0-2
SZTK-Erima - Tatabánya 0-2
Gyirmót - FC Ajka 3-0
ETO II - Paks II 0-0
Videoton - PFLA - Dunaújváros - Pálhalma 2-1
BKV Előre - Kozármisleny 0-3
FTC II - Bajai LSE 3-0
Budaörs - MTK 0-2

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2012.02.23. 15:27:42

Nincs kedvem utánajárni, de a tavasz lényegi kérdései:
1. Kormos még Baján?
2. BKV-Baja, vagy Baja-BKV, és ha BKV-Baja, akkor mikor?
3. Ugyanez MTK-Bajával?
4. Ugyanez MTK-Gyirmóttal, MTK-ban?
5. MTK-BKV mikor?

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2012.02.24. 08:40:19

@végh hanta: 1. kormos természetesen még baján, remélem ma nem issza le magát annyira, hogy ne tudjon holnap pályára lépni.
2.baja-bkv lesz, sajnos, de.
3. mtk-baja lesz, méghozzá május 5.!
4. mtk-gyirmót március 18., vasárnap!
5. bkv-mtk március 11.

őszintén megmondom, engem a bkv jobban érdekel, mint az mtk+gyirmót együtt, főleg, hogy lassan csak történelem lesz lehet, nem beszélve, hogy a sport utcáról eddig csak jókat hallottam...

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2012.02.24. 08:50:18

@Bastille: pont május 5? Az egyetlen szombati hazai meccsünk, és épp a Kaposvár ellen, ami eleve kihagyhatatlan, de még meccs is.
Március 11. remek, talán az utolsó "klasszikus" lesz a Sport utcában, vasárnap, mindenképp kinézős.
Március 18. viszont újra halál, azon a vasárnapon Fradi-Honvéd, bár lehet, ha belefér, alapozásnak nem lesz rossz, úgyis csak két megállóra vannak egymástól.
Valamikor egy jó sport utca, ha Pesten vagy?
Kormost is látni akarom újra, mert jelenleg ő legenbékettesebb focista az országban szerintem.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2012.02.24. 09:07:58

@végh hanta: a klasszikust mindenképp be kell játszani, lotus mesterrel is beszéltünk valami hasonlót, bár az igazat megvallva akármilyen luxus kategória is az nb1, egy jó honvéd meccset is be lehetne iktatni! úgyis van egy puskás öcsis pólóm, azzal majd jól tudok asszimilálódni!

kormos állítólag a misleny elleni kupa odavágóján is másnapos volt, két helyzetből két gólt lőtt kb tíz percen belül, azzal a két góllal mentünk tovább!

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2012.02.24. 10:25:14

Veszprém - Sopron 2-1
A papírforma nem borul, legfeljebb Pista bácsi a biciklijével az árokba, ha a meccs kapcsán túlzottan megnézi a pohár alját.
SZTK-Erima - Tatabánya 1-2
A Heroes egy jó játék, Horváth Feri pedig legalább olyan elszánt, mint egy harci griff. Kár, hogy az ellenfél focizni jön.
Gyirmót - FC Ajka 3-0
Nem most fog kiderülni, hogy a Gyirmót most tényleg komolyan gondolja, vagy jön a szokásos "furcsa" tavasz és a játékosokat a zsebük fogja kárpótolni.
ETO II - Paks II 2-1
Töretlenül hiszek a Győrben összeharácsolt egyiptomi generációban.
Videoton - PFLA - Dunaújváros - Pálhalma 3-1
BKV Előre - Kozármisleny 1-3
FTC II - Bajai LSE 1-2
Budaörs - MTK 0-3

A tizenegyedike elvileg nekem is jó.

979122 2012.02.24. 12:55:25

Veszprém - Sopron 1-1
SZTK-Erima - Tatabánya 1-1
Gyirmót - FC Ajka 3-1
ETO II - Paks II 2-1
Videoton - PFLA - Dunaújváros - Pálhalma 4-1
BKV Előre - Kozármisleny 1-2
FTC II - Bajai LSE 1-2
Budaörs - MTK 0-2

vérfarkas 2012.02.24. 13:24:38

Veszprém - Sopron 2-1
SZTK-Erima - Tatabánya 1-1
Gyirmót - FC Ajka 1-0
ETO II - Paks II 1-0
Videoton - PFLA - Dunaújváros - Pálhalma 3-0
BKV Előre - Kozármisleny 1-1
FTC II - Bajai LSE 2-1
Budaörs - MTK 0-1

snowblind 2012.02.29. 14:42:09

Na, erről faszányosan lemaradtam. :/
Mindenesetre itt a maradék két meccsre a tippem:

FTC II - Bajai LSE 3-0
Budaörs - MTK 0-2

Majd felvezetem a fordulót az excelbe is, amely amúgy

ITT TALÁLHATÓ,

mert a másik már lejárt:

www66.zippyshare.com/v/80175642/file.html

snowblind 2012.02.29. 14:48:57

Ja, a tippjeim nem ezek, csak elfelejtettem felülírni a CTRL+C CTRL+V -t.

FTC II - Bajai LSE 2-1
Budaörs - MTK 0-4
süti beállítások módosítása