HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Mi szeretünk valamit @ Bohócliga 4. beharangozó

2012.08.16. 16:55 végh hanta

rajz.jpg

Vajon miért terjed el az az alapvetően hibás személet a magyar futballról szóló közbeszédben, újságcikkekben, nyilatkozatokban, hogy ez bizony nem jó, ez valami teljesen más, mint amit a világ többi részében focinak neveznek, egy teljesen más műfaj - szótári definíció hiányában?

Posztunkban kísérletet tehetnénk e kínzó kérdés feloldására, de inkább nem tesszük, mert bár szeretjük az egész abszurditását, azért mi is látjuk benne a hibákat, az ellentmondásokat. Maradjunk inkább annyiban, hogy próbáljuk megkeresni azokat a kapaszkodókat, amik mégis életben tartják a rajongásunkat, megideologizálják a létünket, és amitől furán néznek ránk ismerőseink, ha belekezdünk: a kispesti szertárostól olyan sztorit hallottam a múlt héten ... de várjál, nem is ezzel kezdem, mert egy haverom, aki korábban a Tabánban tolta tud egy jobbat ... - és így a végtelenségig. Mi magunk vagyunk a magyar futball, és a magyar futball olyan, amilyennek látni akarjuk.

Mert például mi lenne akkor, ha mondjuk németek, angolok, spanyolok, kazahok vagy netán andorrai fanatikusok lennénk?

Egy Kecskemét - Kaposvári Rákócziról például csak szuperlatívuszokban írnánk, ha mondjuk mi lennénk az iráni labdabiztos. Egy kétszeres világbajnoki döntős országában edzőtáborozva, remek körülmények között készülhettünk, és még a nem is olyan régen kupagyőztes KTE stadionját is megkaptuk, hogy ott fogadjuk alkalmi ellenfelünket, Tunéziát. A mérkőzés 2-2-re végződött, és az eredményt most félretéve, reméljük sikerült újabb piacot szerezni labdarúgóinknak, a lelátón talán ott ácsorogtak a világ más régióiból konténerszám igazoló magyar csapatok képviselői. Ha a hét főmeccsére nem is maradunk, a szívélyes vendéglátásért cserébe azért betippelünk egy hazai 2-1-et péntekre.

Haladás - Diósgyőr pánmagyar rangadót akár értelmezhetnénk orosz kontextusban is, mondjuk kétféleképp. Egyfelől országot átszelni nálunk busszal nyolc óra, arrafelé nyolc nap; másrészt ilyen kis távolság legfeljebb a moszkvai csapatok városi párharcainál fordulhatnak elő. Utóbbi esetben ugyebár elég lenne egy átszállásra is jogosító metrójegy, előbbinél viszont komoly tervezőmunkát igényel az utazás. Egy nappal korábban indulni, megaludni valahol a Dunántúlon, miközben a Nemzeti Sport sportfogadási oldaláról már évekkel ezelőtt eltűntek azok a remek felvezetők, amiből megtudhattuk mondjuk, hogy Bari légvonalban milyen messze van páldául Nápolytól, hátha a kilométer valahogy aránylik a végeredményhez. Esetünkben erről szó sincs, a Haladás villámrajtot vett, a Diósgyőr viszont spanyolokat felejtett el a nyáron, tehát a hazai 2-1 akár még össze is jöhet.

Pécs - Debrecen és mondjuk Bajnokok Ligája, Mourinhóval Supka szerepében. A remek stratéga ugyebár csodát tett a Portóval (lefordítva: benntartotta a bűngyenge Békéscsabát), majd egy sokáig nyeretlen csapathoz igazolva, ötven év után bajnok lett a Chelsea-vel (értsd: Szentes Lázár helyett Supka nyeri a Loki első bajnoki címét). Mourinho a későbbiekben sem tudott nagyot hibázni, az Interrel BL-t (a Honvéddal Magyar Kupát) nyert, majd újabb kihívásokat keresve, országot (megyét) váltott, és átült a Real Madrid (Pécs) kispadjára. De ahogy Mourinhónak sem jöhet össze minden, úgy most a Debrecen is elviszi a három pontot egy sima 0-2-vel.

beckhamsowumi.jpgSiófok - Győr, Los Angeles Galaxy, Beckham. Érezzük? Óceán- vs. déli part; Spice Boy vs. Thomas Sowunmi. Kell ennél több magyarázat? Talán annyi lehetne még, hogy a tengerentúli hajrálányokhoz hasonlóan, valami igazi magyaros megoldással kéne mifelénk is szórakoztatni félidőben az összeverődött érdeklődőket. Esetleg a helyi lángossütők gründolhatnának egy hagyományörző csoportot, és mint a tányérokat a rúdvégeken forgató - hirtelen nem is tudom milyen nációjú - néptáncosok, egy-egy sajtos-tejfölössel egyensúlyozva az orrukon eljárhatnák az aranyparti csárdást. Amúgy vendég, 0-2.

Bp. Honvéd - Paks. Vajon melyik ország passzol a legjobban a komolyan vehető európai bajnokságok csapatai közül egyedüliként 100%-os Honvédhoz, netán ellenfeléhez, a csak magyarokkal felálló, Albániához mérhető izolációs politikát folytató Pakshoz? Kispesti szívem nyilvánvalóan az osztrák női kézilabda-ligához, és Gunnar Prokopp Hypo Niederösterreichjához nyúlna, hiszen a sorozatban elhódított 35 bajnoki cím, valamit 8 BEK-győzelem legalább kimeríti a csábító lehetőség kategóriáját. Inkább hagyom az álmodozást, illetve egy tipp erejéig még folytatom: 1-0.

Az Újpest - Fradira adná magát bármelyik topliga rangadója, de nem, mert ha valami tipikus Dél-Amerika, akkor az ez. Ha azt mondjuk Spanyolország, nem lövünk nagyon mellé a Barcelonával és a Real Madriddal, ahogy Angliában sem a Manchester Uniteddel és egy adott másikkal, amelyik csapat történelme hosszabb, mint jónéhány európai államé, netán Olaszországban ott a Milan és az Inter. Ezekben a csapatokban az a szép, hogy vannak, és ha már vannak, akkor eredményesek is, hiszen ez a létezésük alapja és egyetlen értelme. Ellenben Dél-Amerikában nem így működik a football. Arrafelé egy Botafogo simán kieshet az első osztályból, egy Independiente stabilan lehet alsóházas, miközben valamelyik valahonnanjött Atléticó úgy nyer bajnokságot, mint itthon mondjuk nyerne a Tatabánya. Meg kell szokni - és milyen nehéz megszokni -, hogy egy Újpest-Fradit rendszeresen két kiesőjelölt, vagy ha nem akarok nagyon túlozni, akkor egy középcsapat és egy alakulóban lévő (értsd: szar) csapat párharcaként harangozunk be. Nem irigyeljük Hegyi Ivánt, a 60, 70, 80 ezer nézős visszatekintések egyre kevesebb hitelességgel bírnak, különösen, hogy az elmúlt harminc évben csak(!!!) a BVSC volt képes 40 ezernél magasabb nézőszámot felmutatni egyetlen hazai meccsén. Mindettől függetlenül az Újpest és a Fradi meccse egy a világ legnagyobb (hagyományú) rangadóiból, félvállról még a most leírtak fényében sem szabad venni, valamint piros-fekete Honvéd-mezben a Megyeri út környékén flangálni vasárnap kora délután. Utána pedig pláne, mert az 1-1 egyik csapatnak sem lesz jó.

Pápa - MTK egy négynaposra nyúló hosszú hétvége kellős közepén, vasárnap délután, mi ez ha nem két andorrai középcsapat teljes közönybe fulladó meccse? A különbség mindössze annyi, hogy Andorrában legalább azzal az objektív igazsággal lehet majd érvelni a távol maradó tömegek fájó hiánya mellett, hogy az ország teljes lakossága elférne egy közepesebb európai stadionban. Ellenben ha mégis összejön valami csoda folytán 1000 néző, akkor lehet örömködni, címlapot szerkeszteni, soha nem látott érdeklődésről írni, fiesztát emlegetni, a helyi futball közeli felemelkedését vizionálni. Andorrában. Magyarországon ezzel szemben szintén összejöhet a címlap, igaz, ahhoz nem 1000, hanem sokkal kevesebb néző kellene, mert azt meg lehet számolni pontosan, öles fekete betűkkel kiemelni és soha nem látott mélységekről beszélni. (Láthatjuk tehát, hogy a futball minősége és a nézőszám közötti halvány összefüggésről milyen könnyedén lehet elterelni a hangsúlyt az országok lélekszáma felé, mintegy felmentve az állapotokat, mint azt teszi bármelyik jólképzett edzőfejedelmünk az ötösről is bedobást rúgó, ámbár reményteljesnek nevezett támadókra vonatkozó kérdésekkor.) Mellékesen 0-2.

th_egrivasas.jpgVideoton - Eger. Jajj, beh' könnyű lenne előkapni Franco Madridját, netán Mussolini Ambrosianáját, netán Farkas Mihály Honvédját, miközben az ellenoldalon a nyomasztó török fölénnyel (az új renddel) szemben is kitartó viharvert egri hősöket. De nem tesszük, mert mondtuk, hogy túl könnyű lenne, ráadásul annyira sokszor eljátszották már mások értelmetlenül, ahogy azt csak Vanczák Vili tudja a válogatottban. (Apropos, az megvan, hogy Sionban milyen tengely állt össze? A védelemben ugyebár a svájci gólkirályi címre ácsingózó Vilmosunk, középen a Milánóból érkezett Gattuso, elől pedig az exkispesti Danilo. Most pedig csukjuk le szemeinket, majd a lelki szemeinket is, és képzeljünk el egy szépen, hátulról végigvitt akciót. Ugye, ugye?) Szóval a Videoton - Eger inkább egy klasszikus kelet-európai mérkőzés lesz, ahol az egyik csapat úgy váltogatta éveken át a neveit, ahogy Katzenbach Imre a feltételezett lakhelyét; míg a másik oldalon a csapat ugyanaz, csak más néven Vasas most. De tényleg, miért nem vallják már be maguknak végre, hogy ők tényleg a Vasas? Ugyanaz a tulaj, ugyanaz a stadion, ugyanaz a keret, ugyanazok a csapatszínek, miközben arra gondosan ügyelnek, hogy mégis megkülönböztessék magukat valahogy, vagyis ragaszkodnak a hazai rendezéshez, a piros-kék festésű klubcímer ellenére piros-feketében játszanak, meg ilyesmik. Vadkelet. Kettejükből amúgy a hazaiak (akik amúgy vendégek lennének, de az MLSZ - minő meglepetés - engedélyezte a pályaválasztói jog felcserélését) nyugodtak bele régebben a jelenlegi állapotukba, ráadásul még jók is, vagyis a 3-0 nem lenne nagyobb meglepetés. (edit: Jámbor László természetesen Jámbor János, csak már lusta voltam kijavítani a képet.)

Egyszerűsített tippszelvény:

Kecskemét - Kaposvár
Haladás - Diósgyőr
Pécs - Debrecen
Siófok - Győr
Honvéd - Paks
Újpest - FTC
Pápa - MTK
Videoton - Eger

A nyitóképen olvasható dalferdítés Garcia bőrmester agyszüleménye.

56 komment

Címkék: beharangozó bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr964715879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Géza 2012.08.16. 17:11:37

Kecskemét - Kaposvár 2-1
Haladás - Diósgyőr 2-1
Pécs - Debrecen 0-1
Siófok - Győr 0-1
Honvéd - Paks 1-1
Újpest - FTC 1-1
Pápa - MTK 0-0
Videoton - Eger 0-3

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2012.08.16. 17:46:10

Folytassuk a menetelést, akárcsak a Honvédka!

Kecskemét - Kaposvár 2-2
Kutyák találkozója.

Haladás - Diósgyőr 1-1
A Tréner kicsit lassítja a Halit.

Pécs - Debrecen 0-2
Kell a pont, mert az EL még necces.

Siófok - Győr 0-4
Kiszakad a gólzsák.

Honvéd - Paks 2-1
Czuczi vagy Iván egyet benéz, Diaby és Vécsei egyet-egyet bevés, az álom folytatódik.

Újpest - FTC 1-1, az ustawkán 321-245
Botrány a pályán, botrány az utcán...

Pápa - MTK 0-1
Yoda mester bealszik.

Videoton - Eger 4-0
Sima iga, hogy a Vezér jó érzéssel térjen haza a szabadságáról, különben hamarosan csak a Sturm Graz meccseit látogathatja.

babvik 2012.08.16. 18:27:47

Kecskemét - Kaposvár 2-1
Haladás - Diósgyőr 1-1
Pécs - Debrecen 0-1
Siófok - Győr 0-1
Honvéd - Paks 1-1
Újpest - FTC 1-1
Pápa - MTK 1-2
Videoton - Eger 2-0

LionOfZion 2012.08.16. 19:33:28

Kecskemét - Kaposvár 2-0
Haladás - Diósgyőr 1-0
Pécs - Debrecen 1-1
Siófok - Győr 1-4
Honvéd - Paks 2-0
Újpest - FTC 2-1
Pápa - MTK 1-5
Videoton - Eger 4-2

rowi 2012.08.16. 20:29:37

Kecskemét - Kaposvár 1-1
Haladás - Diósgyőr 2-1
Pécs - Debrecen 0-1
Siófok - Győr 0-1
Honvéd - Paks 2-0
Újpest - FTC 2-1
Pápa - MTK 0-1
Videoton - Eger 2-0

rexter 2012.08.16. 20:37:48

Kecskemét - Kaposvár 3-1
Prukner tanár úr idén kiesik.

Haladás - Diósgyőr 2-0
az univerzum legeslegesleges, legeslegeslegesleges csoálatosabb szurkolótábora idén ismét középcsapatot kap.

Pécs - Debrecen 1-1
rémrossz meccs lesz

Siófok - Győr 2-1
pénz, játékosok, körülmények, évek óta pipa Győrben. néző sehol, eredmények sehol. vicces.

Honvéd - Paks 2-1
a honvéd valami csoda folytán mindig összekukáz pár négert és normális edzőt

Újpest - FTC 1-2
sajnos ismét nem lesz semmi komolyabb rendbontás, ahogy évek ót se. persze majd minden média hatalmas botrányról ír, mint mindig.

Pápa - MTK 2-2
csodálatos meccs lesz!

Videoton - Eger 3-1
állami milliárdok vs milliárdos vasasos bácsi. izguljunk!

housemd 2012.08.16. 20:46:12

Kecskemét - Kaposvár 3:2
látod, nincs mit mondanom.

Haladás - Diósgyőr 3:1
nagy utazás, aztán meg hogy ez a vége...

Pécs - Debrecen 0:0
¡No pasarán!

Siófok - Győr 0:1
vizek városai

Honvéd - Paks 3:0
baszki tiszta nyolcvanas évek. csak nehogy visszatérjen az Első emelet is.

Újpest - FTC 2:0
aztán más örömük nem is nagyon lesz idén, ja igen, meg a bennmaradás.

Pápa - MTK 0:1
majd ideköltözik a Gyirmót.

Videoton - Eger 3:0
annyira fix egyes, hogy nyilván nem.

VGL 2012.08.16. 20:51:44

Kecskemét - Kaposvár 2-0 Prukner elAczélodosik.
Haladás - Diósgyőr 1-1 Halmosi szerdán kiadott magából mindent a neki jutó 10 percben.
Pécs - Debrecen 1-0 Bajzát, stílszerűen.
Siófok - Győr 1-0 De legalább a győri ultrák sem utaznak hiába, jó időt mondanak a hétvégére.
Honvéd - Paks 2-0 Magyar Futball Akadémia?
Újpest - FTC 0-0 Az utóbbi öt évben volt ez jó meccs!?
Pápa - MTK 1-2 Józsi bácsit a friss bakonyi levegő sem altatja el.
Videoton - Eger 2-0 Sanyi megébred.

vérfarkas 2012.08.16. 20:53:27

Kecskemét - Kaposvár 2-0
Haladás - Diósgyőr 1-0
Pécs - Debrecen 0-1
Siófok - Győr 0-0
Honvéd - Paks 2-0
Újpest - FTC 1-1
Pápa - MTK 1-2
Videoton - Eger 3-0

setzer 2012.08.16. 20:56:54

Kecskemét - Kaposvár 2:1
Haladás - Diósgyőr 1:2
Pécs - Debrecen 1:2
Siófok - Győr 1:2
Honvéd - Paks 1:2
Újpest - FTC 1:2
Pápa - MTK 1:2
Videoton - Eger 2:1

spinyokiraly 2012.08.16. 21:38:35

Kecskemét - Kaposvár 2-1
Haladás - Diósgyőr 2-1
Pécs - Debrecen 1-2
Siófok - Győr 0-1
Honvéd - Paks 1-1
Újpest - FTC 1-1
Pápa - MTK 2-1
Videoton - Eger 4-1

Piazza Parenzo 2012.08.16. 21:57:48

Kecskemét - Kaposvár 2:1

Haladás - Diósgyőr 1:1

Pécs - Debrecen 1:2

Siófok - Győr 1:1
A Tatabánya lassan új edző után nézhet.

Honvéd - Paks 2:1
A Paks is.

Újpest - FTC 1:1
A BKV meg új metrókocsik után.

Pápa - MTK 1:1
A Lombard pedig új székhely után.

Videoton - Eger 4:1

Artie 2012.08.16. 22:04:43

Kecskemét - Kaposvár 1:1
Ajaj, lilafehér-zöldfehér derbi.

Haladás - Diósgyőr 3:1
A vas és aczél országa visszavág.

Pécs - Debrecen 1:3
Valaki segít nekem abban, hogy rájöjjek, hogy egy ekkora fos csapat, mint a Debrecen, hogy lehet mégis vitán felül a legjobb itthon?

Siófok - Győr 1:1
Pintér beáll lángossütőnek a győri 12 darab ultra felkérésére.

Honvéd - Paks 2:0
Bajnokcsapat, majd meglátod, hanta!

Újpest - FTC 1:1
Ajaj, lilafehér-zöldfehér derbi.

Pápa - MTK 1:0
Ez akkora dögunalom lesz, hogy a Mester a végére sem ébred fel.

Videoton - Eger 2:3
Beindul a hevesi (h)e(n)ger.

snowblind 2012.08.16. 22:19:55

Kecskemét - Kaposvár 1-2
Haladás - Diósgyőr 1-1
Pécs - Debrecen 1-2
Siófok - Győr 1-1
Honvéd - Paks 2-1
Újpest - FTC 1-1
Pápa - MTK 1-2
Videoton - Eger 2-0

Kifli007 2012.08.16. 22:38:14

Kecskemét - Kaposvár 2-1
Haladás - Diósgyőr 1-1
Pécs - Debrecen 0-0
Siófok - Győr 1-2
Honvéd - Paks 2-0
Újpest - FTC 1-2
Pápa - MTK 3-3
Videoton - Eger 2-0

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2012.08.16. 22:56:26

Kecskemét - Kaposvár 1-2
Haladás - Diósgyőr 1-0
Pécs - Debrecen 0-4
Siófok - Győr 0-1
Honvéd - Paks 1-1
Újpest - FTC 0-3
Pápa - MTK 1-2
Videoton - Eger 3-1

Koori 2012.08.16. 23:25:02

Kecskemét - Kaposvár 1-2
Haladás - Diósgyőr 2-2
Pécs - Debrecen 1-1
Siófok - Győr 1-3
Honvéd - Paks 0-0
Újpest - FTC 0-1
Pápa - MTK 2-1
Videoton - Eger 3-0

godot 2012.08.16. 23:45:11

Kecskemét - Kaposvár 2-1
Haladás - Diósgyőr 2-1
Pécs - Debrecen 1-1
Siófok - Győr 1-2
Honvéd - Paks 3-1
Újpest - FTC 2-2
Pápa - MTK 0-1
Videoton - Eger 4-1

a ködlovag 2012.08.17. 00:09:37

Kecskemét - Kaposvár 2-0
Haladás - Diósgyőr 1-2
Pécs - Debrecen 0-0
Siófok - Győr 0-1
Honvéd - Paks 1-1
Újpest - FTC 0-1
Pápa - MTK 1-0
Videoton - Eger 2-0

fran7 2012.08.17. 08:02:50

Kecskemét - Kaposvár 2-0
Haladás - Diósgyőr 4-3
Pécs - Debrecen 0-2
Siófok - Győr 2-2
Honvéd - Paks 3-2
Újpest - FTC 3-1
Pápa - MTK 0-1
Videoton - Eger 2-0

na73 2012.08.17. 08:33:55

Kecskemét - Kaposvár 2-0
Haladás - Diósgyőr 1-1
Pécs - Debrecen 0-1
Siófok - Győr 0-2
Honvéd - Paks 1-0
Újpest - FTC 1-1
Pápa - MTK 0-1
Videoton - Eger 3-1

Artie 2012.08.17. 08:38:02

@végh hanta: :D

Egyébként engem nagyon nem lepne meg, ha megnyernétek. Ott tartunk, hogy egy félig-meddig normális külföldi edző, aki meg tudja tanítani a csapatot a legalapvetőbb dolgokra, simán "világverő" csapatot csinálhat nálunk, és most úgy tűnik, nálatok van egy ilyen edző.

Gyuri bácsi és az ő uefa-licence, ugye.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2012.08.17. 09:00:13

Kecskemét - Kaposvár 2-1
Haladás - Diósgyőr 2-1
Pécs - Debrecen 0-2
Siófok - Győr 1-2
Honvéd - Paks 2-1
Újpest - FTC 2-1
Pápa - MTK 1-2
Videoton - Eger 3-0

teddypicker 2012.08.17. 09:11:53

Kecskemét - Kaposvár 2-1
Haladás - Diósgyőr 1-2
Pécs - Debrecen 1-3
Siófok - Győr 0-2
Honvéd - Paks 2-1
Újpest - FTC 2-1
Pápa - MTK 1-1
Videoton - Eger 3-1

Ond vezér 2012.08.17. 10:09:39

Kecskemét - Kaposvár 3-1
Haladás - Diósgyőr 2-1
Pécs - Debrecen 1-1
Siófok - Győr 0-3
Honvéd - Paks 1-1
Újpest - FTC 1-1
Pápa - MTK 0-2
Videoton - Eger 5-0

/budo/ 2012.08.17. 10:21:40

Kecskemét - Kaposvár 3-1
Haladás - Diósgyőr 1-1
Pécs - Debrecen 1-2
Siófok - Győr 1-2
Honvéd - Paks 2-1
Újpest - FTC 3-1
Pápa - MTK 1-2
Videoton - Eger 2-0

mt85 2012.08.17. 10:23:48

Kecskemét - Kaposvár 3-1
Haladás - Diósgyőr 1-2
Pécs - Debrecen 0-1
Siófok - Győr 1-2
Honvéd - Paks 1-0
Újpest - FTC 1-2
Pápa - MTK 1-1
Videoton - Eger 3-1

csak.a.meccs 2012.08.17. 10:28:51

Kecskemét - Kaposvár 2-1
Haladás - Diósgyőr 2-2
Pécs - Debrecen 0-2
Siófok - Győr 0-1
Honvéd - Paks 2-1
Újpest - FTC 1-1
Pápa - MTK 0-0
Videoton - Eger 3-1

sirsteve 2012.08.17. 11:01:53

Kecskemét - Kaposvár 1-2
A Rákóczi Prukner tanár úrral már ősszel össze szokta gyűjteni a bent maradáshoz szükséges pontokat.

Haladás - Diósgyőr 2-1
Bezárt a kohászat, így a borsodiak nem bírnak a vassal.

Pécs - Debrecen 1-1
A hétközi válogatott meccsen több vendégjátékos is érdekelt volt. Akik érthetően pihenőt kapnak a hétvégén, mert nem várhatjuk el tőlük ezt az erős megterhelést. :)))
@Artie: Hogy miért a Debrecen a legjobb? Talán mert a többi csapat még gyengébb?

Siófok - Győr 0-3
Idén meglepően sok jelentkező lesz a két kieső helyre.

Honvéd - Paks 3-1
Ha Pakson csak magyar játékos játszhat, legalább egy külföldi vezetőedzőt kell szerezniük, ha bent akarnak idén maradni.

Újpest - FTC 5-1
Annyira nem megy a liláknak, és annyira bajnokesélyesnek látszik a fradi, hogy törvényszerű a nagy verés.

Pápa - MTK 1-2
Múlt heti programomat tovább gondolva a Pápa az idei szezon zetéje lesz.

Videoton - Eger 4-0
A Fáy utcában játszani a hazai bajnokikat ebben az évtizedben nem jó ómen.

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2012.08.17. 11:16:49

Neeeee, elszálltak a kommentjeim...

Kecskemét - Kaposvár 2-1
A szurkolók pacsiznak, a focisták...(azt mégsem írhatom, hogy fociznak, mégiscsak itthon vagyunk)

Haladás - Diósgyőr 3-1
Ennyit utazni ezért.

Pécs - Debrecen 1-2
Boci színre lép
.
Siófok - Győr 0-1
Egy előnye van, közel a víz.

Honvéd - Paks 2-0
Anyira tuti, hogy ezért fiksz kettes.

Újpest - FTC 1-1
Beszélgetünk, kártyázgatunk. Edzőpápa.

Pápa - MTK 1-1
Ezt nem vagyok hajlandó megnézni, pedig Vasas-meccseket is nézek. Van még kérdés?

Videoton - Eger 3-0
Piros-kék összefeszülés. Csak jó lehet. Na megyek is tippelni az NB II-re...

Pazza Inter 2012.08.17. 11:30:49

KTE-Kaposvar2-1
Hali-DVTK 2-0
Pécs-DVSC 1-0
SIÓ-ETO 1-1
Honved-Paks 2-0
Újpest-FTC 6-0 A zold ászt kivették a paklibol.
Pápa-MTK 1-0
Vidi-Eger 4-1

Sir Galád (már foglalt) 2012.08.17. 11:48:57

Kecskemét - Kaposvár 1-0

Még nem döntöttem el,h ezt nézzem vagy a siófoki meccset...

Haladás - Diósgyőr 2-1

Tavaly is ez volt.

Pécs - Debrecen 0-0

A Debrecen még mindig fáradt, a Pécs még keresi a kaput

Siófok - Győr 0-1

...

Honvéd - Paks 1-1

olasz foci kontra támadó foci

Újpest - FTC 0-1

Ha Bognár sporitárs nem ad egy-egy tizenegyest. Újpest még épül, a Fradi meg gólt fejel, megtáltosodtak a fiúk:)

Pápa - MTK 0-0

A Pápa mindent meg fog tenni a döntetlenért

Videoton - Eger 2-0

Jön az euroliga, rotálás megint lesz, azért kinéz egy 2-0

kétballáb 2012.08.17. 11:59:41

Kecskemét - Kaposvár 1:0
Haladás - Diósgyőr 1:0
Pécs - Debrecen 0:2
Siófok - Győr 1:2
Honvéd - Paks 1:0
Újpest - FTC 1:0
Pápa - MTK 0:0
Videoton - Eger 2:0

bmiky31 2012.08.17. 12:01:21

Kecskemét - Kaposvár 2-1
Haladás - Diósgyőr 1-1
Pécs - Debrecen 1-2
Siófok - Győr 0-2
Honvéd - Paks 1-0
Újpest - FTC 1-2
Pápa - MTK 1-3
Videoton - Eger 4-0

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2012.08.17. 12:55:21

Kecskemét - Kaposvár 2-0 A furcsán fazonírozott fejű kecskeméti brazilt szünetben megnyírják, mire ő öt perc alatt feledteti a Lencse-Tököli párost.

Haladás - Diósgyőr 2-0 Emlékszem, amikor László Sonka a Lokiban játszott, bemutatásnál többen is rávágták, hogy László... Csaba! Vajon előfordulhat ugyanez Radó... Dönízzel?

Pécs - Debrecen 0-1 Valahogy összemalackodjuk, egy teljesen érdemtelen Coulibaly-góllal, amihez Bodnár Boci adja a gólpasszt két szkreccselés között.

Siófok - Győr 0-1 Annyi légiósa van az ETO-nak, mindig van egy, akinek elfelejtenek szólni a többiek, hogy nem most kéne nagyot focizni.

Honvéd - Paks 1-0 Nevezz csak Czuczinak! - bravúrok sorával debütál a kapus.

Újpest - FTC 3-3 Végre megmozdult valami a magyar futballban!

Pápa - MTK 1-1 Teljesen érdektelen.

Videoton - Eger 3-0 Torghelle rutinból akkorát zakózik, hogy felélednek a törésvonalak.

lelkesamatör 2012.08.17. 13:19:14

Kecskemét - Kaposvár 3-2
Haladás - Diósgyőr 2-0
Pécs - Debrecen 0-1
Siófok - Győr 1-1
Honvéd - Paks 1-0
Újpest - FTC 1-1
Pápa - MTK 0-1
Videoton - Eger 2-0

balco 2012.08.17. 14:40:41

Kecskemét - Kaposvár 2-1
Haladás - Diósgyőr 1-1
Pécs - Debrecen 1-3
Siófok - Győr 0-1
Honvéd - Paks 1-1
Újpest - FTC 0-0
Pápa - MTK 2-2 a forduló meccse
Videoton - Eger 2-1

christvhu 2012.08.17. 14:59:12

Kecskemét - Kaposvár 1-0
Haladás - Diósgyőr 2-2
Pécs - Debrecen 1-2
Siófok - Győr 2-1
Honvéd - Paks 2-0
Újpest - FTC 1-1
Pápa - MTK 1-1
Videoton - Eger 3-1

Fisk 2012.08.17. 15:07:21

Kecskemét - Kaposvár 2-1
Haladás - Diósgyőr 0-1
Pécs - Debrecen 1-3
Siófok - Győr 2-2
Honvéd - Paks 2-0
Újpest - FTC 1-0
Pápa - MTK 0-3
Videoton - Eger 3-0

slowmotion 2012.08.17. 17:00:08

@sirsteve: nem igaz, volt olyan, hogy a tavaszi szezon sikeredett sokkal jobban.
inkább úgy fogalmazném át, hogy egy szezon alatt szokta összegyűjteni a szükséges pontokat a Rákóczi.

2012.08.17. 17:08:58

Kecskemét - Kaposvár 2-2
Haladás - Diósgyőr 1-1
Pécs - Debrecen 1-0
Siófok - Győr 1-4
Honvéd - Paks 3-1
Újpest - FTC 0-0
Pápa - MTK 0-2
Videoton - Eger 5-0

slowmotion 2012.08.17. 17:13:00

Kecskemét - Kaposvár 0:1
a múlt héten jobb játékkal sikerült nulla pontot kasszírozni, most pont kijárna az ellenkezője.

Haladás - Diósgyőr 1:0
a Diósgyőr rém egyszerű csapat, otthon +1, idegenben -1 a standard eredmény

Pécs - Debrecen 1:0
Kondás megint a B csapatot játszatja. a meccs után szólnak neki, hogy a Bruges is játszott aznap, és az EL-meccs is 5 nap múlva lesz csak, mire kitépi az összes haját.

Siófok - Győr 1:0
a múlt héten minősíthetetlen játékkal sikerült három pontot kasszírozni, most pont kijárna az ellenkezője a Győrnek.

Honvéd - Paks 1:0
még ad a gép, még adjatok neki... előbb-utóbb valaki rájön a XIX. kerületben, hogy ha hozzák a pontokat, akkor kinéz egy kazah utazás jövőre, és akkor jönnek majd az égbe kőtt büntetők.

Újpest - FTC 0:0
-1:-1 azért mégse lehet, na...

Pápa - MTK 1:1
ha Maróti Béci egyszer belelendül,...

Videoton - Eger 4:0
ha kikapna a Vidi, akkor csütörtökön még kivinnék Sousát Törökbe', de a visszaútra már nem vennék fel. monjduk, a Fekete-tenger partján én is szívesen ott maradnék most.

kolarov 2012.08.17. 17:35:04

Kecskemét - Kaposvár 2-0
Haladás - Diósgyőr 2-1
Pécs - Debrecen 1-0
Siófok - Győr 0-0
Honvéd - Paks 1-0
Újpest - FTC 1-0
Pápa - MTK 1-0
Videoton - Eger 3-0

Louis007 2012.08.17. 18:55:13

Kecskemét - Kaposvár 1:1
Haladás - Diósgyőr 2:1
Pécs - Debrecen 0:1
Siófok - Győr 0:1
Honvéd - Paks 1:0
Újpest - FTC 1:1
Pápa - MTK 0:1
Videoton - Eger 3:0

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2012.08.17. 19:36:26

Kecskemét - Kaposvár X
Haladás - Diósgyőr 3-1
Pécs - Debrecen 0-2
Siófok - Győr 1-2
Honvéd - Paks 1-0
Újpest - FTC 1-1
Pápa - MTK 1-3
Videoton - Eger 2-0

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2012.08.18. 01:57:10

Kecskemét - Kaposvár -
Haladás - Diósgyőr 1-0
Pécs - Debrecen 0-1
Siófok - Győr 0-3
Honvéd - Paks 1-0
Újpest - FTC 1-1
Pápa - MTK 0-2
Videoton - Eger 3-1

HZ · http://nagyvilag.blog.hu 2012.08.18. 17:45:18

Kecskemét - Kaposvár -
Haladás - Diósgyőr
Pécs - Debrecen 0-1
Siófok - Győr 1-1
Honvéd - Paks 1-0
Újpest - FTC 1-1
Pápa - MTK 1-0
Videoton - Eger 2-0

snowblind 2012.08.18. 20:25:56

Eddig jó. :)
3 meccs, 11 pont.

na73 2012.08.19. 20:32:01

Tippjáték / 4.forduló:
1. The Drunken Master... 17p, 2. babvik, balco 16-16p

Összesített helyezés a 4.forduló után:
1. bmiky31 69p, 2. végh hanta 66p 3. rowi 63p,

TOTO / 4.forduló:
1. The Drunken Master..., babvik, /budo/ 6-6t

Összesített helyezés a 4.forduló után:
1. végh hanta, bmiky31 22-22t, 3. rowi, Bukott Rockzenész 21-21t

A tippverseny állása ezentúl az alábbi linken lesz elérhető:
data.hu/dir/9gwa6apq8l193618
vagy
www.labdabiztos.hu honlapon a Linkblog/Tippveseny Excel alatt.

sirsteve 2012.08.21. 11:09:30

@na73: Reklamálnék, hogy az 1. fordulóra leadott tippjeim valahogy kimaradtak a táblázatból.
Ha minden igaz, ez volt az a hozzászólás: labdabiztos.blog.hu/2012/07/18/megkesve_el-re_fokuszalva_nemzetkozi_tippelo/fullcommentlist/1#c17376379

na73 2012.08.21. 11:16:25

@sirsteve:
Szia,
Javítva, az 5. heti táblázatban már benne lesz.
Elnézést a figyelmetlenségért!

spinyokiraly 2012.08.23. 16:39:34

Trabzonspor - Videoton 3-1
Debrecen - Club Brugge 1-0

na73 2012.08.23. 17:09:30

@Dr. KOTász (Cobretti hadnagy):

Javitva az alábbiak is...

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy)
Ond vezér
Piazza Parenzo

üdv
NA
süti beállítások módosítása